Wedstrijdverslagen 1/2-11-2014

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVK Westhoek - KVV Coxyde
Eindstand: 7-1 (1-1)

Naar de leider van de reeks we waren benieuwd..... KVVC begon sterk en na 5' corner maar niemand voor doel. 10' zeer goeie tussenkomst Arne want Ieper met 2 spelers voor doel, slecht ontzet Martyn 1-0 en Ieper was vertrokken dachten wij. KVVC liet zich niet van kaart brengen en Lesra jaagt door op keeper die niet klemt en 1-1. 19' diepe bal van Kelly op Hugo te zwak in handen van de keeper. Ieper met kansen maar Kiara alert en de verdedigers stonden als blok. 30' zeer goeie actie Verdan want Ieper alleen voor doel. Ieper kreeg moeilijk vat op KVVC die enorm goed vochten voor elke bal. Aan inzet ontbrak het zeker niet een pluim voor de 1 e 2é helft.

Dat Ieper gefrustreerd uit de kleedkamer ging komen wisten we, ze hadden tot dan geen vat op KVVC. 45' Kiara met goeie redding maar in rebound 2-1 en 2' later Ieper met actie uit 2e lijn 3-1. Weer KVVC met diepe bal Lesra, Syllah besluit in het zijnet. 50' Ieper trapt op doel speler offside en bal zoals in flipperkast tegen lat en buiten maar de scheidsrechter kent het doelpunt toe. Dat de spelers gefrustreerd waren was logisch hé 4-1 Hugo door verdediging maar besluit naast. In het laatste quarter was het vat leeg van KVVC De fouten stapelden zich op en het werd nog 7-1. We zagen vandaag de eerste 2 times een goed spelend KVVC en vechtend voor elkaar. Spijtig dat we de kansen niet afmaken of we stonden misschien zelfs voor, het zou dan helemaal goed zijn als je de reactie zag op de andere bank. Gasten onthoud vooral jullie eerste 2 times en trek die door naar volgende matchen.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – GS Voormezele
Eindstand: 3-0 ( 1-0)

Na de recente verliespartij van vorige week op Comines-Warneton, kon er best maar gewonnen om niet weg te zinken in de onderste regionen van het klassement. Hiervoor kon opnieuw gerekend worden op Christopher Verbeke, die terug was na een 4 weken durende schorsing. Het kon wel niet rekenen op Niels Cleeren, nadat die op training door zijn enkel ging. De match start met een gretig KRC die al na 2’ een eerste uitstekende mogelijkheid krijgt. Voorzet van op rechts naar Sylvain, verdediger en keeper hinderen elkaar maar Sylvain is hierdoor te verbouwereerd en raakt de bal daardoor niet goed waardoor er nog net voor doel weggewerkt kan worden. 8’ Eerste gevaar van Voormezele met een knap afstandsschot maar Kevin houdt de bal al even knap uit zijn doel. 10’ Terug KRC met een voorzet van Sam in het pak, Christopher houdt enkele verdedigers bezig waardoor Xander bij de bal komt en die trapt de bal mooi in de linkerbenedenhoek, 1-0! Na die 1-0 verwatert het spel wat en komt Voormezele beter in het spel. 15’ Corner Voormezele maar de inzending wordt gelukkig naast gekopt. 27’ Toch nog eens KRC met een vrije trap van Jelle, Christopher kan van dichtbij koppen, maar zijn kopbal mist de juiste richting en gaat ver naast. 36’ Inworp voor De Panne naar Christopher, die verlengt naar Sylvain die op zijn beurt erg mooi zijn man in de wind zet en alleen op doel kan gaan maar net over en naast besluit. 43’ Terug Voormezele met een voorzet van de linkerkant over onze verdediging, de bezoekende spits alleen op Kevin af maar die is goed uitgekomen en pakt de bal knap. Dit was het laatste wapenfeit voor de rust, ruststand 1-0.

Voormezele komt beter uit de startblokken maar het is KRC die een eerste kans creëert in de 57e minuut. Voorzet van de ingevallen Fred naar Christopher, die zijn schot wordt afgeblokt, bal komt bij Rob die op zijn beurt opnieuw voorzet naar Christopher, hij kapt zijn speler mooi uit maar trapt net over. 59’ Opnieuw Voormezele met een corner maar ditmaal net over gekopt. 65’ Terug Gold Star met opnieuw de bedrijvige spits Michel-Angelo Meeuw alleen op doel af maar opnieuw toont Kevin zich de meerdere en kan hij de bal uit zijn voeten halen. 69’ Komt De Panne heel goed weg wanneer een slechte pass resulteert in en vlijmscherpe counter maar waar de bezoekende speler Congiu na een voorzet van dichtbij naast de bal trapt en net naast de paal buiten rolt. 72’ Lange inworp van Xander, verlengt door Christopher naar Fred die zijn 1e van het seizoen in het dak van het doel binnentrapt, 2-0! Voormezele is hierdoor volledig uitgeteld en het is nu KRC die duidelijk de betere ploeg is. 77’ Voorzet van Rob na corner naar de ingevallen Arne, die kopt van dichtbij binnen maar afgekeurd voor, al dan niet, buitenspel door een sterk leidende ref Sander Meyns. 78’ nog eens Voormezele met een nieuwe kopbal op doel maar opnieuw staat daar de uitstekend keepende Kevin daar. 87’ Afstandsschot Fred maar net over. 89’ De Panne op de counter via onze Franse driehoek, Christopher naar Fred, die legt de bal op maat voor Sylvain die simpel de 3-0 binnentikt. 91’ nog een uitstekende counter maar Fred besluit opnieuw net over. Eindstand 3-0, Na 6 speeldagen eindelijk nog eens een deugddoende overwinning. Volgende speeldag is tegen Jonkershove die gedeeltelijk laatst geklasseerd staat maar die na een zwakke start zijn draai gevonden heeft in 3e en ook zijn laatste wedstrijd kon winnen met 4-2 tegen Comines-Warneton. Oppassen geblazen dus.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Goossens Stijn, Platteeuw Nicolas, Wils Jelle, Lehouck Xander(1)(74’ Louage Arne), Zouber Halim( 57’ Verdonck Ferre), Deblock Rob, Mortier Sam ( 56’ Herinckx Frederic(1)), Roels Sylvain(1), Christopher Verbeke.

Er was geel voor Sam Mortier (fout).

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 15 november

9uur15: GU10 KRC – KSV Nieuwpoort ( kunstgrasterrein Koksijde)
9uur15: SK Spermalie-Middelkerke – GU11 KRC
15uur: IP15KVVC – KVK Westhoek
15uur: IP16 KVVC- KVK Westhoek
19uur: Davo Westende – beloften KRC

Zondag 16 november

14uur30: SK Nieuwkerke – 1ste elftal KRC