Wedstrijdverslagen 21/22-12-2013

1ste Elftal
KVV Aartrijke - KRC De Panne
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

Belangrijke 6-puntenwedstrijd op het programma voor KRC met de verplaatsing naar Aartrijke, 3 punten onder KRC geklasseerd in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.

KRC verzwakt door het ontbreken van de gekwetsten Ludo Lecat en Maxime Simoen, de geschorste Xander Lehouck, werkverplichtingen voor Kevin Desaver en Jorkin Declerck en in laatste instantie haakte ook nog Dries Winnock ziek af.

Daardoor kwamen Sam Mortier en Arne Debou voor het eerst aan de aftrap en zaten Peter De Buck en Sammy Luchie voor het eerst bij de selectie.

KRC start onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Depickere Kim en met de wind in de rug en in de 3’ een eerste schotje dat naast gaat van de thuisploeg. 4’ een voorzet-schot van Arne Debou die de plaatselijke keeper Derijnck Jonas totaal verkeerd beoordeelt en door zijn handen laat glippen, 0-1 voor KRC, een droomstart. 15’ terug geklungel achteraan bij Aartrijke, slechte terugspeelbal onderschept door Arne Debou die alleen op de keeper kan afgaan maar Arne faalt in de afwerking en de bal gaat nog in corner. 18’ laks verdedigen achteraan, actie op rechts en Niels kan gelukkig de bal nog in corner wegtrappen. 28’ terug een gevaarlijk standje voor het KRC-doel, bal geraakt maar niet weg maar gelukkig loopt alles af zonder doelpunt voor de thuisploeg. 35’ komt de bal bij Arne Debou, die net buiten de 16 op doel kan trappen maar de bal gaat net boven de lat buiten. 38’ mooi gegeven vrije trap van Ferre die via een thuisspeler juist naast de paal in corner gaat. Ruststand 0-1.

2de helft start rustig met KRC dat gemakkelijk stand houdt tegen een thuisploeg die wel wil, maar er niet in lukt om druk te zetten. 61’ toch een vrije trap van op rechts, Nico kan gelukkig de bal juist in corner koppen maar komt daarbij tegen het hoofd van een thuisspeler terecht, gelukkig zonder erg. 68’ snelle tegenaanval Aartrijke op links, voorzet die tegen de handen van Niels Cleeren terechtkomt en in corner gaat, licht protest bij Aartrijke maar de scheids geeft corner. 70’ mooie KRC-aanval met rob die Arne in de diepte stuurt, een gekruist schot maar de keeper brengt redding met zijn been. 72’ is het Kevin Dehaerne die redding moet brengen met zijn voet als een speler voor hem opduikt en is het kapitein Jelle die de bal nog in extremis kan wegtrappen. 81’ de ingevallen Fré gaat door op rechts en kan vanuit een scherpe hoek via de keeper en de paal hard de 0-2 op het bord zetten.90’ brengt Ferre Arne Debou alleen voor de keeper maar Arne mist terug zijn afwerking en trapt te gemakkelijk op de keeper. 91’ nog een tegendoelpunt voor de thuisploeg als een verre trap met rare curve over doelman Kevin heen in doel gaat, 1-2. 93’ nog een actie van Fré in de 16, al dan niet fout op hem maar de scheids laatdoorspelen en fluit even later de wedstrijd af op een 1-2 eindstand voor KRC dat meteen 3 gouden punten rijker is. Het was zeker geen goede wedstrijd, maar het belangrijkste vandaag waren zeker de 3 punten. KRC doet hiermee en gouden zaak in ket klassement en stijgt zelfs 1 plaatsje boven Zandvoorde en heeft nu wat ademruimte in de verdere degradatiestrijd.

Nu de batterijen wat terug opladen en de gekwetsten recupereren om op zondag 12 januari de competitie terug te hervatten met de thuiswedstrijd tegen Steenbrugge, dat vandaag met 8-0 won tegen Zeebrugge en dat dus zeker ook vol vertrouwen naar De Panne zal komen afgereisd. Hopelijk slagen onze Ratjes dan erin om eindelijk die 1ste thuisoverwinning te behalen!!!!!!

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Cleeren Niels, Demuysere Tyas, Desaever Nils, Louage Arne(77’Frederik Coulier(1)),Deblock Rob, Platteeuw Nicolas, Debou Arne(1),Verdonck Ferre, Mortier Sam, Wils Jelle.

Reservedoelman Arne Vanacker, Luchie Sammy en De Buck Peter bleven op de bank.

Opmerkelijk is dat niemand bij KRC een kaart kreeg!!!!

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 8 januari:

18uur: oefenwedstrijd NU17 KVVC- FC Izegem

Zaterdag 11 januari

13uur45: GU13 KRC – KSV Jabbeke
15uur30: GU17 KVVO – Union Zandvoorde
19uur: reserven KRC – VVG Alveringem

Zondag 12 januari

15uur: 1ste elftal KRC – SK Steenbrugge