Door de zware regenval van de voorbije dagen was er dit WE een algemene afgelasting voor de jeugd en reserven, zowel op gewestelijk als op nationaal vlak.

KSV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 4-0 ( 1-0)

Moeilijke opdracht op het programma voor onze Ratjes met deze zaterdagavondwedstrijd op het kunstgrasveld van KSV Nieuwpoort, één van de betere ploegen uit de reeks.

KRC verzwakt door de afwezigheid van de gelgeschorsten Ludovic Lecat en Kevin Desaever en zonder Arne Louage nog steeds geblesseerd.

Na 1’ 30 reeds een vrije trap op een mooie plaats voor de thuisploeg na een fout van Tyas, vrije trap op doel gegeven maar de grieperige doelman Kevin kan de bal met de vuisten weg boksen. Nieuwpoort poogt druk te zetten maar komt aan geen kansen toe tot in de 15’ een gevaarlijke wegdraaiende bal bij een corner die weggewerkt wordt door Nils Cleeren. 23’ mooie KRC-combinatie, bal komt aan de 2de paal tot bij Niels Desaever die een beetje onbesuisd had naast trapt. 25’ al dan niet fout op Rob Deblock in de 16, scheids laat echter doorspelen. 28’ voorzet van op links van de thuisploeg, Kevin kan niet bij de bal maar een goed opgestelde Nicolas kan de bal beheerst controleren en wegtrappen. 43’ een te vermijden fout vlak voor de 16, mooie plaats voor een vrije trap en die wordt ook mooi binnengetrapt door Mike Toth, 1-0. Meteen na de aftrap wordt kapitein Maxim alleen voor doel gebracht maar hij trapt onbegrijpelijk naast. Ruststand 1-0 na een erg verdienstelijke 1ste helft van onze Ratjes die Nieuwpoort goed onder controle hadden maar toch met een ongelukkige achterstand naar de kleedkamers moesten.

2de helft vangt aan met hetzelfde spelbeeld, KRC dat de thuisploeg goed onder controle houdt. Maar in de 54’ een erg slecht gegeven vrije trap van Nicolas, bal tegen de rug van een thuisspeler, bal diep voor een thuisspeler die alleen op het KRC-doel kan afgaan en beheerst de 2-0 binnen trapt. En dan gaat het vlug, 59’ is het nu Niels Cleeren die in de fout gaat en de bal centraal inspeelt waardoor de thuisploeg opnieuw kan profiteren van een vrije doorgang en het staat 3-0. 61’ mooie diepe bal op rechts voor Frederick maar de terug erg goed uitgekomen Nieuwpoortse goalie kan de bal wegtrappen, hier zat zeker een doelpunt in voor KRC. 64’ terug geknoei achteraan, na een slechte ingooi komt de bal centraal waar Tyas en Jelle twijfelen en het cadeautje wordt natuurlijk in dank aangenomen door de thuisploeg, 4-0

78’ een erg mooie combinatie van de thuisploeg, afwerking blijft gelukkig achterwege. 83’ nog een hoge bal voor de thuiskeeper die hij met enige moeite over de lat kan duwen. Wedstrijd eindigt even later op een fel overdreven 4-0 eindstand, te onthouden een erg goede 1ste helft van KRC en een veel, veel mindere 2de helft waarin eigenlijk 3 doelpunten in cadeauverpakking weggegeven werden.

Volgende zaterdag wacht terug een erg, erg belangrijke wedstrijd met de komst van Wenduine, dat 2 puntjes boven KRC geklasseerd staat en waar KRC zijn 1ste overwinning van het seizoen behaalde. Wenduine zal zeker tuk zijn op revanche en KRC zal zeker heel wat scherper voor de dag moeten komen om de 3 punten thuis te houden. Want door de 0-4 overwinning op het veld van Loppem van voorlaatste Aartrijke, is de voorsprong terug geminderd tot 6 punten. Winnen is dus de boodschap!!!!!

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Cleeren Niels, Demuysere Tyas, Platteeuw Nicolas(75’ Dries Dawyndt), Lehouck Xander, Verdonck Ferre, Debou Arne(45’Frederik Coulier), Simoen Maxim, Deblock Rob, Desaever Nils ( 59’ Sam Mortier), Wils Jelle

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Nicolas Platteeuw (fout) en Rob Deblock(schwalbe)