Wedstrijdverslagen 25/26-04-2015

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Veurne - KRC

Voor deze laatste wedstrijd trokken we naar Veurne. Het was, door de vele afwezigen bij de U11, een vertimmerde ploeg. Enkele spelers werden doorgeschoven en/of verwisseld van ploeg om alle spelertjes nog een wedstrijd te kunnen laten voetballen, wat tenslotte nog het belangrijkste is! Vanaf de opwarming zag men al dat dit een "laatste seizoen wedstrijd" zou zijn. Altijd trainend en spelend op een kunstgrasveld hadden onze spelers heel wat last met de staat van het veld in Veurne. Dit was tijdens de wedstrijd ook te zien. Vele slechte controles, slechte passing, vanaf de eerste minuten een paar tegendoelpunten die te gemakkelijk geslikt werden en de moed zonk tot in de schoenen. Best dat er geen vervolg kan gebreid worden aan deze wedstrijd daar dit onze laatste wedstrijd van dit jaar was waarbij ik nogmaals allen bedank voor hun inzet, de ene al wat meer dan de andere.

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 5-1 (1-1)

Laatste wedstrijd van het seizoen die enkel in het laatste quarter enig niveau haalde. 11' Lesra alleen op doel maar verliest controle over de bal. 18' Afstandsschot Lesra naast 24' Strafschop feilloos omgezet door Lesra 1-0.32' Voorzet Syllah voorlangs niemand om in te tikken. 34' Afstandsschot Lesra niemand gevolgd om de geloste bal in te tikken 36' Inlegger van Marco van de lijn gehaald. 37'Syllah legt bal af voor Marco die buitenspel stond. 40' Op slag van rust vrijschop Diksmuide in de kruising 1-1 43' Aaron redt op een cruciaal moment. 44' Hugo valt uit met een zware blessure. 45' Uit de draai getrapt van Syllah maar naast. 51' Schot Lesra keeper pakt. 53' Vrijschop Lesra op de lat 61' Schot Diksmuide naast. 63' Nogmaals poging Diksmuide naast. 67' Vrijschop Lesra Mathias kopt in de handen van doelman. 68' Nieuwe vrijschop Lesra deze maal kopt onze kleine Syllah binnen 2-1. 71'Tegenprik Diksmuide Joram kopt bal van de lijn. 73' Marco zet druk op de keeper en veroverd de bal 3-1. 75'Slecht ontzetten Diksmuidse verdediging Marco zit ertussen 4-1. 77' Marco vergeet zijn hattrick in 4 minuten tijd af te maken en besluit naast 80' Lesra zet de kroon op het werk 5-1. Moeilijker dan men denkt volgens het verslag tegen een moedig Diksmuide die enkel in de slotfase onderging. Nogmaals veel succes aan Kiara die volgend jaar de kleuren en het doel van Club Brugge zal verdedigen. Was voor mij een seizoen met ups en downs maar vond het leuk in zo een leuke en warme club te werken. Wie weet zien we elkaar nog terug in de toekomst.

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 0-3 (0-0)

Vandaag met 13 man en iedereen was beschikbaar voor de IPU15. Remi en Milan (wel aanwezig) gekwetst. Het werd bijna een copy van de wedstrijd thuis met een strakke wind en de 0—0 aan de rust. Ook was het veld keihard en mede door de wind was de bal moeilijk bespeelbaar. We speelden onze laatste competitie wedstrijd tegen Diksmuide, wat altijd een moeilijke ontmoeting is. Dit na een goeie match woensdag tegen Roeselare, waar we een schitterend traject besloten in de halve finale (slechts een doelpunt verschil) waarin we wonnen tegen Zulte-Waregem (plus elite spelers) en Eernegem (kampioen IPU 15 –VFV-2B(nationaal)) iedere keer over twee wedstrijden.

1 Qter, Tegen wind. De eerst 10 minuten hadden we het moeilijk tegenwind, de te hoge ballen hielpen niet. Diksmuide speelde de eerste kansen bij elkaar, maar ook zij vonden het doel niet. Koksijde kreeg langzaam de bal over de middellijn, maar waren te nonchalant in de afwerking. Diksmuide verraste de verdediging met een mooie aanval, maar opnieuw over. Het bleef 0—0

2 Qter Eerste serieuze aanval door Koksijde, waar Neal, Jari en Senna hun goeie doelman uittesten, ook Simon probeerde, maar het was moeilijk het doel te vinden in de wind. Diksmuide kreeg hun kans en gelukkig kon Maxim met een prachtige “voetveeg ”de bal uit het doel houden. Met de 0—0 gingen we rusten.

3 Qter Koksijde zette beter voetbal neer op het slecht veld, maar zoals dikwijls werd er te veel geaarzeld om te besluiten en de verscheidene kansen kregen geen gevolg. Een mooie combinatie bracht de bal voor een open doel, waar Jari door een botsende bal net over trapte. Iedereen probeerde er iets aan te doen. Neal ging aan de haal en passeerde de ganse Diksmuidse verdediging, maar besloot jammer genoeg net over(had beter verdiend) Ook ditmaal eindigde het Qter in 0—0.

4 Qter Koksijde bleef drukken en Diksmuide moest dikwijls naar de noodrem grijpen. Op een vrijschop plaatste Haris de bal hard onder de deklat, waarop de doelman de bal moest lossen. De goed gevolgde Gauthier botste de bal tegen de paal, waarop Senna de bal binnenkreeg.0—1. Opluchting en beter spel. De volgende vrijschop genomen door Ruben (op vraag van de toeschouwers!). Iedereen verwachte een hoge trap, maar Ruben wist te bal laag naar Gauthier te trappen, die met een draai de bal mooi in het doel deed verdwijnen 0-2 (het kon een ingestudeerd nummer zijn). Nu kwam de ene mooie combinatie na de andere waarin Dante mooi Arnaud lanceerde die over besloot. Een inworp door Maxime vond Senna die met een draai de doelman verraste 0—3. Nog een paar kansen en de goed fluitende scheidsrechter floot af op de 0—3.

Zo konden onze jongens de tweede ronde met een overwinning besluiten, waarin ze 35 doelpunten maakten (waarvan Senna 15 voor zijn rekening nam) ondanks 3 afgelaste wedstrijden. Ook 5 maal de nul gehouden. We eindigden op een goeie derde plaats, ondanks het moeten missen van onze doelman en een speler voor de meeste van de wedstrijden. Proficiat aan de spelers en dank aan Dany en Serge voor de zorgen in dit moeilijk jaar. Nu nog een paar tornooien en volgende jaar???? Vergeet niet de pasdag woensdag.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 3-2

Geen verslag ontvangen

 

Bijzondere Reserven
WS Adinkerke- KRC De Panne
Eindstand: 2-4 (0-1)

Laatste competitiewedstrijd voor onze beloften met de korte verplaatsing naar Adinkerke waar moest gespeeld worden tegen de reekskampioen. Door vele afwezigen, gekwetsten en door andere omstandigheden geraakte KRC slechts aan 11 spelers om te starten. Gelukkig waren 1ste ploegspelers Arne Louage, Nicolas Platteeuw en Jelle Wils bereid gevonden om nog eens hun schoenen aan te binden voor deze derby. Natuurlijk ongenoegen bij Adinkerke omdat KRC zogezegd met zijn ‘volledige’ 1ste ploeg speelde, maar laten we niet vergeten dat KRC maar een 3de provincialer is die moet spelen tegen de beloften van de kampioen uit 1ste provinciale, die eigenlijk niet op zijn plaats zit in deze bijzondere reeks waarin maar beloftenploegen van 3de provincialers spelen.

Onze jongens trokken zich niets aan van het commentaar van de lokale ploeg en begonnen erg sterk aan de wedstrijd. 3’ reeds een mooie actie van Styn die foutief afgestopt wordt. Vrije trap van Jelle maar de keeper kan de bal uit doel houden. 7’ voorzet van Pieter Geerts, voorzet komt tegen de paal terecht en springt terug het veld in. 18’mooie actie op rechts, 1-2 met Tom, mooie Messiaanse actie van Styn di erg mooi de 0-1 op het bord zet. Daarna valt KRC wat stil en de thuisploeg begint meer en meer de bal op te eisen, zonder eigenlijk tot echt uitgespeelde kansen te komen. 39’ wel een vrije trap net buiten de 16, knappe redding van doelman Gert op de mooi geplaatste bal. Ruststand 0-1.

Schitterende start van de 2de helft want in de 48’ terug Styn Geryl met een erg mooie actie, afgerond met een mooie trap in de bovenhoek, 0-2. 66’ vrije trap WSA, Gert brengt bizar redding met zijn voeten. Verre ingooi die erop volgt wordt evenwel wel binnengetikt, 1-2. 76’ ingooi KRC, Pieter Geerts kan de net ingevallen Jeroen Dorné aanspelen die alleen op de keeper kan afgaan en beheerst de 1-3 stand op de bordjes zet. 83’ bal ver vooruit getrapt, bal komt bij Pieter Geerts die alleen op de keeper kan afgaan maar ditmaal brengt de keeper redding. 87’ voorzet-schot van thuisspeler Wesley Butaye, die volgend jaar bij KRC komt spelen, belandt tegen de lat. 89’ mooie aflegger van Pieter Geerts naar Arne Louage, erg goed schot maar mooie redding van thuiskeeper Peeren. 90’ terug een Barcelonese actie van Styn, bal door het centrum naar Jeroen die KRC op 1-4 trapt. Het is uiteindelijk de thuisploeg die terug na een verre ingooi de eindstand op 2-4 kan brengen.

Knappe overwinning van een sterk KRC dat daarmee een moeilijk 1ste seizoen in de bijzondere reeks op een mooie manier afsluit. De bijzondere reeks vroeg zeker een periode van aanpassing waarin KRC moest leren minder naïef te voetballen en ook door veel gekwetsten bij het 1ste elftal en beloften moest bijna iedere week met een andere ploeg gespeeld worden. Volgend jaar wordt terug gekozen voor de bijzondere reeks en kunnen onze beloften een stapje hoger mikken met een uitgebreide spelerskern.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Kevin Deman, Jelle Wils, Nicolas Platteeuw, Dries Dawyndt, Yoni Declerck, Arne Louage, Pieter Geerts, Tom Ameloot, Styn Geryl(2), Peter De Buck, Jeroen Dorné(2)

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 2 mei 2015:
9uur30-16uur30: 12de Ratjestornooi-Plopsacup U17

Zondag 3 mei 2015:
10-16uur30: 12de Ratjestornooi-Plopsacup U15

Zaterdag 9 mei 2015:
9uur30-12uur30: 12de Ratjestornooi-Plopsacup U9
13uur-17uur30: 12de Ratjestornooi-Plopsacup U7
13uur30-17uur30: 12de Ratjestornooi-Plopsacup U8

Zondag 10 mei 2015:
9uur-12uur30: 12de Ratjestornooi-Plopsacup U11
11uur-17uur: 12de Ratjestornooi-Plopsacup U13
13uur30-17uur30: 12de Ratjestornooi- Plopsacup U10