Wedstrijdverslagen 21/22-03-2015

Gewestelijke U7 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – SK Spermalie- Middelkerke
Geen verslag ontvangen

 

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Nieuwpoort - KRC
Geen verslag ontvangen

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Nieuwpoort - KRC
Geen verslag ontvangen

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SC Wielsbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 5-0 (Forfait)

Door busperikelen was er geen bus aanwezig om te vertrekken naar het verre Wielsbeke zodat noodgedwongen forfait moest gegeven worden.

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SC Wielsbeke
Eindstand: 5-2 ( 2-2)

We begonnen met 12, Kiara kwam ons helpen en Maxim werd gevraagd het zelfde te doen bij de IPU16. Gauthier en Remi, gekwetst en Matthew niet beschikbaar. Ook kon Dany niet aanwezig zijn, en Colin was bereid de ploeg te coachen. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, gezien de strakke wind en de slechte luchtconditie. Wielsbeke deed het beter de laatste tijd, en kwam versterkt op het veld. Koksijde had het altijd moeilijk tegen hen en wist in het verleden nauwelijks te winnen. De wedstrijd begon met een minuut stilte....

1&2 Qter Tegenwind! Het werd onmiddellijk duidelijk dat het moeilijk spelen zou worden met de harde wind. Koksijde zette de eerste combinatie op met Jari, Senna en Ruben, maar bal ging over. De bal was moeilijk controleerbaar. Duels werden aarzelend ingezet en Wielsbeke speelde mee. Kiara moest een paar keer tussenkomen, een bal gered op de lijn, tot dat Senna gelanceerd alleen voor hun doelman kwam, die tot 2 maal toe de bal uit zijn net kon houden. Een hoekschop voor Wielsbeke, goed genomen vond het hoofd van hun spits en het stond 0—1. Koksijde hernam zich onmiddellijk en Dante, met een doorsteekpas, vond Senna, die dit maal de bal voorbij de doelman schoof 1—1. Hun doelman, die de bal met risico in het veld bracht, werd door Senna verrast en zijn uittrap bal belandde in het doel, teruggekaatst op Senna.2—1. Ook Kiara had haar werk en moest een paar keren venijnige ballen keren. De verdediging met Ronan. Milan, Haris en Maxime hadden het onder control, ondanks de wind en het moeilijk inspelen tegen de wind. Koksijde toonde dat het kon met een paar mooie

combinaties tussen Jari, Senna, Milan, Ruben en Neal, die de bal net over schoot. Senna nog paar keer alleen voor de doelman, maar de bal rolde net naast het doel. En, zoals dikwijls, op een vrijschop voor Wielsbeke bracht de bal op het hoofd van hun spits en het stond 2—2. Senna kreeg nog een gele kaart, van de wandelende scheidsrechter, die er nog verscheidene zal uitdelen tijdens de match. We gingen rusten met 2—2, doel bereikt met de wind tegen.

3&4 Qter Het werd duidelijk dat de wind zijn rol speelde, want Wielsbeke kon in die periode geen enkele keer meer over de middellijn komen, ondanks hun samenspel en natuurlijk het uitvallen van hun goed spelende nr10 met een rode kaart. Wedstrijd nauwelijks begonnen, toen Ruben uit een vrijschop hun doelman verraste en scoorde 3—2. Koksijde speelde te gehaatst om de vele kansen af te maken. Tot het moment dat hun nr10 een gele kaart kreeg, en op zijn gebaar naar de ref. kwam die met de tweede kaart...rood. Met 10 tegen 11, en de wind tegen, kon Wielsbeke geen vuist meer maken. Arnaud viel uit met een knie probleem voor de rust. Combinatie Neal, Senna, Ruben, net naast, Een mooie actie van Simon bracht Senna voor doel, maar over. Simon kreeg nog zijn kans maar vond de doelman op weg. Ook een vrijschop van Dante vond de deklat. Achterin hielden Milan, Ronan, Haris en Maxime alles gesloten. We speelden de ene kans na de andere bij elkaar, maar waren te slordig in het afmaken, totdat Jari met een schot hun doelman tot een schitterende safe dwong. 4Qter net begonnen toen Ronan, Senna wegstuurde die het veld doorkruiste en de bal in de korte hoek binnenschoof 4—2. Er werden nu meer en meer combinaties opgezet, die dikwijls in een hoekschop resulteerden, echter konden we er niet van profiteren en het enige doelpunt werd dan nog afgefloten voor een fout. Een doorsteekpas van Maxime vond Ruben die deze keer het doel vond en het stond 5—2. De match werd rustig uitgespeeld met nog kansen voor Koksijde.. De man in het zwart floot af op 5—2.

Proficiat aan de spelers, die met 11 eindigden, nog dank aan Kiara en Colin.(Tussen haakjes waar ik mrs. Lust (maiden name Vanderghote) had vermeld moet men “de mama van Ruben lezen”). Ook kwamen de tegendoelpunten enkel uit stilstaande fases. Goed gedaan...

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SC Wielsbeke
Eindstand: 0-4 ( 0-4)

U16 kon de lijn van de voorbije weken niet doortrekken tegen een sterke tegenstander die autoritair aan de leiding staat. Zonder de geblesseerde Lucas en de verontschuldigde Stef en het uitvallen van Ynze tijdens de opwarming was het voor U16 een heel moeilijke opdracht om het de leider moeilijk te maken. Tegen de wind in begon U16 vrij aardig maar na reeds 5' ging Stijn in de fout in de 16m en ging de bal op de stip. Een attent Maxim kon de strafschop pareren. Een opsteker voor U16 maar Wielsbeke stak nog een tandje bij en ging op zoek naar de openingsgoal. Na een kwartier mocht Wielsbeke een hoekschop nemen die kort genomen werd. U16 was niet attent en het voorzet/shot ging in de verste hoek binnen. U16 was niet bij machte om een kans bij elkaar te spelen. Ook al omdat Sahin met lichte koorts toch wou spelen. In het tweede kwart kregen de spitsen van Wielsbeke teveel ruimte en het stond al snel 0 - 2. Ondanks een goede Maxim werd het op het half uur reeds 0 - 3 toen de snelle spits Jari er af liep en alleen voor doel Maxim kon vloeren. U16 was nu van slag en moest enkele minuten later een vierde doelpunt slikken. 0 - 4 aan de rust. Na de rust en met de wind in de rug ging U16 nu toch wat beter voetballen en kon ook enkele keren dreigen via Lean en Stijn. Het spel ging nu beter op en af en ook Wielsbeke kon nog moeilijk kansen creëren. U16 ging op zoek naar de eerredder maar een stevige verdediging van Wielsbeke liet weinig toe. Toch een verdienstelijke partij van U16 tegen een te sterke leider.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:
SC Wielsbeke - IP 13 A KVVC 5-0 Forfait
SC Wielsbeke - IP 13 B KVVC 5-0 Forfait
SC Wielsbeke -IP 17 KVVC 2-1
GU17 KVVO - SK Spermalie-Middelkerke 3-4
SC Wielsbeke - IP19 KVVC 1-3

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – VC Ichtegem
Eindstand: 2-3

Geen verslag ontvangen

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dries Dawyndt, Jorkin Declerck, Sammy Luchie, Yoni Decklerck, Jurgen Schoolaert, Styn Geryl, Ferre Verdonck, Jeroen Dorné, Olivier Vandenbussche, Pieter Geerts, Kasper Lams, Jetro Bobo Mipuka, Kjartan Teerlynck.

Er was geel voor Pieter Geerts.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – SK Nieuwkerke
Eindstand: 1-2 ( 1-0)

Onze Ratjes stonden voor een moeilijke opdracht met de thuiswedstrijd tegen het 4de geklasseerde SK Nieuwkerke, aan een sterk seizoen bezig en volop in strijd voor een plaatsje in de eindronde. Wedstrijd start met 1 minuut stilte ten gevolge van het overlijden vorige week zondag van bezoekend voorzitter Alain Covemaeker na een aanslepende ziekte.

Erg, erg rustig begin van de wedstrijd met een heel, heel lange studieronde tussen 2 ploegen di elkaar duidelijk waard waren. 21’ eerste doelgevaar met een doorsteek van Christopher naar Sylvain, schot over de grond van Sylvain en de keeper klemt de bal met enige moeite. 27’ vrije trap op links door rob, Christopher kan de bal terug koppen, bal komt bij Dries Schoolaert die recht voor doel op de rand van de 16 in 1 tijd naast trapt. 32’ erg snelle counter van de bezoekers, bal weggewerkt door Dries Schoolaert in de voeten van een bezoeker die hard op doel trapt, bal gaat net naast de kruising buiten. 39’ een actie op snelheid van Turbo Sylvain, mooie voorzet en uiteindelijk is het Arne Louage die de bal met enige moeite kan binnenleggen. 1-0 meteen ook de ruststand na een 1ste helft met erg weinig doelgevaar.

Een lichtgeblesseerde Dries Schoolaert moet in de kleedkamer blijven en wordt vervangen door Ludovic Lecat. 49’ mooie vrije trap van bezoeker Vandermarliere, bal belandt op de bovenkant van de kruising. 53’ terug een vrije trap op een mooie plaats net buiten de 16 voor de bezoekers, bal gelukkig tegen de goed opgestelde muur en zo in corner. 61’ mooie individuele actie van Nicolas die oprukt over rechts, mooie lage voorzet, keeper kan de bal niet klemmen maar Sam en Sylvain komen net te laat om af te werken. 68’ snelle actie van de bezoekers op rechts, te veel tijd en ruimte om de voorzet te geven en de bal wordt uiteindelijk hoog in doel binnengetrapt door Verhaeghe Bryan, net te hoog voor Nicolas die op de doellijn staat. 72’ licht gegeven vrije trap na een al dan niet fout van Xander, net buiten de 16, wat geduw in de muur en de bal wordt hierdoor mooi langs de muur in doel getrapt door Vandermarliere Niels. 73’ KRC met doelgevaar, voorzet, Sylvain alleen aan de 2de paal kan hard op doel trappen maar de sterke bezoekende doelman Thune Joeffrey blokt af in corner. 79’KRC neemt nu risico’s die bijna afgestraft worden in de 79’ met een snelle counter, speler alleen op doel af, maar gelukkig naast getrapt. 85’ verre bal vooruit, Sam uiteindelijk met een trap op doel maar terug via de keeper in corner. In blessuretijd nog een corner van rob, schot op doel van de ingevallen Jurgen Schoolaert maar afgeblokt door een bezoeker op de doellijn, al dan niet met zijn handen, scheids Depovers iel laat doorspelen alhoewel hier zeker voor

strafschop kon gefloten worden. Dadelijk erop een counter van Nieuwkerke met 2 man alleen voor Kevin maar gelukkig terug een slechte afwerking. Eindstand 1-2 na een verdienstelijke wedstrijd van KRC, dat jammer genoeg terug afgestraft werd voor de gemaakte foutjes.

Positief was wel dat KRC nu mathematisch zeker is van het behoud in 3de provinciale en dit door het 4-0 verlies van Dikkebus. Dat betekent dat KRC dus volgend jaar voor het 3de jaar op rij in 3de provinciale zal aantreden.

Volgende week wacht de derby tegen Veurne dat ongetwijfeld fel zal gemotiveerd zijn om revanche te nemen voor de 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Schoolaert Dries(45’ Ludovic Lecat), Platteeuw Nicolas, Lehouck Xander(78’Jurgen Schoolaert), Louage Arne(1), Deblock Rob, Mortier Sam, Verbeke Christopher, Roels Sylvain, Desaever Nils, Wils Jelle.

Reservedoelman Arne Vanacker en Stijn Goossens bleven op de bank

Er was geel voor Xander Lehouck, Nils Desaever en Ludovic Lecat(spelfouten).

Voor Ludo was het zijn 3de gele kaart, zodat hij geschorst is voor de wedstrijd op Veurne.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 27 maart:
20uur: Davo Westende – beloften KRC

Zaterdag 28 maart:
9uur15: U10KRC- SK Spermalie-Middelkerke ( kunstgrasterrein Koksijde)
9uur15: U11 KRC – SP Keiem ( kunstgrasterrein 1 Koksijde)
10uur: IP 14 KVVC- KSV Oostkamp
11uur: Davo Westende-U7 KRC
15uur: KSV Oostkamp – IP15 KVVC
15uur: KSV Oostkamp – IP 16 KVVC

Zondag 29 maart:
15uur: KSV Veurne-1ste elftal KRC