Wedstrijdverslagen 14/15-03-2015

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – KSV Veurne

De trainer had gevraagd en gehoopt op een vervolg van de heel goed gespeelde vriendenwedstrijd vorige week tegen Poperinge. Al van tijdens de opwarming moest ik vaststellen dat dit waarschijnlijk niet voor vandaag zou zijn. Men zag al te weinig concentratie bij de passing en de trappen naar doel.

Wedstrijd begon en het tegendeel werd voor een stuk bewezen. De eerste 10 minuten werd er goed gevoetbald en scoorden we een paar doelpunten. Het ging te gemakkelijk en de concentratie begon te zakken. Veurne kon wat weerwerk bieden en het spel begon op en neer te gaan. Terwijl wij er toch voetballend beter uitkwamen en iets gevaarlijker waren werden aan beide zijden een aantal doelpunten gescoord. Toch liepen we een 4-tal doelpunten vooruit maar in het laatste kwartier, daar bijna iedereen eens ergens anders wilde spelen en ook moet kunnen, kon Veurne in een korte tijd terugkeren en zelfs een doelpuntje meer scoren.

Voetballend gezien zou het een onverdiende nederlaag geweest zijn maar in de laatste minuut konden we de bordjes gelijk maken.

Achteraf werd door de spelers zelf vastgesteld dat het toch beter is op de positie te spelen waar men door de trainer meest opgesteld wordt.

Zoals het in de voetbalopleiding moet en ook Piet zegt " wat heeft men geleerd vandaag?"

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – FC Varsenare
Eindstand: 1-2 ( 1-0)

Wedstrijd die altijd moet gewonnen worden, maar spijtig genoeg door het verkwanselen van kansen is er een wet in de voetbalsport dat men dan het deksel op de neus krijgt

1' Open kans van Hugo die naast wordt besloten. 2' Tegenaanval Varsenare wordt over getrapt. 9' Lesra lanceert Hugo deze geeft voorzet voor Mathias die beheerst binnentikt 1-0. 14' Hugo nogmaals op snelheid Kelly mist zijn voorzet en Mathias in de rebound naast. 23' Stijn vergeet bal in een leeg doel te trappen 30' Doorbraak Hugo maar Dennis mist zijn assist. 31'Handsbal van Vedran voor 16m vrije schop Varsenare beland op de paal. 33' Schot van dichtbij getrapt goed gepakt door debuterende Aaron. 35'Prachtig doorsteekpasje van Kelly op Dennis, deze besluit op uitgekomen doelman

37' Persoonlijke actie van een tegenstrever die hard tegen de touwen knalt 1-1. 62' Schot van Varsenare over. 65' Voorzet van rechterflank spits Varsenare trapt over van in kleine carré. 66' Mooi samenspel Lesra Hugo Marco komt net te laat om te scoren. 71' Snelle tegenaanval Varsenare en u mag 2 x raden 1-2. 73'Voorzet Marco maar Dennis kon niet scoren

Een speciaal dankwoordje voor Els die samen met Chris en mezelf een prachtig trio vormden. Kiara moet door keepersproblemen doorschuiven naar IP15 en hierdoor verliezen we een heel gedreven en correct persoon zoals we Els kennen. Kon altijd op haar rekenen en wil haar hiervoor van harte bedanken, een team bestaat uit spelers maar ook personen naast het team wat soms wel eens wordt vergeten.

Els en Kiara veel succes verder en bedankt voor alles ga jullie missen.

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 2-3

Met 13 naar Varsenare, nooit een gemakkelijke wedstrijd. Gauthier en Remi, gekwetst en Younis niet beschikbaar. Maxim gevraagd om de IPU16 te helpen en Kiara kwam hem vervangen. !Qter we begonnen aan de derde match (plus oefening -match) in een week op een koud en hard veld, met tegenwind. Het ging op en neer zonder veel overtuiging. Combinaties waren moeilijk (busreis?). We kregen de eerste hoekschop, in een reeks van een tiental, maar konden er niet van profiteren. Op een mooie doorsteekpas van Jari, gleed Senna door de verdediging en scoorde de eerste van zijn drie doelpunten 0—1. De verdediging met Matthew, Milan, Ronan en Maxime neutraliseerden de agressief spelende Varsenare. Middenveld had moeite de aansluiting te maken als de tegenstander fel was in de duels.

2 Qter We kregen een paar kansen, maar kregen de bal niet in op het doel. Varsenare kreeg hun eerste hoekschop die na drie pogingen in het doel rolde. We kregen de bal niet weg en het stond 1—1. Onze hoekschoppen waren geen dreiging, en opnieuw was Varsenare baas in het middenveld tot Senna op wandel ging en met een afstandsschot de anders goed spelende doelman verraste, 1—2. Dit werd ook de ruststand.

3 Qter. Met wind. Koksijde kwam duidelijk meer gemotiveerd uit de kleerkamers en gingen ook nu feller in de duels. Neal begon een reeks van kansen met een bal in het zijnet. We zagen nu combinaties die vanuit de verdediging, via het sterkere middenveld Senna aanspeelde, die de bal op het hoofd van Ruben schilderde, maar de doelman had zijn dag. Kansen voor Arnoud, Ruben, Neal en Simon, maar net niet of opnieuw de doelman. Tot Senna vanuit rechts de bal in het doel wist te leggen,1—3. Simon dreigde een paar keer, een pas vanuit Maxime speelde Senna vrij, maar de doelman verrichtte, met de vuist, een pracht-redding. Arnaud kon nog een paar kregen de bal aan de andere zijde brengen en een schot van Neal werd nog geweerd.

4Qter. Haris viel uit met rugpijn (had er last van tijdens de match). Met Ronan op de bank werd de rechter kant overlopen, en op twee terugspeelballen, kregen we de bal niet meer weg uit verdediging. Eerste ging over Kiara net onder de deklat en de tweede werd binnengelopen, doordat iedereen dacht aan buitenspel en tot iedereens verbazing stond het plots 3—3. Varsenare zag hun kans om zoals dikwijls dit jaar sterk terug te komen en zelfs te winnen. Wij werden behoed voor dit, doordat hun bal op de deklat belandde. Echter speelde Koksijde nog een paar kansen bijeen maar de bal schoof iedere keer net voorbij de paal, totdat Jari van op rechts overhoeks de bal in het doel wist te plaatsen.3—4. Wat een ontlading bij de spelers als bij de supporters. De verdediging herschikte zich met Ruben die Milan, Matthew en een stevig spelende Maxime, kwam helpen. Met meer controle bleef Koksijde er voor gaan en Neal moest op een doorbraak foutief worden gestopt. Dante wist het publiek te verschalken met een prachtige vrijschop die iedereen binnen zag, maar net over was. De uitstekende scheidsrechter floot af op 3—4.(Een gele kaart voor een sputterende tegenstander)

We zagen een matige wedstrijd, die we verdiend gewonnen hebben, maar het had iets simpeler gekund. Een proficiat aan de spelers. Ook nog dank aan Kiara om ons uit de nood te helpen.

Speelden: Ronan, Maxime, Neal, Kiara, Milan, Matthew, Dante, Haris, Senna, Jari, Arnoud, Ruben en Simon.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 2-2

Opnieuw een bevestiging van de opmars van U16. De wedstrijd begon nochtans terug in mineur toen U16 na 5 minuten een doelpunt moest incasseren toen de attente spits van Varsenare een foutje van Maxim kon afstraffen. U16 speelde nochtans met veel inzet en overgave. Hoewel het voetbal niet altijd zuiver was had U16 toch de goede ingesteldheid om snel iets te doen aan die achterstand. En na 9 minuten stonden de bordjes al in evenwicht toen Lean een diepe bal van Sahin kon afronden. Tegen de 2e in het klassement lag U16 zeker niet onder en deed goed mee in het spel. Een erg bedrijvige Brent stuwde zijn team naar voor. Varsenare kreeg nog enkele kansen maar een attente Maxim stond paraat en eenmaal moesten ook de verdedigers bijspringen op de lijn om de bal te ontzetten. Aan de overkant mocht ook de doelman van Varsenare enkele keren tussen komen op pogingen van Lean en Sahin. Net voor affluiten van de eerste helft scoorde Varsenare een tweede keer toen een goed tussenkomende Maxim de bal niet voldoende weg kreeg en de spits hard kon binnen trappen. Een opdoffer vlak voor de rust. Na de rust was het vooral U16 die het spel naar zich toe trok. Opvallend was dat U16 zelf tegen een betere tegenstander toch enkele goede doelkansen wist te versieren maar telkens ontbrak de efficiëntie. Sven mocht ook nog eens redding brengen om hogere schade te vermijden toen Varsenare op een snelle tegenaanval plots aan een reuze kans kwam. Het geloof van U16 werd groter en men ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er toch enkele minuten voor tijd toen de doorgebroken Sven met behulp van de verdediger van Varsenare kon scoren. De vreugde was groot en verdiend. Varsenare had niet meer de kracht om nog iets te forceren en U16 kon simpel uitspelen. Een hoopgevende prestatie van het ganse team.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:
WS Adinkerke – GU13 KVVC 5-3
IP 13 A KVVC – FC Varsenare 2-1
IP 13 B KVVC – FC Varsenare 1-8
IP 17 KVVC – FC Varsenare 2-1
WS Adinkerke - GU17 KVVO 1-1
IP19 KVVC – FC Varsenare 6-1

 

Bijzondere Reserven
SK Staden - KRC De Panne
Eindstand: 7-3 (5-0)

Onze beloften stonden voor een moeilijke verplaatsing naar het 2de geklasseerde Staden, dat zeker revanche zou willen nemen voor de pijnlijke 4-2 nederlaag die ze enkele weken op het terrein van KRC geleden hadden. KRC zeker niet op zijn sterkst want in laatste instantie haakten nog Kasper Lams en Kevin Desaver af, Zubi maakt de verplaatsing mee maar mocht niet spelen wegens IK vergeten.

Gelijk opgaande beginfase van de wedstrijd met een goed meespelend KRC maar bij het 1ste doelgevaar van Staden in de 13’ brengt doelman Gert redding in corner, bij de corner kopbal op doel en het is Sammy die op de lijn de bal tegen de hand krijgt, strafschop volgens de scheids, feilloos omgezet en het staat 1-0. 23’ snelle counter van Staden over links, voorzet die voor doel afgewerkt wordt, 2-0. 27’ foutje van Dieter, mooi gegeven vrije trap richting 2de paal waar een volledig vrijstaande Stadenaar de bal mooi in 1 tijd kan binnen trappen, 3-0. 29’ terug een snelle counter van SKS, doelman Gert brengt redding in 2 tijden. 31’ terug een vrije trap centraal voor doel, bal mooi in de hoek geplaatst en 4-0. 38’ erg licht gegeven vrije trap door de scheids en de bal gaat mooi in de verste hoek binnen, 5-0 en een grote afstraffing dreigt. 39’ eindelijk eens KRC met doelgevaar, corner van Styn en het is Olivier die van in de kleine rechthoek over kopt. Ruststand 5-0.

48’ handspel van een thuisspeler op de doellijn, maar ditmaal ziet de scheids niet en laat hij doorspelen, 2 maten en 2 gewichten dus. 55’misverstand tussen Olivier en Yoni, balverlies dat afgestraft wordt en het staat 6-0. 57’ maakt Olivier zijn foutje goed met een mooie actie en dito schot, ongrijpbaar voor de thuiskeeper, 6-1. Dadelijk erop een te korte terugspeelbal bij de thuisploeg, Styn Geryl is wakker, komt er mooi tussen en scoort de 6-2. 61’ rode kaart voor Jorkin na een fout in de 16, KRC moet dus nog een half uur verder met 10 man maar de strafschop wordt gemist. 77’ een thuisspeler alleen op Gert af, maar Gert brengt redding. 82’ lange bal van Ruben over de verdediging, keeper blijft staan, Styn alleen op doel af en beheerst de 6-3 op het bord. Toch is het de thuisploeg nog die in de 88’ de eindstand op 7-3 kan brengen door een verre trap. Na een erg, erg zwakke 1ste helft toonden onze Ratjes in de 2de helft toch veel karakter om niet helemaal belachelijk gemaakt te worden.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Luchie Sammy, Declerck Jorkin, Deriemaeker Dieter, Dawyndt Dries, declerck Yoni, Geryl Styn(2), Hoorne Ruben, De Buck Peter, Schoolaert Jurgen, Vandenbussche Olivier(1), Teerlynck Kjartan.

 

1ste Elftal
Eendracht Jonkershove - KRC De Panne
Eindstand: 1-4 ( 1-1)

Na De Pré Historie-fuif van de nacht ervoor was het afwachten hoe onze spelers zouden reageren op hun avondje werken voor de club, aftrap werd pas om 16uur gegeven zodat iedereen nog een extra uurtje slaap kreeg.

Belangrijke wedstrijd voor beide ploegen, Jonkershove moest winnen om enige hoop op de redding te mogen behouden, KRC verloor beter niet om toch niet terug in de onderste regionen terecht te komen.

KRC, zonder de geschorste kapitein Jelle Wils, zonder de geblesseerden Kasper Lams en Styn Geryl, zonder Styn Goossens met werkverplichtingen en zonder Frederic Herinckx, niet getraind na skireis, startte goed geconcentreerd aan de wedstrijd en speelde goed in de organisatie. 9’ eerste doelgevaar met een actie van Sylvain op links, schot afgeblokt in corner. 10’ corner op links door Rob, achteruit tot bij Halim die de bal voor doel zwiept waar de inkomende Christopher net over kopt. 12’ verre ingooi Xander, Arne kopt door maar Christopher kopt recht in de handen van de thuiskeeper. Daarna komt er wat mee revenwicht in de wedstrijd en krijgt KRC in de 26’ de bal niet weg achteraan, schot uit de 2de lijn van Jonkershove maar ruim naast. 31’ lange bal vooruit, Christopher alleen op doel af maar hij wordt nog fel gehinderd door een teruggekeerde thuisspeler, al dan niet foutief maar de scheids laat doorspelen. 34’ mooie doorsteek van Rob naar Sylvain die alleen op doel kan afgaan, thuiskeeper brengt echter redding met de voet. 35’ staat het volledig tegen de gang van het spel in 1-0 als een voorzet veel te gemakkelijk van op rechts kan gegeven worden en thuisspeler mooi binnenkopt. Maar de in de 39’ geschiedt gerechtigheid als Christopher na een mooie actie Sylvain kan bedienen die de meer dan verdiende gelijkmaker binnentrapt, 1-1 meteen ook de ruststand.

2de helft start met in de 49’een afgeblokte vrije trap van Rob, bal komt tot bij Sam die zijn schot afgeblokt ziet maar door een rare capriool door de thuiskeeper nog over de lat moet geduwd worden. 54’ terug de erg bedrijvige Christopher met een mooie actie over rechts, bal teruggelegd tot bij Sam wiens schot via de keeper voorlangs gaat, afleggen naar de volledig vrijstaande Sylvain was hier misschien wel een betere keuze geweest. 58’ Sylvain met een actie over links, mooie voorzet en de inkomende Dries Schoolaert komt aan de 2de paal net tekort om de bal binnen te duwen. 61’ bal van Xander naar Christopher, mooie actie, hij kan, zijn spitsbroeder Sylvain bereiken die de meer dan verdiende 1-2 voorsprong binnentrapt. 70’ terug een mooi gekruist schot van Christopher dat net voorlangs gaat. 75’ Sylvain met een mooie actie, schot juist naast de paal buiten, KRC is duidelijk met de kansen aan het morsen. 78’ terug Christopher met een schot op doel, maar ditmaal redding met de voeten van de thuiskeeper. 81’ doorkopen Christopher naar Sylvain die de bal over de uitgekomen keeper lobt maar de bal gaat juist naast. Thuisploeg neemt nu veel risico’s maar slaagt er eigenlijk niet in om maar 1 uitgespeelde kans te creëren zodat doelman Kevin zo goed als werkloos kan blijven toekijken. 85’ terug Sylvain alleen op doel af, maar terug brengt de keeper redding. 86’ 1-2 tussen de ingevallen Jurgen en Halim die echter wat onbeheerst over doel trapt. 88’ eindelijk de verlossende 1-3 als Sylvain de bal mooi breed legt naar een sterk spelende Dries Schoolaert die beheerst de wedstrijd beslist in het voordeel van KRC. 89’ Christopher nog eens alleen op doel af, maar zijn schot ditmaal tegen de paal. 90’ 1-2 tussen Jurgen en de ingevallen Ruben, Ruben kaan voorzetten en Christopher kan eindelijk zijn meer dan verdiende doelpuntje meepikken en de eindstand op 1-4 brengen.

Opdracht vervuld, 3 punten mee naar De Panne en met 32 punten is KRC nu voor 99% zeker van behoud in 3de met nog 4 wedstrijden te gaan, de voorsprong op 14de geklasseerde Dikkebus, plaats die zeker barragewedstrijden spelen wordt, bedraagt immers 10 punten.

KRC kan nu redelijk ontspannen de laatste 4 wedstrijden aanvatten, te beginnen met de moeilijke thuiswedstrijd tegen het 4de geklasseerde Nieuwkerke dat op deze speeldag vlotjes met 2-0 won tegen het 3de geklasseerde Comines-Warneton.

Maar met dezelfde ingesteldheid zoals vandaag meten onze Ratjes thuis zeker eens voor een stuntje moeten zorgen door de 3 punten thuis te houden, wat al een tijdje geleden is!!!!

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Dries Schoolaert(1), Nicolas Platteeuw, Xander Lehouck(77’Jurgen Schoolaert), Arne Louage, Halim Zouber, Rob Deblock, Sam Mortier (60’Ludovic Lecat), Christopher Verbeke(1), Sylvain Roels(2)(89’Ruben Hoorne), Nils Desaever

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Jurgen Schoolaert ( wegtrappen bal na fluitsignaal) en Kevin Dehaerne(protest).

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 20 maart:
20uur: beloften KRC- VC Ichtegem

Zaterdag 21 maart:
9uur: SV Nieuwpoort – GU10 KRC
9uur: SV Nieuwpoort – GU11 KRC
9uur15: GU7 KRC - SK Spermalie-Middelkerke ( kunstgrasterrein Koksijde)
10uur: Wielsbeke- IP14 KVVC
15uur: IP15 KVVC- Wielsbeke
15uur: IP16 KVVC- Wielsbeke

Zondag 22 maart:
15uur: 1ste elftal KRC- SK Nieuwkerke