Wedstrijdverslagen 26/27-10-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC A – SK Eernegem

Onze jongens kregen van bij de start een doelpunt te slikken, maar daar bleef het dan ook bij. Er was een volledige overheersing, zowel vooraan, op de flanken als in de verdediging. De enkele tegenkansen werden meestal door slordigheidjes van onze jongens gecreëerd. Weliswaar waren er mooie acties en kon de tegenploeg ook met momenten bekoren, doch de uitslag loog er niet om en was vernietigend...maar... te geringe tegenstand werkt natuurlijk ons samenspel niet in de hand en daar moeten we wel wat voor opletten. Een dikke proficiat voor onze jongens die zich week na week blijven geven en daar dan ook de vruchten van plukken. Lars Delhaye, Jacques Deschryver, Justin Vereecke, Loic Muylle, Lukas Vandervorst en Matisse Vandevelde.

KRC B – SK Eernegem

Daar Eernegem hun sterkste ploegje blijkbaar 'gespaard' hadden voor deze match, werd dit een iets zwaardere klus. Van bij de start drukte de tegenstander ons in de verdediging en scoorden kort na de aftrap. Nochtans brachten we geen slecht voetbal, doch iedereen moest mekaar precies eerst nog wat 'vinden'. Twee inspeelfoutjes kostten ons evenveel doelpuntjes en zo gingen we de rust in met achterstand. Maar onze jongens lieten niet betijen en toonden hun weerbaarheid door gelijk te komen en gedurende de tweede helft met een uitblinkende Mauro hun stempel op de wedstrijd te zetten. Jammer stuitten ze daarbij op een heel goed keepende doelman... Mooie eindstand voor een mooie match 3-3. Maxime Vanhoutte, Mergim Zeqiraj, Zoran Santens, Mauro Van Hoeck, Jacques Deschryver en Lenny Demeyer.

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SK Eernegem
Eindstand: 2-2 ( 0-2)

De wedstrijd bij de NU12 tussen Koksijde en Eernegem zal niet geklasseerd worden onder de rubriek 'onvergetelijke matchen'. Vooreerst bedankt aan U-elver Stan om ons team bij te staan, zodat we toch met 12 spelers waren. De match zelf was technisch niet van een hoog niveau, maar we onthouden een belangrijke les vandaag: met inzet kun je zeer veel bereiken! Zo vochten onze elfjarigen terug in de tweede helft na een 0-2 ruststand en sleepten er nog een gelijkspel uit: 2-2. Knap! Met dank aan interim coach Sven voor het begeleiden van onze groep!

Nu 12, een ploeg die nog niet veel gewonnen heeft, en het moeilijk heeft om zich te manifesteren in hun competitie. Begin van de wedstrijd leek gelijkgaand te starten maar na een kwartier kan Eernegem de score openen door een simpele inlegger na het uit de handen glippen van onze goalie.

Pech, maar de kopjes mochten niet omlaag gaan, de jongens blijven stimuleren kon misschien helpen, maar nog voor de rust kon Eernegem een tweede keer prikken. Ruststand 0-2 Meer duels winnen en elkaar oppeppen resulteerde al vlug in de tweede helft voor de aansluitingstreffer van Koksijde, mooi voetbal was er niet te zien maar de inzet van onze gasten maakte veel goed, en na veel inzet werd de ploeg beloond en konden ze de bordjes gelijkstellen het geloof was helemaal terug en met eventueel enkele minuten blessuretijd zat er misschien wel een overwinning in. Trots door de inzet van deze ploeg blijf ik paraat staan om nog eens een interimjobke te doen bij deze fighters.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 1-2 (0-0)

Na een overwinning van vorige week moesten we deze week aan de bak tegen Westende die in het klassement dicht bij ons staan. Eerste helft verloopt stroef en slecht voetbal is troef aan beide zijden. Toch was er al licht overwicht voor Westende maar echt gevaar was er nauwelijks te zien. De logische brilstand was dan ook het resultaat na een zwakke eerste helft. Ruststand 0-0 In de tweede helft moest het spel beter en moesten we vooral beginnen met duelletjes te winnen op het middenveld, dat vandaag ondanks de hevige wind helemaal niet bij de les was. Opzetten voor Westende en direct na 2 min in de tweede helft scoren onze tegenstanders uit een hoekschop. verdiend zeker en vast!!!de scheids leek ons goedgezind en floot enkele malen buitenspel tot veel frustratie van mijn collega trainer. Een beetje hoop kwam terug doordat we gelijk kunnen komen met een afstandsschot, maar het gemis van enkele spelers van onze groep deed ons 10 min voor het einde van de wedstrijd de das om. Westende kan zijn tweede goal prikken en de overwinning vast houden ondanks nog wat aandringen van onze ploeg. Met iets meer spirit en wilskracht halen we volgende week in Nieuwpoort misschien een beter resultaat.

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke

SK Eernegem - KVV Coxyde

Eindstand: 1-2

Eerste helft: Op bezoek bij de kanaries uit Eernegem leverde ons de zesde onderlinge confrontatie op in 10 maanden, en dat telkenmale tot een goed eind te brengen, brengt frustraties met intimidatie van de bovenste plank. De toon was al gezet toen we voor de wedstrijd al van dug-out moesten veranderen zonder enige aanduiding en hun doelman ook in zwarte tenue niet van trui wou wisselen. Wat een trainer dan ook probeert, de gemoederen te bedaren, alsook een klare kijk van de scheidsrechter te mogen verwachten was bedrogen, de man liep in de val met zijn ogen toe ( letterlijk en figuurlijk ). Welke baat hebben de spelers om zo’n wedstrijden te spelen in zulke omstandigheden, en telkenmale slaagt die persoon erin om de boel op te blazen zonder dat er wordt ingegrepen. En ja er werd nog gevoetbald, Kvvc begon zéér zwak aan de partij en Eernegem gesteund door de twaalfde man en dertiende man creëerde de betere kansen. We stuurden bij en kwamen opzetten. Vele aanvallen werden afgeblazen door onterechte beslissingen zodat we weinig konden gevaarlijk zijn. Toch kwamen we op voorsprong met een mooi doelpunt van onze spits op een perfecte assist vanuit het middenveld. Lang duurde de voorsprong niet wat een veel te laks verdedigen bracht de gelijkmaker op.

Tweede helft: Na nogmaals te hameren op het rustig blijven en geen voeding te geven aan het viriele spel en ons voetbal te spelen kregen we al snel een uitsluiting, veel te licht gegeven maar wel realiteit. Eernegem duwde voort en rook de overwinning. Toen hield onze doelman zich recht en nadat wij de paal raakten, besloten zij ook op het kader zodat de gelijke stand bleef staan. We kwamen onder druk en dan schakelden we over op een 4 – 1 – 4 en zetten wij druk op hun verdediging, dat loonde want op onze flankaanvallen hadden ze geen raad en de eerste kans werd nog gemist maar de tweede verdween onder de doelman. Een zware gok dat loonde, de scheidsrechter floot af en de poppen dansten. EINDSTAND: 1 – 2 Conclusie: Een partij om snel te vergeten, door zulke wedstrijden zou men snel de brui eraan geven. Maar jammer zijn de gevolgen het zwaarst voor de ploeg die zich beheerste en geen afbraak deed aan de tegenstander, en het panathlonprincipe hanteert. Met nog een grote dank aan Bianca voor haar professioneel optreden, voor, na en tijdens de wedstrijd, gisteren zeker maar telkenmale herhaald. Een grote steun voor de trainer!! Volgende week: Voor de derde confrontatie in 2 maand tijd met Maldegem die het bekerverlies zal willen revancheren op een sportieve manier.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – WS Oudenburg
Eindstand: 9-0 (4-0)

Kvvo speelde een goede wedstrijd scoorde 9x en gaf geen enkele kans weg tegen een sportieve tegenstander. Na 15 min stond het 3-0 de ploeg was scherp en sterk in de duels, en zocht altijd de beste voetballende oplossing met een 4-0 ruststand als gevolg. De 2de helft met 4 nieuwe krachten veranderde niets aan het spelbeeld en kon Kvvo rustig verder uitlopen tot 9-0. Scoorden voor Kvvo: Jari G 2x/Maxim B 2x/ Maxim P 2x/Natan G 1x en Michael L 2x. Volgende zaterdag wacht ons de topper in Adinkerke.

Eindstand: 2-3 (0-2)

Niet te onderschatten verplaatsing naar het ervaren Merkem voor onze ongeslagen beloftenploeg in moeilijke omstandigheden. Een hobbelig veld en veel wind maakten goed voetbal zeker niet gemakkelijk. KRC start met windvoordeel en neemt de wedstrijd meteen in handen. 7’mooie combinatie, voorzet van Tom naar Sam die op doel kan trappen, keeper lost, een goed gevolgde Peter tikt echter juist naast. 12” verre vrije trap van Tom, gedreven door de wind gaat de bal over de keeper heen in doel, 0-1. 14’ corner Kevin Desaver, Arne Louage kopt nipt over. 16’ vrije trap Tom Ameloot, Sam alleen voor de keeper maar op de keeper besloten, echter afgefloten door de scheids voor twijfelachtig buitenspel. 23’ inworp Tom, Arne Debou vraagt de bal en plaatst de bal mooi buiten het bereik van de keeper binnen, 0-2. KRC doet het nu wat rustiger aan zodat in de 34’ Merkem een eerste keer kan dreigen met een scherpe tegenaanval, doelman Arne brengt echter redding. 35’ mooie aanval KRC, bal via Sam naar Arne Debou die nipt over doel besluit. 40’ hoekschop door Tom, Peter trapt aan de 2de paal de bal tegen de paal. 43’ snelle uitworp Klaas naar Arne Debou die aflegt voor Sam die op doel kan trappen, mooie parade van de keeper, peter is terug goed gevolgd om binnen te tikken maar echter in buitenspel. Ruststand 0-2 na een redelijke 1ste helft van KRC, minpunt blijft het teveel missen van doelkansen want feitelijk moest de wedstrijd aan de rust reeds lang gespeeld zijn.

Windnadeel in de 2de helft maar goede start want in de 46’ een goede voorzet van op rechts door Sander, Kevin mist echter zijn controle. 48’ fout op Kevin in de 16, strafschop maar Sammy schiet veel te zwak op de keeper. 50’ mooie actie Merkem, mooie redding van keeper Arne. 54’ hoekschop Kevin, Niels kopt op doel maar de thuiskeeper met een mooie redding. 57’ mooie actie Sander, afgelegd voor Kevin die zich mooi vrij draait maar nipt naast schiet. 65’ inworp Kevin, bal bij Arne Debou die nipt over doel trapt. 71’ vrije trap Merkem, ongeconcentreerd verdedigd bij KRC en het staat 1-2. 76’ krijgt de thuisploeg nog een strafschop bij een handspel in de 16, strafschop feilloos omgezet en het staat 2-2!!!! KRC schiet terug wakker en zet nu constant druk naar voren met in de 78’ een mooie actie van de vooruitgeschoven Niels, bal achteruit gelegd naar Sam die echter over trapt. 83’ hoekschop van Tom op rechts, Niels kan koppen en Peter staat op de juiste plaats om de 2-3 binnen te tikken. Onze Ratjes houden daarna de wedstrijd rustig onder controle ondanks 5 minuten extra-tijd door de scheids en behalen uiteindelijk een nipte 2-3 overwinning. Wedstrijd die a l veel vroeger moest beslist geweest zijn, maar door te weinig scherpe bij de afwerking leed KRC bijna het eerste puntenverlies. Zondag hopelijk terug heel wat scherper tegen Lo-Reninge, medeleider Nieuwpoort A won zonder problemen met 0-7 op Westende zodat KRC en Nieuwpoort zonder puntenverlies op de 1ste plaats blijven staan.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Schoolaert Dries, Luchie Sammy, Cleeren Niels, Dawyndt Dries, Louage Arne, Ameloot Tom(1), Debou Arne(1), De Buck Peter(1), Mortier Sam, Desaver Kevin, Cuvelier Sander, Dekeyser Klaas.

Er was geel voor Debou Arne en Cleeren Niels, beiden voor protest.

SK Wenduine - KRC De Panne
Eindstand: 0-2 (0-1)

Na het verdienstelijke gelijkspel van vorige week in de derby tegen topploeg KSV Nieuwpoort, trok KRC met goede moed naar wenduine met de hoop om daar eindelijk de eerste 3-punter van het seizoen te halen. KRC terug met Tyas Demuysere na een familiefeest, waardoor Niels Cleeren uit de selectie verdween. 4’ vrije trap op links voor de thuisploeg, redding van keeper Kevin die de bal hierbij in het gelaat krijgt maar Ruben kan uiteindelijk de bal wegkoppen. 7’ bal diep op links, snelle Fré gaat door en ontwijkt de uitgekomen keeper en trapt van op links schuin de bal in doel, 0-1, wat een start voor onze Ratjes.9’ vrije trap Ferre, kopstoot Ruben maar mooie reflex van de thuiskeeper. Maar dan slaat het noodlot weer toe voor Ruben, een verkeerde beweging, knie verdraaid en einde wedstrijd voor Ruben die op de berrie het veld moet verlaten. Brute pech voor onze Pannenaar die sterk aan het terugkomen was na een zware operatie aan de kruisbanden van de andere knie. Na de wedstrijd blijkt de diagnose zeker meniscus geraakt, voor de kruisbanden blijft het afwachten. Wedstrijd valt dan een beetje stil, veel middenveldspel zonder kansen tot in de 23’ Fré terug alleen op doel kan afgaan maar zijn gekruist schot gaat naast. 30’ harde tackle van een sterk spelende Ludo, vrije trap, bal aan de 2de paal gekopt maar keeper Kevin kan de bal achteruit vallend pakken. 33’ terug Wenduine met een corner op rechts, kopstoot die juist voorlangs buiten gaat. 45’ nog een diepe bal van Nils voor kapitein Maxim die alleen op doel kan afgaan maar door een slechte controle de bal ziet wegspringen. Ruststand 0-1. Een erg, erg rustig begin van de 2de helft met pas in de 60’ een eerste kans voor de thuisploeg, vrije trap op een mooie plaats die juist naast de kruising buitengaat.71’voorzet van Niels op links, bal komt bij Rob die op doel trapt maar zijn schot gaat voorlangs buiten. 75’ komt Wenduine met 10 te staan na een rode kaart na een overtreding op de ingevallen Kevin Desaver.80’ snelle KRC-counter met Kevin die naast besluit. 81’ Wenduine met een kopstoot op doel, Kevin brengt redding en slaat de bal tegen de lat. 86’ voorzet van op links, thuiskeeper kan nog overtikken. Wenduine zet nu alles op alles en neemt achteraan grote risico’s die echter niet kunnen afgestraft worden door onze Ratjes die te veel de verkeerde keuzes maken. Het is pas in de 90’ dat de wedstrijd beslist wordt door een sterk spelende Rob Deblock die eindelijk de verlossende 0-2 op het bord kan trappen, meteen ook de eindstand. Eindelijk is de eerste overwinning binnen voor KRC!!!!!

Hierdoor krijgt KRC terug aansluiting met een 4-tal ploegen in het klassement, maar om uit de gevarenzone te geraken zijn zeker nog meerdere overwinningen nodig. Zaterdagavond terug een moeilijke thuiswedstrijd tegen Zandvoorde, voor de aanvang van de competitie getipt als één van de titelkandidaten, maar dat zijn start volledig gemist had. Ondertussen werd hun trainer ontslagen en behaalden ze in hun laatste 2 wedstrijden een 6 op 6!!!!

Het wordt dus zeker geen makkie om de 3 punten thuis te houden!!!!

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Winnock Dries, Platteeuw Nicolas, Deblock Rob(1), Hoorne Ruben(12’Desaever Kevin), Simoen Maxim, Verdonck Ferre(70’Louage Arne), Coulier Frederik(1)(62’Desaver Kevin), Wils Jelle. Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Jelle Wils en Desaever Nils voor spelfouten.