Wedstrijdverslagen 31/01-09-2013

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Oostkamp
Eindstand: 2-0 (2-0)

Onze NU12 had een stevige tegenstander in hun eerste competitie wedstrijd. In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen elkaar waard en konden ze elk op hun beurt op voorsprong komen, maar geleidelijk aan trok onze NU12 de wedstrijd naar zich toe. Met veel inzet en met behoorlijk fraai voetbal creëerde onze NU12 kans na kans. Halfweg de 1ste helft konden we dan eindelijk scoren en niet veel later stond het 2-0. Maar onze NU12 verzuimde de kansen af te maken en gingen met een 2-0 de rust in. Beide ploegen begonnen goed aan de 2de helft met veel duels en counters. Onze NU12 zakte geleidelijk aan weg in de 2de helft en Oostkamp won bijna alle 2de ballen. De laatste 20 minuten was Oostkamp duidelijk de betere ploeg, maar door de vechtlust en de wil om te winnen van onze NU12 konden we de 2-0 veilig stellen.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
WS Oudenburg - KRC De Panne
Eindstand: 1-2 (1-0)

Eerste competitiematch op verplaatsing met gespannen zenuwen in de hoofdrol. Na een evenwichtig en rommelig begin kon Oudenburg zich na een kwartier op voorsprong schotten door een fraaie goal in de linkerbenedenhoek, Koksijde licht aangeslagen slaagde er toch in de rust te bereiken met het kleinste verschil. Ruststand 1-0 Peptalk tijdens de rust was nodig om de motivatie terug te vinden, perfecte inzet resulteerde dan ook in de tweede helft met eerst een owngoal van Oudenburg, hierdoor haalde het geloof in de goede afloop helemaal de bovenhand, en vijf minuten voor tijd kon Koksijde de winning goal vanop afstand binnen knallen. Oudenburg probeerde nog maar onze gladiatoren hielden stand. Eindstand 1-2

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Oostkamp -KVV Coxyde
Eindstand: 0-1 (0-1)

Voor onze eerste wedstrijd troffen we een haalbare kaart, de roodhemden uit Oostkamp. Benieuwt wat de ploeg al had begrepen en hoe de transfer naar de wedstrijd zou verlopen. Eerste helft: De opzet was duidelijk de thuisploeg viel direct aan en probeerde te voetballen zoals eveneens KVVC voor ogen had, voetballend kansen creëren met een opbouw van achteruit. De bezoekers waren attent en deden lustig mee. Kansen kregen de thuisploeg niet en onze goalie was attent. KVVC legde meer en meer druk naar voren toe en kwam tot viermaal toe in de zestien maar scoorden niet. Toch kregen we een voorsprong via een mooie aanval en idem dito afgerond. RUSTSTAND: 0 - 1Tweede helft: In de tweede helft zakte het tempo en kwam Oostkamp opzetten, KVVC liet betijen en ingrijpen was noodzakelijk. KVVC zette meer druk naar de bal toe en kwam tot enkele niet te missen kansen maar toch kwam de verdubbeling van de voorsprong niet. Oostkamp kreeg te maken met kwetsuren en eindigde de partij met 10 spelers. KVVC speelde de wedstrijd uit en won de partij. EINDSTAND: 0 - 1

Conclusie: Eerste puntengewin, KVVC speelde bij momenten goed, maar het tempo moet omhoog en de fysieke paraatheid van de late bijkomers moet dringend bijgewerkt worden. De concentratie moet 80 minuten aanwezig zijn. Toch een tevreden groep en met een goed gevoel verlaten we het complex van Oostkamp. Volgende week: Thuis in De Panne om 14u30 tegen Eernegem een geduchte tegenstander.

Eindstand: 0-10 (0-5)

Onze reserven hadden voor hun eerste competitiewedstrijd en verplaatsing naar Lombardsijde op het programma, een niet te onderschatten opdracht tegen de oudere B-ploeg. Al snel bleek dat KRC een maatje te groot was voor de thuisploeg. Na een gedreven opwarming stond het na 4’ al 0-1 wanneer Sam mooi Klaas aanspeelde die rustig afwerkte. 6’ is het Sam zelf die de bordjes op 0-2 brengt. 7’ bal diep op links, Peter haalt er nog een voorzet-schot uit die via de paal en keeper in corner gaat. 12’ mooie combinatieaanval, Arne Debou naar peter die in 1 keer op de sterke thuiskeeper besluit. 20’ komt Peter, randje buitenspel alleen voor de keeper maar de afwerking blijft achterwege. 26’ mooie combinatie via Klaas en Sam, bal achteruit naar Ruben die in de handen van de keeper besluit. 32’ is het PJ die Arne in de hoek vrijspeelt, Arne besluit op de keeper en bal in corner. 37’ slecht uitverdedigen bij de thuisploeg, PJ neemt het geschenk dankbaar aan en het staat 0-3. 39’ eindelijk moet doelman Arne in actie komen met een mooie sprong na slecht positiespel van de verdediging. 39’ voorzet van Ruben, PJ trapt erg mooi in 1 tijd binnen. 42’ mooie aanval, bal komt via Arne bij Jorkin die de 0-5 binnentrapt. 45’ snelle tegenaanval Lombardsijde, geen dekking centraal achteraan bij KRC maar het schot gaat gelukkig naast. Ruststand 0-5.

50’ gaat Dries alleen op doel af maar hij besluit op de goed uitgekomen keeper. 52’ mooie combinatie, Tom nu alleen voor de keeper maar terug op de keeper besloten. 54’ mooie voorzet van op links dor Peter mooi binnengetrapt, 0-6. 56’ corner thuisploeg, bal wijkt af maar gaat voorlangs buiten. 64’ krijgt de opgerukte Niels de kans om af te werken en het staat 0-7.72’ terug de thuisploeg met een tegenaanval, schot gaat terug voorbij het doel buiten. 75’ legt Arne mooi af voor Peter die gemakkelijk de 0-8 binnentrapt. 78’ Peter alleen op doel af en de bal erg mooi over de keeper gelobd en de 0-9. 86’ is het PJ die erg beheerst de 0-10 eindstand vastlegt. Kort voor affluiten nog een mooie redding van Arne die zo zijn netten ongeschonden houdt in deze 1ste competitiewedstrijd. Probleemloze overwinning voor onze veel te sterke Ratjes, met bij momenten erg goed voetbal. Negatief waren het te veel blindelings buitenspel lopen, te veel gemiste open kansen en het soms eens verliezen van de organisatie achteraan. Volgende match wordt het ongetwijfeld heel wat moeilijker tegen de buren uit Adinkerke.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Deriemaeker Dieter, Luchie Sammy, Cleeren Niels(1), Dawyndt Dries, Hoorne Ruben, Debou Arne, Ameloot Tom, De Buck peter(3), Mortier Sam(1), Dekeyser Klaas(1), Cuvelier Sander, Calcoen Pieter-Jan(3), Declerck Jorkin(1), Schoolaert Dries

1ste Elftal
Davo Westende KRC De Panne
Eindstand: 2-2 ( 1-1)

Na een al bij al erg geslaagde voorbereidingsperiode begon vandaag het echte werk voor ons 1ste elftal met een verplaatsing naar Westende, thuis steeds een moeilijk te bespelen tegenstander. Erg rustige start van de wedstrijd met een thuisploeg die meestal de lange bal hanteert, tegen KRC dat toch poogt voetballend op te schuiven. 13’ eerste gevaar na een vrije trap van Ferre, Maxim kopt in de handen van de keeper.18’ Frederik naar Kevin Desaver die zich vrij kapt, schot op doel dat juist naast gaat. 22’ eerste gevaar van de thuisploeg met een afstandsschot dat buitenkant kruising buitengaat.30’ snelle uittrap thuiskeeper, harde trap op doel en Kevin moet in corner duwen. 32’terug de verre uittrap van de thuiskeeper, bal met een bots over iedereen heen, een thuisspeler kan ervan profiteren en het staat 1-0.36’ komen onze Ratjes erg goed weg als een teruggelegde bal van kortbij tegen de deklat getrapt wordt. 38’ mooie plaats voor een vrije trap, Ferre legt af voor Nicolas die hard op doel trapt maar zijn schot gaat naast. 40’ is het Max die toont wat hij kan, gans de verdediging voorbij met een dribbel en de bal gekruist binnengetrapt 1-1. 43’ ingooi Xander, Arne kan doorkoppen maar Max is te verrast om te besluiten. Ruststand 1-1 na een weinig hoogstaande wedstrijdhelft.

2de helft brengt niet veel beterschap, een erg gedreven thuisploeg die de lange bal blijft gebruiken tegen een veel te laks KRC dat geen tempo in de wedstrijd kan steken. 54’ geklungel achteraan bij KRC, de bal geraakt niet weg en het staat 2-1 voor de thuisploeg. 60’ actie van Max, bal gaat naar de verste hoek maar de keeper kan nog in corner duwen. 63’ terug Max die doorgaat op een lange bal en met een mooie inspanning de gelijkmaker op het bord trapt. Wedstrijd blijft verder lopen zonder veel kansen, met traag middenveldspel en iedereen legt zich blijkbaar eer bij de puntendeling. 89’ toch nog een actie van Rob Deblock op links, de bal gaat juist naast in corner. Eindstand 2-2, veel supporters ontgoocheld na een slappe vertoning van onze Ratjes, volgende week zal het heel wat scherper moeten tegen het sterke Aartrijke.!!!!!

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Winnock Dries, Platteeuw Nicolas, Lehouck Xander, Verdonck Ferre(75’Ruben Hoorne), Simoen Maxim(2), Desaver Kevin, Louage Arne, Coulier Frederik(45’Deblock Rob), Desaever Nils(75’Jelle wils).

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Ferre Verdonck wegens een trekfout.