Wedstrijdverslagen 20/21-09-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Nieuwpoort - KRC

Na Westende en Koekelare wisten we dat we deze keer veel meer tegenstand zouden krijgen. In het eerste kwartier had Nieuwpoort overwicht zonder grote kansen te hebben met een logische 0 - 0 als tussenstand. Het tweede kwartier was volledig voor De Panne, maar Nieuwpoort scoorde eerst met een goal die uit de lucht kwam gevallen. Met twee mooi uitgespeelde aanvallen kwamen we 1 - 2 voor.

In het derde kwartier bleven we de betere ploeg en scoorden we de 1 - 3. We misten een reuze kans op de 1 - 4 en dat deed de match kantelen. De thuisploeg scoorde net op het eind van het derde kwart. Onze kopjes gingen iets naar beneden. In het vierde kwartier lukte er niets meer van De Panne: we kwamen een stapje te kort, we ontzetten de bal slecht, we begonnen te lang met de bal te lopen, ... met het gevolg dat Nieuwpoort er nog 2 scoorde.

Eigenlijk was een gelijkspel een juistere uitslag voor deze wedstrijd, maar op naar de volgende wedstrijd en dan een hele match attent blijven en blijven voetballen.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – SK Spermalie-Middelkerke

2 spelers belden net voor aanvang wedstrijd af: met 8 waren er dus geen wisselmogelijkheden.
Sterke start van de bezoekers die meteen twee keer raak troffen. Alexander kreeg voor KRC twee mooie mogelijkheden, maar door pech resulteerde dit niet in doelpunten.

In het tweede quarter ging ook Aryan zijn kans, maar de doelman van Spermalie stond pal.
Na de 'grote' rust was het huilen met de pet op: onze gasten voetbalden zich vlotjes naar 0 - 6.
Het laatste quarter ging KRC op zoek naar de eerredder via Robin, maar het mocht niet baten: de treffer viel aan de overzijde: 0 - 7. Enkele spelers zullen toch eens serieus de knop moeten omdraaien en meer waardering tonen voor teamcoach Luiz.

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 5-3 (2-1)

Van vorige week was de match al gespeeld, allez dat hoorden we in de wandelgangen, maar zoals steeds zijn dat de gevaarlijkste! Diksmuide kwam toe met 9 spelers en KVVC dacht dat de buit binnen was maar we hadden ze gewaarschuwd. In de eerste 10' hadden we al 3 goals moeten gemaakt hebben maar de 0 stond er nog. 21' Verre bal van Lesra, Syllah diep en in één tijd 1 – 0 23' Syllah speelt een hoge bal en Lesra besluit in de handen van de keeper. 35' Domme fout en voetje laten hangen in de zestien, penalty en 1-1 39' Sijn na hoekschop gegeven door Lesra 2-1 41' Kiara geeft een slechte uittrap in de voeten van een tegenstander die besluit voorlangs. 46' Mooie doorsteekpas en overhoeks binnen 2-2 47’ Vergissing tussen keeper en speler en Arne profiteert van deze situatie 3 – 2 49' Mooie doorbraak van Diksmuide overhoeks binnen

3 – 3 53' Een voorzet van Diksmuide en kopbal juist naast het doel. 63' Mooi samenspel en Brent besluit juist over. 64’ Tibo met schot van ver, naast het doel. 66' Diepe bal van Mathias op Syllah die vanuit een scherpe hoek op de paal knalt, maar Stijn herneemt met schot van ver en de Diksmuidse goalie redt op de lijn. 69' Tibo met schot, op doel, en de bal rolt onder de door 4 – 3 71' Corner, maar de bal gaat voorlangs. 76' Diepe bal van Mathias, Syllah gaat alleen op keeper toe maar schiet naast. 79' Syllah met scherpe voorzet, Sacha staat op de juiste plaats en het is 5 - 3, tevens het eindresultaat. We hebben deze wedstrijd gewonnen, maar waren beschaamd als trainer en afgevaardigde. We kregen vandaag een lesje in positief coachen van elkaar en vooral inzet en doorzettingsvermogen. Diksmuide was maar met 9 spelers en KVVC met 15 en dan werden we eigenlijk nog overspeeld. Vandaag waren we eigenlijk geen Interprovinciaal waard! 'k Vrees dat we het regionaal moeilijk zouden gehaald hebben. Indien er vandaag iemand de overwinning zou verdiend hebben is het Diksmuide. Alle aanwezige supporters zouden dit kunnen beaamd hebben. Iedere speler van KVVC zou eens goed moeten nadenken, naar zichzelf kijken, wat meer luisteren en de oefeningen van training uitvoeren!!!!!!!!!

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 2-0 ( 0-0)

We vertrokken met goede moed, na de winst woensdag. Echter reeds snel geconfronteerd met de eerste “set-back”, Arnaud gekwetst. Reeds 3 op de bank samen met Remi en Ronan. 1Qter een snelle start van Koksijde en een paar mooie kansen, maar terug zwak afgewerkt. Dit waren ook de enige dreigingen door Koksijde gedurende de ganse match!

Na 10 minuten wist Koksijde niets meer in te brengen tegen een goede verdediging en een zeer alerte doelman van Diksmuide. Alle ballen werden hopeloos verloren, duels waren voor Diksmuide die er duidelijk meer zin in hadden dan wij, ”zij knokten, wij wandelden”. Zelfs de vele vrijschoppen bereikten niet het doel (over en naast) of waren pasjes aan de doelman. Ook de paar goed ingetrapte ballen gingen net voor, maar we stonden er naar te kijken. We gingen rusten met 0—0. 3Qter hopen op beter. Uit de verdediging een paar pogingen vooruit, maar opnieuw werd het niets. Diksmuide had geen probleem, en kwam keer op keer, na de vele bal verliezen. Eén bal verlies op links bracht de bal voor doel, waar iedereen stond te kijken, buiten een Diksmuids been en 1—0. Paar minuten later zelfde op rechts, Maxime probeerde te ontzetten, maar opnieuw een Diksmuids been in de weg. De bal maakte een mooie lob over Maxim 2—0.Wat de coach ook riep of probeerde, Koksijde had het niet tegen een werklustige Diksmuide die iedere bal opeiste. We deden niets van wat er gevraagd werd! We moeten ons snel herpakken (en onze vele gekwetsten snel kunnen terug komen); nog een match tegen Wevelgem (speelden 1—1 tegen Torhout) en we beginnen aan de terugronde.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 1-0

De wedstrijd in Diksmuide kondigde zich heel moeilijk aan omdat Diksmuide heel wat kracht en gestalte in de ploeg hebben en ze tot op heden nog maar 1 nederlaag kenden. De wedstrijd begon met degelijke combinaties over en weer maar U16 kwam meer en meer in de wedstrijd.

Het kon de wedstrijd naar zich toe trekken maar creëerde uit hun overwicht te weinig uitgespeelde kansen. Aan de andere kant was Diksmuide wel gevaarlijk uit hun kansen die ze konden versieren. De richting was blijkbaar nog niet goed ingesteld, getuige daarvan een uitgespeelde kans waarbij de spits van Diksmuide er in slaagde om de bal voor een leeg doel nog over te trappen. Daar kwam U16 wel heel goed weg. Diksmuide kreeg geen grip op het spel en het voetbal werd bitsiger. U16 bracht enkele goede combinaties op de mat maar de enkele kansen werden telkens gemist. Met de rust in zicht werd het alsnog 1- 0 toen een speler alleen op doel mocht afgaan en de bal kalm naast Jens in het doel plaatste. Ondanks het sterke verdedigende werk van Jari, Stef, Sven en een uitstekende Brent kon men niet verhelpen dat Diksmuide met de kleinste bonus de rust inging. Na de rust en onder stuwende kracht van een hardwerkende Lucas en Sandro kon Diksmuide enkel nog het spel ondergaan. De vele fouten stapelden zich op en ook U16 bezondigde zich soms aan onnodige overtredingen. Daardoor lag het spel regelmatig stil. Hoe U16 ook probeerde, er stond een sterke defensie bij Diksmuide. Net voor affluiten kreeg Ynze dan de kans om een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen maar het mocht niet zijn. Zijn shot ging over het doel. Heel goede partij van U16 die elke week groeit.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

IP 13 A KVVC - KSV Diksmuide 9-3
IP 17 KVVC – KSV Diksmuide 3-2
GU17 KVVC- KWS Oudenburg 0-3
IP19 KVVC – KSV Diksmuide 11-0

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – DAVO Westende
Eindstand: 1-4 ( 0-1)

Na het puzzelwerk van vorige week voor de wedstrijd op Ichtegem, was het deze week terug puzzelen voor de thuiswedstrijd tegen Westende. Dries en Jeroen enkel maar beschikbaar voor de 1ste helft, gelukkig waren Pieter en Nils ’s morgens geland vanuit Turkije en waren zij beschikbaar. Zodoende toch 15 spelers op het wedstrijdblad, waaronder de 3 bankzitters van de wedstrijd 1ste elftal, en waren de verwachtingen hooggespannen om eindelijk de eerste punten van het seizoen te behalen.

KRC start goed met in de 3’ reeds een vrije trap, Niels kopt net naast. 5’ afstandsschot van Rob, keeper lost de bal maar de bal gaat uiteindelijk in corner. KRC blijft de bal goed rondspelen tegen Westende dat massaal terug kruipt en op de snelle counter loert. 21’ terug en mooie KRC-aanval, via Dries naar Sam die mooi doorsteekt naar Niels die hard op doel trapt, maar de bezoekende keeper kan pakken. 26’ strafschop voor de bezoekers wanneer Jorkin tegen de buitenrand van de 16 een speler tegen het hoofd aantrapt, duidelijke strafschop maar op een erg domme plaats veroorzaakt. Strafschop wordt keihard binnengetrapt en het staat onverdiend 0-1. Even later valt doelman Arne nog uit na een contact aan het hoofd waarbij zijn oor lichtjes afgescheurd wordt. Arne dadelijk naar spoed waar 5 hechtingen moeten aangebracht worden. Het is duivel-doet-al Sammy die de plaats in doel inneemt. 1ste helft eindigt uiteindelijk op een 0-1 stand.

Goede start van KRC in de 2de helft, goede druk naar voor met uiteindelijk de beloning in de 53’ als na een corner van Rob, Sam de 1-1 kan binnen trappen. KRC blijft de betere ploeg maar komt moeilijk aan echt uitgespeelde kansen. In de 69’ mooie aanval waarbij Sam uiteindelijk op de doelman kan trappen, rappe counter van Davo, enorm mistasten centraal

achteraan bij KRC, bezoeker alleen op Sammy af en het staat 1-2. 73’Jorkin met een mooie steekbal voor Jetro, maar terug op de keeper. 75’ terug dom balverlies centraal, Sam tikt nog ongelukkig de bal aan zodat het buitenspel opgegeven wordt, terug alleen op doel af en het staat 1-3. 77’terug een counterend Westende, mooie actie over de flank, voorzet die gemakkelijk binnengetrapt wordt, 1-4. 84’ nog een goed schot van Rob, redding door de keper. Wedstrijd wordt afgefloten op een 1-4 eindstand, terug een nederlaag na terug een redelijke goede partij. Maar op het bijzonder niveau worden alle foutjes onverbiddelijk afgestraft en blijft een goede organisatie in blok met een snelle omschakeling zeer belangrijk, en daar wringt het schoentje bij onze Ratjes. KRC betaalt duidelijk nog leergeld, hopelijk begrijp iedere speler zo vlug mogelijk de les. Volgende week verplaatsing naar het kunstgrasveld van KSV Nieuwpoort dat net als KRC met 0 punten op de laatste plaats staat.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Luchie Sammy, Declerck Jorkin, Schoolaert Dries, Dawyndt Dries, Deblock Rob, Dorné Jeroen, Zouber Halim, Cleeren Niels, Mortier Sam(1), Bobo Mipuka Jetro, Suply Jeroen, De Buck Peter, Geerts Pieter, Desaever Nils.

Er was geel voor Sam Mortier en Pieter Geerts ( fouten)

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SK Elverdinge
Eindstand: 2-6 ( 2-2)

Na de schitterende 9 op 9, hoopte iedereen bij KRC dat onze Ratjes ook thuis de 3 punten zouden thuishouden tegen SK Elverdinge, dat onderdaan de rangschikking bengelde met een 0 punten.

4’ mooie actie van Sylvain na een voorzet van Frederick, schotechter slecht gericht en bal gaat voorlangs. 8’ haakfout in de 16 door kapitein Jelle, duidelijke strafschop die feilloos omgezet wordt door Vincent Tavernier, 0-1. 14’ terug Elverdinge met een actie op links, mooie trap van Tavernier en doelman Kevin kan de bal via de bovenkant deklat in corner duwen. 23’ goed gegeven corner door Jelle, bezoekende keeper kan juist wegtikken voordat Arne kan koppen. 24’ Frederick met een voorzet naar Sylvain, mooie actie en de bal mooi in de verste bovenhoek geplaatst door Sylvain, een prachtige gelijkmaker. 28’ corner op links door de bezoekers, bal verdwijnt door de handen van keeper Kevin ongelukkig in doel, 1-2. Maar dadelijk erop staat het terug 2-2, terug Frederick met een actie, voorzet en Sylvain trapt de gelijkmaker binnen. 30’ vrije trap Elverdinge recht voor doel, Kevin duwt het schot in corner. 33’ mooie voorzet van Jelle, Christopher kopt de bal echter volledig verkeerd naast doel. 44’ voorzet van op links door Ferre, keeper kan net in 2x de bal pakken voor de inkomende Christopher. Ruststand 2-2 na een aangename 1ste helft.

2de helft start rustig maar in de 55’ krijgt Jan Calleeuw te veel ruimte en tijd om op doel te trappen, mooie trap, ongrijpbaar vaar doelman Kevin en het staat 2-3. 56’ terug de bezoekers met en gevaarlijke counter, bal voor doel waar Nico de bal nog net kan wegtackelen. 61’ terug Elverdinge met een mooie actie op links, voorzet wordt door Kevin mooi weggebokst. 66’ terug de bezoekers met een actie over links, bal voor doel waar Vlaemynck de 2-4 binnen trapt. KRC heeft zich nog niet gewonnen en in de 67’ verlengt Christopher de bal naar Sylvain die alleen schuin voor doel komt, maar diens schot-voorzet gaat aan het doel voorbij voordat Niels Cleeren nog bij de bal kan. 72’ kort gegeven corner op links, Arne kopt over. 75’ terug KRC met een aanval op links, voorzet Sylvain en Frederick schiet over de 2de paal in 1 tijd ruim over doel. 76’ actie Ludo-Frederick, Niels zet voor aan de 1ste paal waar Christopher juist naast del besluit. In plaats van de verdiende aansluitingstreffer zijn het de bezoekers die in de 78’ de wedstrijd beslissen wanneer een schot van buiten de 16 lichtjes afwijkt op een speler en in doel verdwijnt, 2-5, wedstrijd gespeeld. In de 93’ wordt de eindstand vastgelegd op 2-6 wanneer een vrije trap van buiten 16 verassend over en zonder reactie blijvende Kevin in doel verdwijnt. Verdiende overwinning voor de bezoekers maar

zeker te zware eindcijfers voor een moedig KRC dat vandaag echter niet scherp genoeg speelde en de individuele foutjes telkens afgestraft zag tegen een goed georganiseerd Elverdings elftal. Volgende week zal iedereen zeker terug op scherp moeten staan met de zaterdagavondwedstrijd op verplaatsing naar één van de titelkandidaten KSV Diksmuide.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Styn Goossens, Nicolas Platteeuw (70’Zouber Halim), Wils Jelle, Herinckx Frederic, Arne Louage, Ferre Verdonck(63’Niels Cleeren), Xander Lehouck(58’Deblock Rob), Sylvain Roels(2), Verbeke Christopher.

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Wils Jelle, Platteeuw Nicolas en Rob Deblock, allemaal voor spelfouten.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 26september:

19uur30: KSV Nieuwpoort – beloften KRC

Zaterdag 27 september

9uur15: GU10 KRC – SP Keiem ( kunstgrasveld Koksijde)
10uur: WS Bulskamp – GU11 KRC
11uur30: Wevelgem – IP14 KVVC
15uur: IP15 KVVC – Wevelgem
15uur: IP16 KVVC – Wevelgem
19uur30: KSV Diksmuide – 1ste elftal KRC