Wedstrijdverslagen 22/23-02-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 2-1 (0-0)

Beide ploegen voetbalden zeer slordig, veel misverstanden en weinig doelkansen. Het was vooral onze NU12 die op de helft van de tegenstander voetbalde en Diksmuide die counterde. De 2de helft moest veel beter als we de wedstrijd wilde winnen. Onze NU12 startte goed, binnen de 5 minuten hadden we al een 3*tal keer kunnen scoren. Maar het was via de counter dat Diksmuide op voorsprong wist te komen. De ploeg wist zich snel te herpakken en al vlug stond het 2-1. Het bleef echter spannend want onze NU12 kon de kansen niet afmaken en zo uitlopen tot 4-1, 5-1. De laatste 5 minuten waren we echt zeer nerveus en hadden veel dom balverlies. In de laatste minuut hadden we het geluk aan onze zijde want Diksmuide kon niet scoren via een penalty.

Eindstand: 0-2 (0-2)

Mooi weer, matige wind, hard veld, gemoedelijke sfeer en de focus waren aanwezig. Dat ze schrik hebben van KVVC of Diksmuide bleek uit de aanwezige scouts van de andere ploegen. Vertrokken met elf en nog een helpende speler van de NU16 omdat zijn wedstrijd werd afgelast deed ons toch starten met 11 spelers. Dat de trainers de ploegen kennen bleek al snel uit het vertoonde spel. Oplossingen zoeken en aanpassen was het motto. Kvvc begon vlot aan de wedstrijd en na een flankaanval scoorde de andere FLA aan de tweede zone, tip in en 0 – 1. Voordien spatte de bal uiteen op de paal toen onze infiltreur alles perfect deed maar geen geluk kende. Toch kwamen we al snel op rozen toen de bal in de winkelhaak werd getrapt vanop 20 meter. Een mooi doelpunt en een rustige voorspong. RUSTSTAND: 0 2 Tweede helft: ·Iedereen verwachtte een stormloop van de thuisploeg, maar ze kwam niet. Kvvc speelde rustig de wedstrijd uit met nu en dan een flits. Eén te vermelden actie was de bal op de kruising getrapt door onze kapitein. EINDSTAND : 0 -2 Conclusie : De thuisploeg creëerde geen enkele kans en zowaar weinig werk voor onze doelman. Van een optreden als ploeg met 12 spelers die er hun hoofd voor leggen. Volgende week: Spelen we tegen en in Torhout waar we afgeschilderd worden als het zwakke broertje van de reeks en snel zullen gewassen worden.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
WS Oudenburg - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 0-3 ( 0-0)

De wedstrijd werd gespeeld op een akker dus goed voetbal was moeilijk. Kvvo zat van het begin niet goed in de wedstrijd en als er een schaarse kans kwam werd die niet benut. Oudenburg werd nog gevaarlijk op een vrijetrap maar Vincenzo was bij de pinken en voorkwam een achterstand. De 2de helft na een donderpreek tijdens de rust en wat bijsturen werd gelukkig beter voetbal gespeeld. In de 50min werd Sam vrijgespeeld en werkte koel af 0-1 op aangeven van Michael. Van dan werd alles veel gemakkelijker en was Kvvo de betere ploeg. Op de 55 min werd het 0-2 langs Michael en 10 min van het einde van de wedstrijd legde Natan de eindcijfers vast 0-3.

Eindstand: 1-1 ( 1-1)

Na een lange onderbreking wegens de vele afgelastingen was er eindelijk nog eens een wedstrijd gepland voor onze reserven, een thuiswedstrijd tegen het niet te onderschatten Merkem waar in de heenwedstrijd een nipte 3-2 overwinning behaald werd.

Zonder topschutter Peter De Buck waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uit door een rugoperatie, en in de 1ste helft zonder Styn Geryl die zich overslapen had, was het afwachten wat de competitieherneming zou geven, vooral door het beperkt aantal trainingen van vele spelers. En al snel bleek dat de onderbreking slecht verteerd werd, een ongeconcentreerde voorbereiding van de wedstrijd leidde tot een erg zwakke wedstrijd van KRC.

Slappe start maar in de 8’ toch totaal onverwacht reeds 1-0 met een mooie aanval op rechts, Klaas legt achteruit tot Julien die de Selectbal mooi binnen knalt. 16’ nog eens een goede aanval, bal tot bij Tom die mooi naar binnen komt en zijn trap gaat nipt naast. 27’ vuile fout op de na zijn knieoperatie wederoptredende Pieter Geerts, Dries Winnock schiet de vrije trap eerst in de muur, maar in de herneming een veel betere trap die tegen de buitenkant paal belandt.32’ staat het totaal onverwacht 1-1 wanneer een corner rechtstreeks binnengaat, een serieuze dekkingsfout achteraan bij onze Ratjes. Eerste helft eindigt met veel slordig middenveldspel zonder nog echte kansen voor beide ploegen op een 1-1 ruststand.

Iedereen bij KRC, zonder Sammy die naar huis moest om op de kindjes te passen, hoopt op een veel betere 2de helft, ditmaal met de wind in de rug. KRC is tijdens de 2de helft wel het meest in balbezit, maar speelt veel te slordig, te individualistisch en veel te traag om de bezoekers die enkel nog op de counter loeren, in gevaar te brengen. Kansjes komen er nog maar steeds is de afwerking niet scherp genoeg. Onze Fatai speelt een sterk 1ste gedeelte van

de 2de helft met enkele mooie individuele acties en bij één van de acties wordt hij duidelijk gehaakt binnen de 16, maar hij valt buiten de 16. Scheidsrechter Bjorn Callebout beslist echter dat de fout buiten de 16 gebeurde en daarom slechts een vrije trap. Even later nog een betwiste fase waarbij een bal al dan niet met de hand gespeeld wordt, maar ook hier geen strafschop gefloten. Het gaat er bij momenten potig aan toe en beide ploegen verzamelen verdiende gele kaarten. Bij een van de felle betwistingen krijgt de wederoptredende Dries Winnock in de 1ste helft een serieuze trap tegen de voet maar speelt hij toch de wedstrijd uit, ’s anderendaags wordt een barst in de teen vastgesteld. Fatai kopt ook nog een mooie voorzet van op rechts over doel en Dries Schoolaert komt met een mooie individuele actie ook nog tot een schot maar de keeper pakt. Ondertussen moet keeper Arne ook enkele keren gepast tussenkomen wanneer de counterende bezoekers voor het KRC-doel komen. Klaas en PJ krijgen ook nog kansen om af te werken, maar terug ontbreekt de nodige scherpte. De wedstrijd wordt uiteindelijk afgefloten op een 1-1 eindstand, het 1ste puntenverlies van KRC dat nog steeds met en mooie 46 op 48 aan de leiding blijft, maar waarbij de dichtste achtervolger KSV Nieuwpoort B nadert tot op 4 punten, wel met 2 wedstrijden meer gespeeld. Onze reserven zullen moeten beseffen dat het nu in elke wedstrijd knokken zal worden tegen ploegen die zich steeds voor 200% zullen geven om te stunten tegen de leider. Onze jongens zullen vooral terug de goede mentaliteit en het collectief voetballen moeten terugvinden. Volgend WE geen competitievoetbal maar een oefenwedstrijd tegen de reserven van KEG Gistel, volgende competitiewedstrijd op zaterdag 8/3 om 20uur op de akker van Lo-Reninge, terug geen gemakkelijke opdracht tegen een ploeg die alles zal doen om KRC het voetballen te beletten.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Deriemaeker Dieter, Luchie Sammy, Schoolaert Dries, Dawyndt Dries, Winnock Dries, Ameloot Tom, Declerck Jorkin, Averein Julien(1), Geryl Styn, Geerts Pieter, Bobo Mipuka Jetro, Werquin Guillaume, Calcoen Pieter-Jan, Dekeyser Klaas.

Er was geel voor Schoolaert Dries, Dawyndt Dries en Declerck Jorkin.

Voor Jorkin was dit zijn 3de gele kaart waardoor hij geschorst is voor de volgende wedstrijd op Lo-Reninge.

KRC De Panne – SK Wenduine
Eindstand: 0-1 (0-0)

Belangrijke zaterdagavondthuiswedstrijd in de degradatiestrijd tegen het met 2 punten meer juist boven KRC geklasseerde Wenduine.

Na de erg slappe de helft op het veld van Nieuwpoort, verwachtte iedere KRC-fan een felle reactie van onze Ratjes in deze wedstrijd, maar het draaide helemaal anders uit.

KRC zonder de gekwetsten Arne Debou en Niels Cleeren en de afwezigen kapitein Maxim Simoen en Frederick Coulier, maar met Styn Geryl en Glenn Cornelis voor het eerst in de selectie, bakte er eigenlijk gans de wedstrijd niets van tegen de bezoekers uit Wenduine die eigenlijk hetzelfde lage peil behaalden.

Kortom het werd eigenlijk een draak van een wedstrijd, niveau 3de provinciale niet waardig en waarin eigenlijk niemand punten verdiende.

10’ een indraaiende vrije trap van Jelle, maar aan de 2de paal naast gekopt door Tyas. 13’ terug Jelle met een indraaiende vrije trap, gemakkelijk te pakken eigenlijk voor doelman-trainer Rau, maar hij lost toch de bal maar krijgt uiteindelijk toch een fout mee. 32’ eindelijk eens een echte combinatie, bal op rechts bij Kevin Desaever die de bal centraal doorgeeft naar Niels Desaever die alleen op de keeper kan afgaan maar de bal iets te ver vooruit duwt en de bal niet over de ver uitgekomen keeper krijgt. Voor de rest bleven de doelmannen eigenlijk werkloos toekijken tijdens de 1ste helft. 2de helft start slecht voor KRC met in de 53’ een lichte, maar eigenlijk onnodige trekfout trekfout van Tyas aan de buitenzijde van de 16, bezoeker gaat gretig neer en scheidsrechter Morlion Thijs fluit strafschop, licht maar terecht.
In de geest van de wedstrijd lukt het ook niet om de strafschop in 1 keer binnen te trappen, wegens te vroeg inkomen moet de strafschop hernomen worden maar ook in de herneming gaat de bal binnen, 0-1 voor Wenduine. Iedereen verwacht nu dat KRC zal wakker schieten maar het is pas in de 69’ dat er een schot uit de 2de lijn van Nico komt, schot dat net naast gaat. 74’ nogmaals Nico met een schot uit de 2de lijn, schot wordt afgeblokt en gaat in corner. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde met 2 zo goed als werkloze keepers, maar het eindresultaat van deze echt zeer zwakke partij is een 0-1 overwinning voor Wenduine.

Match om erg vlug te vergeten, gelukkig verliezen Zeebrugge en Aartrijke ook beiden hun wedstrijd zodat de voorsprong van 6 punten op de degradatieplaats blijft behouden.

Nu gelukkig een weekje rust en dan de verplaatsing naar Zandvoorde dat ook nog punten nodig heeft om zijn behoud zeker te stellen. Maar als KRC daar een even belabberde prestatie als in deze match zal neerzetten, zal er zeker geen puntenwinst zijn!!!!!

Voor de volgende wedstrijd zijn Tyas Demuysere (1 van de 2) en Niels Cleeren (1/1) rood geschorst. Hopelijk is Ferre Verdonck die op dinsdagavond uitviel op training, vermoedelijk met een spierscheurtje, voor deze wedstrijd speelklaar en beseft iedere speler dat zijn niveau terug omhoog moet.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Platteeuw Nicolas, Lehouck Xander, Deblock Rob, Mortier Sam ( 67’ Louage Arne), Desaver Kevin, Verdonck Ferre( 76’ Geryl Stijn), Desaever Niels(45’Cornelis Glenn), Wils Jelle.

Er was geel voor Tyas Demuysere( trekfout) en Cornels Glenn( ingaan op keeper)