Wedstrijdverslagen 6/7-12-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – KSV Veurne

Wat deze buren derby moest worden werd het ook. Met de heenwedstrijd nog in het achterhoofd werden de spelers erop attent gemaakt om vanaf het beginsignaal druk op de speler in balbezit te zetten en Veurne niet hun ding laten doen zoals in de heenwedstrijd het geval was. Het spel ging op en neer, kansjes aan beide zijden waarbij ook de doelmannen hun werk deden en de bordjes op 0-0 bleven staan. Het 2e kwartier werd er iets teveel ruimte weggegeven en kwam Veurne iets meer opzetten en ze werden beloond. Het 3e kwartier nam KRC dan het initiatief met redelijk goed voetbal en werden enkele mooie kansen verzilverd. De bordjes wezen voor een korte eind gelijk maar in het 4e kwartier nam KRC toch afstand en trok zo aan het kortste eind. Met andere woorden was dit een hele mooie en leuke partij voetbal zowel voor de spelers als voor de toeschouwers.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – KSV Nieuwpoort

De thuisploeg kwam, eens te meer, met precies 8 spelers aan de aftrap. KRC deed niet onder voor de bezoekers: Thomas P scoorde de opener, maar vervolgens werden enkele mooie kansjes niet benut. Het tweede bedrijf was nauwelijks gestart toen de zwartgelen op gelijke hoogte kwamen... erop... en... erover: 1 - 2. Thomas P was niet akkoord met de stand van zaken en nette de 2 - 2. Nick maakte zelfs de 3 - 2, waarop Nieuwpoort een tandje bij stak: een wakkere Camiel hield zijn netten echter ongeschonden. In de tweede helft vond Aryan een gaatje: 4 - 2. Nieuwpoort zette toen alles op alles en KRC zag sterretjes. Na de aansluitingstreffer vond Aryan totaal onverwacht nog twee keer de weg naar doel: 6 - 3. Verdiende zege en een dikke pluim voor de acht dappere soldaten!

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Wevelgem City
Eindstand: 1-1

Of de Heilige man iets zou brengen voor deze groep was af te wachten!! We begonnen gretig aan de match en het had in 1' al prijs kunnen zijn. Het spel ging veel op en neer met kansen langs beide kanten. Hoekschoppen langs beide kanten, maar het was Wevelgem die het eerst de paal trof. 15' Kelly met schot een schot op doel, maar het was niet hard genoeg. Yoshua met een vrije trap, de keeper pakt in 2 keer. Mathias trapt naast de bal, lijdt balverlies 0 - 126' fout op Lesra, vrijschop belandt op de lat, Lucas in rebound, maar schiet voorlangs. Lesra met alweer een vrije trap (Wevelgem maakte veel fouten), de keeper duwt de bal weg, Martijn in rebound en besluit onbesuisd over! 30' schot Martijn, de keeper duwt in corner, deze wordt dan weggewerkt door Wevelgem. De corners voor Wevelgem werden te gemakkelijk weggegeven en zijn altijd gevaarlijk.48' diepe bal op Hugo die voor doel trekt en Syllah die weer scoort met de kop 1 - 153' druk van Wevelgem en Arne keert op de lijn. De kans op winst voor Dennis, hij komt alleen voor de keeper omspeelt hem, maar schiet de bal naast het

doel. Nadien de ene na de andere corner en 't is Wevelgem die mag aanleggen doordat niemand druk geeft en de lat redt ons 61' Wevelgem direkt met druk en schiet de bal over het doel67' diepe bal op Hugo, Wevelgem werkt de bal in corner. Fout op Hugo, Lesra geeft de vrijschop te zwak73 diepe bal Wevelgem na foute een bal van Martijn, Kiara werkt weg en Wevelgem besluit in rebound over.

Een goede partij van KVVC die juist in het laatste quarter wegzakten, maar voor de rest collectief goed speelden. De Sint zal misschien nog wel iets brengen nu...........

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Wevelgem City- KVV Coxyde
Eindstand: 1-1

Vandaag naar Wevelgem (heenronde 1-1), die 1-1 speelden tegen Torhout (Herfsttitel volgens hun site). We waren met 10 man (Younis kwam niet opdagen), gelukkig kon Serge Arnaud uit zijn “studie” halen. Marco kwam ons helpen en speelde opnieuw een zeer verdienstelijke match. Voor we vertrokken had Sinterklaas Dany een verrassing voor alle spelers. De gekwetste Ronan was van de party. (Vandaag niet: Remi, Dante, Benjamin, Thibo, Younis en Ronan). Grote dank voor die attentie, Dany.

In Wevelgem wachtte ons een zeer zwaar veld waarop het zeer moeilijk te voetballen werd. Rekening houdend met hun snelle spits begonnen we Senna in de verdediging, samen met Maxime, Matthew en Marco. Gauthier, Ruben en Milan verzorgden het middenveld, terwijl Neal, Simon en Arnaud de voorhoede voor hun rekening namen. In de eerste minuten kwam Wevelgem een paar keer dreigen, maar Maxim was paraat. Het spel verlegde zich naar het middenveld, als Wevelgem ook terugzakte in hun spel. We zagen een voetbalspel waar niemand durfde op het doel trappen, en de vele combinaties iedere keer bij de tegenstander belandde. De ene goeie kans was op een vrijschop van Gauthier (nadat Ruben foutief moest gestopt worden) die verlengd werd tegen een tegenstander. We gingen toen ook rusten met 0—0. Gezien het spelbeeld, ging Senna van voren, Ruben in de verdediging en Neal in het midden. Onmiddellijk speelde Koksijde verschillende kansen bij elkaar. Echter bleef de afwerking in gebreke. (te zwakke bal op doelman of naast). Opnieuw bleven we lang met de bal lopen zonder af te werken. Op een van de zeldzame dreigingen van Wevelgem, werd de bal hoog, van voren de rechthoek, naar het doel getrapt en belandde over Maxim in de hoek 1—0. Koksijde duidelijk aangeslagen gingen verbeten op zoek naar een doelpunt. Het spel werd iets bitsiger. Op de vrijschoppen door Maxime kon niet worden afgewerkt. Opnieuw dreigde Senna, maar kreeg de bal niet voorbij de doelman; Arnaud een paar keer voor alleen maar te zwak schot; Neal met een prachtig schot vond de deklat op zijn weg; Ruben die Senna vond, maar opnieuw de doelman. Ook de scheidsrechter begon vreemd te doen met Simon (geel) om de bal te missen, terwijl Gauthier met een bloedend hoofd (voet tegen) even van het veld moest. (Geen opmerking zelfs ) Uit de vele kansen werd Simon gelanceerd en kon ditmaal met een prachtig schot de bal in doel doen laten verdwijnen. 1—1. Koksijde bleef gaan, een paar keer buitenspel (wel of niet) en verder nog een paar kansen, maar het bleef 1—1. Het was moeilijk spelen op dit zwaar veld met 11 man zonder vervanging; maar we gingen naar huis met hetzelfde gevoel als de eerste match tegen Wevelgem...er zat meer in... Veel moed en geluk voor alle spelers in hun examen....op naar 2015

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
Wevelgem City - KVV Coxyde
Eindstand: 1-1

U16 kon voor het eerst sedert lang terug rekenen op Jason en Lean die terug komen uit zware blessures. Het begon goed voor U16 en in de beginfase konden ze het Wevelgem moeilijk maken. Op een zwaar en moeilijk veld was er toch veel inzet om er een goede partij van te maken. Echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Na een kwartier kon Wevelgem meer in de match komen en namen ze het initiatief over. Tot 2x toe konden ze een open kans alleen voor doel niet verzilveren. U16 kreeg het iets moeilijker en de combinaties bleven uit met veel balverlies tot gevolg. Op het half uur was het toch raak voor Wevelgem toen een slecht ontzette hoekschop door het pak van spelers in doel werd gejaagd. Na de rust ging de wedstrijd beter over en weer. De doelman van Wevelgem moest enkele keren gepast tussen komen om de gelijkmaker te vermijden. Aan de overkant moest ook Jens nog enkele reddingen doen om te vermijden dat de score zou verdubbeld worden. Tijdens de laatste 20 minuten had Wevelgem het terug moeilijk met de druk van U16. De wedstrijd werd ook bitsiger. U16 ging op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan enkele halve kansen voor een hardwerkende Sahin en een goed ingevallen Lean kwam U16 niet. Tot enkele minuten voor affluiten de doelman van Wevelgem in de fout ging bij een hoekschop. Hij liet de bal nogal nonchalant uit zijn handen glippen en Brent was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te trappen. Al bij al een verdiend gelijkspel voor U16 hoewel de betere kansen voor Wevelgem waren. Zo sluit U16 een moeilijk seizoen toch nog op een positieve manier af.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

IP 13 A KVVC – Wevelgem City 0-4
IP 13 B KVVC – Wevelgem City 2-9
IP 17 KVVC – Wevelgem City 1-3
KEG Gistel - GU17 KVVC 3-2
IP19 KVVC – Wevelgem City 4-3

 

Bijzondere Reserven

WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 2-1( 2-0)

Onze beloften trokken voor een zware opdracht naar Adinkerke, waar toch tegen een beloftenploeg van een 1ste provincialer moest gespeeld worden. KRC was toch vastbesloten om zijn vel duur te verkopen en om er alles aan te doen om een afgang te vermijden tegen een thuisploeg met o.a. Glenn Verdonck en Wesley Butaeye in de basis.

5’ eerste gevaar met een afstandsschot van de thuisploeg dat net over doel gaat. 8’ KRC met een eerste dreiging als een lange bal van Dries Kevin Desaver bereikt, mooie actie maar zijn schot wordt afgeblokt in corner. 12’ ingooi WSA op links, bal bij Wesley Butaeye die te veel ruimte krijgt en veel te gemakkelijk de bal vanop 20 meter in de verste hoek kan binnen draaien. 16’ vrije trap WSA, kopbal Glenn Verdonck maar een knappe redding van doelman Gert. 19’ mooie dieptebal van Tom voor Kevin die alleen op doel kan afgaan, bal iets te ver van de voet en een goed uitgekomen keeper Lanszweert kan de bal pakken. 26’ balverlies Kevin, mooie tegenaanval op rechts van WSA, mooie voorzet en Glenn Verdonck maakt de 2-0, jammer voor KRC dat zeker niet onderligt tegen de thuisploeg.30’ fout op Kevin, mooie strakke vrije trap van een sterk spelende Kasper maar recht op de keeper. 31’ nog eens Kevin met een schot dat juist naast gaat. 34’ kort gegeven vrije trap Kasper naar Tom, schot dat net over gaat. Ruststand 2-0 na een redelijk gelijk opgaande 1ste helft met veel balbezit voor WSA dat er echter weinig mee doet.

Schitterende start van KRC want in de 46’ is het Tom die met een prachtig afstandsschot de 2-1 op de bordjes zet. 49’ terug KRC met een mooie actie van de ingevallen Jeroen, keeper Lanszweert is ver uitgekomen maar Jeroens schot gaat net naast. KRC is nu duidelijk de beste ploeg en drukt de thuisploeg op zijn eigen helft terug, in gans de 2de helft blijft doelman Gert zo goed als werkloos. Goed voetbal van KRC, maar met iets te weinig doelgevaar. 71’ nog eens een erg bedrijvige Dries Schoolaert die Peter De Buck kan bereiken, schot van ver dat net naast gaat. 73’ eindelijk nog eens WSA met een vrije trap, mooie redding van Gert die de bal echter niet kan klemmen en de bal zo nog tegen de paal ziet terechtkomen.83’ nog een unieke kans voor de gelijkmaker voor KRC als na een mooie aanval Peter alleen voor doel gebracht werd maar zijn schot jammer genoeg ziet naast gaat. Eindstand 2-1, een erg, erg gevleide overwinning voor de thuisploeg met een sterk KRC dat echt als een blok speelde en waarin iedere speler een sterke wedstrijd speelde en vooral het experimentele centraal duo achteraan, Kasper en Styn zo goed als niet te passeren waren.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Dieter Deriemaeker, Styn Geryl, Kasper Lams, Dries Dawyndt, Pieter Geerts, Yoni Declerck, Dries Schoolaert, Tom Ameloot(1), Kevin Desaver, Olivier Vandenbussche, Jeroen Dorné, Dries Winnock, Peter De Buck, Zamani Zobeidullah.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – EVC Beselare
Eindstand: 2-2 ( 0-0)

KRC stond voor een niet te onderschatten thuiswedstrijd tegen EVC Beselare, vorig jaar nog verliezend finalist van de eindronde, maar nu duidelijk minder goed bezig en daardoor maar op een 12de plaats geklasseerd met maar 2 punten minder dan KRC.

KRC zonder kapitein Jelle Wils, die zijn rode schorsingsdag uitzat, zonder Rob Deblock met een pijnlijke teen en zonder Ludovic Lecat, nog steeds sukkelend met de lies. Tijdens de opwarming bleek ook Styn Goossens te ziek om te starten.

Evenwichtige start van de wedstrijd met in de 5’ een snel gegeven vrije trap van KRC, Frederick Herinckx kan voorzetten maar Arne Louage kan net niet bij de bal om binnen te koppen, bal wijkt af in corner die niets oplevert. 11’ snelle actie van de bezoekers, interim-kapitein Nico Platteeuw doet de bal afwijken die gelukkig in de handen van doelman Kevin terechtkomt. 12’ een wegglijdende Arne, schot uit de 2de lijn van de bezoekers dat net naast gaat. 16’ mooie actie op links van Speedy Sylvain, zijn schot-voorzet wordt afgeblokt in corner. 31’ actie op rechts van de bezoekers, bal achteruit, schot op doel maar Arne brengt redding op de lijn. 35’ terug Beselare ditmaal over links, mooie voorzet die gelukkig juist naast de 1ste paal ingegleden wordt. 41’ voorzet van Sam, Christopher in duel, bal wordt achteruit gelegd en komt in de voeten van Frederick die volledig vrij staat en de bal over iedereen naast het doel trapt, hier zat zeker veel meer in. 43’ geklungel achteraan bij KRC, afwerking bij de bezoekers is gelukkig ook ondermaats en het schot gaat voorlangs buiten. Ruststand 0-0 na een weinig opwindende 1ste helft.

Na de koffie dom balverlies van Halim in de 55’, bezoeker op doel af maar een goed opgestelde Sam kan het schot afblokken in corner. 56’ keerpunt in de wedstrijd, fout op Frederick Herinckx, echter niet gefloten door scheidsrechter Daniel provoost die laat verder spelen, bal gaat naar echts waar Bovyn Kevin van op zo’n 22meter in de kortste hoek binnenknalt,0-1. Het protest van KRC bij scheids Provoost haalt natuurlijk niets uit. 56’ mooie actie van Fred op rechts, komt schuin alleen voor doel maar de bezoekende keper brengt redding met de voeten.61’ terug geklungel centraal achteraan, bal niet weggewerkt en Bovyn kan erg gemakkelijk zijn 2de van de namiddag scoren en zo de bezoekers op 0-2

brengen. Gelukkig een snelle aansluitingstreffer van de ratjes 2 minuten later als Sylvain met een mooie individuele actie de bal beheerst binnenschiet, 1-2 en alles is terug mogelijk. 65’ terug Halim met stom balverlies, gelukkig is Nicholas bij de pinken en kan hij het schot afblokken in corner. 75’ is het Frederick die de bal kan doorsteken naar Sylvain, alleen op doel af en beheerst de 2-2 binnengetrapt. 88’ nog een erg hoge voorzet van op links door de ingevallen Kevin Desaver, Sylvain kan de moeilijke bal toch nog koppen die met een rare boog nog de kruising terechtkomt, KRCC hier dicht bij de 3-2. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een billijk 2-2 gelijkspel, waarmee beide ploegen natuurlijk niet veel opschieten in de rangschikking.

KRC moet volgende week de 3 punten thuishouden met de komst van rode lantaarn VK Koekelare, maar gemakkelijk zal dit zeker niet worden tegen Koekelare dat ook vecht voor ieder punt om te overleven in 3de. En KRC zal het moeten doen zonder sterkhouder Sylvain Roels die zijn 3de gele kaart opliep en daar geschorst is voor deze belangrijke wedstrijd.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Sam Mortier, Nicholas Platteeuw, Nils Desaever, Halim Zouber, Arne Louage, Frederick Herinckx, Ferre Verdonck(62’ Kevin Desaever), Sylvain Roels(2), Christopher Verbeke (85’Dries Schoolaert).

Reservedoelman Arne Vanacker en de zieke Styn Goossens bleven op de bank.

Er was geel voor Sylvain Roels(fout) en Halim Zouber(fout)

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 12 december:
20uur: KEG Gistel – beloften KRC

Zaterdag 13 december:
9uur15: SK Snaaskerke – GU10 KRC
10uur: Davo Westende – GU11 KRC

Zondag 14 december:
15uur: 1ste elftal KRC – VK Koekelare