Wedstrijdverslagen 15/16-11-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – KSV Nieuwpoort

Een geladen wedstrijd moest dit worden en dit werd het ook. KRC begon goed aan de wedstrijd met druk op de speler in balbezit. Enkele kansen werden samen gevoetbald in het eerste kwartier waarvan enkele benut werden. In het 2e en 3e kwartier nam Nieuwpoort het voortouw. Dit kwam deels door de wissels die moeten uitgevoerd worden. Het 4e kwartier was opnieuw van betere kwaliteit. Er werd wat hoger gevoetbald en dat vergde risico's. Er werd nog wel gescoord maar de tegenstander trok aan het langste eind. Al bij al een prettiger wedstrijd dan tegen vele andere ploegen die weinig tegenstand bieden. Op naar volgende week in Keiem.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Spermalie-Middelkerke - KRC

De Luiz boys starten met precies 8 spelers. De kat die een speler stuurde mocht helaas niet deelnemen aan de match. Een gemotiveerd KRC met meteen de 0-1 (Aryan). Met twee ballen op het terrein lukt de thuisploeg de gelijkmaker. Dan ging het licht uit bij de bezoekers. Ondanks keeper Camiel voetbalde Spermalie zich vlotjes naar 11-1 waarna Maxim de tweede goal voor KVVC lukte. Inpakken, wegwezen en hunkeren naar de winterstop.

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde –KVK Westhoek
Eindstand: 0-4 (0-1)

Vandaag met 11 en 2 spelers(Marco en Lucas)van de IPU14. Gekwetst vandaag (de lijst blijft toenemen): Ronan, Simon, Remi, Dante en afw. Benjamin. De 0—4 was geen weerspiegeling van de uitstekende match van onze spelers, die voor 60 minuten een zeer gedreven match speelden. De stand was toen ook 0—1 na een zeer ongelukkig doelpunt, tegen de gang van zaken in. Ook het tweede goal was een ongelukkige bal nadat Maxime gekwetst achter bleef. Geen enkel moment zagen we Koksijde opgeven en ze gingen er steeds voor. Echter de bal viel telkens slecht en zoals er werd opgemerkt “al speelden we 3 uren een doelpunt zat er niet in vandaag”

De coach probeerde met Senna in de verdediging(deed het uitstekend) en Milan van voren, die het de verdediging van Westhoek lastig maakte. We drukten Westhoek op hun helft met Neal en Younis, geholpen door de sterk spelende Marco en Lucas, die voor hun oudere collega’s niet moesten onderdoen. De verdediging van Westhoek had een zeer sterk spelende nr 3 die alles opruimde wat Koksijde bracht. Gauthier hield het midden samen met Ruben ondersteunt door Arnaud en Matthew.

We zagen een sterk 1Qter, met balcirculatie, maar ook met net-niet. Maxim moest wel een super-safe maken om de nul te houden.

2Qter vervanging en verschuiving, het zelfde beeld, maar iets minder zelfzeker. Door een misverstand tussen Ruben en Maxim, verdween de bal over Maxim ongelukkig in het doel.0—1 Beide ploegen lieten het er niet bij en gingen er voor en dreigden om beurt.

3Qter Goed begonnen en een poging van Lucas net over. We misten het doel met de vele pogingen en de vrijschoppen vonden niet hun doel. De hoekschoppen door Neal belandden voor doel, maar werden weggewerkt door een potige Westhoek(wel correct. In de duels blijken we toch te braaf te zijn) Op het einde viel Maxime even uit- gekwetst, een zeer hoge bal die ongelukkig over Maxim binnen viel, en dit na 3 super –safes. 0—2

4Qter Koksijde zette alles op alles en alle grote mannen werden naar voren gestuurd. Het was even happen voor Westhoek, een schot van Senna belandde ongelukkig op Maxime(open doel), en Maxime besloot recht op de doelman. Iedereen probeerde, zodat Westhoek kon profiteren van de openingen en kon nog tweemaal de bal binnen leggen 0—3, 0—4.

Wat er ook geprobeerd werd en ondanks de zware druk door Koksijde( met 100% inzet door iedereen) rolde de bal niet in het doel. We zagen een match met inzet en durf. Supporters tevreden ondanks het te zwaar en ongelukkig verlies”. Proficiat aan alle spelers en vooral dank aan Marco en Lucas. Zoals een Ex –coach van het team opmerkte ”mijn hart bloedt voor de team, ze verdienden beter”

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Coxyde – KVK Westhoek
Eindstand: 2-9

Geen verslag ontvangen

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:
WS Oudenburg - GU17 KVVO 0-3

 

Bijzondere Reserven
Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: 8-2 (5-1)

Na de nipte en onverdiende 1-2 thuisnederlaag van vorige week tegen leider Ichtegem, trokken onze beloften vol goede moed naar het ook onderaan geklasseerde Westende. Door veel gekwetsten en afwezigen was het zeker niet de beste ploeg die de verplaatsing maakte, maar iedereen was zeker klaar om er hard voor te knokken.

En het is KRC dat de match dadelijk in handen neemt.2’ een mooie diepe bal van Styn naar Kevin, diens schot gaat juist naast. 4’ actie Kasper, bal mooi naar Styn die op doel kan afgaan maar de keeper brengt redding. 11’ actie Styn, bal tot bij Peter maar diens schot gaat over. KRC duidelijk de beter en goed voetballende ploeg maar zoals zo vaak krijgt het in de 13’ bij de 1ste thuisaanval terug een doelpunt te slikken, slecht positiespel achteraan, diepe bal, speler alleen voor Gert en gemakkelijk de 1-0. Dan gaat het vlug, 15’ dom balverlies centraal, snelle counter en het staat 2-0. 17’ nog eens Kevin met een schot-voorzet dat juist naast gaat. 18’ dom balverlies Tom en het staat 3-0.20’ terug een lange bal over de verdediging heen, speler terug alleen op doel af en het staat 4-0. 4 tegendoelpunten in 7 minuten, wat staat KRC belachelijk zwak en naïef te verdedigen. 31’ mooie actie Krc met een 1-2 tussen Peter en Styn, Styn kan alleen op doel afgaan en hij werkt mooi beheerst af, 4-1. 33’ bijna owngoal van capi Dries, maar de bal gaat juist naast in corner. Corner, speler die gans alleen staat kan gemakkelijk de 5-1 binnenkoppen, meteen ook de ruststand. 34’ vrije trap van Tom, bal bij Jeroen die de bal mooi in de hoek trapt maar een erg mooie redding van de thuiskeeper.

49’ afstandsschot Westende, mooi gepakt door Gert. 53’ misverstand achteraan bij Davo, Kasper moet maar binnentrappen maar hij mist onbegrijpelijk.52’ actie Kasper, bal tot bij Kevin die naast trapt. 65’ nog eens een diepe bal van Davo en het staat 6-1. 72’ voorzet en de bal wordt erg, erg gemakkelijk binnengetikt. 73’ Zobei zet goed druk, verovert de bal, mooie strakke voorzet maar Peter trapt tegen de deklat. 75’ vrije trap Tom, bal bij Zobei die over trapt. 76’ Dries op snelheid gepakt en het staat 8-1. 78’ mooi uitgespeelde aanval KRC, Peter met een hakje naar Styn, actie Styn, bal breed naar de goed ingevallen Zobei die de 8-2 op het bord trapt. 83’ Peter nog eens alleen op de doelman af, maar deze brengt redding. 84’ nog een afstandsschot van Tom dat ook niets oplevert. Wedstrijd wordt even later afgefloten met een 8-2 eindstand, zware cijfers voor een bij momenten nochtans goed voetballend KRC, maar waar defensief afgrijselijke fouten blijven gemaakt worden.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Dieter Deriemaeker, Dries Schoolaert, Dries Dawyndt, Sammy Luchie, Jeroen Dorné, Tom Ameloot, Kasper Lams, Styn Geryl(1), Kevin Desaver, Peter De Buck, Olivier Vandenbussche, Yoni Declerck, Zamani Zobeidullah(1)

 

1ste Elftal
SK Nieuwkerke - KRC De Panne
Eindstand: 2-0 (1-0)

Na de zwakke prestatie van vorige week in de thuiswedstrijd tegen staartploeg Jonkershove hoopte iedereen dat onze Ratjes zouden reageren met een stevige prestatie op het veld van het niet te onderschatten Nieuwkerke.

KRC, zonder de geel geschorste Frederick Herinckx en de gekwetste Rob Deblock, speelde echter een zoutloze wedstrijd, veel goede wil maar duidelijk een tekort aan scherpte bij iedereen. 3’ slecht ontzetten Styn, bal komt in de hoek, speler kan uit een schuine hoek op doel trappen maar Kevin kan de bal afweren. 10’ slechte uittrap Kevin, bal komt snel voor doel maar gelukkig wordt de bal wild overgetrapt. 15’ verre botsende bal vooruit, twijfel bij iedereen, thuisspeler kan gemakkelijk aannemen, draaien en erg gemakkelijk de 1-0 binnen trappen. 17’ gelukkig maar een gele kaart voor Nico wanneer hij een doorgebroken speler foutief tackelt, zware gevolgen echter want Nico geschorst voor de match van het jaar voor hem, de thuiswedstrijd tegen zijn ex-club KSV Veurne. Wedstrijd loopt rustig verder, veel slordig middenveldspel, zo goed als geen kansen. In de 42’ eindelijk eens de eerste dreiging van KRC, bal komt op rechts voor Sam, mooie strakke voorzet maar Sylvain kan niet goed bij de bal om binnen te tikken. Ruststand 1-0 na een erg magere 1ste helft.

50’ moeilijke terugspeelbal bij de thuisploeg, keeper trapt met moeite weg buitenkant strafschopgebied, Sylvain probeert van ver in het lege doel te trappen maar een thuisspeler kan de bal nog wegwerken in corner. 52’ actie op rechts, via Christopher komt de bal bij Sylvain die de gelijkmaker maar binnen te trappen heeft maar toch slaagt hij er in om niet te scoren, een unieke kans op de gelijkmaker wordt hier gemist. 60’ mooi schot uit de 2de lijn van de thuisploeg, schot gaat juist over aan de verste paal. 61’ geknoei achteraan, Jelle krijgt de bal niet weg, schot op doel maar gelukkig hoog over. 62’ actie van Sam op rechts, goede trap maar recht op de keeper. 74’ terug slap verdedigen bij KRC, schot op doel dat juist voorlangs buiten gaat. Een mak KRC slaagt er niet in om de goed georganiseerde thuisploeg onder druk te zetten en uiteindelijk loopt het in de 88’ nog op een goed uitgespeelde counter met een veel te gemakkelijke actie over links, goede voorzet die aan de 1ste paal binnengetrapt wordt, 2-0 match die er eigenlijk nooit een was, gespeeld. 89’ komt KRC nog goed weg als een schot tegen de deklat terecht komt. Wedstrijd wordt afgefloten door scheids Dezeure Roeland op een 2-0 eindstand, terug na een zwakke prestatie van onze jongens. Hopelijk volgt er beterschap in de derby tegen Veurne, de laatste weken ook met een duidelijke terugval. Maar bij KRC zal het heel, heel wat scherper en beter moeten om kans te maken op puntenwinst!!!!!!!!

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Lecat Ludovic, Goossens Styn, Platteeuw Nicolas, Wils Jelle(75’Desaver Nils), Lehouck Xander, Zouber Halim(65’Verdonck Ferre), Louage Arne, Roels Sylvain(70’Desaver Kevin), Mortier Sam, Verbeke Christopher.

Dorné Jeroen bleef op de bank.

Er was geel voor Verbeke Christopher(schwalbe) en Platteeuw Nicolas(tackle).

Voor Nicolas zijn 3de gele kaart waardoor hij geschorst is voor de wedstrijd tegen zijn ex-club KSV Veurne.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 21/11/2014:
19uur30: beloften KRC- KSV Nieuwpoort

Zaterdag 22/11/2014
9uur15: GU11 KRC- WS Bulskamp ( kunstgrasterrein Koksijde)
10uur: SP Keiem – GU10 KRC
11uur: IP14 KVVC – KFC Izegem
14uur30: KFC Izegem – IP15KVVC
14uur30: KFC Izegem – IP16 KVVC

Zondag 23/11/2014:
15uur: 1ste elftal KRC – KSV Veurne