Wedstrijdverslagen 18/19-10-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – SK Snaaskerke

Onze laatste wedstrijd, vóór de terugronde begint, was tegen Snaaskerke. De wedstrijd begon met een overwicht voor Snaaskerke, weliswaar mede door de laksheid waarmee KRC voetbalde. De spelers zelf wisten wat ze beter moesten doen, zoals iedere week herhaald wordt, niet te lang lopen met de bal, dichter bij de man spelen, meer druk op de bal...... Opeens kwam de ommekeer in de wedstrijd en speelden we de beste wedstrijd van dit seizoen. De bal werd vlugger rond gespeeld waardoor een snellere omschakeling en als kers op de taart enkele fraaie doelpunten. Een pluim voor Snaaskerke! Dit was een leuke wedstrijd over de ganse lijn.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – Davo Westende
Forfait Davo Westende

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:
GU17 KVVO – KSV Nieuwpoort 11-0

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KEG Gistel
Eindstand: 0-0

KRC start het meest vinnig aan de match, maar het is Gistel dat in de 5' de eerste kans bijeen voetbalt. Doelman Arne kan de bal van dichtbij uitstekend redden, ook de rebound gaat er niet in. 10' opnieuw Gistel, ditmaal op corner, mooie kopbal maar van de lijn gehaald door Sam. 15' valt er slecht nieuws te noteren, met Pieter die uitvalt met een knieblessure, Kasper is zijn vervanger. 34' eerste echte gevaar van KRC via Stijn Geryl die Sam aanspeelt, maar zijn gekraakt schot gaat naast. 36' de Gistel-spits door de buitenspelval geglipt en alleen op Arne, maar die komt goed genoeg uit zodoende dat de spits enkel nog naast kan trappen. 37' opnieuw de bezoekers, ditmaal met een afstandsschot, bal wordt afgeweken maar Arne redt opnieuw knap. 39' actie van op links via Kasper en Stijn, bal voor naar Sam maar die trapt enkele meters naast. Ruststand 0-0 na een aangename, maar potige 1e helft waar Gistel iets beter was, maar waar Krc toch aardig mee voetbalde. 55' mooie voorzet van Dries Dawyndt naar Tom Ameloot, die komt mooi voor zijn man en kopt, maar de keeper staat pal. 62' voorzetschot van Kevin, maar net naast. 66' voor het eerst in de tweede helft Gistel met een afgeweken afstandsschot op de lat, de rebound wordt gepakt door Arne. 75' vrije trap van Nils, maar de bal gaat er 1m over. 77' speler Gistel haalt de achterlijn en legt mooi af, gelukkig voor KRC wordt naast besloten. 84' afstandsschot Dries Schoolaert. maar 2m naast. Dit was de laatste kans van de match, dus eindstand 0-0. Op basis van de 2e helft is dit zeker een verdiend punt. KRC legde een uitstekende mentaliteit en een gezonde agressiviteit voor de dag, wat resulteerde in een knap punt.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Deriemaeker Dieter, Declerck Jorkin, Desaever Nils, Dawyndt Dries, Schoolaert Dries, Ameloot Tom, Mortier Sam, Desaever Kevin, Geryl Styn, Geerts Pieter, Lams Kasper, De Buck Peter, Bobo Mipuka Jetro, Vandenbussche Olivier.

Er was geel voor Lams Kasper, Dawyndt Dries, Mortier Sam en Desaver Kevin.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KFC Poperinge
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

KRC stond voor een zware opdracht met de komst van ongeslagen leider KFC Poperinge, en dit zonder de geschorsten Christopher Verbeke en Ferre Verdonck, en de gekwetste Frederick Herinckx. Erg rustig begin van de wedstrijd met pas in de 24’ de eerste opwinding als na een mooie actie van Styn Goossens de bal op links bij Xander Lehouck komt, mooie voorzet over de verdediging heen, bal komt bij Niels Cleeren die alleen voor doel de bal echter over trapt. 31’ eerste maal de bezoekers met balverlies van Ludo op rechts, voorzet naar de 2de paal waar bezoekende spits Houthoofdt gelukkig naast kopt. 33’ een duel in de 16 tussen Nicolas en Houthoofdt die gemakkelijk neergaat, strafschop gefloten door de scheids en omgezet door Houthoofdt, 0-1. Meteen ook de ruststand na een gelijk opgaande 1ste helft waarin Poperinge het balbezit kon opeisen, maar er weinig mee aanving tegen een goed georganiseerd spelend KRC.

47’ start met een mooie actie van Halim, bal afgespeeld naar Sylvain die op doel kan schieten maar naast. 52’ mooie gegeven corner op links door Rob, kopstoot van Nicolas maar de bal gaat juist over. 56’ een voorzet van Halim, bal komt bij Niels Cleeren die de bal in de verste hoek de gelijkmaker kan binnen koppen. 60’ slechte pas van Arne, bezoeker alleen voor doelman Kevin die de bal mooi in corner kan duwen. 65’ mooie actie van Sylvain op links; bal tot bij Halim die op doel kan schieten maar te zwak om de keeper te verontrusten. 67’ snelle counter van Poperinge, voorzet van op rechts en de 1-2 wordt binnengetrapt. 70’ een voorzet-schot van Niels Cleeren, keeper moet de bal weg boksen. 72’ actie van Sylvain, bal tot bij rob die van ver uithaalt maar recht in de handen van de keeper. Poperinge trekt zich nu terug en speculeert enkel nog op de counter, maar onze ratjes slagen er niet in om kansen te scheppen en het is Poperinge dat in de 88’ nog eens gevaarlijk countert met Houthoofdt alleen op Kevin af die redding brengt met de voet. 89’ nog een verre uittrap van de bezoekende keeper, bal mooi aangenomen door een bezoeker die gelukkig hoog over doel trapt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-2 stand. Verdienstelijke wedstrijd van KRC dat zich goed verweerde, maar aanvallend toch te weinig kon brengen om Poperinge echt te verontrusten. Volgende week wacht terug een zware opdracht met de verplaatsing naar het momenteel sterk op dreef zijnde Komen-Neerwaasten dat ook een sterke thuisreputatie heeft. Na een sterk competitiebegin, begint KRC toch te zakken in het klassement en wordt het tijd om nog eens aan te knopen met een overwinning. Zondag ontbreken nog steeds de geschorste Christophe Verbeke die zijn laatste schorsingsdag uitzit, de gekwetste Frederick Herinckx, Ferre Verdonck met werkverplichtingen en Xander Lehouck, geschorst door zijn 3de gele kaart.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Goossens Styn(82’Schoolaert Dries), Platteeuw Nicholas, Lehouck Xander, Louage Arne, Zouber Halim (74’Styn Geryl), Deblock Rob, Roels Sylvain, Wils Jelle, Cleeren Niels(1)(81’Mortier Sam)

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Zouber Halim, Xander Lehouck en Mortier Sam, alle 3 voor spelfouten.

Voor Xander Lehouck was het zijn 3de gele kaart, zodat hij geschorst is oor de volgende wedstrijd op Comines-Warneton.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 24 oktober:
20uur: SK Staden – beloften KRC

Zaterdag 25 oktober
9uur15: U10KRC – Davo Westende ( kunstgrasterrein Koksijde)
9uur15: U11 KRC –KSV Veurne ( kunstgrasterrein Koksijde)
10uur30: SK Eernegem – IP14KVVC
15uur: IP15 KVVC- SK Eernegem
15uur: IP16 KVVC – SK Eernegem

Zondag 26 oktober:
15uur: Comines-Warneton – 1ste elftal KRC