Wedstrijdverslagen 20/21-12-2014

TSC Proven - KRC De Panne
Eindstand: 1-0 ( 0-0)

Deze week was er de uitmatch naar Proven, ex-ploeg van onze trainer Chris Plaisier.

We konden ons dus aan een hypergemotiveerde thuisploeg verwachten, mede door de winst van KRC in de heenmatch.

Ook deze week kon KRC niet op volle sterkte aantreden. Zo ontbraken o.a. Jelle Wils, Halim Zouber, Ludovic Lecat en Nils Desaver. Dries Dawyndt werd voor het eerst dit seizoen opgeroepen voor het fanionteam van KRC.

De Panne start heel gretig aan de match. In de 2e minuut een lange vrije trap van Rob tot bij Christopher, die kopt maar de keeper kan in corner duwen. De daaropvolgende corner van Fred gaat naar de 2e paal bij Xander, die legt af naar Nico maar zijn schot gaat 2m over. Vervolgens komen zowel Proven als KRC dreigen met schoten maar die worden telkens afgeblokt voor het gevaarlijk kan worden. 14’ afstandsschot van Proven maar 2m over. 24’ Opnieuw De Panne met een vrije trap naar Sylvain, die neemt de bal in één tijd op de slof maar zijn bal zoeft naast de verste paal. 29’ Terug KRC met ditmaal Fred, hij kapt mooi zijn man uit en trapt, maar net over. 32’ Een eerste maal Kevin die in actie moet komen na een uitstekend afstandsschot van Proven. De daaropvolgende corner resulteert opnieuw tot een doelpoging maar opnieuw staat Kevin pal. Onmiddellijk volgt een counter van KRC met Kevin Desaever die kan voorzetten naar Christopher, maar die besluit juist over. De enige dreiging van Proven blijft komen uit afstandsschoten en corners, maar telkens kan Kevin makkelijk redding brengen. 38’ mooie actie via Kevin Desaever, Xander en Christopher, uiteindelijk komt de bal bij Sylvain, maar zijn gekraakt schot gaat net naast. 41’ Terug KRC met Christopher en Sylvain maar opnieuw is de poging van Sylvain niet gekaderd. 43’ Proven met een uitstekende mogelijkheid, Kevin wordt omspeelt maar de bal kan nog net ontzet worden door Arne in corner. Bij die corner komt KRC tot 3x toe zeer goed weg, wanneer de schoten telkens van dicht bij doel kunnen worden afgeblokt of van de lijn gehaald worden door o.a. Stijn. Ruststand 0-0, na een goede eerste helft van KRC.

De 2e helft kent een lange inloopperiode tot in de 54e minuut een eerste kans komt met, hoe kan het ook anders, een afstandsschot van Proven, maar Kevin brengt opnieuw redding. 56’ Een slecht schot van een thuisspeler komt voor doel, maar door slechte communicatie van Kevin, Nico en Rob kan Kris Timperman nog met zijn top van zijn voet de bal deviëren voorbij Kevin in doel, 1-0. Een te vermijden doelpunt en vooral als je weet dat Proven een uitstekende thuisreputatie heeft, dan besef je dat het zeer moeilijk zal worden om nog een puntje mee te graaien. 57’ Actie Kevin en met het schot maar over. 1 minuut later Christopher met het schot maar nu naast. 61’ Uitstekende trap van Proven maar Kevin kan knap nog in corner werken. 62’ counter KRC met een prima trap van Sylvain, maar de bal wijkt op het laatste moment nog af waardoor de bal juist naast gaat. 72’ Terug een afstandsschot van Proven, Kevin ligt opnieuw goed plat. 78’ Doelpoging van Kevin maar recht op de vuisten van de keeper. 80’ Fred omspeelt zijn man en trapt maar de keeper kan in corner duwen. 82’ Uitstekende voorzet van Christopher naar Fred die van dichtbij kan koppen, maar te zwak in de handen van de keeper. Jammer, want dit was dé kans op de gelijkmaker. 84’ Bal van Arne naar Sam, die neemt de bal in één tijd op de slof, maar zijn poging strandt in de handen van de keeper. Kansen komen er niet meer, waardoor er opnieuw geen punt kan geraapt worden buitenshuis. Jammer, want deze nederlaag verdienden onze jongens zeker en vast niet. Na de winterstop is de eerste match thuis tegen Sparta Dikkebus., meteen een superbelangrijke wedstrijd waarin de 3 punten zeker thuisgehouden moeten worden!!!!!!!!

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Stijn Goossens, Nicolas Platteeuw, Sam Mortier(85’ Dries Dawyndt), Xander Lehouck, Arne Louage, Rob Deblock(80’ Schoolaert Dries), Kevin Desaever(82’ Kasper Lams), Frederick Herinckx, Sylvain Roels en Christopher Verbeke.

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Rob Deblock(fout) en Sam Mortier(fout)