Wedstrijdverslagen 10/11-01-2015

1ste Elftal
KRC De Panne – Sparta Dikkebus
Eindstand: 1-2 ( 0-0)

Na een korte winterstop met jammer genoeg weinig aanwezige kernspelers op de voorziene trainingen, mocht KRC de 2de helft van de competitie aanvatten met een thuiswedstrijd tegen voorlaatst geklasseerde Dikkebus. Een ideale start dus op papier, 3 punten thuishouden zou dus zeker moeten kunnen.

Mooi nieuwjaarsgeschenk van het bestuur van KRC door gratis toegang te geven aan de inwoners van De Panne, maar blijkbaar blijven de Pannenaars liever in hun zetel zitten dan de plaatselijke Ratjes te gaan aanmoedigen.

KRC zowat op zijn sterkst, zonder Liverpool-ganger Sam Mortier en een werkende Kevin Desaver, startte erg slap, weinig beweging, geen snelheid en erg weinig enthousiasme.

10’ een bijna te korte terugspeelbal van Nico, doelman Kevin kan nog net met de voet wegtrappen. 28 een aflegger van Christopher voor Herinckx, diens schot gaat echter 1 meter boven doel buiten. 31’ mooi gegeven corner van Ferre op rechts, Sylvain kopt net boven de lat over. 46’ vrije trap van Jelle, Arne kan naar de verste hoek koppen maar de keeper staat op de juiste plaats. Ruststand 0-0, na een erg, erg slappe 1ste helft.

Iedereen hoopt op een veel betere 2de helft maar het pas in de 55’ als na een vrije trap van Jelle de Dikkebusverdediging met veel moeite de bal kan afblokken en ook de afvallende bal kan wegtrappen. 56’ schotje uit de 2de lijn van de bezoekers, recht in de handen van Kevin. 57’ terug Jelle met een vrije trap, bal komt bij Xander die recht in de handen van de keeper trapt. 61’ snelle KRC-counter op links via een erg bleke Sylvain, schot naar de korte hoek maar op het laatste moment nog juist afgeblokt in corner. 62’ corner op links door Ferre, Arne kan koppen maar de bal gaat voorlangs. 65’ veel te gemakkelijke voorzet van op links, communicatiefoutje tussen Kevin en Styn en spits Cuvelier kan nog net zijn voet ertussen steken en de 0-1 op het bord zetten. 71’ afgeweerde bal die in de 2de lijn bij Nico terecht komt, schot op doel maar recht in de handen van de keeper. 74’ diepe bal vooruit, al dan niet fout van doelman Kevin, scheids besluit van wel, geel voor Kevin en strafschop voor de bezoekers, feilloos omgezet door Dewilde Nick en het staat 0-2. 82’ terug een counter van de bezoekers, kapitein Jelle kan nog net de bal wegtrappen vanop de lijn. 87’ is het de ingevallen Nils Desaever die de 1-2 kan binnenleggen na een doorsteek van Sylvain. KRC krijgt nog een grote kans op de gelijkmaker in de 89’ na een vrije trap van Jelle maar de bal wordt recht op de keeper getrapt. Wedstrijd wordt even later afgefloten op een 1-2 eindstand, pijnlijk puntenverlies thuis voor KRC dat daardoor net boven de degradatiezone blijft hangen. Volgende week terug een belangrijke wedstrijd met de verplaatsing naar Elverdinge, 1 puntje boven KRC geklasseerd. Hopelijk neemt KRC dan revanche voor zijn wanprestatie van vandaag en voor de zware 2-6 nederlaag uit de heenwedstrijd.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Wils Jelle, Nicolas Platteeuw, Styn Goossens ( 83’ Nils Desaever(1), Rob Deblock, Arne Louage, Ferre Verdonck ( 73’ Kasper Lams), Xander Lehouck (70’ Dries Schoolaert), Sylvain Roels, Frederic Herinckx, Christopher Verbeke.

Halim Zouber bleef op de bank

Er was geel voor Styn Goossens, Kevin Dehaerne en Frederic Herinckx, beiden voor spelfouten.

Voor Herinckx betekende dit zijn 3de gele kaart, zodat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd op Elverdinge.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 16 januari 2015
19uur30: Ichtegem – beloften KRC

Zaterdag 17 januari 2015

9uur30: FC Varsenare – IP14 KVVC
15uur: IP15 KVVC – FC Varsenare
15uur: IP16 KVVC –FC Varsenare

Zondag 18 januari 2015:
14uur30: SK Elverdinge – 1ste elftal KRC