Wedstrijdverslagen 29/30-03-2014

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSK Deinze - KVV Coxyde
Eindstand: 7-0 ( 3-0)

Onze jongens stonden nog te slapen de eerste 5 minuten en kregen al snel 2 doelpunten om de oren. Daarna was het veel beter, Deinze kreeg wel nog hun kansen maar wij ook.

Onze NU12 bleef knokken voor iedere bal, maar we hadden moeite met de snelheid van hun voorin. 5 minuten voor het einde van de 1ste helft kon Deinze de 3-0 maken.

De 2de helft begonnen we veel scherper. Deinze had alle moeite om de 4-0 te maken, die kwam er uiteindelijk toch omdat we de ruimte niet meer konden belopen. De laatste 10 minuten zat onze NU12 door hun krachten heen en kon Deinze nog uitlopen tot 7-0.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Bredene B - KRC De Panne
Eindstand: 2-3 (2-1)

HOERA, HOERA, HOERA!

Na de prachtige prestatie van vorige week tegen de leider moest er vandaag bevestigd worden.

Geen keeper deze week, enkele spelers niet beschikbaar dus met 12 naar Bredene, stralende zon, ideale omstandigheden en een tegenstander die een beetje dezelfde resultaten of ons behaalde, thuis werd er verloren van Bredene dus nu moesten we de terugmatch winnen.

De match is 5 min bezig en we kijken al tegen een 0-2 achterstand aan door twee floddergoals. We blijven proberen en dat loont net voor rust met een welverdiend doelpunt voor onze gasten, geloof lijkt nu helemaal terug. Ruststand 2-1

Het zou en ik eis dat we deze wedstrijd op karakter en met volle overgave kost wat kost zouden winnen. Kansen aan beide zijden maar onze tweede werd mooi binnen geknald terwijl onze tegenstander mist,2-2 het mes tussen de tanden iedereen geloofd er in, en voor een keer kunnen we vijf min. Voor het eindsignaal de verdiende winning goal tegen de touwen knallen.2-3!!!!!!!!!

Door het Bredense stadion weergalmde net zoals dit week end in Napels: “Dries Mertens!!!!",

Dennis Derooooooooooore 11x luid na elkaar!!!! Hoera, Hoera, Hoera!!!

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SK Deinze
Eindstand: 2-0 ( 1-0)

De lang verwachte zege werd vandaag een feit, de NU17 won van Deinze en nam zo revanche voor de nederlaag in de heenronde. Vroeg en laat in de wedstrijd werd er gescoord en tijdens de wedstrijd veel gebikkeld voor de bal. De thuisploeg kreeg de beste kansen maar de opbouw werd beter verzorgd door de bezoekers. Al bij al een leuke partij met twee ploegen die voor de overwinning streden maar de punten bleven aan de kust. Woensdag de belangrijke bekerwedstrijd en zaterdag de competitiewedstrijd thuis tegen Gent-Zeehaven.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
WS Bulskamp - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 0-1 (0-1)

Bulskamp is een moeilijk te bespelen ploeg daar het alleen maar aan verdedigen denkt en niet wil mee voetballen, dit is hun keuze maar ik vind het zielig. De wedstrijd zelf werd een reeks van de gemiste kansen soms te overhaast en soms pech, tot op 10 min van de rust Gianni rustig de 0-1 prikte. De 2de helft iedereen dacht dat Bulskamp nu toch iets ging proberen maar niets was minder waar de gastheren waren gelukkig met de 0-1 op het bord, een wedstrijd waar onze keeper geen bal moest pakken en de veldspelers niets hebben bijgeleerd.

Eindstand: 4-0 ( 1-0)

Voorlaatste competitiewedstrijd voor onze reserven, 6 op 6 halen betekent zeker kampioen. Opdracht vandaag is thuis tegen voorlaatste Bulskamp en dat mocht zeker geen probleem zijn.

Erg slappe start van onze Ratjes die veel te zenuwachtig aan de aftrap kwamen en het is Bulskamp dat in het 1ste kwartier de betere ploeg is en dat nalaat tot 2x toe op voorsprong te komen. 19’ KRC herleid tot 10 man door 2x geel voor Jorkin, eerste voor de bal weg te trappen en de 2de voor commentaar op de scheidsrechter. Dat betekent echter het kantelmoment in de wedstrijd, KRC beseft nu dat het anders zal moeten en dat er met 1 mannetje minder meer zal moeten geknokt worden. En beetje bij beetje neemt KRC de mach in handen, zonder echter schitterend te voetballen. 30’ Nils Desaever komt alleen voor de keeper die de bal kan pakken, Nils komt daarbij echter in contact met de keeper en moet het veld verlaten met een verdraaide knie, hopelijk zonder al te erge gevolgen. 30’ eerste balcontact voor de net ingevallen Tom Ameloot, een vrije trap die hij erg mooi rechtstreeks binnen trapt, de deugddoende 1-0 staat op het bord. 43’ een actie van Fré op rechts, bal tot bij Peter Debuck, na lange afwezigheid door een operatie, ook terug, hakje naar Pieter Geerts die alleen op doel kan afgaan maar redding van de goede bezoekende keeper. Ruststand 1-0.

2de helft start met KRC het meest in balbezit tegen de bezoekers die al duidelijk door hun beste krachten heen zitten. 54’ mooie solo van capi Dries, hij wordt tegen de grond gewerkt in de 16, strafschop feilloos omgezet door specialist Peter De Buck. 65’ erg mooie aanval op links, Dries naar Pieter die Peter kan bereiken, mooie voorzet naar Fré die onbegrijpelijk nog boven doel trapt. 77’ mooie individuele actie Pieter Geerts, bal afgelegd voor onze Fatai die de 3-0 binnen trapt. 86’ worden de bezoekers ook herleid tot 10 man als een speler zijn 2de gele kaart krijgt. 88’ is het Pieter Geerts die zijn sterke wedstrijd bekroont met een mooi doelpunt, 4-0, meteen ook de eindstand.

Verdiende overwinning na een erg zwak begin van de wedstrijd, maar na de uitsluiting van Jorkin vertoonde de ploeg veel karakter en werd er door iedere speler hard geknokt om de overwinning in De Panne te houden.

Opdracht vervuld, 3 punten erbij en nu wacht volgende week de steeds beladen derby op het veld van WS Adinkerke waar onze Ratjes enkel met een overwinning zeker zijn van de titel. Jammer genoeg zal dit moeten gebeuren zonder de geschorste Jorkin Declerck en de gekwetsten Arne Debou, Sam Mortier Nils Desaever. Gemakkelijk wordt het dus zeker niet tegen een ongetwijfeld fel gemotiveerde thuisploeg die zich zonder twijfel serieus zal versterken om te verhinderen dat KRC kampioen speelt op hun terrein!!!!!!.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Deriemaeker Dieter, Luchie Sammy, Lecat Ludovic, Dawyndt Dries, Louage Arne, Coulier Frederik, Declerck Jorkin, Bobo Mipuka Jetro (1), Geryl Styn, Desaever Nils, Ameloot Tom(1), Geerts Pieter(1), De Buck Peter(1), ‘Vandenbussche Olivier

1ste Elftal
KRC De Panne – FC Moerkerke
Eindstand: 0-2 (0-2)

Na de hoopgevend prestatie op het veld van Cercle Oedelem waar een mooi 2-2 gelijkspel behaald werd, hoopte iedereen bij KRC op een bevestiging van deze prestatie, thuis tegen FC Moerkerke, nog altijd in de running voor een eindrondeticket maar niet zo goed bezig met een recente 1 op 15. Goede start van KRC in de eerste 10’ maar toen viel Xander Lehouck gekwetst uit met een verdraaide knie en bleek KRC opeens de controle over de wedstrijd te verliezen. In de 16’ een mooie individuele actie van de bezoekers, bal wordt over keeper Kevin gestift maar belandt gelukkig op de bovenkant van de lat. 23’ mooi aangesneden vrije trap op rechts van de bezoekers, bal kan achterwaarts op doel gekopt worden maar gaat gelukkig ruim voorlangs. 25’ snelle uitbraak van de bezoekers, Tyas mist zijn interceptie en bezoeker Tytgat kan alleen op doel afgaan en trapt erg beheerst de 0-1 binnen. 33’ onterecht toegekende vrije trap aan de bezoekers, harde knal op doel en Kevin moet in 2 keer pakken. 38’ het eerste doelgevaar van KRC, een mooie actie van Maxim maar hij ziet zijn poging ook op de bovenkant van de lat belandden. 42’ terug een counter van de bezoekers, randje buitenspel maar scheidsrechter Deprez laat doorgaan en een koele afwerking door bezoeker Verheire, meteen de 0-2. 44’ goed gegeven vrije trap door Jelle, bal kan uiteindelijk weggetrapt worden wat meten en snelle counter oplevert maar de bezoekers slagen er in 3 pogingen gelukkig niet in om verder uit te lopen. Ruststand 0-2, het wordt moeilijk voor onze Ratjes in de 2de helft. Sam Mortier valt aan de rust ook nog uit met een pijnlijke knie. 2de helft start met de bezoekers die achteraan goed georganiseerd blijven spelen en de bal aan KRC laten. 55’ hoekschop KRC, Kevin Desaver kan net niet bij de bal om af te werken, uiteindelijk kan Jelle op doel trappen mar de bal wordt met veel geluk nog van de lijn weggewerkt. 61’ mooie combinatie met Maxim-Kevin, bal uiteindelijk teruggelegd tot bij Niels die echter veel te slap op doel schiet 68’ mooi gegeven corner op rechts door Rob, Maxim kan koppen maar de bal gat over. 72’ vallen de bezoekers met 10 man door de 2de gele kaart van, hun sterkhouder Swimberghe Stephen. 83’ bal van Tyas naar Niels die kan doorkoppen naar Maxim die schuin allen op doel kan afgaan, harde trap maar mooie parade van de bezoekende keeper. 84’ mooi gegeven vrije trap van Rob maar de Moerkerke-keper kan wegboksen. 88’ vrije trap recht voor doel na en fout op Niels maar de vrije trap wordt hard in de muur getrapt, bal in corner die niets oplevert. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-2 eindstand, waar een gelijkspel zeker mogelijk was voor KRC dat eigenlijk 2 keer gepakt werd op een snelle omschakeling van Moerkerke. Toch een verdienstelijke wedstrijd van onze Ratjes die er steeds bleven voor gaan, maar waar het voetballend toch iets te stroef liep. Door de nederlaag van Aartrijke blijft de situatie onderaan de rangschikking onveranderd, 5 punten voorsprong op de degradatieplaats met nog 2 wedstrijden te gaan. De redding komt steeds dichterbij. Nu wacht en weekje rust, waarna onze Ratjes op verplaatsing trekken nar het sterke KEG Gistel, ook nog steeds in strijd voor een plaats in de eindronde. Jammer genoeg breidt

de ziekteboeg zich serieus uit bij KRC door de blessures van Xander Lehouck, Sam Mortier, Nils Desaever en Arne Debou, allemaal waarschijnlijk uit voor de rest van het seizoen.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Schoolaert Dries, Demuysere Tyas, Platteeuw Nicolas, Wils Jelle (70’Styn Geryl), Lehouck Xander( 10’ Lecat Ludovic), Mortier Sam (47’ Coulier Frederick), Deblock Rob, Simoen Maxim, Cleeren, Niels, Desaver Kevin,Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Niels Cleeren wegens een fout.