Wedstrijdverslagen 11/12-04-2015

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Zwevegem Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 1-1

Met 14 vandaag (Remi nog gekwetst). Echter moest Senna, Maxim vervoegen bij de IPU16. Nogmaals zonder kop nog staart tegen Zwevegem. Een deja-vue van de wedstrijd thuis die ook in een gelijkspel eindigde (onterecht toen....). Gelukkig kwam Kiara ons versterken in het doel. We zagen een slappe party, in een gezapig tempo, gekruid met opeenstapeling van slechte balcontroles en passes en daardoor onnoemelijk veel balverlies. Het slechte terrein en de strakke wind had er misschien iets mee te maken. 1Qter nauwelijks begonnen (tegen wind) of Koksijde ontsnapte aan een vroeg doelpunt (bal streelde de deklat). De wedstrijd ging op en neer met een paar schoten over het doel door de tegenstander, tot een fout op Dante (die heel wat werk verzette ). Ruben wist, op de vrijschop de bal mooi over de doelman in het doel te plaatsen, 0—1. Nu dachten we dat we vertrokken waren, maar we vervielen terug op tempo van Zwevegem. 2Qter Ditmaal Koksijde die gevaarlijk was en tot drie maal toe de doelman onder vuur nam. De 0—2 hing in de lucht, maar op een onnodige vrijschop (handbal) plaatste Zwevegem de bal hoog in het doel over Kiara (bal gedragen door de wind) 1—1. Gedreven door dit doel zette Zwevegem druk en moest Maxime tot tweemaal toe de bal keren op de doellijn. Op de zeldzame dreigingen van Koksijde kaatste de lob door Ruben op de deklat en de gevolgde Matthew kopte de bal in handen van hun goeie doelman. We gingen rusten op de 1—1 3Qter en 4Qter. We dachten dat nu met wind in de rug we een kans zouden hebben. Het herschikte team (Maxime op 9) had het moeilijk.en op een doorbraak vond Maxime de dappere doelman op zijn weg. Nog een paar kleine kansen, maar het was Zwevegem die het spel controleerde en Koksijde moeilijk maakte. We geraakten niet meer aan de andere zijde en de zoveelste herschikking maakte het nog erger. We waren blij dat de scheidsrechter (die het uitstekend en fair floot)het eindsignaal gaf op 1—1. Het werd moeilijk scoren zonder Senna. Ook misten we een aanspeel punt voorin en de verscheidene herschikking zette geen zode aan de dijk. Jammer....een verkeken kans om nog eens te juichen....De 2 doelpunten kwamen uit vrijschoppen.....tekent het verhaal van de wedstrijd.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
Zwevegem Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 3-3

Geen verslag ontvangen

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:
KSV Veurne – GU13 KVVO 5-3
IP 13 A KVVC - Zwevegem Sport 2-4
IP 13 B KVVC – Zwevegem Sport 3-4
KSV Veurne - GU17 KVVO 0-1
IP19 KVVC - Zwevegem Sport 8-0

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 3-2 (2-1)

Door de vele afwezigen en gekwetsten bij het 1ste elftal was het bij de beloften ook hopen dat iedereen beschikbaar geraakte om toch aan een volwaardige ploeg te geraken bij onze beloften. Trainer Geert Decoene, die in de loop van de week zijn contract met 1 jaar verlengd had, deed goed werk en geraakte totaal onverwacht aan 15 spelers. De Visserboys uit Nieuwpoort geraakten ook maar aan 11 spelers, want 3 spelers waren nog geen 16 jaar om mee te spelen. Bij de bezoekers stond een oude KRC-bekende, onze oud topschutter Joeri Debruyne aan de aftrap, nog steeds een belofte dus!!! 6’ eerste echt gevaar uit de wedstrijd, slechte opstelling centraal achteraan bij KRC, Joeri Debruyne kan alleen op doel afgaan en deze kans laat hij natuurlijk niet liggen, 0-1. 13’ vrije trap Kevin, keeper Loontiens kan de bal wegboksen in de voeten van Glenn Cornelis, eigenlijk bezig aan zijn seizoendebuut, en Glenn toont dat hij nog altijd het doel weet staan en trapt in 1 tijd mooi de bal binnen. 16’ speelt Kasper Peter aan, Peter draait zich mooi vrij en trapt in de draai tegen de kruising, dit verdiende zeker een doelpunt. 20’ terug Kasper met een voorzet naar Glenn, die in 1 tijd naast trapt. 28’ mooie bal in de diepte van Yoni naar de mee opgerukte Kevin Deman die de bal mooi in de bovenhoek van het doel trapt, 2-1 voor KRC. 39’ lange bal vooruit van de bezoekers, Dieter mist zijn interceptie, bezoeker alleen op doelman Gert af die de bal mooi kan pakken. Ruststand 2-1. 51’ geknoei in de verdediging bij KRC, bal geraakt maar niet weg, randje buitenspel maar scheids Bernaert Daniel laat doorspelen en het staat 2-2. 53’ mooie actie Kasper, voorzet naar de inlopende Kevin Desaver maar bezoekende keeper brengt terug redding. 63’ lange actie van Kevin Desaver, duidelijke strafschopfout op hem en het is Peter Debuck die de 11-meter feilloos omzet, 3-2 voor KRC. 78’ ver schot van Olivier Vandenbussche, mooie redding van de bezoekende keeper. 84’ nog een mooie actie van Glenn Cornelis en terug de bezoekende goalie met een mooie redding. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en eindigt uiteindelijk op een mooie 3-2 overwinning voor onze Ratjes. Een mooie opsteker voor de wedstrijd van volgende week, terug een thuisderby tegen KSV Veurne dat ongetwijfeld sterk zal gemotiveerd zijn om eindelijk revanche te nemen voor de 3 opgelopen competitienederlagen tegen onze beloften en natuurlijk ook voor de 2 nederlagen van hun 1ste elftal tegen KRC, 5 wedstrijden, 5 nederlagen tegen KRC, onze ratjes zijn ongetwijfeld het zwarte beest voor KSV Veurne. Er wacht dus ongetwijfeld terug een pittige derby vrijdagavond!!!

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Deriemaeker Dieter, Ameloot Tom, Bobo Mipuka Jetro, Deman Kevin(1), Declerck Yoni, Geryl Styn, Lams Kasper, De Buck Peter(1), Cornelis Glenn(1), Geerts Pieter, Desaver Kevin, Vandenbussche Olivier, Dorné Jeroen, Zamani Zobeidullah.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SC Zonnebeke
Eindstand: 2-2 ( 2-0)

Met de komst van SC Zonnebeke stond KRC voor zijn laatste thuiswedstrijd voor de competitie 2014-2015. Iedereen verwachtte en moeilijke wedstrijd, gezien Zonnebeke nog steeds in strijd was voor een plaats in de eindronde, die bij winst in De Panne en zekerheid zou zijn. Onze Ratjes zouden dus zeker niets cadeau krijgen van de bezoekers, vooral dat KRC moest aantreden met een serieus verzwakte ploeg. Topschutter Sylvain Roels was immers geel geschorst, het drietal Dries Schoolaert, Sam Mortier, Ruben Hoorne zijn out voor

de rest van het seizoen wegens blessures, Halim Zouber geraakt maar niet terug uit Zuid-Afrika, Styn Geryl en Ferre Verdonck waren verhinderd, Ludovic Lecat blijft al een tijdje zonder teken van leven en Frederick Herinckx stuurt al een tijdje zijn kat. Daardoor mochten, of moesten, Dries Dawyndt, Jurgen Schoolaert en Kjartan Teerlynck voor het eerst in de basiself starten. Schitterende start voor KRC met in de 3’ een corner op rechts gegeven dor Rob Deblock, Arne Louage komt goed ingelopen en kopt overhoeks de 1-0 op het bord. 5’ fout van Jurgen Schoolaert, vrije trap van op rechts, bal gaat in het pak, wordt aan de 2de paal op doel gekopt maar Styn Goossens staat op de goede plaats om weg te trappen. 13’ trap vooruit van Dries Dawyndt, bal tot bij Christopher met een mooie controle en voorzet, kopstoot van Kjartan maar zijn kopstoot gaat naast het kader. 15’ vrije trap Jelle op links, bal gaat in het pak en het is Nils Desaever die de bal kan binnen frommelen, 2-0, van een schitterende start gesproken. 19’ terug Rob met een goede corner van op rechts, Christopher volledig vrijstaand kan op doel koppen maar zijn kopstoot gaat onbegrijpelijk naast, hier moest het altijd 3-0 staan. 23’ terug Christopher, bal mooi in de hoek naar Kjartan, goede voorzet over de 2de paal waar Rob in 1 tijd tracht binnen te trappen, maar de bal gaat ruim naast en over het doel. 24’ corner bezoekers op rechts, bal aan de 2de paal waar een bezoeker uit een erg scherpe hoek nog tegen de buitenkant van de paal trapt. 25’ terug de bezoekers met een plaatsbal van Milan Ravau van op rechts die tegen de deklat belandt. Daarna valt de wedstrijd wat stil, KRC houdt de slordig spelende en ongeïnspireerde bezoekers goed onder controle en kort voor het rustsignaal is er nog een mooie voorzet van Christopher, Niels Desaever is blijkbaar wat verrast en mist volledig zijn kopstoot. Ruststand 2-0 na een erg goede 1ste helft van KRC’s noodploeg.

Ditmaal een schitterende start van de 2de helft voor de bezoekers, KRC op rechts volledig uitgespeeld, voorzet die binnengetrapt wordt door Cael Christopher die daarmee de bezoekers terug in de wedstrijd brengt. 49’ vrije trap Jelle, Christopher kan op doel koppen maar de bal gaat juist naast het doel. 51’ terug een vrije trap, terug Christopher maar ditmaal belandt zijn kopstoot tegen de bovenkant van de lat, grote pech dus bij de afwerking voor onze steeds hardwerkende Franse spits. 57’erg gevaarlijke voorzet van op links door de bezoekers, de bal gaat gelukkig aan iedereen voorbij en gaat naast het doet buiten. 59’ vrije trap voor Zonnebeke op een mooie plaats net buiten de 16, bal wordt mooi in 1 tijd aan de 1ste paal binnengetrapt door Ravau Milan, 2-2. 65’ bal op links naar de net ingevallen Kevin Desaver, hij gaat op doel af, harde trap op doel maar bezoekende keeper Vermeersch Xavier kan de bal nog over doel duwen. De bezoekers zijn blijkbaar tevreden met een gelijkspel, want daarna valt de wedstrijd stil en is er eigenlijk niets van echt doelgevaar meer buiten in de slotminuut Kevin Desaver centraal kan door gaan, hij krijgt in de 16 al dan niet een duwtje en komt nog in botsing met de bezoekende keeper die eerst nog de bal kon klemmen. Even later fluit scheidsrechter Vandenhende Sam de wedstrijd af op een 2-2 eindstand, uitslag waarvoor trainer Chris Plaisier zeker zou getekend hebben voor de aanvang van de wedstrijd, maar achteraf gezien moest KRC deze wedstrijd eigenlijk gewonnen hebben moest spits Christopher Verbeke wat efficiënter geweest zijn in de afwerking. Volgende week de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 met de verplaatsing naar KEVC Beselare, het wordt zeker terug puzzelen voor de trainer want ditmaal zijn Arne Louage en Kevin Desaver geschorst door 3 gele kaarten. Er was geel voor Rob Deblock(fout), Arne Louage ( protest) en Kevin Desaver ( wegtrappen bal). Voor Arne en Kevin hun 3de gele kaart zodat beiden dus geschorst zijn voor de laatste competitiewedstrijd op Beselare.

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 15 april 2015
19uur: IP14 KVVC – Zwevegem Sport
19uur: IP17 KVVC – Zwevegem Sport

Vrijdag 17 april 2015:
19uur30: Beloften KRC – KSV Veurne

Zaterdag 18 april 2015:
10uur: Racing Waregem- IP 14 KVVC
15uur: IP15 KVVC – Racing Waregem
15uur: IP16 KVVC – Racing Waregem

Zondag 19 april 2015:
15uur: KEVC Beselare – 1ste ploeg KRC