Wedstrijdverslagen 15/16-03-2014

K.SV VEURNE - U9 C KRC Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke

Ons team begon met een beetje schrik aan de wedstrijd omdat de thuisploeg er groot en kloek uitzag. Onze jongens speelden toch enkele mooie kansen bij elkaar en algauw stonden we verdiend op voorsprong. Veurne liet ons echter niet te ver uitlopen en scoorde ook enkele keren op kracht. Na de rust moesten we het initiatief aan de thuisploeg laten en ze liepen dan ook vlot enkele goals uit. In de slotfase herpakte ons ploegje zich maar het slotoffensief was iets te laat ingezet waardoor we vrede moesten nemen met een kleine nederlaag ondanks iedereens inzet. Speelden voor U9C: Sam Deramoudt, Mathis Briche, Noah Vandecasteele, Vincent Vandeputte, Keano Dejonckheere en Theo Mocar

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Oudenaarde - KVV Coxyde
Eindstand: 5-1 (3-0)

Onze NU12 startte goed op Oudenaarde , pas na 5 minuten kreeg Oudenaarde hun eerste kans. Jammer dat de eerste kans al een doelpunt was voor Oudenaarde. We bleven goed georganiseerd, met veel mensen achter de bal, maar Oudenaarde was scherp in de afwerking en domineerde de wedstrijd. We hadden wel veel inzet maar moesten toch met 3-0 de rust in. In de 2de helft hadden we nog altijd veel moeite om Oudenaarde in bedwang te houd. We kregen wel wat meer kansen dan in de 2de helft en konden uiteindelijk ook scoren. Maar door ruimte weg te geven achterin kwam er ook terug meer kansen voor Oudenaarde. We eindigen de wedstrijd met 5-1.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand: 0-0

Geen délégué, eerste keer nieuw systeem E kick off, beetje sukkelen maar gelukkig is het voor onze tegenstander hetzelfde. Resultaat korte opwarming maar de zon schijnt, iedereen blijkt goedgezind en gemotiveerd. Rommelig begin van de wedstrijd van beide teams, maar toch licht overwicht van onze GU 13. Ons middenveld slaagt er maar niet in om onze snelle spits richting goal van de tegenstander te sturen, en als hij er toch eens doorgeraakt, kiest hij vandaag jammer genoeg voor de verkeerde oplossing. Ruststand 0-0 Tweede helft net hetzelfde spelbeeld, veel inzet en overwicht voor onze gasten maar scoren zit er niet echt in vandaag, echt jammere zaak want dit was echt een wedstrijd om winnend af te sluiten. Weer een verkeken kans, misschien is de motivatie van op training een oorzaak van het achteruitgaand spel van onze gasten. Verwacht echt nog een grote inspanning en iets meer drive voor de laatste wedstrijden van dit seizoen. Eindstand 0-0

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Oudenaarde
Eindstand: 2-3 ( 1-1)
Eerste helft: Wederom 9 veldspelers en 2 doelmannen om aan 11 spelers te geraken.

Niet getreurd, eens de wedstrijd afgetrapt, gaan de jongens ervoor. Een gelijk opgaande wedstrijd met wat overwicht door de bezoekers dat werd hersteld naarmate de wedstrijd vorderde. Door een betwistbaar handspel en strafschop en gele kaart kwamen we op achterstand. Lang duurde dit niet want op vrijschop kwamen we gelijk. Weinig kansen aan beide kanten en een juiste ruststand met voordeel voor Oudenaarde.

RUSTSTAND: 1 - 1

Tweede helft: een goed startende thuisploeg want in de eerste minuten kregen we 2 grote kansen, maar door pech konden we niet scoren. Integendeel door een blunder van de ref kregen de bezoekers een tweede strafschop voor een ingebeelde fout en dan nog buiten de zestien gebeurd. Keurig omgezet en we konden terug achtervolgen. Consternatie toen een doorgebroken speler gestopt werd door een te ver uit zijn doel komende doelman, fout maar geen rode kaart. Wederom niet de juiste interpretatie. Ondertussen morste de thuisploeg met de kansen, kopbal op de deklat, en 2 maal juist gered in hoekschop. We kregen een derde doelpunt binnen een verre trap van de zijlijn verdween aan de tweede paal in doel, mooi doelpunt maar niet de intentie. Ondertussen hadden we ook een strafschop omgezet door ditmaal een duidelijke haakfout in de zestien. Alles op alles en KVVC trok met 3 spitsen nog meer in de aanval, miste de gelijkmaker en trof nog 2 maal de paal. Enorme pech voor de thuisploeg. EINDSTAND: 2 – 3 elk een helft voor onze rekening en een goede wedstrijd van beide ploegen.

Conclusie: Geluk dwing je af maar de goden vergaten ons. Pijnlijke vaststelling alle nationale ploegen verloren, een verontrustende conclusie, maar de kloof wordt gedicht.

Zaterdag naar Harelbeke, mijn opinie, de best voetballende ploeg van de reeks. Aftrap om 15u.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KSV Nieuwpoort - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 2-2 ( 0-2)

Het was aanpassen aan het synthetisch veld voor de jongens, maar waren toch de betere ploeg en er kwamen kansen langs Michael en Maxim maar het kanon was slecht gericht. Na 30 min lukte het dan toch een mooi doelpunt van afstand langs Maxim. Op 2 min van de rust een doorbraak vanop links Jari die Michael bediende en die twijfelde niet 0-2 de ruststand. De tweede helft zoals het dit jaar al een paar keer gebeurde dachten sommige dat de wedstrijd al gespeeld was met het resultaat dat het na 10 min 2-2 stond. Iedereen stond terug met de voeten op de grond en met tal van vervangingen kwamen er nog kansen langs Maxim en Natan. Op 5 min van het einde van de wedstrijd had Gianni de winnende treffer aan de voet maar besloot spijtig genoeg over. Niets veranderde nog aan de stand en laat het een les zijn dat een wedstrijd 2x40 min is.

Eindstand: 4-0 ( 0-0)

Na 2 gelijke spelen tegen Merkem en Lo-Reninge moesten onze reserven, die ook het slachtoffer zijn van de vele gekwetsten en geschorsten bij het 1ste elftal, zich dringend herpakken. Gelukkig waren een aantal spelers die gisterenavond tegen Beernem gespeeld hadden, ook bereid om op zondagmorgen nog eens aan te treden.

Geen gemakkelijke opdracht tegen het stevige Davo Westende, dat bovendien versterkt was met een 5-tal kernspelers van het 1ste elftal en dat ook nog eens extra-gemotiveerd was door een geldbedrag, beloofd door het onsportieve Nieuwpoort B, indien het kon winnen te De Panne.

Erg gesloten begin van de wedstrijd, veel inzet, veel duels maar weinig doelgevaar. Het is pas in de 23’ dat het 1ste gevaar komt, een actie op rechts van de bezoekers, speler alleen op Arne af maar die pakt mooi. 36’ is het Jorkin die op doel kan trappen, maar zijn schot wordt afgeblokt. 38’ een schot van Arne Debou dat net naast gaat. 39’ voorzet-schot Westende dat net voorlangs gaat. 42’ mooie combinatie Jorkin-Styn, doorsteek van Styn naar Klaas die heel zwak in de handen van de keeper besluit. Ruststand 0-0 na een hard bevochten 1ste helft.

Sterke start van KRC in de 2de helft met in de 52’ een voorzet van Pieter Geerts, Tom Ameloot legt de bal achteruit en het is Sam Mortier die de bevrijdende 1-0 binnentrapt. 59’ een afstandsschot van Westende, maar Arne kan de bal wegboksen. 64’ de 2-0 als de net terug ingevallen Styn Geryl de bal kan afgeven aan Jorkin die binnentrapt. 69’ mooie voorzet Pieter Geerts, Tom kan net bij de bal om binnen te tikken. 76’ mooie actie van Klaas op links, bal tot bij Jorkin die echter juist naast trapt. 83’ een wereldactie van kapi Dries die gans het veld doorkruist, alleen op de keeper af kan gaan maar dan op de keeper besluit, jammer want deze actie verdiende zeker een doelpunt. 85’ een ongelooflijke actie, voorzet van Arne Debou, Fré besluit op de baal, bal komt bij Klaas die ook op de paal trapt, via-via komt de bal nog eens tegen de paal, tegen de keeper die niet meer weet waar de bal is en zo gaat de bal uiteindelijk toch nog binnen, 3-0. 89’ nog een mislukt schot van Fré dat uiteindelijk een goede voorzet wordt voor onze Fatai die de bal binnen trapt, jammer genoeg juist in buitenspelpositie. 90’ is het Styn die alleen op doel kan afgaan, hij legt mooi de bal breed voor Fatai die de 4-0 eindstand op het bord zet.

Belangrijke thuisoverwinning tegen een sterke tegenstander met vooral een ploeg met veel inzet en vechtlust voor elkaar, dag en nacht verschil met datgene het 1ste elftal de avond voordien op de mat legde.

Volgende week wachtte eigenlijk een op papier gemakkelijke verplaatsing naar KSV Nieuwpoort A, dat de laatste weken aan geen ploeg meer geraakt en met junioren moet spelen waardoor KRC normaal tot 8 punten kan uitlopen op Nieuwpoort B dat bye is.

Jammer genoeg is het terug Nieuwpoort B, dat volgend WE bye is, dat zich van zijn onsportiefste kant zal laten zien en de wedstrijd zal spelen i.p.v. Nieuwpoort A in de hoop om de achterstand zo op 5 punten te houden.

Het is dus aan KRC om te tonen dat het op een sportieve manier kampioen wil worden tegen Nieuwpoort B dat het duidelijk op een andere wijze wil, wetende dat Nieuwpoort B op het einde van de competitie ook steeds 1 wedstrijd meer zal gespeeld hebben dan KRC.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Deriemaeker Dieter, Luchie Sammy, Schoolaert Dries, Dawyndt Dries, Declerck Jorkin(1), Coulier Frederick, Cleeren Niels, Debou Arne, Geryl Styn, Geerts Pieter, Bobo Mipuka Jetro(1), Mortier Sam(1), Ameloot Tom, Dekeyser Klaas

KRC De Panne – KSC Beernem
Eindstand: 1-3 ( 0-1)

Hoge verwachtingen bij de thuisploeg voor deze superbelangrijke thuiswedstrijd tegen KSC Beernem, juist onder KRC geklasseerd en ook nog niet zeker van de redding in 3de. Winst van KRC betekende zo goed als zeker behoud in 3de, gemakkelijk zou het echter zeker niet worden voor onze Ratjes die de laatste weken niet zo goed bezig zijn.

KRC zeker niet in zijn sterkste opstelling door de schorsingen van doelman Kevin Dehaerne, Tyas Demuysere, Kevin Desaver en de gekwetsten Nils Desaever en Ferre Verdonck. Daardoor kwam reservedoelman Arne Vanacker voor het eerst aan de aftrap en was Cleeren Niels terug van de partij na zijn gele schorsingsdag.

Redelijk begin van de wedstrijd met KRC het meest in balbezit maar in de 7’ het 1ste gevaar als men centraal achteraan bij KRC een bal niet weg krijgt, gelukkig wordt de bal in 1 tijd overgetrapt. Daarna een rampzalig vervolg van, de 1ste helft bij KRC, constante foute passen, geen enkel duel wordt gewonnen, overal komt men veel te laat, echt een beschamend spelpeil. 18’ komen de bezoekers op voorsprong als een voorzet van op rechts veel te gemakkelijk binnengekopt wordt door De Loof Axel. 27’ geharrewar voor het KRC-doel, bal kan uiteindelijk in corner geduwd worden door doelman Arne. Corner wordt gegeven en eindigt met een kopbal tegen de bovenkant van de lat. 33’ al dan niet buitenspel, scheids laat doorgaan en een bezoeker komt alleen voor doelman Arne die echter mooi redding kan brengen. KRC blijft afgrijselijk slecht voetballen en mag zeer gelukkig zijn dat de ruststand maar 0-1 bedraagt.

Toch wat beterschap in de 2de helft met KRC dat zich toch wat herpakt en probeert Beernem onder druk te zetten maar bij de 1ste counter van Beernem in de 55’ staat het 0-2, een bal diep op rechts, Arne is ver uitgekomen en de bal wordt over hem heen in het doel getrapt. 62’ eindelijk eens werk voor de Beernemse keeper, een vrije trap van Jelle Wils die de keeper in corner duw. 70’ een snelle counter van de bezoekers op links, mooi binnengetrapt en het staat 0-3. 75’ terug een bezoeker alleen op Arne af die gelukkig kan pakken. 80’ erg mooie combinatie van de bezoekers op rechts, alles gaat veel te vlug voor KRC en terug brengt doelman Arne redding in corner. 88’ eindelijk een mooie actie bij KRC, het is Rob Deblock die centraal een actie maakt en de bal erg mooi in de bovenhoek plaatst, een eerreder kan het eigenlijk niet genoemd worden na deze erg zwakke wedstrijd van KRC.

Eindstand 1-3, KRC blijft in de problemen vooral doordat KVV Aartrijke er wel in slaagt om zijn thuiswedstrijd tegen Zandvoorde te winnen zodat de achterstand met nog 4 wedstrijden te spelen terug maar 4 punten bedraagt.

KRC staat nog voor een loodzwaar programma met nu 3 wedstrijden tegen eindrondekandidaten, verplaatsing naar Cercle Oedelem, thuis tegen Moerkerke en naar KEG Gistel.

De wedstrijd tegen Beernem betekende ook de laatste wedstrijd voor hoofdtrainer Patrik Soutaer want er werd in gezamenlijk overleg beslist om de samenwerking stop te zetten. Nieuwe trainer wordt Chris Plaisier, eigenlijk de nieuwe trainer voor volgend seizoen, die er hopelijk in zal slagen om de KRC-trein terug op de rails te zetten. Maar trainers zijn geen wonderdokters, het zijn de spelers die dringend eens naar zichzelf moeten kijken want het zijn zij die belabberde prestaties op de mat leggen.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Cleeren Niels, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Lehouck Xander, Louage Arne(46’ Debou Arne), Mortier Sam (62’Dawyndt Dries), Simoen Maxim, Deblock Rob(1), Schoolaert Dries ( 53’ Pieter Geerts), Wils Jelle

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Dries Dawyndt voor een fout.