Wedstrijdverslagen 14/15-12-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC A

Laatste wedstrijd van de heenronde die onder een lentezonnetje in schoonheid werd afgesloten. Het begon wel slecht doordat Matisse, toch één van de sterkhouders, zich nog voor de wedstrijd kwetste. Gelukkig met een weekje rust komt alles wel weer in orde. De wedstrijd zelf was een aangenaam kijkstuk waarbij de twee ploegen er volop voor gingen. Lars in de eerste helft en Jacques in de tweede deden hun naam van uitstekende doelmannen alle eer aan. Justin was eens te meer niet te stuiten en op de vleugels zorgden Mergim en Mauro voor het nodige gevaar. Reken daarbij nog een sluipschutter als Loic en je weet dat Eernegem een vogel voor de kat was. Mooie overwinning jongens, nu bewijzen dat je de U 10 ook aankan, veel succes.

SK Eernegem - KRC B

Door enkele afmeldingen werd deze verplaatsing gevreesd, maar onze jongens toonden zich van hun sterkste kant. Maxime verdedigde zijn doel met brio en met Justin en Jacques hadden we achterin een betrouwbaar sluitstuk. Nick, Lucas en Arno bewezen ook hun progressie en vooraan liep Matisse zich de ziel uit zijn frêle lijf. Deugddoende overwinning alhoewel de marge nooit meer dan 4 doelpunten verschil was. Op naar de tweede ronde nu.

KRC C – SK Spermalie-Middelkerke

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne - WS Oudenburg
Eindstand: 2 -2 (0-1)

Laatste wedstrijd voor de winterstop tegen een hoger geklasseerde ploeg. Onze eerste wedstrijd van het seizoen zijn we in Oudenburg gaan winnen, weliswaar op een diefje. Dus was de opdracht van vandaag minimum even goed doen, en als het even kan beter zou een Mooie afsluiter zijn voor onze heenronde, na 3 x verlies in onze vorige wedstrijden. Veel middenveldspel zonder kansen was de korte conclusie van de eerste helft, toch kon onze Ploeg 1x scoren voor de rust, jammer genoeg was dit in ons eigen doel, door slecht ontzetten van een hoekschop van de tegenstander. Ruststand 0-1 Niks gebeurd we waren evengoed als de tegenstander, dus moesten onze gasten gewoon verder doen op dezelfde wijze en werd er gevraagd om de tegenstander direct bij het nekvel te grijpen en proberen zo snel mogelijk de gelijkmaker te scoren, veel inzet en met het mes tussen de tanden slaagde ons team erin om de verdiende gelijkmaker van dichtbij binnen te knallen. Hele opluchting en we konden proberen om de wedstrijd nog te winnen, kansen van ons werden gemist, een verdiende penalty in ons voordeel werd niet gefloten en op de koop toe lopen we op de counter tegen het spelbeeld in op een 1-2, blijven vechten was de enige wijze om eventueel een punt thuis te houden.

Op het laatste van de wedstrijd bleven we aanvallen en werd De keeper van onze tegenstander niet uitgesloten na een slag in het gezicht van onze aanvaller, toch bleef de druk op de tegenstander hoog en in de kluts konden we de meer of verdiende gelijkmaker binnenduwen. Billijk gelijkspel na een goede performatie van het hele team Winterstop is er nu en iedereen mag deze eindejaarsperiode eens goed uit de bol gaan om volgend jaar helemaal gefocust aan de terugronde te beginnen Auguri a tutti, buon anno, che vediamo l'anno prossimo!!!!!!!

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke

bye

Reserven
KRC De Panne – SC Lombardsijde
Eindstand: 2-1 ( 0-1)

Onze reserven stonden in hun laatste competitiewedstrijd van het jaar voor een zeker niet gemakkelijke opdracht met de komst van de oude reserven van Lombardsijde B, op de 4de plaats gerangschikt en zeker gebrand op een revanche na hun 0-10 nederlaag in de heenwedstrijd. Door de onbeschikbaarheid van ploegafgevaardigde Miguel Decraemer, afwezigheid van reserveploegafgevaardigde Bjorn Deleest was het 3de in de rij Pieter Geerts die vandaag aantrad als ploegafgevaardigde en verslaggever.

KRC, met voor het eerst Alex Leloet en Kevin Deman in de selectie, startte met windnadeel, slap en weinig geconcentreerd aan de wedstrijd. 10’ eerste te noteren feit, een voorzet van Tom Ameloot op rechts, Sam kopt juist over. 12’ verre uittrap van de bezoekende keeper, mistasten achteraan in de verdediging en een speler alleen voor Arne die kalm blijft en knap redding brengt. 20’ is het Sam die voorzet en Tom die nu over kopt. De bezoekers blijven goed gegroepeerd spelen, speculeren op de verre uittrappen van hun keeper en in de 23’ is het raak als al te gemakkelijk een speler de bal kan binnentrappen, meteen 0-1 voor Lombardsijde. 29’ een voorzet van op links van Sam, bal komt terecht tegen de lat. 35’ een prachtig doelpunt van onze kapitein Dries, schot van buiten de 16 mooi in de hoek maar jammer genoeg afgekeurd voor een lichte duwfout van en medespeler. 38’ is het de ingevallen PJ die zich kan doorzetten en nipt naast besluit. KRC begint meer en meer druk te zetten, de bezoekers beginnen meer en tijd te winnen maar halen toch nog de rust met een 0-1 voorsprong na een zwakke 1ste helft van onze Ratjes.

2de helft start schitterend als Jorkin toont wat hij kan en een bal van buiten de 16 keihard binnentrapt, 1-1 met een prachtig doelpunt. KRC heft de bezoekers in de 2de helft volledig in zijn greep maar komt toch aan te weinig uitgespeelde kansen. 58’ een kleine kans voor capi Dries, maar dit levert ook niets op. 64’ Sam met een vrije trap, bal gaat juist over de lat buiten. 65’ is het de ingevallen Julien die met zijn linkervoet op de keeper besluit. 69’ Peter met een poging, maar terug recht op de keeper. 73’ de bezoekers met een scherpe counter, Guillaume blijft gelukkig goed druk zetten zodat niet direct kan afgewerkt worden, bal wordt opzij gelegd en gelukkig over getrapt, oef. 78’ PJ met een mooi dropschot, maar terug redding van de keeper. Partij blijft bitsig, de bezoekers blijven op alle manieren tijd winnen, blijven goed georganiseerd spelen maar verliezen in de 80’ toch één van hun spelers met een 2de gele kaart. KRC blijft ervoor gaan, verdediger eruit, extra aanvaller erbij maar toch lijkt het niet te gaan lukken en lijkt het 1ste puntenverlies van de competitie eraan te komen. 5 minuten extra speeltijd door het vele tijdwinnen van Lombardsijde en in de 93’ is het toch raak als Sam op links druk blijft zetten en de bal door en bezoeker in eigen doel gewerkt wordt, 2-1. Daarna

nog 2 bange minuutjes met de bezoekers die nu alles op alles zetten en iedereen, keeper incluis vooruit sturen. Gelukkig levert dit eindoffensief niets meer op en wordt de wedstrijd afgefloten op een 2-1 eindstand, dolle vreugde bij onze Ratjes die een prachtige heenronde afsluiten met 39 op 39. 9 punten voorsprong op 2de geklasseerde Nieuwpoort B dat ook nog 1 wedstrijd meer gespeeld heeft. Na de laatste wedstrijden waarin toch krampachtiger gevoetbald werd, volgt nu een deugddoende winterstop om de batterijen terug op te laden en wordt de terugronde aangevat op zaterdag 11 januari om 19uur met een thuiswedstrijd tegen VVG Alveringem.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Deriemaeker Dieter, Luchie Sammy, Werquin Guillaume, Dawyndt Dries, Leloet Alex, Ameloot Tom, Mortier Sam, de Buck Peter, Declerck Jorkin(1), Debou Arne, Averein Julien, Bobo Mipuka Jetro, Calcoen Pieter-Jan, Deman Kevin.

1ste Elftal
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 0-5 (0-1)

Na de vlotte 0-4 overwinning van vorige week op het veld van lantaarn Zeebrugge was de ambitie groot bij KRC om eindelijk die eerste thuisoverwinning te behalen en zo ook aansluiting te krijgen met de buik van het klassement. Westende was zeker niet de moeilijkste tegenstander om de begeerde 3 punten te behalen, winst betekende terugkeren tot op 1 puntje van Westende dat welaan een sterke competitie bezig is.

Westende, dan nog zonder de geschorste topschutter Lamaire en met nog 2 andere geschorsten zou zich zeker niet zo maar gewonnen geven in deze kustderby. KRC ook niet op zijn sterkst door het ontbreken van langdurig gekwetsten Ludovic Lecat en kapitein Maxim Simoen, Nicolas Samyn was geel geschorst, Kevin Desaver keerde terug na 2 weken rode schorsing en Xander Lehouck begon uit voorzorg op de bank.

Maar wat een slappe start van de wedstrijd, onze KRC’ers gestart met windnadeel, kwamen overal te laat, konden geen bal in de ploeghouden tegen een Westende dat met veel beweging en scherpte spelde en in de 10’ dan ook verdiend op 0-1 voorsprong kwam als Schouteet zonder enige druk van buiten de 16 hard in de hoek kon binnentrappen. 23’ terug een schot uit de 2de lijn van Westende, schoot dat juist naast de paal buiten gaat. KRC blijft achter de feiten aanhollen en speelt een erg, erg zwakke wedstrijd en tot overmaat van ramp krijgt de pas uit schorsing teruggekeerde Kevin Desaver in de 28’ een terechte rode kaart als hij veel te hard met gestrekt been ingaat op een bezoeker, het al zwalpend KRC voor de rest van de wedstrijd met 10 man verder. 36’ terug Westende met een vrije trap op rechts, bal wordt aan de 2de paal op doel gekopt maar gaat gelukkig naast. 37’ een prachtige boogbal van halfweg het terrein over onze keeper Kevin heen, bal komt gelukkig tegen de paal terecht en springt terug het veld in. 40’ eindelijk het 1ste echte KRC-gevaar, vrije trap Jelle Wils, Nils Desaever kan de bal over de keeper heen krijgen maar de bal wordt op de doellijn weggetrapt. 44’ erg slap verdedigen, speler centraal alleen op keeper Kevin gaf maar zijn schot gaat gelukkig over de lat buiten. Ruststand 0-1 na een erg zwakke, eigenlijk beschamende 1ste KRC-helft.

Iedereen verwacht een scherper KRC in de 2de helft, de start is ook beter maar in de 51’ afschuwelijke misverstanden bij een eigenlijk niet zo goed gegeven corner die zo rechtstreeks binnengaat, 0-2, Westende op rozen. Dubbele wissel met enige positiewissels bij KRC dat nu alles op alles zet en Westende toch een beetje kan terugduwen, maar natuurlijk op de counter loert met in de 58’ reeds een bezoeker alleen voor Kevin die redding kan brengen. 60’ een schot uit de 2de lijn van Ferre, gemakkelijk gepakt door een goede bezoekende keper. 61’ pakt Xander Lehouck nog en domme gele kaart voor onnodig protest waardoor hij de volgende wedstrijd mist. Corner naar de 2de paal waar een volledig vrijstaande bezoeker gelukkig nog naast besluit. 68’ mooi gegeven corner van Ferre op links, Arne Louage kopt juist naast. 73’

de bezoekende keper komt ver uit in de hoek, kan de bal wegtrappen recht in de voeten van Xander Lehouck die van ver op doel trapt maar de bal kan nog voor de lijn gestopt worden en blijft liggen zonder dat iemand van KRC gevolgd is. 79’ een voorzet van Jelle op links, Niels Cleeren kopt terug aan de 2de paal, Arne Debou werkt af maar het doelpunt wordt afgekeurd door de goed opgestelde scheidsrechter. 80’ Westende met een snelle aanval over links, bal komt voor maar gelukkig terug naast getrapt. 82’wordt de match definitief beslist als na een snelle counter op rechts de bal voor komt en de vrijstaande Schouteet gemakkelijk de 0-3 kan binnentrappen. Onze Ratjes nu duidelijk aangeslagen en alle organisatie gaat verloren zodat Westende nog 2 doelpunten cadeau krijgt in de 84’ en 89’ minuut, waardoor de wedstrijd eindigt op een zware 0-5 eindstand.

Een wedstrijd om snel te vergeten en daardoor wordt de volgende wedstrijd op het veld van Aartrijke een echte 6-punten wedstrijd. Winst betekent voor KRC en gouden zaak, verlies betekent KRC terug in volle degradatiestrijd met een zwaar programma in januari en februari. Hopelijk beseffen onze spelers dat ze zichzelf een revanche verschuldigd zijn en kunnen ze zich serieus herpakken op het veld van Aartrijke. Verplaatsing nog steeds zonder de gekwetsten Ludovic Lecat en Maxim Simoen, de gelgeschorste Xander Lehouck en Kevin Desaver die moet werken. Het is nu aan hun vervangers om te bewijzen dat ze ook hun plats waard zijn in het 1ste elftal.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Dries Winnock ( 45’ Xander Lehouck), Tyas Demuysere, Jelle Wils, Rob Deblock ( 58’ Arne Debou), Frederiek Coulier (58’Sam Mortier), Arne Louage, Ferre Verdonck, Kevin Desaver, Niels Cleeren, Niels Desaever,

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was direct rood voor Kevin Desaver ( hard ingaan op tegenstander), geel voor Xander Lehouck (protest), Kevin Dehaerne ( wegtrappen bal) en Dries Winnock ( foute tackle)