Wedstrijdverslagen 18/19-01-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Oudenaarde
Eindstand: 0-3 (0-3)

De jongens starten met veel overgave aan de wedstrijd tegen Oudenaarde. Oudenaarde had het betere van het spel, maar kon dat niet omzetten in 100% doelkansen. Halfweg de 1ste helft incasseren we de 0-1 via corner. En nog voor de rust kon Oudenaarde de 0-2 en 0-3 scoren via een afstandsschot en een omhaal. De 2de helft waren we niet de betere ploeg, maar waren we zeker even goed als Oudenaarde. Onze NU12 kreeg 7 tot 8 goeie kansen om te scoren, maar de bal wilde maar niet tegen de netten. We onthouden vooral de goeie 2de helft en mentaliteit waarmee we aan het spelen waren en nemen dat mee naar de volgende wedstrijd.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne – BU12 KSV Veurne
Eindstand: 1-6

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Oudenaarde - KVV Coxyde
Eindstand: 5-2 (2-0)

Eerste helft: Wederom de ganse week organiseren en bellen om toch aan 11 spelers en een doelman te geraken. Het lijkt soms FC De Kampioenen i.p.v. nationale jeugdvoetbal. Niet getreurd, eens de wedstrijd afgetrapt, gaan de jongens ervoor. Een zéér doeltreffende thuisploeg leidde aan de rust al met 2 – 0. De thuisploeg scoorde twee maal uit evenveel stilstaande fasen. Kvvc voetbalde mee en kreeg maar 2 kansen in 40 minuten maar kon ze niet besluiten. Ruststand: 2 – 0. Tweede helft: een goed startende uitploeg want in de eerste minuten kregen we 3 grote kansen, maar vergaten terug te scoren. Snel klom de thuisploeg op drie nul met een vrije trap. Wie dacht dat Kvvc klaar was voor de bijl, vergiste zich, we gingen nog meer voetballen naar voor en scoorden met het hoofd de eerredder. De bezoekers scoorden een tweede keer en de thuisploeg acteerde zenuwachtig. En jammer we besloten op de paal en de volgende kans werd gekeerd, en Oudenaarde profiteerde nogal gemakkelijk en scoorde een vierde keer. De veer was gebroken en het vijfde tegendoelpunt had geen tel meer. Verdiende zege van Oudenaarde. EINDSTAND: Overdreven 5 – 2 verloren tegen een sterk team die over enkele zéér goede spelers beschikt en dicht bij de titel zal eindigen. Kvvc moet absoluut op zijn sterkst staan om dit team te kunnen kloppen. Conclusie: We moeten snel aan 14 fitte spelers geraken om toch nog, wat men noemt, deftig te kunnen trainen. Juist nu we in de betere reeks zitten kunnen we ons niet meten zoals het hoort te zijn. Zaterdag de 0 op 9 vermijden tegen Harelbeke. Aftrap op 14u30 te De Panne.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
VVG Alveringem - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 3-3 ( 3-1)

Kvvo miste maar liefst 3 basisspelers en de keeper, maar kwam toch op voorsprong langs Maxim na mooi werk van Gianni 0-1 na 7 min. Na het doelpunt hield KVVO opendeurdag en kon Alveringem uitlopen tot 3-1 niets lukte nog. De 2 de helft kwam KVVO veel beter voor de dag en werd het baas op het middenveld en kon terug komen langs Maxim tot 3-3. het laatste kwartier wilde KVVO de overwinning en speelde met vuur, het winnend doelpunt kon nu vallen voor beide ploegen. Op 2 min van het einde kreeg KVVO een strafschop doch de lokale keeper pakte prachtig, aan de score veranderde niets meer voor KVVO zat er veel meer in.

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

KSV Oudenaarde- NU13 KVVC 3-0
KSV Oudenaarde - NU14 KVVC 6-0
NU15 KVVC – KSV Oudenaarde 0-7
NU16 KVVC – KSV oudenaarde 1-4
KSV Oudenaarde - NU19 KVVC 1-2 ( stopgezet 8’ voor tijd)

KVV Oostduinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 2-4 ( 0-2)

Onze reserven dienden met een soort van ‘ noodploeg ‘ af te reizen naar Oostduinkerke voor de derby tegen een ongetwijfeld fel gemotiveerde thuisploeg die de 17-0 nederlaag uit de heenwedstrijd wou goedmaken.

Door de onbeschikbaarheid van 8 spelers 1ste elftal moest serieus gezocht worden om toch maar aan 11 spelers te geraken Kapitein Dries mistte zijn 1ste wedstrijd bij de reserven door zijn basisplaats in het 1ste elftal, keeper Arne was ook voor het eerst afwezig en werd schitterend vervangen door Gert Dawyndt. Dieter Deriemaeker terug van de partij tegen zijn ex-ploeg na zijn schorsingsdag, witte merel Stijn Geryl na 2 trainingen terug in de basis en ook de terugkeer van Glenn Cornelis met slechts 1 training in de benen. Pieter Geerts afwezig wegens Liverpoolverplichtingen en onze Fatai haakte in laatste instantie af wegens oorpijn. Positief was het aantreden van Dries Winnock, door werkomstandigheden onbeschikbaar voor het 1ste elftal. Veel vraagtekens voor de wedstrijd, maar al vlug bleek dat de thuisploeg, met maar 11 spelers, ook niet de ploeg was die onze Ratjes het 1ste puntenverlies zouden aansmeren.

Schitterende start want in de 1’ al een vrije trap van Dries Winnock, Peter De Buck legt klaar voor Stijn Geryl die de 0-1 binnentrapt. 8’ Stijn de bal mooi diep op links voor Tom, mooie actie en voorzet en Julien Averein komt goed ingelopen om de 0-2 te scoren. 14’ terug een mooie combinatie, bal komt bij Jorkin maar diens gekruist schot gaat naast. 24’ Dieter met een mooie actie op rechts, bal afgelegd voor Tom die echter bomenhoog over trapt. 31’ het eerste gevaar van de thuisploeg met een aanval op links, redding van Gert met de voet. 33’snelle KRC-counter, Stijn legt klaar voor Jorkin die alleen voor doel er nog in slaagt om tegen de buitenkant paal te trappen, hier moest het altijd 0-3 staan. 42’ verre poging thuisploeg, Gert duwt mooi over doel buiten. Corner gevolgd door een laag schot waarbij Gert goed plat gaat. Ruststand 0-2 na een relatief gemakkelijke 1ste helft.

49’actie van de ingevallen Glenn op rechts, bal mooi voor tot bij Tom die op de keper besluit, hier afleggen voor de volledig vrijstaande Stijn was hier een veel betere keuze. 50’ fluit scheidsrechter Alex Platteeuw wel een erg lichte strafschop als Sammy een thuisspeler lichtjes aantikt die echter zijn actie verder zet maar dan balverlies lijdt, wat protest bij KRC maar toch strafschop. Gert stopt in 1ste instantie de 11-meter maar de bal blijft in het slijk liggen en een thuisspeler is wakkerder dan de Ratjes en trapt de aansluitingstreffer binnen. 54’ wordt Glenn diep gestuurd, voorbij de keeper maar de bal blijft in het slijk hangen. 56’ corner KRC en het is Dries Winnock die de 1-3 binnenkopt. 69’ een corner van Tom, Julien kan op doel koppen maar recht in de handen van de keeper. 70’ redding van Gert met de voet bij een schot, klein geharrewar en Dieter trapt de bal juist naast de paal buiten in corner. De thuisploeg blijft wat aandringen, KRC speelt wat soms paniekerig maar de verdediging onder leiding van een steeds goed opgestelde kapitein ad-interim Sammy Luchie geeft geen krimp. 78’ nog een voorzet naar de 2de paal, en vrijstaande thuisspeler trapt gelukkig ook bomenhoog over. 86’ opeens toch 2-3, mooie aanval van KRC maar Peter geeft de bal slecht af, bal dadelijk vrij door het openliggend centrum en de thuisploeg neemt het cadeau graag aan. Maar geen probleem want dadelijk na de aftrap is het Glenn die Stijn aanspeelt, bal naar Tom die de 2-4 eindstand op het bord trapt. Een verdiende 2-4 overwinning na een hard bevochten wedstrijd, waardoor KRC met 45 op 45 aan de leiding van het klassement blijven staan. Zondag wacht een echte topwedstrijd met de thuiswedstrijd tegen het ervaren KSV Nieuwpoort B met oud KRC-topschutter Joeri Debruyne in de rangen dat er zeker alles zal aan doen om onze Ratjes het 1ste puntenverlies aan te smeren. Nieuwpoort is eigenlijk verplicht om de wedstrijd te winnen om nog en kansje op de titel te maken want momenteel zijn zij 2de geklasseerd met 9 punten achterstand en 1 wedstrijd meer gespeeld. Het wordt zeker een spannende wedstrijd met en Nieuwpoort dat goed bezig is met een, 10-0 overwinning tegen Bulskamp in hun laatste wedstrijd. Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Deriemaeker Dieter, Luchie Sammy, Werquin Guillaume, Deman Kevin, Winnock Dries(1), Declerck Jorkin, De Buck Peter, Geryl Stijn(1), Ameloot Tom(1), Averein Julien(1), Cornelis Glenn. Er was geel voor Kevin Deman in de 89’ wegens een foute tackle.

KSV Bredene - KRC De Panne
Eindstand: 3-0 (2-0)

KRC trok met een bang hart naar topploeg Bredene voor deze kustderby waarin KRC liefst 8 spelers moest missen. Schorsingen voor Ferre Verdonck, Arne Louage, Jelle Wils, Kevin Desaver, studieverplichtingen voor Tyas Demuysere en Arne Debou, werk voor Winnock Dries en Ludo Lecat was op reis.

Daardoor kwam Klaas Dekeyser, pas 2 weken terug aan het trainen aan de aftrap, evenals beloftenkapitein Dries Dawyndt die voor het eerst aan de aftrap stond. Uiteindelijk werden met de beloften Sammy Luchie en Julien Averein nog 2 moedigen gevonden om op de bank te starten, Een echte noodploeg dus, bedoeling was zeker om de schade te beperken met een ploeg die zeker het uiterste van zichzelf zou geven.

De thuisploeg zette druk vanaf het eerste fluitsignaal en duwde KRC terug tot op de eigen speelhelft. Dat resulteerde al snel in de openingstreffer: na een afgeblokt afstandsschot belandde de bal in de voeten van de in buitenspel staande Bredense topschutter, voor hem was het een koud kunstje om van dichtbij doelman Kevin te vloeren. 1-0 na amper 7 minuten spelen, de Ratjes gingen een zware wedstrijd tegemoet. 4 Minuten diepte Bredene de score verder uit. Na een voorzet over rechts pakte een speler van Bredene in het strafschopgebied uit met een acteerprestatie die hem in Hollywood een Oscar zou hebben opgeleverd. De

scheidsrechter trapte met open ogen in de schwalbe en beloonde hem met een strafschop. Opnieuw was doelman Kevin kansloos tegen de goed geplaatste trap van de kapitein van de thuisploeg. In plaats van de kopjes te laten hangen, rechtte KRC de rug en probeerde het aan voetballen te komen en meer druk naar voor te zetten. Dat resulteerde in een paar kleine kansjes: eerst had Klaas op een afvallende bal een goede mogelijkheid, maar hij raakte de bal niet vol en het leer ging een paar meter naast het doel over de doellijn. Na dik een kwartier spelen haalde Xander de achterlijn, hij legde de bal terug op Frederik die in 1 tijd voorzette maar Maxim zijn kopbal ging voorlangs.

Daarna trok de thuisploeg het laken terug naar zich toe. In de 26e minuut werd een voorzet van de rechterflank aan de 2e paal van dichtbij nog over getikt en 2 minuten later verzuimde de scheidsrechter te fluiten toen de Bredense topschutter in een duidelijke buitenspelpositie aan de bal kwam en alleen op de doelman mocht afgaan. Kevin ging echter goed tegen de grond en hield zo de 2-0 tussenstand op het scorebord. 33 Minuten ver in de wedstrijd diepte de thuisploeg de score verder uit, maar het feestje ging niet door want de spelleider keurde de goal af wegens buitenspel. KRC antwoordde met een afgeweken schot na een individuele actie van Xander door het centrum van de verdediging, maar zijn poging werd al bij al gemakkelijk door de doelman uit de lucht geplukt.

De thuisploeg bleef doorduwen: in minuut 38 werd een afstandsschot van buiten de 16 net over de kruising heen getrapt en 3 minuten later was keeper Kevin bij de pinken en onderschepte een lobbal door goed uit zijn doel te komen.

In de laatste minuut van de eerste helft kwam de Bredense topschutter opnieuw oog in oog te staan met Kevin, deze keer pakte onze doelman uit met een goede beenreflex op een laag ingeschoten bal en verijdelde zo een doelpunt.

De Ratjes hadden een moeilijke eerste helft achter de rug waarin ze moeilijk tot voetballen waren gekomen en weinig uit de omknelling van de thuisploeg waren geraakt, ondanks veel inzet en goede wil.

Na de rust duwde Bredene het gaspedaal gelijk terug in en ging het op zoek naar de 3e goal. De 2e helft was amper 6 minuten begonnen of het was al raak: op een corner kon de spits van Bredene van dichtbij ongedekt de 3-0 voorbij een kansloze Kevin in doel koppen.

Nu haalde Bredene de voet van het gaspedaal en werden enkele sterkhouders gewisseld. KRC maakte hiervan gebruik om zelf wat druk te zetten en een paar kansjes te creëren. Net over het uur pakte Max uit met een halve omhaal op een afvallende bal, maar zijn poging viel te laat en landde op het dak van het doel. KRC bleef het proberen en 5 minuten later toverde linksback Dries, na goed terugleggen van Sam, een goede voorzet uit zijn voeten, maar de kopbal van Max strandde op de linkerkruising.

De thuisploeg prikte daarop een aantal keren gevat tegen op de counter. Zo mondde een snelle uitbraak in de 76e minuut over de rechterflank uit in een voorzet voor doel, gelukkig stond doelman Kevin opnieuw paraat op de kopbal van dichtbij aan de verste doelpaal.

5 minuten voor tijd staken de Ratjes nog eens hun neus aan het venster: een vrije trap van Nico werd door Niels net voorlangs gekopt.

Hierna kon een verdienstelijk spelend KRC geen aanspraak meer maken op een doelpunt en speelde de thuisploeg de wedstrijd rustig uit.

Opdracht vervuld, schade beperkt maar het slechte nieuws kwam na de wedstrijd. Dichtste achtervolger HO Oedelem kwam door een verwachte 4-1 overwinning tegen rode lantaarn Zeebrugge terug tot op 1 puntje, terwijl Aartrijke totaal onverwacht met 0-1 ging winnen op het veld van Steenbrugge zodat Aartrijke opeens terug op 3 punten staat. KRC doet er best aan om zondag eindelijk eens die 1ste thuisoverwinning te behalen in de erg, erg belangrijke wedstrijd tegen HO Oedelem. Winst betekent weer een beetje ademruimte in de degradatiestrijd, verlies betekent terug voor 100% in degradatiegevaar. Iedereen volgende week natuurlijk terug bij KRC, behalve Niels Cleeren die nu wegvalt wegens

studieverplichtingen, zodat KRC op zijn sterkst HO Oedelem zal kunnen bekampen, het is nu dat de Ratjes moeten bewijzen dat ze 3de provinciale waard zijn.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Cleeren Niels, Desaever Nils, Platteeuw Nicolas, Dawyndt Dries, Lehouck Xander(73’Averein Julien), Coulier Frederik, Deblock Rob, Simoen Maxim, Dekeyser Klaas(63’Sammy Luchie), Mortier Sam.

Er was geel voor Platteeuw Nicolas wegens handspel.