Wedstrijdverslagen 23/25-01-2015

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 0-2 ( 0-0)

Door de afgelastingen van de vorige weken, speelden onze beloften vandaag hun eerste match van 2015 en dit opnieuw met een erg gehavende ploeg. Door het ontbreken van enkele vaste waarden kon KRC maar aantreden met 12 man. Positief was de terugkeer van Pannenaar Jurgen Schoolaert na zijn 2e kruisbandletsel. Ook was het de 1e match onder de nieuwe beloftentrainer en T2 Geert Decoene.

De match komt traag op gang met weinig doelgevaar. Een eerste kansje kunnen we pas noteren na 12’ wanneer Olivier op doel trapt, maar de bal toch nog redelijk ver over gaat. 24’ Indraaiende vrije trap van Westende, Arne houdt de bal knap uit zijn doel. 32’ Afstandsschot Westende, maar gelukkig net over.40’ Mooie actie van Kevin Desaever, dribbelt zijn man uit en trapt maar over. 43’ Balverlies centraal in de verdediging, Davo-spits alleen op Arne, hij trapt maar de paal brengt redding. Op de rebound is Arne attent genoeg om eerst op de bal te zijn. Hier komt KRC heel goed weg. 1 minuut later terug KRC met opnieuw Kevin met de voorzet naar Peter, die mist zijn controle waardoor het schot niet meer optimaal is en ver naast gaat. Jammer, want dit kon een uitstekende mogelijkheid zijn. Ruststand 0-0, na een evenwichtige eerste helft. Westende eiste het merendeel van het balbezit op, maar was zelf niet in machte was om hun balbezit om te zetten in kansen, waardoor KRC al bij al makkelijk stand hield.

De 2e helft moet KRC het stellen zonder zijn creatieveling Stijn Geryl, maar komt Jeroen Dorné de troepen versterken. Opnieuw hetzelfde spelbeeld in de 2e helft, alleen is het terrein door de vrieskou heel moeilijk bespeelbaar geworden. 55’ Een schot van Peter, maar afgeblokt. 57’ Counter van KRC met opnieuw Peter aan het kanon, maar zijn schot gaat centimeters naast. 59’ Uitstekende mogelijkheid voor Davo, maar gelukkig voor KRC devieert de Westende-spits de bal naast. 60’ vrije trap Westende recht op doel, Arne schat de bal fout in het staat 0-1. Jammer voor KRC en voor Arne die overigens een uitstekende match speelde. 62’ Voorzet van Zoubi, de bal waait over iedereen en valt op de lat. De rebound is voor Kevin maar de keeper pakt zijn schot. 67’ Westende speler Van Broeck gaat op wandel door de KRC verdediging en dribbelt 3-man, komt alleen voor Arne en trapt de 0-2 tegen de netten. KRC probeert te reageren maar het is Davo die tot de eerstvolgende kans komt met een afstandsschot, maar Arne pakt. 77’ Vrije trap Kevin, Olivier kan deviëren, maar de keeper houdt de 0. 83’ Opnieuw staat Arne pal op een doelpoging van Westende. 86’ Nog een ultieme poging van KRC met een trap van Jeroen, maar opnieuw toont de Davo keeper zich de meerdere. Eindstand 0-2, na een moeilijke pot voetbal, maar waar er met een positief gevoel kan op terug gekeken worden. De organisatie stond er en van daaruit moet er verder gebouwd worden naar de volgende matchen toe.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Stijn Geryl, Jorkin Declerck, Dries Dawyndt, Kevin Deman, Yoni Declerck, Jurgen Schoolaert, Olivier Vandenbussche, Kevin Desaever, Zamani Zobeidullah, Peter De Buck, Gert Dawyndt en Jeroen Dorné.

Er was geel voor Jurgen Schoolaert (fout).

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Diksmuide
Eindstand: 1-0 (1-0)

Na de deugddoende overwinning van vorige week op het veld van Elverdinge, stond deze week de derby tegen KSV Diksmuide op het programma, Diksmuide waartegen KRC in de heenwedstrijd nipt met 3-2 verloren had, nadat domweg een 1-2 voorsprong tegen 10 thuisspelers nog uit handen gegeven werd.

KRC startte zonder de geelgeschorsten Rob Deblock en Nicolas Platteeuw, worstenbakkers van dienst en zonder de zieke Ferre Verdonck. Styn Goossens die kort voor de wedstrijd vertelde dat hij volgend jaar bij Diksmuide zou spelen, behield het vertrouwen van trainer Chris Plaisier en mocht starten. Styn beschaamde dit vertrouwen niet en speelde een sterke wedstrijd tegen zijn toekomstige ploeg.

Wedstrijd wordt afgetrapt door advocaat Dirk Dawyndt, schepen van sport van de gemeente Koksijde voor wie de wedstrijd toch een speciaal tintje had met zijn zoon Dries bij de selectie van KRC en zijn petekind als trainer van KSV Diksmuide.

Vanaf het begin van de wedstrijd is het balbezit voor de bezoekers, tegen onze Ratjes die duidelijk erg gemotiveerd zijn en zeker niet van plan zijn om te wijken voor het sterke Diksmuide. Veel middenveldspel, weinig doelgevaar, stevige duels en pas in de 17’ eigenlijk maar het 1ste doelgevaar wanneer Kasper Sylvain kan aanspelen, mooie voorzet maar Christopher kan niet genoeg kracht op de bal steken om binnen te koppen. 19’ een actie centraal door het midden van Sylvain, maar zijn schot wordt afgeblokt in corner. 24’ fout van Sylvain recht voor doel, vrije trap recht op doelman Kevin getrapt. 26’ voorzet op links door Frederic Herinckx, het is Christopher die doorkopt tot bij Sylvain die hard op doel kan koppen maar het is de bezoekende doelman en ex-KRC’er Fabrice Vanisacker die de bal uit doel kan zweven. 37’ is het moment van Halim gekomen, maakt zich mooi vrij van enkele tegenstanders en trapt met een lage schuiver de bal in de verste hoek binnen, 1-0 met een erg mooi doelpunt. Op slag van rust nog eens dreiging van de bezoekers, eigenlijk hun enige dreiging uit de 1ste helft, een vrije trap die mooi over de grond naar de verste hoek draait maar Kevin staat op de juiste plaats om de bal in corner te duwen. Ruststand 1-0.

47’ goede actie van Diksmuide over rechts, bal wordt centraal voor doel gegeven maar gelukkig niemand van de bezoekers op de juiste plaats om binnen te trappen. 52’ overdreven beslissing van scheidsrechter Van Eeckhout Werner, stevige tackle van Christopher die toch lichtjes de bal raakt, tegenstander gaat natuurlijk voor dood neer en een rode kaart voor onze Franse spits, KRC moet dus nog 38’ met 10 verder. 55’ actie van Kasper op links, brengt mooi de bal voor, bal komt op links bij Frederic die mooi voorzet maar de bal kan weggekopt worden. 57’ aanval Diksmuide, schot van Vandewaetere dat juist naast gaat. 63’ terug KSVD met een bal die juist in het dak van het doel gelepeld wordt. 66’ Frederic met een actie in de 16, maar zijn schot wordt nog afgeblokt. 67’ voorzet van op rechts, kopstoot gelukkig recht op keeper Kevin, bal wordt in een 2de fase nog binnengewerkt maar gelukkig vanuit buitenspel. 71’ wordt Sylvain wanneer hij wil doorstoten gesandwicht tussen 2 bezoekers, resultaat een schouder uit de kom en onze topschutter moet even later vervangen worden door de heroptredende Styn Geryl. 72’ voorzet van op links, door een bezoeker kort voor doel gelukkig nog overgetrapt. 83’ actie Styn Geryl, bal komt bij Xander die van op de achterlijn nog kan voorzetten, schot van de ingevallen Sam Mortier maar te slap om Vanisacker te verontrusten. 89’ nog een vrije trap op een mooie plaats voor de bezoekers, gelukkig ruim over doel getrapt. Scheids laat nog doorspelen tot in de 96’ maar KRC blijft knokken voor iedere bal en uiteindelijk wordt de wedstrijd afgefloten op een gevleide, maar zeker hard bevochten 1-0 eindstand,3 belangrijke punten erbij op het conto van KRC. Vandaag toonde KRC veel karakter en inzet en bevestigde zo zijn goede prestatie van vorige week op Elverdinge. Hopelijk volgende week terug een bevestiging op verplaatsing naar SK Staden, voor het seizoen getipt als één van de titelkandidaten maar ondertussen 4 punten onder onze Ratjes geklasseerd. Het zal wel moeten zonder de geelgeschorsten Halim Zouber en Kevin Dehaerne, terwijl topschutter Sylvain waarschijnlijk een 10-tal dagen uit zal zijn met zijn

schouderkwetsuur. Positief is dan weer de terugkeer van Rob Deblock en Nicolas Platteeuw na hun gele schorsingsdag.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Dries Schoolaert, Jelle Wils, Styn Goossens, Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Dries Schoolaert, Jelle Wils, Styn Goossens, Halim Zouber(1), Arne Louage, Xander Lehouck, Frederic Herinckx(92’Dries Dawyndt), Sylvain Roels (72’Styn Geryl), Kasper Lams(64’ Sam Mortier), Christopher Verbeke.

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Jelle Wils, Halim Zouber, Sylvain Roels en Frederic Herinckx voor spelfouten. Kevin Dehaerne en Dries Dawyndt kregen geel voor tijdwinnen.

Er was direct rood van Christopher Verbeke voor een te late tackle.

Voor Halim Zouber en doelman Kevin Dehaerne was dit hun 3de geel kartonnetje zodat zij geschorst zijn voor de volgende wedstrijd tegen SK Staden.

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 30 januari:
19uur30: KSV Nieuwpoort – beloften KRC

Zaterdag 31 januari:
9uur15: U10 KRC – KSV Nieuwpoort ( kunstgrasterrein Koksijde)
9uur15: U10 KRC – KSV Nieuwpoort ( kunstgrasterrein Koksijde)
10uur30: SK Spermalie-Middelkerke – U7 KRC
10uur30: KSV Oostkamp – IP14 KVVC
15uur: IP 15 KVVC – KSV Oostkamp
15uur: IP16 KVVC – KSV Oostkamp

Zondag 1 februari
15uur: SK Staden – 1ste elftal KRC