Wedstrijdverslagen 14/15-02-2015

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Terugwedstrijd Jeugdcup Het Nieuwsblad
KVV Coxyde – Zulte-Waregem
Eindstand: 3-3 (1-2)

De terugwedstrijd begonnen met 12 man. Ronan en Remi gekwetst, Dante en Jari ziek. We waren gewaarschuwd dat Z.W. alles op alles zou zetten(ze hadden in het weekend gewonnen met 6-2 tegen een sterkere ploeg.

1 Qter. Toch Koksijde die het spel maakte, maar slordig in de afwerking. We hadden onmiddellijk een paar kansen met Senna en Arnaud. We zagen ook een scheidsrechter die alles onder controle hield en gul was met gele kaarten, toch een deja-vue scenario waar alle fouten tegen ons werd gefloten. We moeten of wel slimmer worden of de eerste zijn in duels. Uit de vele combinaties kreeg Younis een kans, maar werd foutief gestopt(geen fout gefloten). Ook probeerde Simon een paar keer, maar telkens een stap te veel. Tot Neal, Simon wist aan te spelen die op zijn beurt mooi Neal vrijspeelde, die de 1-0 binnen knalde.1-0. Koksijde bleef dreigen, een inworp door Maxime in de rechthoek vond Senna, maar de doelman was alert. Ook Z.W. kwam een paar keer dreigen, geholpen door de vele vrijschoppen, maar konden Maxim niet lastig maken.

2Qter Koksijde bleef drukken, een inworp Maxime vond Neal die Arnaud voor het doel zette, net over. Ook Matthew kwam een paar dicht, maar miste het doel. Hij werd ook bedacht met een gele kaart om te veel geestdrift te tonen. Z.W. kreeg langzaam meer grip op het spel en hun twee snelle spitsen begonnen de verdediging lastig te maken. De tweede bal was telkens voor Z.W. die alles naar voren joeg. Onze verdediging kreeg de bal moeilijk weg en zoals het dikwijls gaat was het Z.W. die scoorde, na drie keren te hebben geprobeerd(Een maal doelman, tweede keer deklat en dan binnen)1—1. Koksijde stond er bij. Het werd iets bitsiger in de verdediging(gele kaart Haris) en na een felle actie Z.W. wisten ze de 1—2 op bord te zetten.

3Qter. Gezien plots de magere voorsprong en de twee vlugge spitsen, greep de trainer in en verschoof een paar speler, dit met duidelijk effect. Z.W. kwam niet meer aan het doel en Koksijde speelden minimaal 6 open kansen bij elkaar die werden verknald doordat men te haastig of te slordig afwerkte. Ook verdwenen ballen ver over het doel vanaf een paar meters voor het doel. Milan wist de verdediging lastig te maken, waarop Younis de bal op de paal schoot. Gauthier, goed gevolgd, plaatste die bal mooi in het doel 2—2. Ergens kreeg iedereen nog kansen maar iedere keer een zwakke afwerking.

4Qter Wat niet had moeten gebeuren met al die kansen, gebeurde op een zeldzame doorbraak door Z.W, geholpen door een lichte (gefloten!) fout, kreeg Z.W. de bal (een gekraakt schot) via een been in de muur in het doel. Maxim had geen schijn van kans.2—3Koksijde ging opnieuw op zoek naar een doel. Maxime werd foutief gestopt in de rechthoek na een mooie rush en kreeg een hoekschop in plaats van een strafschop. (Van de vele hoekschoppen konden we jammer genoeg geen enkel verzilveren!) Een verbeten Simon werkte zich een weg door de verdediging en kon enkel foutief worden gestopt...strafschop deze keer. Naar gewoonte oogde Maxim zijn rivaal en de 3 - 3 was een feit Dit bleef ook de eindstand.

Het was zwaar voor de harten van de supporters in deze koude avond, maar de jongens hebben gedaan wat moest! Proficiat.....

Met de 0 - 2 overwinning in de heenwedstrijd, gaan we naar de kwartfinale op 25/02/2015 tegen Eernegem A in Eernegem, terugwedstrijd op 04/03/2015 in De Panne.

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – SK Staden
Eindstand: 4-2 ( 4-1)

Na de mooie 1-2 overwinning vorige week op het veld van KSV Veurne, hoopte iedereen bij KRC op een bevestiging van die zege. Gemakkelijk zou het zeker niet worden met de komst van 2de geklasseerde SK Staden, waartegen al 2x met duidelijke cijfers verloren werd. Trainer Geert Decoene, terug van de partij kon door vele zieken, geblesseerden en afwezigen maar op 12 spelers rekenen.

Wedstrijd gespeeld met een felle wind, KRC kiest in de 1ste helft voor het windvoordeel maar in de 1’ staat het al 0-1 achter, wanneer een voorzet veel te gemakkelijk kan gegeven worden en keeper Gert niet zijn beste reactie in huis geeft. 6’ corner op links door Ruben, bal draait mooi naar binnen maar de keeper brengt redding. 18’ mooi gegeven vrije trap van Kasper, maar terug de keeper op de juiste plaats. 20’ voorzet Peter De Buck en de bal gaat met de wind ook bijna binnen. 23’ terug Ruben met een indraaiende corner die via het hoofd van een bezoeker aan de 1ste paal binnengaat, 1-1. 28’ Nils Desaever met een prachtige vrije trap die gedragen door de wind rechtstreeks binnen gaat, 2-1. 32’ Herhaalt Nils dit nog eens met terug een rechtstreeks binnengaande vrije trap, 3-1. En het is nog niet gedaan want op slag van rust, na een fout op Jurgen Schoolaert, is het Kasper die de bal laag over de grond hard binnentrapt, 4-1 meteen ook de ruststand.

2de helft valt er dus veel druk te verwachten van Staden dat nu geniet van het windvoordeel, maar al bij al houden onze beloften nog vrij goed stand tegen Staden dat weinig druk kan zetten tegen het goed georganiseerd spelend KRC. 49’ toch een mooi afstandsschot met een mooie redding van doelman Gert. 65’ slechte pass Kevin Deman, afstandsschot dat over Gert mooi het doel binnen gaat, 4-2 en Staden terug met goede moed. 73’ voorzet van Kasper, bal wordt weggewerkt in de voeten van Jurgen die in 1 tijd op doel kan trappen, bal door de doelman in corner geduwd. 76’ een bezoeker alleen op doelman Gert af maar die brengt mooi redding met de voeten. 79’ terug een schot op doel, maar terug Gert met een mooie reflex. 81’ terug Staden met een voorzet, kopstoot en terug Gert op de juiste plaats met een mooie redding. 83’ is het nog eens Gert die redding brengt op en schot uit de 2de lijn. Wedstrijd wordt even later afgefloten door scheidsrechter Vandenberghe Dries op een 4-2 eindstand, een mooie 6 op 6 voor KRC. Volgende week vrijdag wacht terug een zware opdracht met de thuisderby tegen leider WS Adinkerke.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Declerck Jorkin, Dawyndt Dries, Luchie Sammy, Hoorne Ruben(1), Lams Kasper(1), Declerck Yoni, De Buck Peter, Schoolaert Jurgen, Geerts Pieter, Desaever Nils(2), Deman Kevin.

 

1ste Elftal
KFC Poperinge - KRC De Panne
Eindstand: 2-2 ( 1-1)

Dit weekend moesten onze jongens op verplaatsing naar de ongenaakbare leider van onze reeks, KFC Poperinge. Bij KRC moest opnieuw gesleuteld worden aan het elftal door afwezigheden van onze geschorste kapitein Jelle Wils en de gekwetsten Sam Mortier, Ferre Verdonck en Arne Louage. Ook onze topscorer Sylvain was nog niet 100% fit, waardoor hij op de bank startte. Voor deze match zijn heel veel Poperingenaren afgezakt naar het stadion, wat de sfeer wat grimmig en vijandig maakte. De match begint op een zeer gezapig tempo met veel afval in het spel en weinig doelgevaar. Poperinge eist wel het merendeel van het balbezit op, maar doet er niet veel mee. Een 1e kansje kunnen we pas noteren na 21min wanneer Rob een afstandsschot lukt, maar de bal gaat 1m naast. 30’ Een eerste echt goede kans voor Poperinge wanneer topschutter Houthoofd in de diepte wordt gestuurd en die overlangs net naast trapt. Even later verre inworp van Xander, doorgekopt door Chris naar Fred die trapt maar de keeper pakt uit met een uitstekende redding en hij kan de bal via de lat in corner duwen. Die corner waait over alles en iedereen in de voeten van Fred, die aarzelt niet en trapt mooi in het dak van het doel, een schitterende 0-1. In de 37e minuut wordt het nog beter voor KRC wanneer thuisspeler Staelens zijn 2e (domme) gele kaart pakt en Poperinge nog 55 minuten met 10 man verder moet. Vanaf nu is de referee Deman (onterecht) de gebeten man voor het thuispubliek en krijgt hij op iedere beslissing een spervuur aan verwijten over zich heen. 38’ Vrije trap voor KFC, uitstekende trap, maar Kevin gaat goed plat en tikt de bal in corner. 41’ Nieuwe corner voor Poperinge, bal wordt voorgebracht en overhoeks verlengt in doel, 1-1. Kansen zien we niet meer wat resulteert in een 1-1 ruststand.

De 2e helft start met een beter Poperinge die duidelijk geen last heeft van de man-minder situatie. Lange bal van Poperinge richting doel, Kevin gaat half naast de bal waardoor op doel kan besloten worden maar Stijn Goossens kan redding brengen net voor de doellijn. Ook de daaropvolgende rebound wordt gemist. 54’ Nog eens KRC met een vrije trap van Dries Schoolaert richting doel, Christopher devieert de bal richting de verste hoek en hij gaat binnen, 1-2!! Onmiddellijk na de opzet een reuzenkans voor Poperinge na een uitstekende voorzet, maar waar een thuisspeler van dichtbij onbegrijpelijk naast trapt. 60’ Terug Poperinge met een nieuwe grote kans, maar ditmaal kan Kevin redding brengen op een poging van dichtbij. Het kon niet blijven duren en in de 65e minuut is het dan toch zover. De 2-2 wordt binnengekopt door de onvermijdelijke Houthoofd. KFC blijft drukken om die 3e te maken maar door de man-minder situatie lijkt de scherpte er ook wat van af. Echter komt KRC heel goed weg in de 80e minuut, wanneer Kevin maar half op de bal zit en een doorgebroken speler onvrijwillig afblokt. Alle spelers en vooral supporters schreeuwen om een rode kaart maar de scheidsrechter heeft, gelukkig voor KRC, geen kik. 88’ Wordt de ingevallen Sylvain diep gestuurd, hij trapt, maar de bal gaat overhoeks net naast. De bal voor leggen was een betere optie geweest. 1 minuut later, zelfde situatie opnieuw Sylvain door, hij gaat alleen op de keeper af maar trapt recht op hem. In de 91e nogmaals Sylvain met een identieke kans, alleen dat hij nu nog meer tijd en ruimte heeft maar opnieuw geraakt hij niet voorbij de keeper. Hadden we een topfitte Sylvain, dan had hij hier altijd uit gescoord. Eindstand 2-2, wat een zeer mooie uitslag is op het veld van de leider. De Panne kreeg waarvoor het gekomen was en door de kansen in de laatste 5 minuten konden we zelfs met een winst naar huis gaan. Maar eerlijkheidshalve moeten we ook durven toegeven dat we meermaals ontsnapt zijn aan meer tegengoals. Volgende match is tegen het sterk spelende Comines-Warneton, dat ging winnen met 0-4 in Voormezele en ondertussen opgeklommen is naar een 3e plaats in het klassement. Opnieuw een moeilijke opgave voor KRC dus.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Stijn Goossens, Nicholas Platteeuw, Halim Zouber, Ludovic Lecat, Dries Schoolaert(90’ Kasper Lams), Stijn Geryl(67’ Sylvain Roels), Xander Lehouck, Rob Deblock, Christopher Verbeke(1) en Frederic Herinckx(1).

Reservedoelman Gert Dawyndt en Nils Desaver bleven op de bank.

Er was geel voor Dries Schoolaert (fout) en Stijn Goossens (fout). Beiden zijn volgende week geschorst.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 20 februari:
19uur30: beloften KRC – WS Adinkerke

Zaterdag 21 februari:
9uur15: KV Oostende – GU7 KRC
9uur15: GU10 KRC- KVV Oostduinkerke
9uur15: GU11 KRC – WS Bulskamp
10uur: IP 14 KVVC- Racing Waregem
14uur30: Racing Waregem – IP15 KVVC
14uur30: Racing Waregem – IP16 KVVC

Zondag
15uur: 1ste elftal KRC- Comines-Warneton