Wedstrijdverslagen 13/14-09-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – KSV Koekelare
Eindstand: 19-0

Koekelare was geen partij voor onze kustjongens. Idem als vorige week werd er druk gezet op de speler in balbezit. Het spel dat door onze jongens op de mat gebracht werd was bij momenten echt goed en brachten enkele fraaie doelpunten. Op naar volgende week tegen de buren uit Nieuwpoort waar we een sterke tegenstander verwachten.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 5-0 FORFAIT

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
FC Izegem - KVV Coxyde
Eindstand: 4-1

Met 13 spelers aan de aftrap in Izegem, dus veel speelgelegenheid voor iedereen. De match begon slecht, na 4' slechte uittrap van Kiara, Izegem pakt vrij aan en het is 1 - 0 We werden overspeeld maar konden de schade beperken! Vrijschop Yoshua, kopbal Lesra, maar te zwak

We kwamen langzaam beetje bij beetje op dreef en konden toch over de helft komen, maar kansen werden niet verzilverd en we moesten opletten voor de counter. Na een fout van Izegem volgt er de vrije trap van KVVC en Lesra plaatst de bal mooi over de muur en binnen 1 - 1. We moesten erin geloven!

Izegem begon goed met kopbal die juist over het doel gaat. Izegem met een schot op doel, maar Kiara pakt in 2 tijden Kiara moest zich nog es omdraaien na een schot vanop de flank in de verste hoek van het doel 2 – 1 Yoshua zijn schoenzool was helemaal los en mocht volgens het...reglement niet vervangen worden, dus vlug aan de zijlijn een windel er rond en verder spelen. Net toen Yoshua terug op het veld mocht, valt de 3 - 1 door een dekkingsfout.

Izegem maakt nog er nog 4 -1 van door een kopbal. Nog een laatste aanval van een Izegemse speler die alleen op het doel toegaat, maar Kiara redt met de voet en zo de eindscore vasthoudt 4 - 1. De reglementen zijn zeker niet duidelijk en bijna geen enkele club past ze correct toe..

Spelers: Kiara, Arne, Yoshua, Vedran, Tibo, Martijn, Stijn, Lesra, Syllah, Dennis, Mathias, Brent en Joram

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – FC Izegem
Eindstand: 3-4 (0-1)

We waren voor de eerste keer voltallig, met de moedige Ronan nog als toeschouwer. Puzzelwerk voor de coach en dat tegen de eerste van de reeks, die nog niet heeft verloren deze periode.

1 Qter zagen we een goede start met hoog spelende Koksijde. Zelfs de verdediging ging mee in de aanval met een paar rushes van Maxime. Echter, zoals reeds herhaaldelijk gezien dit jaar, werden de kansen niet benut. Neal mooi doorgebroken kwam oog in oog met de doelman, die een goede safe maakte, Dante net iets te zacht met het hoofd, en de doelman was er opnieuw bij. En...een lange bal gedragen door de wind verraste de verdediging, een slecht teruggespeelde bal en 0-1, ondanks de goede tussenkomst Maxim. Toch een goed Qter voor Koksijde.

2 Qter met 4 vervangingen zakte Koksijde weg en kreeg geen spel meer georganiseerd. Gelukkige was Maxim op post en kon op verscheidene doorbraken de bal uit het net houden. Zo konden we het zwakke Qter op 0-1 eindigen. Echter viel Ruben uit door blessure.

3 Qter net begonnen, een verspeelde bal kon Maxim nog redden, maar het tweede shot ging binnen 0-2. Izegem kwam dreigen via hun snelle flanken en een slecht teruggespeelde bal verdween in doel 0 -3.

Toen rechtte Koksijde zich en speelde goed uit. Een doorsteekpas van Neal bereikte Senna, die cool besloot.1-3. Dit vroeg om meer en Koksijde dreigde, hoekschop na hoekschop, maar konden er niet van profiteren. Ook de vrijschoppen werden verknoeid.

Maar toch bleven we er voor gaan en uit een fel betwistte fase, kwam Dante voor de bal en kon met een prachtig schot de bal over de doelman doen verdwijnen 2 - 3.

4 Qter vroeg voor meer, echter verlies middenveld en de weg lag open. Tegen de gang van het spel werd het 2-4, na een safe van Maxim. Koksijde bleef gaan en mooie kansen werden niet afgemaakt. Iedereen probeerde hard maar net niet goed genoeg. Neal die in de verdediging hielp, zag een open veld en ging op wandel met de bal, vond geen aan speel punt en besloot zelf op doel, over de doelman 3-4.

Alles werd geprobeerd, maar de bal ging niet meer in het doel. Supporters van Izegem riepen voor het eindsignaal.

Een gelijkspel zou een juister weergave zijn! We zagen een betere Koksijde, met vechtlust tot het eindsignaal.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Coxyde – FC Izegem
Eindstand: 3-1

Partij met veel inzet van U16 maar tegen een zwak Izegem werd er niet altijd het beste voetbal geserveerd. Izegem dat met meer gestalte in de ploeg stond, nam vrij snel het initiatief over van U16 en ging meer vooruit voetballen. Gelukkig voor U16 stond hun afwerking niet op scherp. U16 wou wel maar verder dan enkele goede acties kwamen ze niet. De wedstrijd ging op en af maar de betere kansen waren voor de bezoekers. Toen na 10' Ynze teveel aan het shirt ging hangen in de 16m, werd er een terechte strafschop gefloten. Deze werd keurig omgezet. U16 ging nu toch wat meer druk zetten en dat resulteerde wel in enkele hoekschoppen. Toen de doelman van de bezoekers in de fout ging door de bal knullig in te leveren bij David stonden de bordjes al snel in evenwicht. Op het half uur mocht Jari een hoekschop trappen en hij draaide de bal rechtstreeks in doel. De achterstand werd omgezet in een voorsprong. Na de rust ging Izegem op zoek naar de gelijkmaker maar een sterke Brent kon verscheidene pogingen verijdelen. Ook Jens moest regelmatig met een redding uitpakken. Ook U16 kreeg nog enkele kansen om de wedstrijd af te maken maar pogingen van Sahin en shots van Lucas konden niet succesvol worden afgerond. Een kwartier voor tijd kon Sandro

Sahin alleen voor doel sturen en hij scoorde dan wel de verlossende goal. Niet de beste partij van U16 maar de inzet maakte veel goed. De eerste overwinning was een feit.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

KFC Izegem - IP 13 A KVVC 5-2
KFC Izegem - IP 13 B KVVC 8-1
KFC Izegem - IP 17 KVVC 6-0
Spermalie_Middelkerke - GU17 KVVO 0-3
KFC Izegem - IP19 KVVC 0-4

 

Bijzondere Reserven
KVC Ichtegem - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 ( 0-1)

Door reizigers, gekwetsten en werk stonden onze beloften slechts met 10 spelers aan de aftrap voor de verplaatsing naar Ichtegem, allemaal wel vastbesloten om hun huid duur te verkopen. Voor Kasper meteen zijn officieel debuut in de blauwzwarte kleuren, voor Styn, Geryl zijn wederoptreden na een maand afwezigheid wegens blessure. Wedstrijd wordt bergaf gestart en in de 6’ een mooie actie Jetro-Niels, maar Niels zijn schot wordt nog in extremis afgeblokt. 7’ tegenaanval Ichtegem, a misverstand in de KRC-verdediging, Ichtegemse spits vergeet gelukkig om op doel te trappen. KRC speelt goed georganiseerd en houdt de wedstrijd goed onder controle maar in de 26’ toch een mooie thuisaanval over veel stationnetjes, uiteindelijk komt de bal na wat geharrewar voor doel bij een thuisspeler die de bal juist naast doel buiten trapt. 30’ corner thuisploeg, op doel gekopt maar Jorkin brengt redding aan de 2de paal. 31’ vrije trap, bal wordt binnengetrapt maar terecht afgekeurd voor buitenspel. 32’ snelle tegenstoot van KRC via Kasper en Styn, voorzet Kasper die door een thuisspeler in eigen doel verwerkt wordt voordat Niels kan binnen trappen. 40’ aanvaller alleen op Gert af, maar die brengt mooi redding. 41’ terug de thuisploeg met een afstandsschot, opnieuw een redding van Gert. Ruststand 0-1, onverwacht maar KRC heeft al veel energie verbruikt met het mannetje minder. 2de helft kan met 11 gestart worden doordat Sam Mortier en Jeroen Dorné na hun werk nog naar Ichtegem gekomen zijn om de 2de helft te spelen. KRC houdt de wedstrijd terug rustig onder controle tegen een steriel spelende thuisploeg en het is in de 62’ KRC dat de 1ste kans krijgt wanneer een schot van Jeroen 1 metertje naast gaat. 64’ komt de gelijkmaker wat uit de lucht gevallen, vrije trap op links scherp voor doel, Gert redt eerst maar in de rebound wordt de bal te gemakkelijk binnen gekopt. 72’ voorzet van op links, spits eerder bij de bal dan Gert en de 2-1 wordt binnen gekopt. 79’ mooie actie op links van Kasper, mooi man uitgespeeld maar zijn schot gaat jammer genoeg ver naast. 83’ mooie actie van Styn, alleen op doel af maar in plaats van zelf af te werken legt hij nog de bal breed voor Jetro die wel binnen trapt, maar volgens de scheids gebeurde dit wel in buitenspelstand, doelpunt dus afgekeurd. 86’ nog eens Kasper met een afstandsschot maar zijn vluchtschot gaat 1 meter naast. Wedstrijd wordt uiteindelijk afgefloten op een 2-1 eindstand, zeer verdienstelijke wedstrijd van onze Ratjes maar het mannetje minder in de 1ste helft heeft duidelijk veel energie gekost. Toch een dikke pluim voor de inzet van onze beloften, volgende weer hopelijk het eerste puntengewin tegen Westende, dat deze week vlot de maat nam met 7-0 van Nieuwpoort.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Luchie Sammy, Suply Jeroen, Schoolaert Dries, Dawyndt Dries, Declerck Jorkin, Lams Kasper, Cleeren Niels, Bobo Mipuka Jetro, Geryl Styn, Mortier Sam, Dorné Jeroen.

Er was geel voor Dries Dawyndt en Niels Cleeren ( fouten)

 

1ste Elftal
Sparta Dikkebus - KRC De Panne
Eindstand: 0-2 ( 0-0)

Na de duur bevochten thuisoverwinning tegen TSC Proven stond voor KRC vandaag een niet te onderschatten verplaatsing op het programma naar Dikkebus, dat met een 0 op 6 zijn competitiestart gemist heeft.

KRC, zonder reisganger Rob Deblock maar met de herstelde Styn Goossens terug in de basis, start goed met in de 4’ een goed gegeven corner op links door Ferre, Christophe kopt over. Ferre met een diepe bal naar Turbo Sylvain, Sylvain alleen op doel af maar hij besluit op de keeper. 18’ eerste gevaar voor de thuisploeg wanneer KRC niet oplet bij een snel gegeven corner, gelukkig wordt de bal voorlangs gekopt. 32’ mooi opgebouwde aanval, Ferre trapt op de keeper. 35’ Ferre zet druk, bal wordt gerecupereerd, komt uiteindelijk bi j Xander die op de keeper besluit. 39’ mooi gegeven vrije trap van Nico, Arne kan ongehinderd op doel koppen maar raakt de bal verkeerd. 43’ mooie actie Ferre, zijn schot wordt geblokt in corner. Ruststand 0-0.

Schitterende start van de 2de helft wanneer de bal op links bij Sylvain komt, Sylvain alleen op doel af en hij trapt beheerst de 0-1 binnen. KRC houdt dan de wedstrijd rustig onder controle zonder ook maar iets weg te geven. In de 66’ mooie aanval met als tussenstations Ferre, Christopher, bal uiteindelijk bij Sylvain die de 0-2 op het scorebord zet. 70’ actie Ferre, bal via Sylvain bij Christopher met een hard gekruiste schuiver, maar de keeper pakt. 78’ 21ste echte aanval van de thuisploeg, bal op rechts met een harde trap op doel, bal door Kevin met de vuisten weggebokst. 82’ terug de thuisploeg met een voorzet van op rechts, bal nog juist met een handje weggeslagen door Kevin. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en eindigt met een meer dan verdiende 0-2 overwinning, na een wedstrijd rustig onder controle gehouden wedstrijd door KRC dat duidelijker veel volwassener geworden is in vergelijking met het vorig seizoen. Met 9 op 9 neemt KRC een schitterende start, zondag wacht terug een thuiswedstrijd tegen SK Elverdinge dat onderaan de rangschikking bengelt met een 0 op 9. Zaak wordt om goed geconcentreerd te worden en de tegenstander zeker niet te onderschatten!!!!!

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludo, Styn Goossens, Nicolas Platteeuw, Jelle Wils, Arne Louage, Ferre Verdonck, Xander Lehouck(71’Halim Zouber), Frederic Herincx(86’Dries Schoolaert), Christopher Verbeke(89’Niels Cleeren), Sylvain Roels(2),

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank

Er was geel voor Frederick Herinckx(reactie en protest),

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 20 september

9uur: KSV Nieuwpoort – GU10KRC
9uur15: GU10 KRC- SK Spermalie-Middelkerke
11uur: IP14 KVVC – KSV Diksmuide
15uur: KSV Diksmuide – IP 15 KVVC
15uur: KSV Diksmuide – IP 16 KVVC
19uur30: beloften KRC – Davo Westende

Zondag 21 september

15uur: 1ste elftal KRC – SK Elverdinge