Wedstrijdverslagen 17/18-01-2015

1ste Elftal
SK Elverdinge - KRC De Panne
Eindstand: 2-4 (0-3)

Na de erg zwakke prestatie van vorige week thuis tegen Dikkebus, trok KRC met een klein hartje naar Elverdinge, waartegen in de thuiswedstrijd ook zwaar met 2-6 verloren werd. KRC had dus zeker iets goed te maken ten opzichte van zijn supporters. Een gehandicapt KRC want zonder de gekwetsten Xander Lehouck en Nils Desaever, de geschorste Frederic Herinckx. Daardoor een eerste basisplaats voor Kasper Lams en Dries Schoolaert, ook beloften Pieter Geerts en Dries Dawyndt zaten in de selectie. Schitterende start van KRC want in de 6’ een combinatie Halim- Rob naar Sylvain die kan doorgaan op links, de actie maakt en gehaakt wordt in de 16, onbetwistbare strafschop feilloos omgezet door kapitein Jelle wils, 0-1. 12’ een goed schot van Rob uit de 2de lijn, keeper Coudeville Alex gaat goed plat. 13’ terug Sylvain met een actie op links, schot gaat juist naast de verste paal buiten. 22’ een mooie doorsteek van Kasper naar Sylvain die op doel afgaat en onze topschutter werkt beheerst af, 0-2. 25’ vrije trap van Jelle, bal wordt verlengd door Christopher en het is Nico die op de goede plaats staat om de 0-3 binnen te trappen. 28’ corner op links van Kasper, Sylvain komt mooi voor zijn man en kopt de bal juist naast. 38’ eigenlijk het eerste gevaar van de thuisploeg, een vrije trap centraal voor doel, maar recht in de handen van keeper Kevin. 38’ voorzet van op rechts door Kasper, bal komt bij Rob die de bal mooi naar de hoek van het doel trapt maar de keeper kan de bal nog in corner duwen. Ruststand een totaal onverwachte 0-3 voor een eindelijk nog eens scherp spelend KRC.

51’ de thuisploeg met een voorzet van op rechts, kopstoot die gelukkig tegen de deklat belandt. 55’ vrije trap Jelle, Sylvain door op links en het is een thuisverdediger die zijn voorzet in eigen doel verwerkt, 0-4 wedstrijd gespeeld denkt iedereen. 61’ een mooie voorzet van op rechts door een sterk spelende Dries Schoolaert, Christopher kopt de bal op het dak van het doel. 62’ Rob met een erg mooi gegeven vrije trap, keeper kan de bal juist in corner duwen. Beetje bij beetje verliest KRC vervolgens wat de controle over de wedstrijd en is het de thuisploeg die wat meer druk begint te zetten wat resulteert in de 1-4 in de 66’ als keeper Kevin juist niet bij een voorzet kan. 71’ terug Elverdinge met een gevaarlijke actie, bal gaat net naast de paal buiten. 72’ terug Sylvain met een splijtende actie op links, harde voorzet maar Christopher kan net niet bij de bal om binnen te tikken. 73’ terug de thuisploeg over links, mooie voorzet en de kopstoot gaat maar net boven doel buiten. 74’ terug Elverdinge met een lange bal vooruit, doelman Kevin kan niet bij de bal maar het schot gaat ruim naast. 81’ speler alleen op doel af, neergehaald door Jelle juist binnen de 16, strafschop en direct rood voor Jelle. Strafschop wordt omgezet en het staat 2-4, zou het toch nog lukken voor de thuisploeg die nu nog meer risico’s begint te nemen. 85’ corner Elverdinge op links, bal wordt op doel gekopt maar recht in de handen van Kevin. 89’ kan Rob van op eigen helft alleen op het Elverdingse doel afgaan, maar hij wordt ook neergehaald. Direct rood voor de Elverdingenaar Desomer Gregory, waardoor de thuisploeg ook met 10 komt te staan. Even later wordt de wedstrijd afgefloten door een goed leidende scheidsrechter Rabhi Ouadi op een verdiende 2-4 overwinning voor KRC. Een 3-punter die nu hopelijk eens kan bevestigd worden in de volgende thuiswedstrijd tegen KSV Diksmuide, een van de sterkste ploegen uit de reeks. Jammer genoeg moet KRC voor deze wedstrijd 2 sterkhouders missen, Nicolas Platteeuw en Rob Deblock kregen immers hun 3de gele kaart en zullen dus langs de zijlijn al worsten bakkend moeten toekijken. Proficiat aan gans de ploeg voor de betoonde inzet en karakter en een pluim voor debutanten Kasper Lams en Dries Schoolaert.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Dries Scholaert, Jelle Wils(1), Styn Goossens, Halim Zouber, Kasper Lams( 88’Ferre Verdonck), Arne Louage ( Sam Mortier), Nicolas Platteeuw(1), Rob Deblock, Sylvain Roels (1)( Pieter Geerts), Christopher Verbeke.

Dries Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Arne Louage ( fout), Nicolas Platteeuw ( fout), Rob Deblock(protest) en Sam Mortier ( protest). Direct rood voor Jelle Wils voor het neerhalen van een doorgebroken speler.

Voor Rob Deblock en Nicolas Platteeuw was het hun 3de gele kaart, zodat beiden geschorst zijn voor de thuiswedstrijd tegen Diksmuide.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 23 januari:
19uur30: beloften KRC- Davo Westende

Zaterdag 24 januari:
10uur: IP14 KVVC- Wielsbeke
15uur: Wielsbeke – IP15 KVVC
15uur: Wielsbeke – IP16 KVVC
19uur30: 1ste elftal KRC- KSV Diksmuide