Wedstrijdverslagen 07/08-02-2015

Gewestelijke U7 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – Davo Westende

Geen verslag ontvangen

 

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – Davo Westende

Op deze koude zaterdagochtend trokken we naar een bijna onbespeelbaar bevroren terrein van Leffinge. Tijdens de opwarming zag men al dat het zeer moeilijk zou worden om een beetje voetballend deze wedstrijd door te komen. Onze jongens startten aanvankelijk toch goed en enkele kansjes resulteerden in een doelpunt. De tegenstander die het minder voetballend oploste trapte er op los en een verre trap botste net voor de doelman en ging binnen. Ook tijdens een geharrewar voor doel moest onze doelman zich nog eens gewonnen geven terwijl we aan de overkant het doelhout troffen, enkele mooie doelpogingen misten en een doelman met meer allure in doel troffen. De rest van de wedstrijd hield hetzelfde spelbeeld aan waarbij je achteraf kon zeggen dat we de wedstrijd, voetballend, zeker gewonnen hebben maar die in scoreverloop verloren hebben. Gelukkig is de uitslag minder belangrijk dan de manier waarop er, op deze leeftijd, gevoetbald wordt. Volgende week genieten van een weekendje rust.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SP Keiem - KRC

Op een quasi onbespeelbaar terrein kwamen de bezoekers, eens te meer, met juist 8 spelers aan de aftrap. Meteen was het duidelijk dat ons team er niet aan te pas zou komen. Halfweg wedstrijd en dubbele cijfers op het scorebord. Het kan ook anders: meer inzet en maar 1 tegendoelpunt meer tegen na de rust. Bij thuiskomst nog even met de hond gaan wandelen: was een stukje aangenamer...

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Zwevegem Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 2-1 ( 2-1)

Op een onbespeelbaar 2e veld werd er geswitcht naar veld 1 die niet veel beter was hierdoor kon men de wedstrijd van onze IPU13 niet laten spelen. 6' Redding door onze IPU 13 doelman die met klasse in plaats van onze Kiara speelde. 13' 1-0 Te laat druk gezet op een schot van buiten de 16m alhoewel we vrijdag er uitvoerig op trainden(wakker blijven!!!!!) 18' 1-1 doorbraak Syllah nadat hij een slecht uitverdedigen onderschepte, voorzet op Marco die de bal proper in het mandje legt. 22'Voorzet van op rechts door Syllah wordt door de doelman gepakt. 26' Gekraakt schot van Lesra gaat naast. 27' Marco in schietpositie legt af voor Mathias die echter buitenspel staat. 30’ 2-1 Schot van de Zwevegemse spits op de paal, Brent vergeet de rebound te ontzetten, de bal wordt cool ingetikt. 31' Doorbraak Zwevegem Daymon komt gepast uit. 37' Fout van de Zwevegemse doelman 30 m uit zijn doel op Syllah die vrije route had naar doel (enkel geel wat rood moest zijn) 41' Rush van 60 m door onze snelle Hugo, zijn voorzet wordt door Marco nipt gemist. 42' Schot van dichtbij gepakt door Daymon. 52' Stijn besluit in het zijnet. 68' Hugo alleen door wordt foutief gepakt door de laatste verdediger, enkel een vrije trap i.p.v. rode kaart. 79' Laatste kans wordt gemist door Hugo na een slim doorspelen van Joram Dank aan Daymon die ons uit keepersnood hielp, er zat misschien een puntje in, maar het werd een nipte nederlaag op een heel moeilijk te bespelen veld.

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Zwevegem Sport
Eindstand: 2-2 ( 0-2)

We waren vandaag terug met 13.Remi en Younis niet beschikbaar en Haris net nog niet in orde. We speelden gelijk, waar we eigenlijk de overwinning hadden verdiend. Een zuivere strafschop werd ons ontnomen. door een scheidsrechter die noch de moed noch de lef had te fluiten. Om het nog belachelijker te maken gaf de scheidsrechter toe (na de match) dat het een strafschop was! Dit zei hij tegen onze delegate en een ouder, maar `...ik besloot dat ik geen van de beide ploegen de overwinning wil geven na wat er gebeurd is.` .....Dat is onbegrijpelijk gezien alle verbaal geweld van uit de supporterskern van Zwevegem kwam + ook waren er 5 of 6 gele kaarten voor de bezoekers tegen één voor Koksijde. Leg het maar uit aan de spelers dat wat ze ook doen de scheidsrechter bepaald of men wint of verliest... 1Qter we begonnen goed aan de wedstrijd, waar beide partijen er voor gingen. We ontsnapten aan een vroeg doelpunt na aarzeling in de verdediging. Uit een voorzet werd Senna gelanceerd, vocht zijn weg door de verdediging en schoot de bal mooi over de doelman in het doel.1 - 0. Iets later opnieuw Senna aan de andere zijde met een hard schot op doel, waarop Dante de teruggekaatste bal in het doel legde. 2 - 0. We zagen mooie combinaties met Neal en Senna, maar hun alerte doelman was op post. Ook Jari kreeg zijn kans uit een voorzet, echter bal over.

2Qter Zelfde beeld, echter kreeg Zwevegem een kans (op buitenspel), maar de bal ging over. Een tweede kans voor de bezoekers werd van de lijn gehaald door Ronan. Een vrijschop door Ruben werd net in de hoek gestopt door de doelman.

3Qter twee grotere spelers op de bank en een herschikking van de verdediging (die twee wedstrijden en een half de nul hielden) en 10 minuten later was het 2 - 2. Een onnodige vrijschop ging over Maxim in het doel (2 - 1) en een slordige terugspeelbal van Arnaud werd onderschept door de tegenstander die mooi een medespeler aanspeelde voor open doel 2 - 2. Het lukte hun wel, waar Koksijde een tiental kansen samenspeelden maar de bal niet tussen de palen kreeg, Het werd bitsiger en langzaam verloor de scheidsrechter de controle over de match. Zwevegem kreeg 5 tot 6 gele kaarten en Koksijde één. Grove fouten werden niet gefloten en de supporters van Zwevegem werden rumoeriger.

4 Qter Opnieuw kansen voor de thuisploeg, maar de laatste bal werd verknalt. De scheidsrechter legde het spel stil en moedige Serge moest de supporters van Zwevegem tot kalmte manen. Wat niet echt lukte (bal werd weerhouden en spelers van Koksijde werden uitgedaagd) maar scheidrechter deed niets. Senna werd foutief gestopt (van achteruit) in de rechthoek toen hij alleen voor doel kwam (hier rood), maar de scheidsrechter had het lef niet om te fluiten (vandaar zijn schamele uitleg)

Het bleef 2 - 2 met een probleem om aan de spelers uit tel eggen wat Fair Play betekend voor hen. Ook aan KVVC om te zorgen dat we die scheidsrechter niet meer voor de IPU 15

krijgen, want die heeft geen krediet meer en we willen dat het de spelers zijn die bepalen of we winnen of niet. We hadden onze kansen... op. Een positieve noot..., Haris kan ons vervoegen van af middernacht en 3 sec. volgens het regelement!

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Zwevegem Sport
Eindstand: 0-1 ( 0-1)

Geen verslag ontvangen

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:
Zwevegem - IP 13 A KVVC afgelast
Zwevegem - IP 13 B KVVC afgelast
Zwevegem - IP 17 KVVC 0-0
Snaaskerke - GU17 KVVO 2-0
Zwevegem - IP19 KVVC 1-3

 

Bijzondere Reserven
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

Onze beloften trokken voor de derby naar Veurne, waar voor de 3de maal moest gespeeld worden tegen KSV, dat vastberaden was om revanche te nemen voor de 2 vorige opgelopen nederlagen in de voorbije wedstrijden. Een heel sterke opstelling bij de thuisploeg tegen KRC dat maar juist aan 12 spelers geraakte door vele gekwetsten, geschorsten en afwezigen.

Wedstrijd kon niet gespeeld worden op terrein 1 gezien het strafschopgebied er door het vriesweer erg gevaarlijk bijlag, zodat de wedstrijd op terrein 3 gespeeld werd met een beperkte veldverlichting en op een hard, op sommige plaatsen glad, bevroren terrein. En de bittere koude was ook niet erg aangenaam!!!!!

Nieuwe beloftentrainer Geert Decoene afwezig voor dit WE, zodat voorzitter Alain Cuvelier nog eens de beloften mocht leiden tegen zijn favoriete tegenstander!!!!!

Moeilijke wedstrijdomstandigheden met veel geschuif en wegspringende ballen maar in de 8’ toch een mooie actie van Guillaume over rechts, schot op doel maar redding van de Veurnse keeper. 20’ mooie actie Veurne over rechts, voorzet en schot in 1 tijd met een prachtige redding van keeper Arne. 22’ wordt Pieter Geerts in de diepte gestuurd en hij werkt beheerst af, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt af wegens buitenspel, wat 100% zeker niet het geval was. Maar uitgesteld is niet verloren, 27’ geklungel achteraan bij Veurne, Styn kan alleen op doel afgaan en zeer beheerst de onverwachte 0-1 voorsprong op het bord trappen. 33” vrije trap Veurne, kopstoot die juist over gaat. Een erg wilskrachtig KRC blijft goed gegroepeerd spelen, geeft weinig ruimte weg tegen een stereotiep spelend Veurne dat niets kan forceren. Ruststand 0-1.

49’ mooie individuele actie van Styn, lange bal op rechts naar Guillaume en diens voorzet wordt binnengetikt door Jeroen. Of was het nu Pieter??? In ieder geval het staat 0-2 en de frustratie bij de Veurnse trainer en spelers neemt meer en meer de bovenhand. KRC blijft zich voorbeeldig inspannen en doelman Arne wordt nauwelijks verontrust en in de 62’ is het Styn die heel de zijlijn afloopt, een mooie voorzet maar jammer genoeg niemand op de goede plaats om de 0-3 op het bord te trappen. 77’staat het toch opeens door een ongelukkig owngoal van Nils Desaever. De thuisploeg gelooft er nu weer een beetje in en stelt doelman Arne nog een 3-tal keren aan het werk, maar onze keeper geeft geen krimp zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigt op een mooie 1-2 overwinning voor KRC, dat dus duidelijk het blauw-

zwarte beest is voor Veurne. Proficiat aan gans de spelersgroep met deze sterke collectieve prestatie, die nu hopelijk volgende week ook eens bevestigd wordt in de thuiswedstrijd tegen Staden, waartegen al 2 maal zwaar verloren werd.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Sammy Luchie, Jorkin Declerck, Nils Desaever, Dries Dawyndt, Pieter Geerts, Styn Geryl (1), Yoni Declerck, Guillaume Werquin, Jurgen Schoolaert, Zamani Zobi, Jeroen Dorné (1), Gert Dawyndt.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – VC Ichtegem
Eindstand: 1-1 ( 1-0)

Na de zwakke wedstrijd van vorige week op het veld van Staden met als logisch gevolg een 5-2 nederlaag, moest KRC zich vandaag herpakken met een thuiswedstrijd tegen VC Ichtegem, met 1 puntje meer 1 plaats hoger dan KRC geklasseerd in de rangschikking.

KRC zonder de gekwetsten Arne Louage en ferre Verdonck, maar met de toch speelklaar geraakte Franse spitsbroeders Sylvain Roels en Christophe Verbeke.

Schitterende start van de wedstrijd want maar pas afgetrapt, bal in de 16, Sylvain met één dribbelactie, gehaakt en scheidsrechter Daniel provoost kan niets anders dan strafschop fluiten, feilloos omgezet door kapitein-specialist Jelle wils, 1-0 binnen de 1ste minuut, van een goede start gesproken. 10’ verre ingooi van Xander Lehouck, verlengd door Christopher tot bij Sylvain die echter in de handen van de keeper kopt. 11’ geraakt de bal centraal niet weg bij KRC, Jelle krijgt de bal niet weggetrapt, Kevin is goed uitgekomen maar het schot gaat gelukkig naast. 17’ terug slap verdedigen achteraan, bal komt veel te gemakkelijk centraal, schot uit de 2de lijn maar doelman Kevin gaat goed plat. Daarna veel slordig middenveldspel, veel kleine foutjes waardoor het spel veel stilligt maar in de 34’ een scherpe actie van KRC, Sam stuurt de bal op rechts bij Frederik, mooie actie, balletje achteruit en de vrijstaande Christopher slaagt er nog in om vanop de kleine backlijn de bal over doel te trappen, hier moest de 2-0 zeker op het bord staan. 40’ vrije trap Nicolas van op links, Christopher kan de bal achteruit koppen, maar jammer genoeg juist naast het doel. Ruststand 1-0.

Pas afgetrapt en het is Frederik Herinckx die uithaalt van ver en het is de bezoekende keeper die de bal mooi in corner duwt. 65’ de bezoekers met een vrije trap van op rechts, rechtstreeks op doel gegeven en de bal gaat juist boven de dwarsligger buiten. 75’ vrije trap Rob, bal komt bij Christopher die net niet goed bij de bal kan om binnen te trappen. 82’ vrije trap Ichtegem, rommelige fase en het is uiteindelijk de ingevallen Styn Goossens die de bal kort voor de doellijn kan wegtrappen. 86’ hoge bal vooruit van Ichtegem, Kevin kan de bal maar half ontzetten, bal wordt uiteindelijk in 1 tijd van ver juist naast het doel buiten getrapt. 88’ al dan niet handspel van Jelle Wils, scheids Provoost fluit toch voor vrije trap op een erg mooie plaats. Degrande Lorenzo trapt de bal die tegen de buitenkant van de muur terechtkomt en zo in de verste hoek verdwijnt, 1-1 meteen ook de eindstand. Zo 2 kostbare punten die verloren gaan voor KRC na een matige, rommelige wedstrijd. Volgende week zal het heel wat beter moeten op verplaatsing naar leider KFC Poperinge, verplaatsing die zal moeten gebeuren zonder kapitein Jelle Wils die zijn schorsingsdag uitzit voor zijn rode kaart op het veld van Elverdinge.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Dries Schoolaert, Nicolas Platteeuw, Jelle Wils(1), Halim Zouber, Frederik Herinckx, Xander Lehouck ( 71’Styn Goossens), Rob Deblock, Sylvain Roels(84’ Ludovic Lecat), Sam Mortier( 55’Kasper Lams), Christopher Verbeke.

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Jelle Wils en Dries Schoolaert voor spelfouten.

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 11 februari:
19uur30: IP 15 KVVC – Zulte-Waregem, terugwedstrijd Beker Het Nieuwsblad

Vrijdag 13 februari:
20uur: beloften KRC- SK Staden

Zondag 15 februari:
15uur: KFC Poperinge- 1ste elftal KRC