Wedstrijdverslagen 06/07-09-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Davo Westende - KRC
Eindstand: 2-8

Voor de 1e competitiewedstrijd trokken wij naar Davo Westende waar we een matige tegenstander aantroffen. Door veel druk was er heel veel balrecuperatie waardoor we op die manier kansen creëerden. Enkele waren raak maar het konden er wel een stuk meer zijn. Een dikke pluim voor de inzet

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Veurne - KRC

Onze regionale U11 kon niet bekoren met collectief spel. De thuisploeg stond al een stuk verder hierin. We kregen weliswaar acht doelpunten tegen, maar vonden toch ook drie de weg naar de netten. Stapje per stapje werken we toe naar een verbetering in ons spel.

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KVK Westhoek
Eindstand: 1-5 ( 1-3)

Juist afgetrapt en Ieper kreeg de pas van een KVVC-verdediger, Kiara tikt uit. 10' Ieper met afstandsschot op de paal en binnen, center uit niet gedaan dus..0 – 1 12’ Hetzelfde aan de overkant: teruggelegd op Vedran die scoort de gelijkmaker 1 – 1. De aanvallers van Ieper werden niet genoeg afgeschermd en 1 – 2. 15' Ieper mag ongedekt binnen koppen 1 – 3. 28’ Ieper alleen op doel Kiara redt met de voet. KVVC kan niet anders dan verdedigen en komt er moeilijk uit en als het lukt, is de laatste pas niet goed genoeg of geven we de bal weg. 52’ Marco met mooie diepe bal Sacha staat offside. KVVC komt wat meer in de match, maar het passenspel is niet goed genoeg.63' Ieper gaat door en mooi in de hoek 1- 4 70' Mathias gaat alleen op de keeper af maar die pakt.72' Ieper vanuit een scherpe hoek, Kiara tikt weg, maar een vrijstaande speler mag gewoon binnen tikken 1- 5, ook de eindstand. De opwarming en concentratie is super belangrijk!! Je moet er goed en gemotiveerd aan beginnen en elkaar coachen.

Spelers: Kiara, Sacha, Tibo, Joshua, Joram, Vedran, Stijn, Martijn, Marco, Hugo, Mathias, Arne, Lukas, Brent en Dennis

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVK Westhoek -KVV Coxyde
Eindstand: 8-2 ( 4-2)

Vandaag tegen een sterk team. We kregen het nieuwe kunstgras veld. Het moest onze dag worden en we waren met 13 man. Echter...waren we snel met 12 (Matthew uitgeleend aan IPU 16) en Arnaud begon gekwetst aan de wedstrijd.

1Qter.....een deja vue...en dit bleef zo voor de rest van de match. Grote uitzondering, we hadden een ZEER goede scheidsrechter. Koksijde begon sterk en na een paar mooie combinaties kregen we een hoekschop. Simon bracht de bal netjes voor het doel waar Senna alert binnen kopte 0 - 1. Het beloofde een mooie dag te worden, maar de Westhoek schakelde naar hogere snelheid. Onze verdediging werd opzij geduwd en de 1 - 1 stond op het bord. De Westhoek had de smaak te pakken, en bij aanval op aanval werd onze verdediging keer op keer gepasseerd door de snelle voorhoede van Westhoek. .Ze kwamen sterk opzetten uit hun middenveld en overspoelde de verdediging. Einde 1Qter stond het 4 - 1 .

2Qter met Ruben in verdediging (Arnoud out) konden we meer druk zelf zetten, echter strandden de pogingen net naast, op de paal of werden zwak afgewerkt. Een vrijschop door Senna deed de bal in het doel verdwijnen via hun doelman. 4- 2. We kregen moed....

3Qter net begonnen en Maxim maakte een uitstekende redding, maar de teruggekaatste bal werd over hem in doel gewerkt 2 - 5. Opnieuw werd de lange bal gezocht, alhoewel een paar mooie combinaties de bal voor doel bracht, maar zwak afgewerkt. Hun doelman maakte ook een paar prachtige reddingen. Een vrijschop over de verdediging vond een Westhoekse voet 2 - 6. Balverlies in midden resulteerde in de 7 - 2

4Qter opnieuw een paar kansen, maar geen enkele hoekschop bracht gevaar(min5) Westhoek kon met vrijheid vervangen met heel goed spelende voorhoede. Op een zeldzame hoekschop scoorden ze 8 - 2. Koksijde bleef proberen maar hijgde naar het einde.

Borst natmaken want volgende week wacht een versterkt Izegem. We kunnen het.... en nu hopen dat we eens volledig zijn (buiten de gekwetsten) Kan alleen maar beter gaan......

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVK Westhoek - KVV Coxyde
Eindstand: 10-0

Geen verslag ontvangen.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

IP13 A KVVC - KVK Westhoek 0-7
IP13 B KVVC – KVK Westhoek 1-8
IP17 KVVC – KVK Westhoek 2-2
IP19 KVVC - KVK Westhoek 2-2

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – SK Staden
Eindstand: 2-5 (1-1)

De 1ste thuiswedstrijd op zaterdagavond in de bijzondere reeks voor onze beloften tegen SK Staden moest aangevat worden zonder Tom Ameloot, Pieter Geerts en Nils Desaever, enkele vaste waarden die met bruiloft verplichtingen zaten, daardoor kwamen enkele minder

getrainde KRC’ers de selectie aanvullen en positief was ook de terugkeer van Kevin Desaver na zijn operatie aan de enkel.

Scherpe start van de bezoekers en in de 2’ reeds een lange trap over de verdediging maar een mooie redding van doelman Gert. Daarna komt de wedstrijd in evenwicht maar in de 18’ terug een scherpe counter, bezoeker alleen voor Gert maar terug staat Gert op de juiste plaats. 30’ mooi uitgespeelde aanval Gistel, maar Gert staat terug paraat. 33’ actie van Sammy, mooie voorzet, afvallende bal komt bij Dieter die over trapt. 39’ terug een scherpe tegenstoot van Staden, schot gaat nu gelukkig juist naast. 41’ ingooi van de bezoekers, Sam onder de bal door, terug een bezoeker alleen op Gert af en ditmaal staat het 0-1. 44’ mooie actie op rechts van Jetro, bal komt bij Sam die de 1-1 binnentrapt, meteen ook de ruststand.

51’ terug balverlies centraal, bal mooi in de hoek, voorzet en het staat 1-2. 60’ mooie balaanname van Peter in de 16, schot uit de draai maar de keeper pakt. 66’ mooie KRC-aanval op links, van Dries naar PJ, voorzet naar de 2de paal waar de inkomende Jeroen Dorné de gelijkmaker scoort, 2-2. 68’ trap van Sammy uit de 2de lijn maar de bal gaat over. KRC domineert de wedstrijd, zet Staden vast op zijn helft maar in de 77’ terug een snelle tegenstoot, actie op rechts, voorzet en aan de 23de paal wordt de 2-3 binnengetrapt. 79’terug dom balverlies centraal, snelle counter maar Gert komt goed tussen. KRC neemt nu nog meer risico’s en jammer genoeg worden die nog afgestraft door de bezoekers die de ruimte goed gebruiken en uiteindelijk nog tot 2-5 uitlopen tegen onze moegestreden Ratjes. Net zoals vorige week op Gistel terug een duidelijke nederlaag voor onze beloften, maar telkens na een verdienstelijke wedstrijd waarin onze jongens nooit weggespeeld werden. KRC moet duidelijk zijn speelstijl aanpassen aan het bijzonder niveau, in balverlies duidelijk meer in blok spelen en rekenen op de counter zoals Gistel en Staden dit deden. Veel balbezit en proberen mooi te voetballen zullen duidelijk niet veel punten opleveren!!!

Zaterdag verplaatsing naar Ichtegem, jammer genoeg wordt het terug puzzelen om aan een volwaardige ploeg te geraken door vele reizigers.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Luchie Sammy, Suply Jeroen, Schoolaert Dries, Dawyndt Dries, Cleeren Niels, Desaver Kevin, Deriemaeker Dieter, Declerck Jorkin, Bobo Mipuka Jetro, Mortier Sam(1), De Buck Peter, Calcoen Pieter-Jan, Vandenbussche Olivier, Dorné Jeroen(1)

 

1ste Elftal
KRC De Panne – TSC Proven
Eindstand: 2-1 (2-1)

Na de vlotte 0-2 overwinning in de openingswedstrijd op het veld van VK Koekelare, stond er vandaag een zwaardere opdracht op het programma voor onze Ratjes met de komst van ongetwijfeld één van de sterkere ploegen van de reeks TSC Proven. Vooral voor trainer Chris Plaisier had de match een speciaal kantje, gezien het tegen zijn ex-ploeg was dat KRC moest aantreden in de 1ste thuiswedstrijd.

KRC, zonder de licht geblesseerde Styn Goossens, startte matig aan de wedstrijd tegen Proven dat dadelijk druk probeerde te zetten. In de 9’ het eerste gevaar van de wedstrijd door de bezoekers wanneer Nico onder de bal doorgaat en doelman Kevin Dehaerne nog juist redding kan brengen. Proven blijft de betere ploeg maar in de 18’ staat het toch 1-0 wanneer en mooi gegeven vrije trap van Jelle wils mooi binnengekopt wordt door KRC’s nieuwe Franse spits Christopher Verbeke. Proven duidelijk wat aangeslagen en bij de 2de gevaarlijke actie van KRC in de 29’ staat de 2-0 reeds op het bord. Ferre bereikt turbo Sylvain die met een mooie persoonlijke actie beheerst scoort. KRC heeft nu duidelijk de controle over de wedstrijd zodat in de 38’ de 2-1 wat uit de lucht valt, wanneer een op links gegeven corner te gemakkelijk kan binnengekopt worden door Jacob Sietse, zeker een te vermijden tegendoelpunt. Ruststand 2-1 na een helft met weinig uitgespeelde kansen.

2de helft start met een erg goed gegeven corner van de bezoekers op links met een bal die gelukkig voorbij iedereen voorlangs gaat. 56’ onrechtstreekse vrije trap na gevaarlijk spel in de 16 van de bezoekers, tikje naar Jelle die de bal echter juist naast plaatst. 60’ mooi gegeven corner van Ferre, de inkomende Christopher kopt de bal juist naast. 68’ mooie aanval Proven over rechts, voorzet en de bal wordt juist over gekopt. 72’ al dan niet buitenspel, scheids Viaene Christophe laat doorspelen, speler allen voor Kevin maar gelukkig een schot recht op Kevin. Kort daarop komt KRC met 10 te staan, wanneer Christopher in een luchtduel volgens de scheids zijn elleboog gebruikt en een directe rode kaart krijgt. 80’ gevaarlijk spel in de 16 van KRC, onrechtstreekse vrije trap op een erg mooie plaats recht voor doel, tikje opzij maar Kevin pakt erg mooi de lage harde schuiver. 83’ mooie actie van Turbo Sylvain, fout op hem maar scheids laat balvoordeel, bal komt bij de ingevallen Niels Cleeren die ongehinderd op doel kan trappen maar zijn schot gaat ruim naast. 87’ actie Niels die voorbij de laatste verdediger geraakt, maar dan licht aangetikt wordt en ten val komt, scheids beslist echter dat Niels zich laten vallen heeft en laat doorspelen. 88’ nog een vrije trap voor Proven recht voor doel, maar terug is het Kevin die de bal nog doet afwijken in corner. Scheids laat nog 5’ overspelen maar Proven komt niet meer aan echte kansen tegen een KRC dat vecht voor elke bal, zodat de 2-1 ruststand uiteindelijk ook de eindstand wordt. De 1ste thuisoverwinning is een feit, misschien wat gevleid en was een gelijkspel een juistere weergave van de wedstrijd, maar KRC is met 6 op 6 erg goed gestart aan het nieuwe seizoen en heeft in vergelijking met vorig jaar zeker aan maturiteit gewonnen. Zondag wacht een niet te onderschatten verplaatsing naar thuisploeg Sparta Dikkebus dat met een 0 op 6 zijn start volledig gemist heeft en zeker extra zal gemotiveerd zijn om zijn eerste punten van het seizoen te behalen. Boodschap voor KRC is nu de voetjes op de grond te houden, hard te blijven werken op training en dezelfde ingesteldheid te blijven behouden tijdens de wedstrijden.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Lehouck Xander, Wils Jelle, Louage Arne, Verdonck Ferre (81’Zouber Halim), Deblock Rob, Herinckx Frederic(77’Cleeren Niels), Verbeke Christopher(1), Roels Sylvain(1)(89’Nils Desaever),

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Verbeke Christopher (50’ fout), Roels Sylvain(9’fout), Verdonck Ferre(11’fout).

Er was direct rood (75’) voor Verbeke Christopher voor een elleboog in een kopduel.

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 13 september:

10uur30: FC Izegem – IP14 KVVC
15uur: IP 15 KVVC – FC Izegem
15uur: IP 16 KVVC- FC Izegem
17uur: KVC Ichtegem – beloften KRC

Zondag 14 september:

15uur: Sparta Dikkebus – 1ste elftal KRC