Wedstrijdverslagen 11/12-10-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Veurne - KRC

Deze wedstrijd tegen Veurne moest nog eens een maatstaaf worden vergeleken met andere ploegen die in onze reeks uitkomen. KRC startte heel zwak aan de wedstrijd. Teveel respect voor de vrienden van Veurne, te ver van de man spelend, geen druk op de man in balbezit, slechte passing resulteerde in weinig balbezit en sporadisch de doelman van de tegenstander aan het werk zetten. Veurne daarentegen zonder veel respect voetballend kwam veel beter uit de hoek en algauw klommen ze enkele doelpunten op voorsprong. Het duurde tot halfweg de wedstrijd en een preek of 2 van de trainer vooraleer de knop werd omgedraaid. In een mum van tijd scoorden we ook enkele doelpunten. Laat het een leerschool zijn dat men vanaf de 1e minuut moet alert en wakker zijn. Anders is het achtervolgen!!!

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Nieuwpoort - KRC

De bezoekers gaven meteen een niet geconcentreerde indruk. Uiteraard werd dit cash betaald met een 1-0 achterstand. Numa trok het zich niet aan en met een staalhard schot maakte hij zijn ploegmaten wakker: 1-1. In het tweede bedrijf een nieuwe doelman bij de thuisploeg, maar die mocht zich meteen omdraaien: Maxim scoorde de 1-2! De bezoekende vreugde was van korte duur: na corner hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Nadien liet onze keeper zich verrassen op een lobbal: 3-2 bij de rust. Na de pauze toonde onze defensie een onzekere indruk en maakte het de thuisploeg wel erg gemakkelijk: die denderden vrolijk naar 6-2. Numa zorgde voor een beetje hoop met de 6-3, maar een vuist maken zat er niet meer in voor de U11 die de richtlijnen van de teamcoach straal negeerden.

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Torhout 92KM
Eindstand: 3-3 (0-3)

Wat een moeilijke start, KVVC zette geen druk en Torhout bleef maar komen. Torhout moest wachten tot de 9' minuut, toen ze alleen voor Kiara kwamen en hun voorspeler beheerst over haar lobde 0-1. Het was werkdag voor verdediging en keeper, hopelijk bracht bijsturing redding maar helaas, Torhout mocht van alle kanten op doel schieten, nergens druk. 3’ Torhout vanuit 2e lijn met een mooi schot onder dwarslat 0-2·37’ KVVC in de aanval, maar ze kiezen de moeilijkste oplossing en het wordt niks. 38’ Torhout met corner, er is geen dekking aan de 2e paal en Torhout mag vrij binnen koppen 0-3 Sturen, sturen en tekenen wat kunnen we nog meer doen om het uit te leggen? 46' een goeie diepe bal van Kelly op Hugo die schuift de bal mooi onder keeper door 1-3. Er is terug hoop. Torhout bleef kansen hebben maar maakt ze gelukkig niet af. 52' Hugo bediend Kelly, maar ze besluit in de handen van de keeper. 54’ Fout op Syllah in de 16, penalty, Syllah zet hem beheerst om 2-3. KVVC kreeg vleugels mede dankzij onze supporters waarvoor dank. Dat hebben ze nodig!!! 56’ een diepe bal op Syllah, maar die besluit in de handen van de keeper. Een mooie actie van Torhout maar Kiara pakt. 68' vrije trap van Yoshua in het pak, maar Hugo is er als de kippen bij en draait in één tijd onder lat 3-3. Vanaf dan was het pompen of verzuipen, beide ploegen kregen nog kansen en Torhout kreeg nog 2 vrije trappen maar Kiara stond alert in doel. De 3e en 4e quarter was een ploeg die op het veld stond met vechten voor elkaar en duels, zelfs in de lucht, want dat is nog een puntje. Woensdag de Jongeren Selectie Opleiding en achteraf genieten van een pak friet voor jullie inzet van 2e deel.

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Torhout 92KM - KVV Coxyde
Eindstand: 4-1 (1-1)

Naar Torhout met 11 man(waarbij Ronan slechts voor 20 min. mocht spelen).Naast de gekwetste Remi, Arnaud en Gauthier waren Younis en Thibault afgemeld. Gelukkig waren Martijn en Marco(IPU14) bereid om mee te gaan. 1Qter Ondanks alles had Koksijde er duidelijk zin in en we zagen een goed voetballend team tegen een fysisch sterkere Torhout, met kansen aan beide zijden. Hun snelle spits maakte het ons moeilijk, terwijl Neal, Senna en Simon mooie combinaties opzetten. Echter, zoals dikwijls, een slordige bal in het middenveld en Torhout mocht de eerste keer Maxim testen, maar op een duidelijk buitenspel ging de bal er toch in. 1 – 0. Voorbode van een ‘wandelende” scheidsrechter die in zijn krachteloos optreden de ene trekfout na de andere liet passeren en daarbij de agressiviteit bij de vele supporters opriep. Truitje-trek moet duidelijk mogen, gezien de laatste 2 wedstrijden. En toen......Senna, die de luide doelman ver voor zijn doel zag staan bij de opzet, schoot heel slim, vanaf de middenlijn, de bal over de doelman in het doel.1—1. Torhout, aangeslagen, werd stil. We zagen ook in het tweede Qter verschillende kansen. Koksijde miste tot twee toe een open doelkans en Maxim moest op zijn beurt een paar keer redding brengen. Enkele mooie acties werden foutief vertraagd door truitje trek. De verdediging hield stand met een sterk spelende Milan en Maxime die alle zeilen moest bijzetten tegen een snelle spits die iedere keer dreigde. Ook onze 2 IPU14 spelers deden zeker hun deel, maar hadden het moeilijk tegen een fysisch sterkere Torhout. We gingen rusten na een goede helft voetbal waar we eigenlijk een voorsprong hadden verdiend 1—1.

3Qter Goeie voornemens en Senna die een paar keer dreigde, maar Torhout drukte Koksijde meer en meer terug. Plots was alles moeilijker en Torhout overliep het middenveld. Gelukkig bleef Maxim alert, balverlies resulteerde echter in een doel 2—1.

4Qter We konden terugkomen...maar de beperkte vervangingen en het zware veld (na een felle regenbui) eisten hun tol. Het werd heel zwaar voor het vechtende Koksijde, die bleef gaan, echter de laatste bal was er soms te veel aan. Na aarzeling in het middenveld kon Torhout alleen doorgaan 3-1. Senna werd nog net gestopt, maar Torhout bleef drukken en scoorde de 4—1 na aarzeling voor het doel. Conclusie: We zagen een mooie match, met inzet en durf tegen een fysisch sterkere Torhout en dit met een beperkte team(Ronan deed een tweede 20 min)Proficiat aan alle spelers en dank aan Martijn en Marco. Nu naar de beker wedstrijd tegen nr1 Izegem, die een bye hadden, en dit met een gehalveerde team (3 met school weg, 2 naar de try-outs en de gekwetsten).......over motivatie gesproken.......en leereffect! We kunnen alleen Dany veel courage wensen....

Eindstand: 0-4 ( 0-0)

Na de mooie 1-5 overwinning op Veurne, stonden onze beloften deze week terug voor een zware opdracht met de derby thuis tegen leider WS Adinkerke, dat eigenlijk als 1ste provincialer niet thuis hoort in de bijzondere reeks met allemaal 3de provincialers. Toch waren onze Ratjes vastbesloten om hun vel duur te verkopen. KRC startte goed georganiseerd tegen Adinkerke dat de bal snel liet rondgaan maar KRC toch niet echt onder druk kon zetten. In de 4’ toch al een vrije trap die doelman Gert mooi in corner kan verwerken. 22’ terug een WSA-aanval die eindigt met een schot tegen de paal. 25’ corner WSA, omhaal die net over doel gaat. 28’ eerste echt KRC-gevaar met Stijn die Kasper kan aanspelen, wiens schot echter over gaat. KRC blijft goed georganiseerd spelen en haalt de rust met een mooie 0-0 stand, de buren uit Adinkerke komen al een beetje nerveus.

Maar het loopt fout in de 49’ als Gert een schot niet kan vastpakken en de bal bij een bezoeker terecht komt die gemakkelijk de 0-1 binnentrapt. 60’ corner van WSA, terug een ongelukkige tussenkomst van keeper Gert en het staat 0-2. 68’ een mooi afstandsschot waartegen Gert machteloos staat, 0-3, een zware afstraffing dreigt. 74’ toch nog eens een afstandsschot van Sam, bal afgeblokt in corner. Goed gegeven corner die weggekopt wordt, bal bij Pieter Geerts met een vluchtschot maar terug geen succes. 83’ nog balverlies van Jorkin centraal, schot op doel en de eindstand wordt zo vastgelegd op 0-4.

Meer dan verdiende overwinning voor een veel sterker Adinkerke, maar onze ratjes moeten zich nu vooral optrekken aan de sterke 1ste helft waar erg goed georganiseerd gespeeld werd. Vrijdagavond wacht terug een thuismatch, ditmaal tegen terug een moeilijke maar nu toch haalbare tegenstander KEG Gistel.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Deriemaeker Dieter, Goossens Stijn, Declerck Jorkin, Dawyndt Dries, Schoolaert Dries, Ameloot Tom, Mortier Sam, Desaver Kevin, Lams Kasper, Geryl Styn, Suply Jeroen, Dorné Jeroen, Geerts Pieter, Verstrynghe Nicholas.

Er was geel voor Ameloot Tom, Deriemaeker Dieter, Verstrynghe Nicholas en Geerts Pieter, allemaal voor spelfouten.

VC Ichtegem - KRC De Panne
Eindstand: 2-0 ( 0-0)

Na de recente 1 op 9 was het de taak om zo snel mogelijk weer aan te sluiten met een overwinning. Opdracht van deze week was de verplaatsing naar Ichtegem, geklasseerd met 6 punten en vooral bekend als een echte thuisploeg. In de selectie maakte Kevin Desaver voor het eerst terug zijn opwachting na blessureleed aan de enkel.

De match start met vooral middenveldspel en veel duels. Pas in de 15’ kan men spreken van een eerste kansje wanneer een thuisspeler van op 15m trapt op doel, maar Kevin de bal makkelijk kan klemmen. Kort daarop is de ref van dienst even volledig het noorden kwijt, wanneer hij 2x geel trekt voor Ferre in 5 minuten. De 1e maal geel was na een tackle waar hij enkel op de bal speelde, wat eigenlijk zelfs geen fout was, maar waar de ref in de nodige comedia del arte van de Ichtegem-speler en het gejoel van het thuispubliek liep. De 2e gele kaart was opnieuw na een (weliswaar onnodige) tackle, wel opnieuw enkel de bal, maar waar de scheids van oordeel was dat ‘De integriteit van de tegenspeler in gevaar was’. Na 22’ KRC dus al gereduceerd tot 10 man. In de 30’ actie van op links, bal voor naar Fred, die maakt de actie maar de bal wordt afgeblokt door de Ichtegemse linksback met de bovenarm in de grote rechthoek. Strafschop zou je denken, maar opnieuw werkt de ref niet mee. In het protest die daarop volgt gaat de scheids naar de KRC bank en vliegt trainer Chris nog in de tribune, consternatie alom. In de 40e minuut toch nog eens Ichtegem, opnieuw met een afstandsschot, maar ditmaal juist over en naast. Net voor het rustsignaal opnieuw een verre poging van Ichtegem (telkens van de Ichtegemse kapitein) die ditmaal gelukkig voor KRC op de paal uiteen spat. Ruststand 0-0, waar KRC makkelijk kon standhouden, maar waar ze zelf ook heel weinig konden creëren.

De 2e helft start met Ichtegem die een tandje bijsteekt. 50’ mooie actie centraal van de thuiskapitein Tjonck, alleen voor doel maar Kevin houdt de bal met een uitstekende redding uit zijn doel. 51’ Verre vrije trap van Ichtegem, bal voor doel en het is opnieuw Tjonck die bij de bal komt en die over Kevin binnenkopt, 1-0. 55’ De reactie van KRC, met een vrije trap van Jelle. De bal valt in het pak en via een thuisspeler en de keeper komt de bal tegen de lat terecht. Eén minuut later, opnieuw KRC met een lange bal van Nico over de verdediging naar Sylvain, maar die mist zijn controle waardoor een uitstekende mogelijkheid teniet wordt gedaan. 58’ Opnieuw KRC met een verre vrije trap van Nico, rechtsreeks op doel, maar een halve meter over. In de 63e minuut een meevaller voor KRC wanneer Ichtegem-speler Bryon met direct rood naar de kant mag na een tackle op de enkels van Nicolas. Maar 2 minuten later volgt een koude douche voor KRC wanneer een vrije trap mooi het muurtje rechtsreeks binnen wordt gelegd door Sven Ramon, 2-0. 71’ Opnieuw een lange bal naar Sylvain, hij omspeelt de keeper maar is te ver uitgeweken om nog op doel te kunnen besluiten. 3 Minuten later opnieuw onze topschutter Sylvain met een actie, hij omspeelt zijn man en trapt, maar de bal vliegt tegen de paal. In de rebound is de ingevallen Kevin Desaver te verbouwereerd om van dichtbij binnen te tikken. Een reuzenkans, maar niet benut. Na deze fase blijft KRC wel proberen, maar tot echte kansen komt het niet meer en Ichtegem beperkt zich enkel nog tot verdedigen en counteren. De match loopt ten einde en het blijft bij de 2-0.

Opnieuw een nederlaag voor onze ratjes, die volgende week het 1e geklasseerde KFC Poperinge op bezoek krijgen. Geen gemakkelijke opdracht dus.