Wedstrijdverslagen 22/23-11-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Sp Keiem - KRC

Met de verplaatsing naar Keiem stonden onze jongens niet voor een gemakkelijke wedstrijd. Iedere training, en om de 2 weken een wedstrijd, de gewoonte om op een kunstgrasveld te voetballen kwam in deze wedstrijd niet ten goede! Al van in de opwarming zag men dat dit vandaag een catastrofe zou worden. Zelfs in het 4e kwartier konden de jongens nog niet om met zo'n terrein, waar voetbalclub Keiem niets kan aan doen voor alle duidelijkheid! Met enkele kansen meer voor Keiem, veel middenspel voetbal aan beide zijden, maar zeker met heel veel slechte passes, niet te controleren botsende ballen is dit een wedstrijd om nog vlugger te vergeten dan wanneer men op zondag er aan denkt dat er de maandag opnieuw school is! Volgende week de verplaatsing naar Eernegem.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – WS Bulskamp

Vlotte start van de thuisploeg. Troffen raak: Alexander, Numa en Mergim. In het tweede bedrijf speelde KRC voor Sinterklaas en liet de gretigere bezoekers op gelijke hoogte komen. Na de instructies van de teamcoach scoorde Aryan, waarna het tempo opnieuw zakte en Bulskamp de stand op 4-4 bracht. Even doorduwen in het laatste kwart met een dubbeltje van Alexander: 6-4. Een beauty van de groentjes bepaalde de eindscore op 6-5.

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KFC Izegem
Eindstand: 1-2 ( 1-0)

Een flitsende start en wij als staf wij genoten van het schouwspel.. KVVC deed zeer goed mee en kwamen verdedigend ook tot zijn recht. Syllah werd 2 keer teruggefloten op buitenspel die er geen was en dus weg kan! 17' goed schot van Izegem maar de deklat brengt redding en het volgende schot ging over. Het was de beste time wat we al gezien hebben. Het spel bleef heen en weer gaan, maar KVVC had het moeilijk met het tempo te houden. Izegem met een duw in de rug van Syllah en penalty! Niemand van KVVC durft de penalty trappen, tenslotte zet Syllah hem zelf om 1-0. Izegem duwt nu door en de deklat brengt ons redding, nog schot van Izegem en Kiara redt. 37' een vrije trap van Martijn en Izegem werkt in corner, maar Syllah kopt naast. Zo gingen we met 0-1 voorsprong de rust in.

43' KVVC in de aanval, Hugo in 1 tijd, maar over. 45' Lesra met schot maar te zwak op de keeper. Dan aanval van Izegem, Kiara duwt uit, maar Izegem mag vrij in rug van Lucas binnen tikken 1-1 Izegem ging nu vol op zoek naar de overwinning. Voor KVVC was het pompen en er kwam niet veel voetbal meer aan te pas Arne met een domme fout op een gevaarlijke plaats; Kiara pakt. Mathias gaat alleen door, maar twijfelt te lang. Izegem drukt ons op onze eigen helft terug en 't is pompen. Hugo gaat door op een counter, maar een te zwak schot belandt in de handen van de keeper. Izegem zet nu alles op alles en KVVC kan alleen maar hopen en wegwerken. Mooie aanval van Izegem, Kiara duwt bal weg, maar 3 vrijstaande tegenspelers mogen de 1-2

binnen tikken! Izegem maakt de kansen af en we hebben nog even geluk als hun kapitein alleen voor doel de bal nog ver over schiet. We zagen een zeer goed KVVC in de 1e helft, maar moeten dat spel blijven spelen en combineren. Hard trainen deze week en dan naar Diksmuide, maar vooral hard trainen!!!!!! en luisteren naar de coach.

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KFC Izegem - KVV Coxyde
Eindstand: 0-4 (0-3)

Vandaag met 11 man op de bus, dank zij Marco (Gekwetst: Dante, Remi, Ronan, Younis, Thibo (ziek) en afw. Benjamin) en dit naar Izegem die tweede stond. We konden genieten van onze jongens, die dezelfde inzet toonden van de laatste match, voor iedere bal gingen met durf en mooi samenspel. Marco moest in niets onderdoen.

1Qter. Na een aarzelend begin op de helft van Koksijde, verlegde het spel zich op de andere zijde met Ruben, Gauthier en Milan in het middenveld. We zagen mooie combinaties en Koksijde zette druk. Een bal onderschept door Maxime vond Senna, die samen met Neal, Simon lanceerde, die het doel vond met een schitterend schot. 0—1. Izegem geschrokken, probeerde het spel te verleggen maar de verdediging met Marco, Maxime, Arnaud en Matthew hielden alles onder controle. Een vrijschop door Maxime over de verdediging van Izegem vond Neal die mooi de 0-2 binnen legde. Koksijde bleef controleren. Milan samen met Senna, Neal en Simon bleven de ene combinatie na de andere opzetten en kregen nog verscheidene kansen om de score te verhogen.(net naast of net over). De doelman van Izegem moest de bal buiten de rechthoek hanteren (rood), maar de goed fluitende scheidsrechter liet doorspelen.

2Qter Koksijde zette door en uit een schitterende voorzet van Milan, kon Neal Senna lanceren die mooi met een overhoekse trap de 0-3 neerzette. Ook de vrijschoppen uit verdediging(Maxime) vond de voorhoede die iedere keer de tegenstander lastig maakten, dit uitstekend ondersteund door Ruben en Gauthier. We kregen nog een paar mooie kansen, maar op een van de zeldzame doorbraken van Izegem, kwam hun snelle spits alleen voor Maxim, die “de ”safe van de match maakte. We gingen rusten met een 0-3 voorsprong.

3Qter Zelfde beeld na de rust, Koksijde moest eerst opnieuw hun elan vinden. Marco, die zijn man stond werd een paar keer mishandeld door de “groten”, maar bleef gaan. Een bal uit verdediging, kon Milan verlengen naar Senna, die mooi Neal aanspeelde voor het doel 0-4. Ook Gauthier kreeg zijn kans(net over), samen met een sterk spelende Ruben, hield Koksijde het middenveld onder controle. We speelden nog verscheidene kansen uit met een voorhoede die elkaar vonden en voor iedere bal gingen. De verdediging met Arnaud, Matthew, Maxime en Marco konden iedere aanval neutraliseren.

4Qter, Met de 0-4 voor ogen en de vermoeidheid (geen vervanging op een zwaar terrein)in de groep, kwam Senna in de verdediging, Marco vooraan en Maxime op 2. Koksijde stoorde goed en zette samen met Maxim het slot op de wedstrijd. Nog een paar flitsen door beide ploegen die tot het eindsignaal er voor gingen. Moe gestreden mochten alle goed en sterk spelende 11 naar de welverdiende douches met een 0-4 tegen Izegem, en het eerste “0” op de rekening van Maxim en de verdediging.

Nog een dikke dank aan Marco om in te springen.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KFC Izegem - KVV Coxyde
Eindstand: 3-1

Op bezoek bij de laatste in de stand bracht U16 een heel povere vertoning. Een unieke gelegenheid om eens geen tegendoelpunt te incasseren werd al na 10" de grond ingeboord. Bij de eerste diepe bal stond de organisatie er niet en mocht de spits ongehinderd scoren. U16 Kwam op het slechte veld maar moeizaam in het ritme en vond zelfs geen opening in de beginfase. Izegem was in alle linies de betere en het miste nog enkele goede kansen. Toch kwam het nog op 2-0 voor de rust toen de spits van Izegem de bal tussen 5 spelers van U16 mocht aannemen met de borst, rustig draaien en vanop 20m in het dak van het doel trappen. De eerste helft ging U16 compleet de mist in. Na de rust kwam een veel gretiger U16 uit de kleedkamer en het was vooral Izegem dat nu moest wijken. De druk bleef aanhouden maar de enkele kansen die er kwamen werden niet benut. Nadat eerder Sandro met een open wonde werd afgevoerd naar het ziekenhuis moest ook Joni op het uur afhaken met last aan de lies. Op dat ogenblik had hij met een ver shot de aansluitingstreffen gescoord. U16 ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar het ging teveel lopen met de bal en vergat meermaals de bal te laten lopen. De tijd tikte verder en de frustraties staken de kop op bij U16 die verscheidene gele kaarten incasseerden waaronder enkele wegen protest. In blessuretijd kon Izegem nog een derde keer scoren toen een counter succesvol werd afgerond. Een heel povere partij van U16 waarbij nog hard zal moeten gewerkt worden.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

IP 13 A KVVC – KFC Izegem 1-5
IP 13 B KVVC – KFC Izegem 3-5
IP 17 KVVC – KFC Izegem 1-6
KSV Veurne - GU17 KVVC 2-0
IP19 KVVC – KFC Izegem 4-1

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 2-2 ( 1-0)

Na de zware 8-2 nederlaag vorige week op Westende, was het afwachten hoe onze ratjes zouden reageren in de thuiswedstrijd tegen KSV Nieuwpoort waar in de heenwedstrijd ook een zware 6-0 nederlaag geleden werd en KRC bij momenten weggespeeld werd.

KRC, zeker niet in zijn sterkste opstelling door veel geblesseerden, geraakte toch aan 12 spelers maar Olivier bleef gans de wedstrijd op de bank met een lichtte verrekking. Jeroen Dorne kon pas in de 2de helft aanwezig zijn, Zobi kon niet op tijd aanwezig zijn zodat Yoni voor de eerste maal als basisspeler kon starten, wat hij meteen zeer goed deed!!!

4’ foutje van Styn buiten de 16, mooie vrije trap maar mooie redding van doelman Gert. 7’ mooie voorzet van Styn, Tom zijn schot gaat over. 9’ verre uittrap Gert, bal tot bij Peter die zich mooi vrij kapt, schot dat net over gaat. Daarna valt de wedstrijd wat stil met een goed georganiseerd KRC dat de wedstrijd goed onder controle houdt tot in de 34’ KRC een reuzenkans krijgt, Kasper stuurt Styn mooi alleen op doel af maar Styn faalt alleen op de keeper af in de afwerking. 39’ mooi gegeven vrije trap Tom en het is Dieter die boven iedereen uit erg mooi de 1-0 binnenkopt, meten ook de ruststand na een evenwichtige 1ste helft.

48’ slecht uitverdedigen bij de bezoekers, keeper uit zijn doel en een afstandsschot van Kasper dat net naast gaat. 49’voorzet van op rechts door de bezoekers, Dries Dawyndt mist

zijn interceptie en de 1-1 wordt erg gemakkelijk binnengetrapt. 69’ voorzet van Jeroen, Kasper in 1 tijd op doel maar recht op de keeper. 71’ verre uittrap Gert, bal bij peter die de bal mooi over de doelman binnentrapt, 2-1. In De 76’ wordt en sterk spelende Jorkin zwaar in het gelaat aangetrapt en moet dadelijk naar spoed gebracht worden waar een lichte hersenschudding, neus op 2 plaatsen gebroken, een blauw oog en een gekloven lip vastgesteld wordt. KRC dient hierdoor zijn veldbezetting wat te herschikken, waardoor Nieuwpoort terug wat beter in de match komt. 81’ vrije trap maar Gert brengt redding. Als iedereen zich al klaarmaakt om de overwinning te vieren valt in de 92’ toch nog totaal onverwacht de gelijkmaker. Terug op het verkeerde moment druk naar voor, positiespel wordt vergeten, lange bal vooruit en een speler zo goed als alleen voor Gert die machteloos is tegen het schot. Eindstand een zure 2-2 na een erg verdienstelijke wedstrijd. Achteraf blijkt 1 speler van Nieuwpoort zijn identiteitskaart niet voorgelegd te hebben, zodat er mogelijks nog een 5-0 forfaitoverwinning volgt. Jammer dat de 3 punten niet op de grasmat behaald werden, maar toch een sterke collectieve prestatie van onze beloften, die steeds een stevige tegenstander zijn zolang ze maar niet op achterstand komen. Hopelijk lukt dit even goed in de volgende wedstrijd, de thuisderby tegen KSV Veurne dat ongetwijfeld erg gemotiveerd zal zijn om revanche te nemen voor hun 1-5 nederlaag in de heenwedstrijd. Het wordt ongetwijfeld terug puzzelen bij KRC om aan voldoende spelers te geraken door de schorsing van capi Dries en het uitvallen van Jorkin.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Deriemaeker Dieter(1), Declerck Jorkin, Dawyndt Dries, Luchie Sammy, Schoolaert Dries, Ameloot Tom, Declerck Yoni, De Buck Peter(1), Lams Kasper, Geryl Styn, Vandenbussche Olivier, Dorné Jeroen.

Scheidsrechter David Vanheste gaf geel aan Dieter Deriemaeker, Dries Dawyndt en Peter De Buck, allen voor spelfouten.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 3-1 (3-0)

Na de makke prestatie en 2-0 nederlaag vorige week op het veld van Nieuwkerke, stond vandaag de langverwachte derby tegen KSV Veurne op het programma. Derby die voor het laatst plaatsvond sedert het seizoen 2002-2003, toen nog in 2de provinciale. Veel volk op de been dus voor deze derby tussen 2 van de oudste voetbalverenigingen van België. De Ratjes moesten voor deze derby zeker niet gemotiveerd worden want bij KRC zaten 8 spelers met een Veurns verleden in de selectie, bij Veurne hadden MANU Julien en Frederick Coulier een KRC-verleden.

KRC zeker niet op zijn sterkst door het ontbreken van de geschorste Nicolas Platteeuw en de gekwetste Frederick Herinckx, de niet 100% fitte rob Deblock startte op de bank en belofte Kasper Lams zat voor het eerst in de selectie. Bij Veurne ontbraken sterkhouders kapitein Ignace Vanderheyden en Martijn Leune.

Wedstrijd startte met 1 minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Marcel Vanacker, oud-kantinehouder en jeugdbestuurslid bij KRC.

Nerveuse start van KRC dat reeds na 1’30 ontsnapt aan een doelpunt als een voorzet van Depoorter via de binnenkant van de paal gelukkig in de handen van doelman Dehaerne terechtkomt. 9’ eerste gevaar met een afgeblokt schot van Christopher Verbeke, bal komt bij Sylvain die een omhaal probeert maar keeper Bradley Geryl brengt redding. 13’ terug de bezoekers over links, mooie voorzet en de inkomende Jan Kesteloot trapt gelukkig net naast de kruising buiten. KRC begint beter en vooral rustiger te voetballen en in de 17’ staat het 1-0 als Kevin Desaver na een knappe actie van Sylvain de bal kan binnen trappen. 22’ Veurne met een mooie voorzet van op links, bal bij de 2de paal waar gelukkig net niet kan binnengetikt

worden. 24’ KRC met een aanval over links, bal komt bij Halim die van ver op doel trapt maar recht in de handen van de keeper. 32’ corner op links van Ferre, Christopher kan heel gemakkelijk de 2-0 binnenkoppen. 34’ terug Sylvain met een enig mooie actie, Kevin Desaver wordt alleen voor de doelman gebracht maar Kevin trapt onbegrijpelijk naast, hier moest de 3-0 een feit zijn. Maar uitgesteld is niet verloren want in de 35’ terug Sylvain met en mooie actie op links, bal voor doel waar zijn Franse spitsbroeder Christophe de 3-0 kan binnentikken. Dadelijk terug Sylvain met een voorzet, maar Christophe kan net niet binnen koppen. Ruststand 3-0 na een aarzelende start maar eenmaal de voorsprong op het bord bleek dat onze ratjes terug met vertrouwen begonnen te voetballen.

52’ schot van Sylvain uit de 2de lijn maar recht op de keeper. 59’ een mooie voorzet van de ingevallen Fré Coulier, bal geraakt met de nodige moeite toch weggetrapt door kapitein Jelle. 61’ een domper voor KRC als Sylvain een 2de gele kaart krijgt van scheidsrechter Van Gool Thomas en KRC het laatste halfuur met 10 verder moet. Een terechte 2de gele kaart, maar de 1ste was veel te licht gegeven bij de eerste fout van Sylvain die eerst ook enkele keren onbestraft aangetrapt werd. KRC slaagt er echter in om de wedstrijd rustig onder controle te houden tegen de bezoekers die nooit druk kunnen opzetten op de lokale verdediging. 73’ misverstand Arne-Halim die elkaar in de weg lopen, bal op rechts bij Fré Coulier die op doel kan trappen maar recht in de handen van Kevin. 76’ nogmaals Veurne met een actie, Kevin werkt de bal weg in corner. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde met in de 84’ nog een vrije trap van Halim, bal bij Ferre die uit de 2delijn trapt maar keeper Geryl gaat goed plat. Het is pas in de 93’ dat Veurne er in slaagt om de eer te redden wanneer na een actie op links, de bal door Floris Alleweireldt tegen de netten gewerkt wordt. Scheids VAN GOOL laat zelfs niet meer aftrappen zodat KRC de derby wint met 3-1. Een meer dan deugddoende en verdiende overwinning, al dient gezegd te worden dat KRC in het begin 2x ontsnapte aan een tegendoelpunt. KRC doet ook een schitterende zaak in het klassement daar alle staartploegen verliezen en KRC ook terugkeert tot op 1 puntje van Veurne.

Hopelijk wordt de prestatie van vandaag nu ook eens bevestigd op verplaatsing, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden op het veld van Zonnebeke, na en mindere start de laatste weken erg goed bezig.

Hopelijk toont KRC nu ook eens verplaatsing wat meer karakter en kan weer wat aansluiting gemaakt worden met de subtop van het klassement. Slecht nieuws is het ontbreken van Sylvain, geschorst door zijn 2 gele kaarten, de onbeschikbaarheid van Ludo Lecat met last aan de adductoren. Positief is dan weer de terugkeer van ‘worstenbakker’ Nicholas en een terug fitte Rob Deblock.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Goossens Styn, Lehouck Xander(81’Deblock Rob), Louage Arne, Zouber Halim, Verdonck Ferre, Desaver Kevin(1)(80’Mortier Sam), Verbeke Christopher(2)(87’Kasper Lams), Roels Sylvain, Wils Jelle.

Nils Desaever bleef op de bank.

Scheidsrechter Van Gool Thomas gaf 2x geel aan Roels Sylvain voor fouten en aan Verdonck Ferre ( niet genoeg afstand bij een vrije trap).

Sylvain is hierdoor geschorst voor de volgende wedstrijd, de verplaatsing naar SC Zonnebeke.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 28 november:

19uur30: beloften KRC- KSV Veurne

Zaterdag 29 november

10uur15: VVG Alveringem – GU11 KRC
10uur30: SK Eernegem – GU10 KRC
10uur30: KSV Diksmuide – IP14 KVVC
15uur: IP15- KSV Diksmuide
15uur: IP16 – KSV Diksmuide

Zondag 30 november

15uur: SC Zonnebeke – 1ste elftal KRC