Wedstrijdverslagen 09/10-11-2013

Door de vele neerslag van de ganse week was er een algemene afgelasting voor de wedstrijden van de gewestelijke jeugd en reserven.

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SK Maldegem - KVV Coxyde
Eindstand: 4-0 (3-0)

Al vrij snel komen we op achterstand via een owngoal. Onze NU12 herpakte zich wel, maar maakte hier en daar wat positionele fouten. Maldegem speelde dit goed uit en we gingen met een 3-0 de rust in. In de 2de helft had we het beter onder controle en ook de betere kansen.
Net voor affluiten kon Maldegem nog de 4-0 scoren.

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SK Maldegem
Eindstand: 0-0

Eerste helft :  Een blijde weerzien met de roodhemden uit Maldegem dit onze 3° ontmoeting dit seizoen. Kvvc moest sleutelen, liefst 4 spelers waren geschorst maar met de hulp van de GU17 brachten we toch een volwaardig team aan de aftrap.  Het spelbeeld zelf bepalen was de leuze en dat probeerden we ook  in het begin van de wedstrijd maar Maldegem voetbalde goed mee zonder gevaarlijk te zijn. Kvvc kwam opzetten en na een zoeken en tasten met de gewijzigde ploeg op het veld kwamen ze in het voorziene spelsysteem. Een paar gevaarlijke flankaanvallen werden goed voorbereidt, de bal perfect voor doel gebracht maar jammerlijk de laatste actie werd niet goed uitgevoerd. De ploeg probeerde de bezoekers te ontwrichten maar slaagde er niet in om veel open kansen te creëren. Onze doelman kwam pas in actie op 2 hoekschoppen en verder kwam Maldegem niet.

Tweede helft : Met de wind mee en gewijzigde opstelling dachten we dat Maldegem ging plooien maar we kwamen bedrogen uit. Welgeteld één maal waren ze gevaarlijk in de laatste minuut op een snelle uitbraak. Kvvc kampeerde op hun helft maar vond de opening niet. Telkenmale werd de bal ontzet of gered voor de doellijn en de thuisploeg speelde veel te ongeduldig en met te weinig overleg. Veel te weinig flankwissels, waar nochtans de oplossing lag. Vrije trappen brachten ook geen soelaas waardoor de partij eindigde zonder doelpunten en twee punten verloren in de strijd voor de eerste plaats.
Conclusie : Het gelijkspel kwam over als een nederlaag en de kopjes gingen naar beneden, maar niet getreurd, we speelden niet slecht maar te weinig dominant en te slordig in de passing. Scoren blijft ons minpunt. Volgende week : De topper op het veld van Torhout waar ze al weken uitkijken om Kvvc de eerste nederlaag te bezorgen. Kvvc is verwittigd en het zal hopelijk een open en mooie partij worden waar we nu al naar uit kijken.

Eindstand: 2-0 (0-0)

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Zandvoorde, keek iedereen bij KRC hoopvol uit voor de bevestiging tegen het ook onderaan geklasseerde Beernem, maar jammer genoeg draaide de verplaatsing naar Beernem uit op een grote ontgoocheling voor KRC.
Goede start van KRC met in de 3’ een vrije trap op rechts door Jelle, bal gaat nar de 2de paal waar de keeper zich moet strekken om de bal in corner te duwen. 7’ een wegkoppen van Tyas, bal bij een thuisspeler die dadelijk op doel trapt maar een redding van keeper Kevin. Daarna veel middenveldspel tot in de 20’ Nils de bal tot bij Maxim kan koppen die op doel kan trappen, een vallende bal die juist boven de lat buiten gaat.22’ verre trap van Nico, keeper gaat goed plat. 28’ reuzenkans voor de thuisploeg, al dan niet buitenspel maar de scheids laat doorspelen, speler alleen op Kevin af die met een voetreflex redding kan brengen. 1ste helft loopt vervolgens rustig naar zijn einde zonder nog kansen voor één van de ploegen.

Ruststand 0-0, terecht na een al bij al slappe 1ste helft.
2de helft hetzelfde spelbeeld maar in de 52’ een fout van Nico buiten de 16, Nico’s 3de gele kaart maar wat erger is, de vrije trap wordt rechtstreeks binnengetrapt en het staat 1-0. 61’ harde lage vrije trap van Jelle maar de keeper gaat goed plat. 64’ kopstoot van Maxim, keeper kan met een mooie reflex de bal nog over tikken. 74’ mooie voorzet van Rob, maar niemand is goed gevolgd om binnen te tikken.75’ snelle tegenaanval Beernem na corner KRC, terug op het randje van buitenspel, maar de bal wordt veel te gemakkelijk binnengetrapt, 2-0. 77’Maxim met een pas naar Kevin, verre trap op doel maar geen probleem voor de keeper. 78’ nog een redding van Kevin op een verre trap en daarna gebeurt er eigenlijk niets meer. KRC lukt er niet in om druk te zetten tegen een slimme, goed georganiseerde thuisploeg en verliest uiteindelijk de wedstrijd met 2-0.
Pijnlijke nederlaag tegen een tegenstander die zeker niet meer kwaliteiten heeft dan KRC maar die het wel veel slimmer en vooral scherper aanpakte. Volgende week een erg belangrijke thuiswedstrijd tegen de stevige middenmoter Cercle Oedelem waarin MOET geworden worden!!!!!!!!! Maar daarvoor zullen onze Ratjes veel scherper moeten spelen dan in de flauwe partij op Beernem.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludo, Demuysere Tyas, Winnock Dries ,Wils Jelle, Deblock Rob, Platteeuw Nicolas(83’Arne Louage),Desaever Nils(45’Desaver Kevin),Simoen Maxim, Verdonck Ferre, Coulier Frederick(57’Xander Lehouck).
Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.
Er was geel voor Nico Platteeuw(fout), Xander Lehouck(fout) en Ludo Lecat(fout).
Voor Nicolas was het zijn 3de gele kaart zodat hij geschorst is voor de thuiswedstrijd tegen Cercle Oedelem