IP19 KVVC – Racing Waregem 5-1

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 1-3 (1-1)

Na de mooie 6 op 6 met 2 overwinningen op rij tegen Veurne en Staden, stond deze week een moeilijke thuisderby op het programma tegen leider WS Adinkerke.

Door de vele regen lag het veld er erg zompig en op het randje af bespeelbaar bij. KRC vol goede moed gestart met een goede organisatie houdt goed stand tegen de leider maar halverwege de 1ste helft komt het toch 0-1 na een foutje in het uitverdedigen. Maar juist voor het rustsignaal krijgt KRC strafschop wanneer doelman Jelle Sterckx een fout begaat in de 16, strafschop feilloos omgezet door Nils Desaever, ruststand 1-1.

2de helft met wat wissels bij KRC waardoor WSA duidelijk beter in de match zit, zodat het ook nog 2x kan scoren terwijl KRC daar in de 2de helft weinig kan tegenover zetten. Eindstand 1-3, verdiende overwinning voor de leider na vooral een sterke 1ste helft van onze beloften.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Werquin Guillaume, Declerck Jorkin, Louage Arne, Luchie Sammy, Hoorne Ruben, Dorne Jeroen, Declerck Yoni, De Buck Peter, Schoolaert Jurgen, Geerts Pieter, Desaever Nils(1), Deman Kevin, Vandenbussche Olivier, Mortier Sam.

KRC De Panne – JS Comines-Warneton
Eindstand: 0-1 ( 0-1)

Na het knappe punt op leider Poperinge, was het nu de taak om te bevestigen tegen Comines-Warneton. Na een uitstekende reeks is de grensploeg ondertussen opgeklommen naar de 3e plaats in het klassement. De Panne moet het stellen zonder de geschorsten Stijn Goossens, Dries Schoolaert en Christopher Verbeke en de gekwetsten Ferre Verdonck. Arne Louage deed terug matchritme op bij de beloften. Voor het eerst in de selectie zaten de uit lange blessures komende Jurgen Schoolaert en Ruben Hoorne.

Het is Comines dat sterker en scherper aan de match begint. 4’ 1ste Kans voor Comines met een mooie trap, maar Kevin gaat goed plat en pakt de bal. 7’ Nieuwe aanval van Comines met een lange bal tussen de verdediging door, bal komt bij bezoekende spits Hallynck die in één tijd trapt en bal naast Kevin in doel laat verdwijnen, 0-1. In de 10e minuut een eerste maal KRC met een trap van Xander, maar te slap om de keeper te verontrusten. 24’ Opnieuw Comines met een afstandsschot maar Kevin kan opnieuw de bal tegenhouden. 30’ Trapje van Fred, maar over. 1 Minuut later vrije trap voor KRC met Rob, de bal gaat over iedereen en valt over de 2e paal op het hoofd van Sylvain, maar die kopt naast. 37’ Goeie vrije trap voor de uitploeg, maar Kevin pakt. Even later ontsnapt KRC aan de 0-2 wanneer een corner op de lat wordt gekopt. Op slag van rust Xander met een lange inworp, bal komt tot bij Fred die van dichtbij nog over trapt. Dit was de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker.

De 2e helft is er één om snel te vergeten. Comines is tevreden met de bonus en neemt geen enkel risico meer. De Panne is niet in machte om het hun moeilijk te maken, wat resulteert in een partij met veel middenveldspel zonder kansen. Ook na de rode kaart van de ingevallen Goncalves volgt er niet echt veel beterschap. In de 75e minuut dan toch eens KRC met een vrije trap van Jelle, de keeper lost de bal, maar niemand is gevolgd om de bal binnen te tikken. Laat in de match krijgt Comines nog een 2e rode kaart waardoor ze de laatste minuten met z’n negenen moeten afwerken. KRC kan geen vuist meer maken en het blijft 0-1. We speelden tegen een sterke tegenstander maar het vuur die er vorige week in overvloed was, was er nu te weinig. Volgende week de heel belangrijke verplaatsing naar GS Voormezele, die ook nog volop punten nodig heeft om het behoud te verzekeren.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat, Jelle Wils, Nicolas Platteeuw, Halim Zouber, Kasper Lams ( 63’Nils Desaever), Xander Lehouck ( 75’Jurgen Schoolaert), Rob Deblock, Styn Geryl ( 72’Sam Mortier), Sylvain Roels, Frederic Herinckx,