Wedstrijdverslagen 22/23-03-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SW Harelbeke
Eindstand: 3 -4 (0-1)

Onze NU12 begon goed aan de wedstrijd, we waren vooral scherp in de omschakeling.

Beide ploegen hadden de mogelijkheid om te scoren, maar het was Harelbeke die het meest rendement haalde uit hun acties. Iets na halfweg de 2de helft stonden we 0-2 achter en toch waren we niet slecht bezig. In de 2de helft hadden we het moeilijk maar op een diefje kwamen we op 1-2.

Daarna waren we beter dan de tegenstander, maar hun counters waren zeer gevaarlijk.

Harelbeke kon nog uitlopen tot 1-4 via de counter maar toch zijn er blijven voor gaan.

Naar het einde van de wedstrijd toe komen we nog terug op 3-4. We hadden zelfs nog een punt verdiend want tot 3x toe kwamen we of alleen voor doel of tot een 100% scoringskans.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne - SK Snaaskerke
Eindstand: 1-5 ( 1-2)

Zwaar verdict voor een wedstrijd met veel grinta.... Leider Snaaskerke op bezoek, geen hoge verwachtingen gezien onze prestaties van de vorige weken, dus niets moet en als we even zouden kunnen stunten zou dit fantastisch zijn.

De wedstrijd start stipt op tijd en onze jongens hebben er zin in. We nemen onmiddellijk initiatief en grijpen de leider bij de keel, wat is dit? zo een enthousiasme? Onze tegenstander lijkt onder indruk en wij kunnen de score openen via een vrije trap die even afwijkt, is er echt een stunt in de maak? de goal werd gevierd alsof we de coppa Italia gewonnen hadden.

Snaaskerke hersteld een beetje het evenwicht maar we blijven met het mes tussen onze tanden spelen met veel inzet, kort voor de rust krijgt Snaaskerke een hoekschop cadeau van de scheids en kopt hierop de gelijkmaker binnen, jammer. En net voor de koffie beslist de scheids om nog een strafschop te fluiten voor de tegenstander, die deze feilloos omzet. Ruststand 1-2

Niks of lof voor onze gasten tijdens de rust, en ik kan alleen maar zeggen dat ze moeten verder doen op dezelfde wijze.

De beslissing valt na een mooie aanval van onze jongens die dit maal totaal onterecht afgefloten werd voor buitenspel waarop de tegenstander op de counter de 1-3 binnentrapt.

Kopjes naar beneden en de uitslag werd nog erger 1-5 een totaal vertekend beeld van deze wedstrijd. Beste wedstrijd van het seizoen voor onze gasten maar jammer genoeg zonder de coppa te mogen in de lucht steken, ..

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SW Harelbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 1-0 (0-0)

Eerste helft: Gelukkig juist met 11 spelers konden we Harelbeke waar we thuis met FF score van verloren bekampen. Windvoordeel deed ons deugd en we speelden een sterke eerste helft met een gedreven Kvvc. We waren technisch de betere ploeg en domineerden de eerste helft.

Kansen kwamen er, maar we wilden de bal erin rollen i.p.v. te trappen indien de mogelijkheid zich voordeed. Het siert de jongens wel en i.p.v. van met een geruststellende voorsprong de rust in de gaan bleven we steken op een brilscore. Ruststand: 0 - 0 Tweede helft: Geen vervangingen, wind op kop, en met een zware bekerwedstrijd in de benen wisten we waar we voor stonden. De thuisploeg gretig en met 4 spitsen, was een goede test voor onze ploeg in organisatie. Buiten een open kopkans en veel hoekschoppen waren ze wel baas maar kregen geen open kansen. Ze werden nerveus en ze hadden een ander Kvvc verwacht. Toch scoorden ze uit een hoekschop, kort gegeven, aarzeling in onze verdediging, bal tweede paal en uit een kleine hoek binnengekopt. Geen druk op de bal en we stappen niet uit om de buitenspelval open te zetten. Jammer want de afspraken zijn duidelijk. We probeerden nog, en bijna een owngoal van Harelbeke zou ons een verdiend punt opleveren maar we scoorden niet. Eindstand: 1 - 0·

Conclusie: leuke partij, met 2 voetballende ploegen, ieder een helft voor zijn rekening en een moedig Kvvc, met verbouwereerde toeschouwers die niet konden geloven dat het dezelfde ploeg was als in de heenronde. Een compliment voor de ploeg, Oudenaarde en Harelbeke leverde geen punten op maar de kloof werd gedicht, enkel nog wat volwassener worden en 80 min geconcentreerd blijven. Toch een vermelding voor Wannes die een pluim verdiend en zijn inspanningen moet volhouden. Volgende week: Thuis om 15 u tegen Deinze wederom een zware tegenstander.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – SP Keiem
Eindstand: 0-1 (0-0)

Een barslechte 1ste helft van beide ploegen die bang waren van elkaar, maar toch met de betere kansen voor Kvvo maar zoals al het ganse seizoen moeilijk tot scoren komt. De 2de helft toch iets betere voetbal en moesten beide keepers meer aan het werk, naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel wat ruwer en werd het duidelijker wie eerst scoorde ging winnen. Op 10 min van het einde lukten de bezoekers de 0-1 met een mooi afstandsschot onhoudbaar voor Vincenzo. Kvvo deed er nog alles aan en Maxime had nog de gelijkmaker aan de voet maar besloot te overhaast.

Eindstand: 0-0

Onze reserven, nog steeds ongeslagen aan de leiding met slechts 4 verliespunten, moesten op verplaatsing naar het kunstgrasveld van KSV Nieuwpoort waar normaal een wedstrijd wachtte tegen de jonge reserven A van de thuisploeg. Normaal een erg gemakkelijke opdracht tegen de ploeg die de laatste weken nauwelijks nog aan spelers geraakt en opgevuld wordt met junioren.

Maar door de vele forfaits in de reeks waren de oudere reserven van Nieuwpoort B bye. Blijkbaar neemt deze ploeg alle middelen te baat om toch nog op een erg ONSPORTIEVE manier kampioen te kunnen spelen.

Nadat Nieuwpoort B vorige week Westende reeds gesponsord had om KRC puntenverlies aan te smeren, werd vandaag terug een vuile truc uitgehaald om met hun B’s aan te treden om zo KRC te verhinderen verder uit te lopen.

Onze reserven, niet helemaal op hun sterkst, namen een matige start op het steeds onwennige kunstgrasveld. Veel zenuwachtigheid, weinig goede combinaties tegen een tegenstander die zeker niet wilde meevoetballen, maar in de 16’ komt KRC goed weg als bij een corner de bal aan de 2de paal komt, maar gelukkig in het zijnet getrapt wordt. Beetje bij beetje raakt KRC beter in de wedstrijd en in de 20’ een mooie doorsteek van Sammy naar Klaas, mooie voorzet, de inkomende Fré raakt de bal maar de sterke thuiskeeper kan pakken. 32’ kan Fré alleen op doel afgaan maar terug een goede tussenkomst van doelman Pynebrouck Bjorn. 38’ doorsteek Arne Debou naar Fré maar terug zit de keeper er goed tussen. 44’ fout op Jorkin, terecht 2de gele kaart voor thuisspeler Brouckaert Tom waardoor de thuisploeg met 10 man verder moet. 2de helft slaagt KRC er echter niet in om voordeel uit het mannetje meer te halen, te veel middenveldspel, weinig gebruik van de flanken tegen de thuisploeg dat zijn gewone spel blijft spelen, iedereen massaal achteruit en dan meestal de lange bal vooruit naar hun 2 aanvallers, niet mooi om te zien maar wel efficiënt zolang de stand gelijk blijft. KRC meest in balbezit, maar veel te weinig scherpte voor doel. 68’ een mooie actie van Nils Desaever met een schot dat juist naast gaat. 70’ vrije trap thuisploeg, besloten met een kopstoot die net boven doel gaat. 73’ een schot van Arne Debou, maar recht op de keeper. 75’ terug Arne die nu alleen op doel kan afgaan maar Arne besluit op de keeper. 88’ nog de grootste kans van de wedstrijd als een korte vrije trap bij Fré terechtkomt die van heel dicht nog over trapt. Wedstrijd uiteindelijk afgefloten op 0-0, jammerlijk puntenverlies na een mindere match maar de vele mogelijkheden in de 2de helft werden niet scherp genoeg afgewerkt en om te winnen moet er nu eenmaal gescoord worden. Ook werd te vaak gekozen voor persoonlijk succes, in plaats van de bal door te spelen naar een beter geplaatste doelman. Een goed georganiseerde KRC-verdediging zorgde ervoor dat doelman Arne zo goed als werkloos bleef en hij moest enkel optreden bij wat verre trappen.

Slecht nieuws was er ook nog na de wedstrijd toen het algemeen forfait van Jonkershove waardoor al hun uitslagen vervallen, terug goed nieuws voor Nieuwpoort B dat al punten verloren had tegen Jonkershove door een gelijkspel, puntenverlies dat nu terug ongedaan gemaakt wordt.

Onze jongens weten nu waar ze voor staan, 6 op 6 in de laatste 2 wedstrijden, thuis tegen Bulskamp en de derby op verplaatsing naar Adinkerke, betekent zeker kampioen en dit op een sportieve wijze op de groene grasmat. Nieuwpoort B kan enkel nog maar kampioen spelen als KRC puntenverlies leidt en kan dan nog maar kampioen worden omdat het meer wedstrijden gespeeld heeft in de competitie.

Voor hen wordt het zeker een titel waar ze zeker niet fier op zullen moeten zijn!

En toch zal het KRC zijn dat de meer dan verdiende kampioen wordt, FOEI Nieuwpoort B.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dieter Deriemaeker, Sammy Luchie, Dries Schoolaert, Dries Dawyndt, Guillaume Werquin, Nils Desaever, Jorkin Declerck, Klaas Dekeyser, Pieter Geerts, Arne Debou, Frederick Coulier, Bobo Mipuka Jetro, PJ Calcoen, Olivier ‘Vandenbussche

Cercle Oedelem - KRC De Panne
Eindstand: 2-2 ( 1-1)

Na de wanprestatie van het 1ste elftal vorige week thuis tegen Beernem, wat tot het einde van de samenwerking met trainer Patrick Soutaer leidde, stond vandaag een loodzware verplaatsing op het programma naar Cercle Oedelem, de leider in de 3de periodestand en dus nog steeds in de running voor een eindrondetiket. Oedelem gelukkig verzwakt door de schorsing van topschutter Rotsaert, terwijl KRC zowat op zijn sterkst stond.

1ste wedstrijd dus onder leiding van de nieuwe trainer Chris Plaisier, die dus vroeger dan gepland de ploeg van KRC moest coachen.

KRC start, met enkele positiewijzigingen t.o.v. de voorbije weken, goed de wedstrijd en in de 2’ reeds een vrije trap van Jelle wils, Niels Cleeren kan net niet bij de bal om binnen te koppen. Maar in de 3’ een vrije trap op links van de thuisploeg, bal wordt lichtjes gedevieerd en eindigt zo in het KRC-doel naast een totaal verraste goalie Kevin, van een rampzalige start gesproken!!!! KRC toch lichtjes aangeslagen maar met toch veel vechtlust maar in de 16’ terug gevaar van de thuisploeg, mooie aanval, speler op randje buitenspel komt schuin alleen voor doel maar hij besluit gelukkig in het zijnet. 22’ mooie KRC-aanval, Niels krijgt de bal tot bij Maxim die echter over doel lobt. 24’ vrije trap Cercle, speler alleen aan de 2de paal, trap op doel maar Rob brengt redding op de lijn. 25’ mooie tegenaanval KRC, via Ludo naar Niels die aflegt voor Kevin Desaver die echter onbesuisd overtrapt. 26’ goed gegeven corner van Rob, bal wordt nog juist uit doel weggekopt. 31’ terug rob met een mooie verre trap die juist naast doel gaat. 34’ nogmaals rob met een mooie actie centraal, bal tot bij Niels Cleeren die beheerst de ondertussen verdiende gelijkmaker binnen trapt. 35’ voorzet van Jelle, Niels kan mooi naar de hoek koppen maar in de handen van de keeper. 41’ snelle uitbraak van de thuisploeg op rechts, Jelle wordt eruit gelopen, speler alleen op Kevin af maar gelukkig een schot recht op Kevin. Ruststand 1-1.

Schitterende start van de 2de helft, 48’ voorzet op rechts van Ludo, Niels wordt voor doel foutief weggeduwd maar de bal gaat door naar de 2de paal waar de mee opgerukte Jelle de 1-2 binnentrapt. 57’ mooie actie centraal van Cercle, gelukkig blijft de afwerking achterwege en wordt de bal naast getrapt. 64’ mooie plaats voor een vrije trap voor Nico, te flauw in de handen van de keeper getrapt. Dadelijk verre uittrap van de keeper, thuisspeler komt alleen voor doel maar trapt gelukkig naast. 73’ terug de thuisploeg, keeper Kevin duwt in corner. 76’ verre bal vooruit Cercle, kopstoot die juist naast gaat. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde, KRC verheugt zich al op 3 schitterende punten maar in de 93’ nog een aanval van Cercle en de bal verdwijnt nog in doel, 2-2, een koude douche voor onze Ratjes en iets wat ze zeker niet verdiend hadden na hun sterke wedstrijd.

Eindbalans is dus 1 puntje mee naar De Panne na een meer dan verdienstelijke wedstrijd waarin er terug een ploeg op het veld stond die bereid was om voor elkaar en voor elke bal te vechten. In de stand loopt KRC 5 punten uit op voorlaatste Aartrijke, dat op Beernem verloor, met nog 3 wedstrijden te spelen.

Volgende zondag wacht terug een moeilijke wedstrijd thuis tegen FC Moerkerke, ook nog in de running voor een eindrondeticket maar duidelijk niet goed bezig met 4 nederlagen uit de laatste 4 wedstrijden. Hopelijk blijft Moerkerke krasselen en kan KRC zo die 3 erg belangrijke punten thuishouden!!!! Maar een gewond dier blijft steeds gevaarlijk, hopelijk recht Moerkerke zich niet terug op tegen KRC.

En onze Ratjes moeten zeker de prestatie bevestigen die ze vandaag geleverd hebben, want enkel op die manier kunnen resultaten behaald worden.!!!!!!!!!!!!!!!

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Platteeuw Nicolas, Lehouck Xander, Mortier Sam(84’Styn Geryl), Deblock Rob, Simoen Maxim, Cleeren Niels(1), Desaver Kevin(90’Dries Schoolaert), Wils Jelle(1).

Reservedoelman Vanacker Arne en Louage Arne bleven op de bank.