Wedstrijdverslagen 13/14-12-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – SK Snaaskerke

Dat deze wedstrijd tegen Snaaskerke een verlengstuk kon zijn na een goede partij voetbal vorige week tegen Veurne werd door de spelers goed begrepen. Wetende dat Snaaskerke ook een degelijke tegenstander is werd er vanaf de 1e minuut gretig en goed gevoetbald. Vlug druk zetten, balrecuperatie met snel en goed samenspel leverde enkele mooie kansen waarvan er enkele de netten deden trillen in het 1e kwartier. Ook het 2e kwartier, buiten enkele beginnersfouten met tegendoelpunten als gevolg, was er 1 om in te kaderen. Na enkele positiewissels halfweg de wedstrijd hadden de spelers wat moeite om opnieuw op gang te geraken maar in het 4e kwartier werd dit recht getrokken. Een dikke proficiat en puike prestatie van iedereen die de trainer enkele kippenvel-momenten opleverde. De winterstop komt ongelegen zou men bij de ouderen zeggen. Maar voor jullie, geniet van deze winterstop, laad de batterijtjes op tegen 6 januari zodanig we kunnen verder werken aan jullie passie "voetballen". Een prettig eindejaar toegewenst en een leuke kerstvakantie.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Davo Westende - KRC

Speedstart van de thuisploeg nadat doelman Camiel de bal ontzette in de verkeerde voeten. Na deze vroege opener bleef KRC niet bij de pakken zitten en op corner stelde Mergim gelijk. In het tweede kwart lukte Mergim een nieuwe treffer, waarna Thomas P en een erg trefzekere Mergim de 1-4 op het scorebordje brachten. Westende milderde, maar Alexander reageerde goed: rusten geblazen met 2-5. Scherpe start na de pauze van de blauwzwarte brigade met twee keer Aryan en twee keer... jawel: Mergim! In een overbodig slot gaven de ratjes niet af: Mergim, Thomas P en Alexander zorgden voor fenomenale 2-12 cijfers. Nu houden we eventjes een welverdiende winterslaap...

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:
KSV Nieuwpoort - GU17 KVVC 0-9

 

Bijzondere Reserven
KEG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 4-0 ( 2-0)

Na de goede prestaties tegen Veurne en Adinkerke was het nu de taak om te bevestigen tegen Gistel. Zoals zo vaak, opnieuw een gehavende ploeg met veel gekwetsten en geschorsten. Ditmaal kon er wel gerekend worden op doelman van de 1e ploeg Kevin Dehaerne, Ferre Verdonck en oplossing in nood Kevin Deman. De Panne start het best aan de wedstrijd maar bij de eerste aanval van Gistel in de 3e minuut staat het plots 1-0, wanneer een voorzet van richting verandert en de bal over Kevin in doel caprioleert. KRC duidelijk aangeslagen en het blijft Gistel die voor het gevaar zorgt. Tot 3x toe moet Kevin uitpakken met een stevige reflex om de score niet verder te laten uitdiepen. De Panne probeert goed mee te spelen, maar verder dan enkele afstandsschoten komen onze jongens niet. Het is op slag van rust Gistel die een zeer lichte penalty krijgt toegekend van ref Timon Hillewaere en die ook omzet. Ruststand 2-0, een correcte tussenstand maar jammer dat de 2 tegendoelpunten op zo’n manier vallen.

KRC start veel beter aan de 2e helft en dat resulteert ook in enkele kleine kansjes via Tom en Jeroen. Op het uur de kans voor De Panne om terug in de match te komen met een volledig vrijstaande Kasper dicht bij doel, maar hij besluit jammer genoeg over. Enkele minuten later staat het 3-0 wanneer er balverlies geleden wordt op het middenveld en de thuisspitsen door de buitenspel glippen (iets wat te veel gebeurde deze match) en Kevin simpel het nakijken geven. Onze jongens blijven proberen om dat doelpuntje te maken maar het is opnieuw Gistel die toeslaat en laat in de match de eindstand op het bord zetten. In de 89e minuut krijgt onze kapitein Dries Dawyndt nog een reuzenkans om de eerredder op het bord te zetten, maar hij slaagt erin om de bal, na corner, van op 2m nog over het doel te krijgen. Eindstand 4-0, een te zware maar wel verdiende overwinning voor Gistel. Nu is het winterstop, wat zeker deugd zal doen voor onze beloften. Hopelijk blijven we na Nieuwjaar meer gespaard van blessures en schorsingen. We moeten wel toegeven dat we na deze match zeker niet konden klagen van het aantal gekregen kaarten, want enkele KRC’ers, met Dieter Deriemaeker op kop, mochten van geluk spreken dat ze het einde van de match mochten meemaken. Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Stijn Geryl, Kevin Deman, Dries Dawyndt, Dieter Deriemaeker, Yoni Declerck, Dries Schoolaert, Ferre Verdonck, Olivier Vandenbussche, Kasper Lams, Tom Ameloot, Gert Dawyndt en Jeroen Dorné. Er was geel voor: Dieter Deriemaeker, Dries Dawyndt en Yoni Declerck (allen fouten)

 

1ste Elftal
KRC De Panne – VK Koekelare
Eindstand: 3-1 ( 3-1)

KRC stond voor een superbelangrijke thuiswedstrijd met de komst van het laatste geklasseerde VK Koekelare, de 3 punten thuishouden was dan ook een must om niet rechtstreeks in de degradatiezone verzeild te geraken.

Veel kopzorgen voor trainer Chris Plaisier want topschutter Sylvain Roels was geel geschorst, 1ste doelman Kevin Dehaerne was afwezig wegens werkverplichtingen, Rob Deblock was nog niet speelklaar met zijn pijnlijke teen en ook spits Christopher Verbeke, met een ingetapete schouder na de wedstrijd van vorige week, besliste pas na de opwarming dat hij speelklaar was. Positief was de terugkeer van kapitein Jelle Wils na zijn rode schorsingsdag. Voor keeper Arne Vanacker was het zijn eerste basisplaats van het seizoen.

5’ eerste gevaar van de bezoekers, hoekschop op rechts, bal aan de 2de paal waar een volledig vrijstaande speler gelukkig over doel kopt.9’ lange bal van Arne, Kevin Desaver maakt zich mooi vrij, strak schot dat 1 metertje naast gaat. 11’ actie Koekelare op links, Sam wordt eventjes uitgespeeld, goed schot maar keeper Arne gaat goed plat. 13’ lange bal van Jelle naar Christopher die schuin op doel trapt, duidelijk handspel en dan ook strafschop gefloten door scheidsrechter Ronny Deman. Kapitein Jelle neemt zijn verantwoordelijkheid, trapt de bal beheerst binnen en het staat 1-0. 18’ afgrijselijk uitgevoerde corner bij KRC, balverlies Halim, snelle tegenstoot, al dan niet buitenspel maar de scheids laat doorspelen, hard gekruist schot van Vandeputte Gianni voorbij een kansloze doelman Arne en het staat 1-1, wat een knullig tegendoelpunt!! 23’ vrije trap Frederic, Xander kan op doel trappen, via een tegenstander en de buitenkant paal belandt de bal in corner. 37’ bal voor doel; grote dekkingsfout centraal achteraan bij de bezoekers, Christopher kan mooi de bal aannemen, goede controle en keihard binnenschieten, mooie afwerking en het staat 2-1. 40’ terug Frederic met een vrije trap in het pak, Christopher kan mooi afleggen voor Xander Lehouck die de 3-1 binnentrapt. 44’ nog een actie van de bezoekers met een schot uit de 2de lijn, keeper Arne gaat terug goed plat. Ruststand 3-1.

2de helft start met voor de 1ste maal gevaar in de 49’, vrije trap Frederick, Arne kan doorkoppen naar Christopher, randje buitenspel, die te verrast is en de bal in de handen van de keeper kopt. 51’ mooie voorzet van op rechts door Sam Mortier, mooie kopstoot Christopher maar een mooie zweefsprong van keeper Metsu Styn. 53’ mooie aanval KRC, bal komt bij een hard werkende Kevin Desaver die alleen op doel kan afgaan maar de bezoekende keeper brengt terug redding met de voet. 59’slecht ontzetten van de bezoekende keeper, bal van ver op doel getrapt door Frederic maar de keeper is net p tijd in zijn doel terug om de bal te klemmen. 62’ terug een mooi opgebouwde KRC-aanval, mooie voorzet van Xander waar Christopher net niet bij kan aan de 1ste paal, bal loopt verder tot bij de inkomende Frederic die de bal mooi in de hoek trapt, maar een mooie redding van Metsu die de bal uit de hoek duwt. 65’ al dan niet fout van Nico, vrije trap recht voor doel, hard op doel gegeven maar doelman Arne kan met enige moeite de bal wegslaan in corner. Goed gegeven corner met een kopstoot die aan iedereen voorbij voorlangs gaat. Daarna verwatert de wedstrijd serieus, veel slordig middenveldspel, veel fouten en in de 78’ komt kapitein Jelle goed weg als hij maar geel krijgt wanneer hij een speler die hem wil voorbijgaan ten val brengt. Mooie plaats voor een vrije trap, maar de bal wordt naast de verste paal buiten gedraaid. 87’ mooie voorzet van de ingevallen Dries Schoolaert, Herinckx in 1 tijd op doel getrapt maar terug de sterke bezoekende keeper met een mooie redding, bal komt uiteindelijk nog bij Arne terecht die van ver op doel trapt maar zijn schot gaat over.

Wedstrijd wordt even later afgefloten op een 3-1 eindstand, meer dan verdiende overwinning voor KRC tegen het zwakke Koekelare, dat het wellicht zeer moeilijk zal krijgen om de degradatie te ontlopen. Iedereen bij KRC erg blij met de 3 punten, maar het spelniveau moet toch zeker nog een heel stuk omhoog. De ploeg is nog steeds een schim van de ploeg die zo schitterend aan het seizoen begon. Volgende week wacht de laatste opdracht van 2014 en wat voor één!!! Een loodzware verplaatsing naar grote eindronde kandidaat TSC Proven, ex-club van trainer Chris Plaisier. En de Provenaars hebben gezworen om thuis revanche te nemen voor hun 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd. Er zal dus een heel, heel scherp KRC op de mat moeten staan om ook maar iets te kunnen meebrengen uit Proven.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Mortier Sam, Wils Jelle(1), Goossens Styn, Platteeuw Nicholas, Lehouck Xander(1)(65’Desaever Nils), Louage Arne, Zouber Halim, Herinckx Frederic, Verbeke Christopher(1)(80’Verdonck Ferre), Desaver Kevin(84’ Dries Schoolaert)

Er was geel voor Platteeuw Nicholas, Herinckx Frederic en Wils Jelle, alle 3 voor spelfouten.

Voor Jelle was het zijn 3de gele kaart zodat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen Proven.

 

Volgende wedstrijden:

Zondag 21 december:
14uur30: TSC Proven – 1ste elftal KRC