Wedstrijdverslagen 30/01-12-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KEG Gistel - KRC A

Iedereen had er vooraf zin in doch het draaide niet uit zoals verwacht. Iedereen speelde te persoonlijk op uitzondering van een sterke Matisse. Meerdere goede voorzetten vonden echter geen vrijstaande speler. KEG Gistel was de gevaarlijkste ploeg maar kon slechts 1 maal scoren dankzij een goed keepende Lars. Bij KEG Gistel stond echter ook een goede doelman tussen de palen. Op het einde kon Nathan door zijn inzet de bal recupereren en een toch al bij al verdiende gelijkmaker scoren. De tweede helft zou stukken beter moeten. Als je in één helft slechts enkel passen naar elkaar kon noteren, dan weet je het wel… Na een kleine bolwassing startte KRC gedrevener aan de tweede helft. Er werd beter samen gespeeld wat resulteerde in enkele doelpunten. De kansen stapelden zich op, doch Lenny vergat het af te maken toen hij enkele keren alleen voor de doelman kwam. De bal wilde er niet meer in voor KRC, wat niet kon gezegd worden van KEG Gistel. In een laatste slotoffensief met telkens verre intrappen van de doelman (!!!...) verkeken onze verdedigers zich enkele keren wat leidde tot een ultieme nederlaag. Maar het belangrijkste is dat de ploeg zich in de tweede helft herpakte en terug probeerde te voetballen. Laat ons dan ook dit laatste onthouden.

Speelden voor KRCDP: Lars Delheye, Lenny Demeyer, Loïc Muylle, Matisse Vandevelde, Mauro Van Hoeck, Nathan Vercaemer en Mergim Zeqiraj.

VC Ichtegem - KRC B

Geen verslag ontvangen

KRC C – SP Keiem

Door de afwezigheid van Lars en Matteo (ziek) en Nick (zonder verwittigen) stonden slechts vijf spelertjes op het veld. Het werd dan ook geen hoogstaande partij tussen twee evenwaardige ploegen. Gelukkig konden wij rekenen op een sublieme Benoit die niet enkel onze ploeg achterin recht hield maar ook voor de doelpunten zorgde. Een moedige doelman Lucas deed wat hij kon en op het middenveld speelden Arno en Xander voor wat ze waard waren. Voorin had Matisse het moeilijk maar leerde ontzettend veel bij. Dikke proficiat aan ons moedig vijftal die er toch nog een verdiend gelijkspel wisten uit de brand te slepen.

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Zwevegem Sport
Eindstand: 4-1 (0-1)

De wedstrijd tegen Zwevegem begon vooral met veel duels rond de middencirkel. Na 10 minuten verloren we alle controle over de wedstrijd en incasseren we de 0-1. Ronde de 15de minuut konden we ons meer en meer terug in de wedstrijd knokken. Onze NU12 kreeg nog tal van kansen, maar geen van die kansen waren een doelpunt.

In de rust waren we het allemaal eens dat we deze wedstrijd konden en moeten winnen. De spelers gingen er vol tegenaan, met veel druk op de bal en bij momenten goed voetbal, kwam Zwevegem nog zelden voor de middenlijn. Al snel konden we de 1-1 binnen tikken en niet veel later de 2-1. Onze NU12 bleef op dat elan verder doen en vergrote de voorsprong naar 3-1. Met nog 10 minuten op de klok is de winst nooit meer in gevaar gekomen.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSK Eernegem - KRC De Panne
Eindstand: 9-3 (5-0)

Rare aankomst op Eernegem. Mooi op tijd maar blijkbaar is er geen kleedkamer beschikbaar, geen scheids, en op de koop toe is er een van onze gasten die zijn paspoort vergeten is, en dus niet mag spelen. Alle problemen worden opgelost, we kunnen toch op tijd starten aan de wedstrijd met weliswaar een verkorte versie van onze opwarming. Onze jongens weten dat dit een van de sterkste ploegen uit onze reeks is en het lijkt hun te motiveren, de eerste tien minuten van de wedstrijd spelen we zowaar constant op de helft van onze tegenstander, al het slechte van vorige week in de eerste helft is helemaal weggeveegd. we proberen zelf te voetballen en de eerste grote kans van de wedstrijd is voor ons, maar we besluiten jammer genoeg niet in de touwen. Eernegem komt dan ook opzetten en hun klasse komt dan helemaal naar boven, hun twee snelle spitsen geven onze verdediging geen schijn van kans meer en onze keeper mag zich voor de rust al 5x omdraaien.

Ruststand 5-0 Onze jongens zijn echter niet aangeslagen en spelen hun beste wedstrijd van het seizoen met het mes tussen de tanden. Loon naar werken want in de tweede helft kunnen we de afstraffing vermijden en zelf verdiend 3 mooie doelpunten scoren,1x besluiten op de paal en nog een penalty missen. Topmentaliteit van de hele ploeg. Een tevreden trainer mag met zijn gasten allemaal, een voor een, met opgeheven hoofd het veld van onze tegenstander verlaten en zich laten feliciteren van de scheids @ interim die iemand van de club lijkt te zijn, om het met zijn woorden te herhalen: "amai wat een vechtlust, proficiat!" Ook nog een dikke merci aan heel de ploeg voor de attentie Thanks guys you make me proud!!!

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Zwevegem Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 1-5 (1-2)

Eerste helft: Onze verste verplaatsing bracht ons naar Zwevegem waar we thuis veel moeite hadden om de partij als winnaar af te sluiten. Op een onbespeelbaar veld ( geen schuld aan de club) moesten de beide ploegen nog goed voetbal brengen. Niet veel tijd om op te warmen, en we waren vertrokken. Kvvc speelde middenpressie en Zwevegem koos resoluut voor de aanval. Het beweeglijk aanvalsblok bracht ons in verwarring en ze scoorden al na 2 min de 1-0, een kopbaldoelpunt. Met de heenwedstrijd in ons achterhoofd vreesden we een moeilijke partij. Maar integendeel de kopjes keken in dezelfde richting en we wonnen duels onder leiding van onze Kapitein die het voorbeeld toonde. Genietbare 1° helft met een Kvvc die ditmaal wel zijn kansen kon verzilveren. Het kwam gelijk en op voorsprong met 2 trappen op doel wonderbaarlijk getrapt door onze aanvallende- en onze flankmiddenvelder. Zwevegem lag niet onder maar kenden pech bij de afwerking. Kvvc die absoluut de 3 punten wou, streed met een groot hart, en ging rusten met een voorsprong. RUSTSTAND: 1 - 2

Tweede helft: Nogmaals uitgelegd waar het schoentje wrong en ze streden voor elke bal. Kvvc verzorgde de opbouw via de flanken, hield het veld breed en ging zowaar drukken op de tegenstander. Op een hoekschop kopten we de 1 – 3 binnen, eindelijk ons tweede kopbaldoelpunt op corner. Zwevegem bleef er voor gaan en de bezoekers kregen ruimte. Onze flanken zaten goed in de wedstrijd, gesteund door de ganse ploeg en Zwevegem haakte voor de 3° maal in de zestien, en nu floot de scheids wel voor strafschop. Hard genoeg getrapt en 1 – 4 voorsprong. Kvvc kreeg nog enkele mogelijkheden en de eerste vrije trap leverde de deklat op en de tweede werd keurig binnengetrapt. Goede afspraken tussen de 2 initiatiefnemers bij het nemen van de vrije trappen en een tevreden crew.

EINDSTAND: 1 – 5. Een overdreven score, maar buitenshuis na Varsenare onze beste wedstrijd, wat de ploeg nodig had om terug het moraal op te krikken na de 2/9. Met inzet durf en karakter komt de ploeg ver. Zaterdag de heenronde afsluiten thuis nog ongeslagen met het bezoek van Varsenare. Woensdag voor de beker in Vlamertinge nog maar 8 spelers, bij dezen een oproep naar de ouders en spelers, kan je de studie niet heroriënteren en de trainingen overslaan maar toch woe en za aanwezig zijn. We zijn de houdende bekerwinnaar en de beker staat stipt genoteerd. Het ware een zware ontgoocheling om zo te eindigen, misschien wel definitief…

KRC De Panne bye

Onze reserven waren bye in het voorbije WE maar deden een schitterende zaak gezien de 2de in het klassement SV Nieuwpoort A met zware 8-0 cijfers verloor op het veld van Lombardsijde B. Daardoor blijven onze reserven met het maximum van de punten en met 6 punten voorsprong aan de leiding van het klassement staan.
Volgende week wacht een niet te onderschatten thuiswedstrijd tegen het stugge Jonkershove dat weinig scoort maar ook erg weinig doelpunten incasseert.

Hopelijk blijven onze Ratjes met hun beide voetjes op de grond staan en beseffen en ze dat de weg naar de titel nog lang is.!!!!!!!

KSV Loppem - KRC De Panne
Eindstand: 1-4 ( 0-2)

Speciale dag om te spelen voor KRC, donderdagavond voorde inhaalwedstrijd op het veld van KSV Loppem. Loppem, net voor KRC geklasseerd, kon met een thuisoverwinning afstandnemen van de degradatieplaatsen, KRC mocht zeker niet verliezen om niet verder af te zetten. KRC met Dries Winnock, terug van op reis, op de bank waardoor Frederick Coulier uit de selectie viel, startte scherp en werd hiervoor dadelijk beloond. 4’ een voorzet van Rob, bal tot bij Maxim die aflegt voor Ferre die van ver enig mooi binnentrapt, 1-0 wat een start. 11’ balverlies Rob, Jelle kan net niet bij de bal, schot dat juist over gaat. 12’ Maxim steekt Rob in de hoek, trap in de korte hoek maar de keeper duwt in corner.15’Arne met een pas naar de volledig vrijstaande Kevin Desaver die van schuin links op doel kan trappen. Iedereen ziet de 0-2 al op het bord staan, maar Kevin schiet naast. 22’snelle aanval van Loppem, harde voorzet maar een sterk spelende Tyas Demuysere kan er gelukkig nog net zijn been tussen steken.28’ vrije trap van Ferre op links, bal komt in het pak en Arne kan de bal met het nodige geluk over de keeper heen koppen en de 0-2 staat op het bord. 40’ mooie actie van een erg bedrijvige Max op rechts, bal naar Ferre die strak kan voorzetten maar jammer genoeg niemand aan de 2de paal. Ruststand 0-2 na een sterke 1ste helft van onze Ratjes.

47’ Ferre met een verre trap op doel, keeper pakt met enige moeite. 48’ actie op rechts van Loppem, te veel ruimte weggegeven en keeper Kevin moet zich goed strekken om redding te brengen. 49’snelle omschakeling bij KRC, Arne kan de bal bij Maxim brengen die de 0-3 binnentrapt. En in de 53’ staat het al 0-4, terug een doelpunt van Maxim op aangeven van Ferre. 65’ snelle tegenaanval op links van Loppem, Jelle kan niet bij de bal maar Kevin kan in corner duwen. KRC duidelijk wat minder scherp bezig krijgt in de 71’ nog een tegendoelpunt te slikken na een vrije trap waarbij de afgeweerde bal te gemakkelijk kan binnengetrapt worden. 85’ terug Loppem met een actie op links, schot eindigt tegen de paal. 88’ een actie van de ingevallen Niels Cleeren op rechts, maar in plaats van de bal af te leggen gaat hij voor persoonlijk succes en trapt hij op de keeper. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-4 eindstand, een meer dan verdiende overwinning voor KRC dat eindelijk eens beloond werd voor zijn goede voetbal. 3 belangrijke punten in de degradatiestrijd mee naar De Panne.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Jelle Wils(87’Dries Winnock), Tyas Demuysere, Ludovic Lecat, Xander Lehouck, Nicolas Platteeuw, Arne Louage(1), Kevin Desaver, Ferre Verdonck(1) Rob Deblock(81’Nils Desaever), Maxim Geerts(2)(75’Niels Cleeren)

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Rob Deblock (spelfout) meteen zijn 3de gele kaart waardoor hij de thuiswedstrijd tegen KEG Gistel mist.

KRC De Panne – KEG Gistel
Eindstand: 0-2 (0-0)

Na de sterke prestatie in de donderdagavondwedstrijd op SV Loppem waar een meer dan verdiende overwinning behaald werd, stonden onze Ratjes voor een thuiswedstrijd tegen het niet te onderschatten Gistel, in de subtop van het klassement gerangschikt met slechts 2 nederlagen op de teller.

Jammer genoeg moest KRC fel verzwakt aan de wedstrijd beginnen: Rob Deblock was geel geschorst, Kevin Desaver rood geschorst, Niels Cleeren en Jorkin Decklerck waren niet beschikbaar en Xander Lehouck moest ook nog eens gekwetst afhaken tijdens de opwarming.

Veel toeschouwers aanwezig door de actie om de bewoners van De Panne gratis toegang te verlenen en KRC begon sterk aan de wedstrijd en was de eerste 25 minuten baas, met enkele kansen. Onder andere Ludovic knalde van ver met een hard shot, dat door de doelman nog net tegen de deklat geduwd kon worden. Maxim werd ook vanuit een scherpe hoek alleen op de keeper afgezonden, maar zijn schot hobbelde naast de verste paal net naast het doel over de achterlijn. Nils kreeg de volgende kans: de bal kwam net in het strafschopgebied tot bij hem maar hij raakte de bal niet goed genoeg om zijn volley met een doelpunt de belonen. Daarna probeerde Nico het van ver, maar ook zijn afstandsschot ging over de dwarsligger. Na een halfuur spelen mocht KRC een nieuwe speler toevoegen aan de blessurelijst van de dag.

Maxim kon na een duel niet meer verder en werd met een enkelblessure vervangen door Sam. De thuisploeg bleef het proberen maar ondanks het balbezit konden de Ratjes geen echte kansen meer afdwingen.

Na de rust eiste KRC nog steeds het meest de bal op, maar de voorlinie kon zich onvoldoende doorzetten tegen het stug verdedigende Gistel. Meer dan eens ontbrak de laatste pass of een aanspeelpunt in de spits na het uitvallen van Maxim. Frederik kon 2 keer de bal goed voorbrengen maar telkens was niemand voor doel om de bal binnen te tikken. Verder week een afstandsschot vlak voor de neus van bezoekende doelman nog af en bleef de bal liggen in de kleine rechthoek, maar opnieuw kon niemand van KRC zijn voet tegen het leer zetten. In de 75ste minuut kwam Gistel tegen de gang van het spel in op voorsprong: een tegenaanval van op links werd door de Gistelse spits voorbij een kansloze Kevin in de rechterbenedenhoek in doel geschoten. KRC was duidelijk aangeslagen na deze tegentreffer want 1 minuut later was de 0-2 een feit: Gistel veroverde direct na de aftrap de bal, Ludovic werd op snelheid gepakt en door een gemeten voorzet moest de bezoekende spits alleen zijn voet tegen de bal zetten om te scoren. De 2e goal sneed de benen van de Ratjes helemaal af en Gistel kon zo de wedstrijd rustig uitspelen. In de slotfase verloor KRC ook nog eens de sterk spelende Ludovic na twee gele kaarten in één minuut tijd.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Winnock Dries, Louage Arne, Coulier Frederik, Platteeuw Nicolas, Simoen Maxim(29’Sam Mortier), Verdonck Ferre, Desaever Nils, Wils Jelle.

Reservedoelman Arne Vanacker en Dries Dawyndt bleven op de bank.

Xander Lehouck moest afhaken tijdens de opwarming.

Er was geel voor Platteeuw Nicolas( spelfout) en rood voor Ludovic Lecat wegens 2 gele kaarten voor spelfouten.

Volgende week wacht KRC een erg belangrijke wedstrijd op het veld van rode lantaarn Zeebrugge waar zonder de geschorsten Kevin Desaver en Ludovic Lecat moet gespeeld worden. Rob Deblock keert terug uit schorsing en hopelijk zijn ook Maxim en Xander terug wedstrijdfit.