Wedstrijdverslagen 12/13-10-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC A – KEG Gistel

De wedstrijd tegen Gistel, een der sterkste ploegjes uit onze reeks, begon tamelijk vinnig. Meteen legden onze jongens er ‘De pees' op en kwamen met mooi combinatievoetbal vlug aan scoren toe. Het was mooi om zien dat ons ploegje sedert het vorig treffen blijkbaar vooruitgang geboekt had en de cijfers logen er niet om. Er werd vlot gevoetbald en alhoewel het 'afmaken' nog iets beter kon, zagen we heel mooie acties op de rechterflank, die dan meerdere keren resulteerden in een doelpuntje. Al bij al een der leukere matchen om naar te kijken en een dikke proficiat aan alle spelertjes die deze wedstrijd met een riante voorsprong binnen haalden.

Speelden mee: Justin, Loïc, Matisse, Jacques, Lars, Mauro D. en Mergim.

KRC B – VC Ichtegem

Onze wedstrijd tegen Ichtegem, gekend voor een meer dan degelijke jeugdwerking begon heel vlot met het eerste doelpuntje na luttele minuten en blijkbaar hadden onze jongens er zin in en gingen ze op hun elan door. Vandaag zagen we een ploegje dat ervoor ging. Mauro vond meerdere keren vlot de weg naar de netten en ook Nathan liet zich niet onbetuigd. Ook Zoran die erbij gekomen was vandaag, kwam aan scoren toe en speelde een goede match, terwijl we in Juan Carlos de verdediger vonden, waarvan ik wist dat hij er was. En uiteraard het meer dan mooie samenspel van Lenny, overal inzetbaar trouwens, viel op! Achteraan en op rechts hadden we zoals altijd Lukas, de rots in de branding, waar je niet zomaar voorbij gaat en je uiteindelijk altijd kunt op rekenen. En kwam er toevallig nog een enkeling door dit alles, dan hadden we Maxime die weer eens formidabel keepte! Een dikke proficiat van een trotse trainer voor Lukas, Mauro V, Zoran, Nathan, Maxime, Lenny en Juan Carlos.

SP Keiem - KRC C

Wedstrijd die om de winnaar te kennen, alle kanten uit kon. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Goed begonnen vanwege onze ploeg, bekroond met enkele doelpunten en een beetje veldoverwicht. Onze ploeg werd echter voor de rust in de verdediging gedreven met als gevolg 2 owngoals en zware fouten in het uitverdedigen, afgestraft met de onvermijdelijke tegendoelpunten. De tweede helft was beneden alle peil. Toen iedereen vrede nam met een gelijk spel, sleepte de thuisploeg toch de overwinning uit de brand. Spelers : Sirjacobs B., Platel L., Tourlus N., Duffield R., Mahieu M., Declerck A.

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – FC Varsenare
Eindstand: 1-14 (1-6)

Al snel kwam onze NU12 op een 0-2 achterstand. De hoofden gingen naar beneden en het ging van kwaad naar erger. Nog voor de rust was 1-6 on het voordeel van Varsenare. De eerste 5 minuten van de 2de helft ging iets beter, tot Varsenare de eerste beste kans in de 2de helft binnenschoot. De hoofden gingen meteen terug naar beneden waardoor Varsenare de wedstrijd 1-14 winnend afsluit.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne - SP Keiem
Eindstand: 2-0 ( 1-0)

De gladiatoren gaan naar Brazilië...... Mooi voetbalweer, en onze GU13 denkt dat Keiem een haalbare kaart is. De wedstrijd start met slordig voetbal en beide ploegen voeren een strijd op het middenveld. Onze ploeg en ook Keiem kunnen in de eerste 10 min niet voor elkaars doel komen en dus ook niet voor gevaar zorgen, strijdlust is er wel, maar onze jongens kunnen de wedstrijd wel met een individuele actie openbreken en de score openen op een 'lukaku' wijze. Ruststand 1-0 Tijdens de rust is er duidelijk op gewezen dat deze wedstrijd zeker nog niet gewonnen is, wat al snel blijkt te kloppen, Keiem komt duidelijk beter uit de kleedkamer met enkele mooie aanvallen werden onze gasten terug wakker geschud, maar hielden stand, onze GU13 kan op de counter de ietwat geruststellende 2-0 op het scorebord zetten. Keiem blijft echter proberen en in de laatste momenten van de wedstrijd moet onze goalie nog aan de noodrem trekken en een penalty toestaan, die zoals het hoort in zulke wedstrijden, hij zelf met veel verve stopt. Het Feest in De Panne was beetje te vergelijken met de voetbalgekte van de rode duivels. Volgende week gaan we naar de hoofdstad van Brazilië...... ( Rio di Koekelare).

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 ( 0-2)

De slechte weersomstandigheden deden de terreinen geen deugd en al bij al lag het veld nog goed bespeelbaar maar vol putten en bulten. Op bezoek bij onze dichtste volger speelden we voor de eerste plaats te behouden en zo de heenronde af te sluiten als ongeslagen leider. Varsenare die 2 geschorste spelers aan de kant moesten laten begon traditioneel zéér fel maar Kvvc was in hun dagje en speelden een sterke 1° helft besloten met mooi voetbal, en met veel kansen. Na een trap op de paal en veel hoekschoppen kwam het op voorsprong na een combinatie in de zestien. Kvvc duwde door, ondertussen moest onze doelman gepast tussen komen, en het werd 0 – 2 na een slecht uitvoetballen van de thuisploeg. Ruststand: 0 – 2 Jammer maar de hoofdspeler was de scheidsrechter die zich wou laten gelden en een faire match deed ontaarden in geel en rood kaartenspel. Van voetbal kwam er minder en minder terecht want de bal was meer buiten het spel als in het spel. De weinige momenten dat er geen fout werd gefloten kregen we nog enkele grote kansen en de deklat stond in de weg om ons op een veilige marge te brengen. Met 10 de bezoekende ploeg kreeg net als de Belgen een doelpunt tegen in het laatst kwart en werd het nog pompen en verzuipen, alles op alles van Varsenare. De doelman hield ons recht en de ruimte werd niet goed belopen en uit gevoetbald door Kvvc die nochtans grote mogelijkheden kregen.

Eindstand: 1 – 2 Conclusie: sterke 1ste helft en een moeilijke 2de helft maar waarbij KVVC zich 100 % inzette. Proficiat.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
VG Oostende - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 1-7 (1-2)

Kvvo was van meet af de betere ploeg maar moest wachten tot de 30 min om de score te openen via Kyan 0-1. Op 5 min van de rust kon KVVO verder uitlopen langs Vincenzo op aangeven van Ward 0-2, maar 1min later lukte VGO de aansluiting 1-2 de ruststand. De 2de helft met 4 verse krachten werd VGO van het kastje naar de muur gespeeld en kon Kvvo met goed voetbal verder uitlopen tot 1-7. De andere doelpunten kwamen van de voet van Michael 2x, Maxim P 2x en Gianni. Een goede wedstrijd van Kvvo met veel scherpte en inzet zo wil ik het iedere week zien.

Eindstand: 2-8 (1-3)

Spelersproblemen bij onze ongeslagen reservenploeg, want om diverse redenen waren Peter De Buck, Arne Debou, Jorkin Declerck en Dieter Deriemaeker niet beschikbaar. Gert Dawyndt zou voor de 1ste maal in de selectie komen, maar viel uiteindelijk ook nog uit, zodat een halffitte Julie Averein zich aanbood om toch aan 12 spelers te geraken.Gelukkig maar, want na 30minuten viel Sander nog uit met een pijnlijke rug.Verplaatsing naar rode lantaarn Nieuwkapelle gebeurde in guur herfstweer, gans de wedstrijd regen en wind zodat scheidsrechter Hulstaert het eigenlijk ook niet echt zag zitten en op eigen initiatief besloot om maar 2x 40 minuten te laten spelen.

Schitterende start van KRC want na 2’ reeds een mooie doorsteek van PJ naar Fré die beheerst de 0-1 binnentrapt. 7’ mooie actie van klaas op links, bal goed achteruit gelegd en de mee opgerukte Niels mist de 0-2. 8’ terug Klaas met een actie, bal tot bij Tom die rustig de 0-2 stand op het bord trapt. Iedereen verwacht nu een doelpuntenkermis maar het loopt anders. Bij KRC verdwijnt de scherpte, het betere samenspel verdwijnt. 16’ schiet iedereen wakker als bij een uittrap een bal snel terugkeert, absoluut geen dekking bij KRC en het staat 1-2. 17’ actie van Tom, bal tot bij Niels die echter faalt in de afwerking. 27’ is het Niels met een actie, afgelegd tot bij Tom die de 1-3 binnentrapt. 28’voorzet van Tom, Niels kopt naast het doel. 29’ wordt de KRC-verdediging helemaal uit elkaar gespeeld, thuisspeler alleen op Arne toe die mooi redding brengt in corner. 34’ terug geklungel achteraan, terug Arne met een mooie redding. 35’ nog eens Tom met een actie maar zijn bal belandt tegen de paal. Ruststand 1-3 na een natte, slappe 1ste helft.

Tijdens de rust wordt wat meer scherpte achteraan en een betere organisatie gevraagd maar reeds binnen de 1ste minuut na de hervatting staat het 2-3 na een verre uitworp die met veel geluk binnengekopt wordt. 52’ kan PJ niet op doel trappen, bal gaat tot bij Tom die de bal juist naast plaats. 53’ is het Sam die erg rustig de 2-4 binnentrapt. 65’ de 2-5 door Niels Cleeren op aangeven Tom. De veer is nu gebroken bij de thuisploeg die niet meer aan kansen toekomt tegen KRC dat nu bij momenten ook veel beter voetbalt met mooie combinaties. 70’ is het Fré die met een erg mooie individuele actie de 2-6 scoort.72’ een schot van Tom waarbij de keeper zich totaal misgrijpt en zo de 2-7. 77’ terug een mooie collectieve aanval, mooie trap van Sam maar de keeper duwt de bal over. 78’ nog een actie van Fré, bal bij PJ die de paal treft. 81’ nog een haakfout op Sam in de 16, iedereen wil Sammy om de 11 elfmeter te trappen en die doet dat ook beheerst en brengt de eindstand zo op 2-8.

Dan vlug iedereen onder de warme douche, een lekkere boterkoek eten die Willy Vanacker meebracht voor de spelers en met 18 op 18 terug naar de panne na een wedstrijd om eigenlijk zo vlug mogelijk te vergeten.

Volgende week zal het heel wat scherper en gedisciplineerder moeten met de komst van de jonge reserven van Lombardsijde A, die met 6 punten achterstand in de rangschikking eigenlijk moeten winnen in De Panne om nog mee te kunnen doen voor de kampioenstitel.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Cuvelier Sander, Sammy Luchie(1), Dries Schoolaert, Dawyndt Dries, Cleeren Niels (1), Coulier Frederick(2), Mortier Sam(1), Ameloot Tom(3), Calcoen Pieter-Jan’, Dekeyser Klaas, Averein Julien.

SV Loppem - KRC De Panne

Zoals te verwachten viel werd de wedstrijd op het terrein van Loppem ter plaatse afgelast door de scheidsrechter door wateroverlast. Nieuwe datum voor deze wedstrijd werd vastgelegd op zondag 29 december om 14uur30.

Volgende opdracht voor onze Ratjes wordt zaterdagavond de thuisderby tegen de Vissers uit Nieuwpoort. Terug een zware opdracht tegen één van de titelkandidaten uit de reeks.

Iedereen hoopt dat onze jongens eindelijk eens de eerste 3 punten van het seizoen zullen halen en hoe kan dat mooier dan in een derby.