Wedstrijdverslagen 12/13-04-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KVK Westhoek
Eindstand: 0-4 ( 0-1)

Onze NU12 begon goed aan het duel met Ieper. We kregen genoeg kansen om te scoren maar deden dit niet. Rond de 20ste minuut gaan we in de fout en de 1ste echt goeie kans gaat ook meteen binnen. Zeer jammer want we stonden aardig te voetballen. De 2de helft was redelijk evenwichtig maar we konden geen goeie kansen creëren. Ieper had meer en meer controle over de wedstrijd en de foutjes stapelden zich op. Ieper kon nog uitlopen tot 0-4.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne – SK Eernegem
Eindstand: 5-0 (Forfait)

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVK westhoek - KVV Coxyde
Eindstand: 1-0 (0-0)

De U17 kon nipt voltallig optreden. Op een hard en dor veld was het zaaks de bal onder controle houden en te voetballen i.p.v. de lange bal te hanteren. Daarin slaagde KVVC zéér goed in en was de best startende ploeg. De eerste helft volledig baas met enkele kansen, ·maar geen geluk bij de afwerking. I.p.v. van een voorsprong bleef het 0 0. Tweede helft: Ieper kwam opzetten, KVVC verloor de greep op het middenveld en kreeg het fysiek moeilijk door geen mogelijkheid tot wissels. Dan begon het voorspelde theaterstuk van de man in het zwart. Een aangeschoten bal tegen de hand werd een strafschop, en i.p.v. zijn taak uit te voeren, viseerde de scheids alles wat van de kust kwam. Met de glimlach deelde hij kaarten uit, en zocht om een rode kaart te kunnen uitdelen. Een fout op onze CV werd gefloten, maar dan deed de man in het zwart zijn ogen dicht toen de aanvaller onze speler belaagde en een rode kaart aansmeerde toen onze speler zich dan vrij maakte, werd dit bestraft met rood. Toen hij de scheidsrechter interpelleerde om zijn rode kaart, werd dit beschouwt als een slag en volgt een verslag. De wedstrijd werd ontsiert en helaas verloren.·Conclusie: 1 – 0 en KVVC droop af gefrustreerd en teleurgesteld, want het scenario was voorspeld. Iedereen moet zijn taak naar maximaal behoren correct uitvoeren, jammer dat het zo moest aflopen. Dan nog voor een correcte staf die altijd probeert de kalmte te bewaren en iedereen daarin steunt om zulke zaken te vermijden.

Eindstand: 1-1 ( 0-1)

Terug een belangrijke wedstrijd op het programma voor ons 1ste elftal met de moeilijke verplaatsing naar KEG Gistel, nog steeds in de running voor een plaats in de eindronde.

Winst op Gistel betekende zekerheid van behoud in 3de, gelijkspel en verliezen betekende afwachten op het resultaat van Aartrijke.

KRC zeker niet op zijn sterkst door de afwezigheid van de langdurig gekwetsten Xander Lehouck, Ferre Verdonck en Sam Mortier. Dries Schoolaert viel ook nog uit tijdens de opwarming, 2 twijfelgevallen Kevin Desaver en Styn Geryl geraakten toch speelklaar.

Rustig begin van de wedstrijd met een goed georganiseerd KRC tegen de thuisploeg die vlot de bal liet rondgaan met in de 10’ het 1ste gevaar van de thuisploeg. Tyas te ver van zijn tegenstander, actie centraal, bal komt schuin voor doel waar doelman Kevin nog juist zijn hand kan tussensteken. 12’ balverlies Nico, snelle tegenstoot Gistel, thuisspeler op randje van buitenspel alleen voor Kevin die terug knap redding brengt. 14’ terug Gistel met een gevaarlijke actie op links, bal gaat gelukkig voorlangs. 17’ het eerste gevaar voor KRC, mooie aanval, bal komt bij Maxim die op doel kan trappen maar de thuiskeeper duwt over doel in corner. Corner levert een geharrewar voor doel op, verschillende afgeblokte schoten op doel totdat Nico van de Brico er zijn voet tegen plaatst en met zijn 1ste competitiedoelpunt voor KRC de 0-1 op het bord trapt. 25’ terug KRC-gevaar met een geharrewar voor doel waarbij Niels en Max niet kunnen besluiten en het schot van Kevin uiteindelijk afgeblokt wordt in corner. 43’ nog een warm standje voor het KRC-doel als bij een corner van op rechts Kevin net niet bij de bal kan en de inkomende thuisspeler juist naast doel kopt. Ruststand 0-1, na een goede 1ste helft met een goede organisatie en mentaliteit van onze Ratjes.

2de helft wordt aangevat zonder Arne Louage, die met een pijnlijke voet in de kleedkamer moet blijven. 50’ eerste uitbraak van Gistel en meteen raak, balverlies, weinig druk op de balbezitter, bal naar links, voorzet en inlopende man scoort zeer gemakkelijk de gelijkmaker. KRC zeker niet aangeslagen door de gelijkmaker, houdt de wedstrijd rustig onder controle en in de 61’ is het Nico die centraal kan doorstoten, verre trap op doel met een botsende bal maar recht op de keeper. 79’ aanval Gistel op rechts, bal over doelman Kevin heen en het is Jelle die de bal van op de doellijn nog kan wegtrappen, hier komen onze Ratjes goed weg. 90’ nog een goed gegeven corner door Rob, kopstoot van Niels die echter over doel buiten gaat. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een billijke 1-1 eindstand na een zeer verdienstelijke wedstrijd van KRC tegen een goed voetballend Gistel. En als even later vernomen wordt dat Aartrijke slechts 0-0 gespeeld heeft op Moerkerke is het behoud in 3de provinciale ook verzekerd. Nu rest er nog een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Zeebrugge waarin eens zonder druk kan gespeeld worden, hopelijk levert dat nu eens een thuiswedstrijd op waarin de thuissupporters eens op een sterke prestatie getrakteerd worden.

Doelstelling van deze competitie werd uiteindelijk behaald, het behoud in 3de verzekeren maar het is zeker geen gemakkelijk jaar geworden met na een gemiste competitiestart veel te veel ups en nog veel meer downs. Volgend jaar moet het zeker heel water beter, daarvoor werd ook al de nodige ervaring en versterking binnengehaald.