Wedstrijdverslagen 27/28-09-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – SP Keiem

Onze kustjongens ontvingen de vrienden van Keiem die blijkbaar veel meer gemotiveerd waren dan onze jongens. Van in het begin werd er veel te laks gevoetbald, te ver van de man gespeeld waardoor weinig balrecuperatie. Na het 1e kwartier kwam er een beetje schot in de zaak. Er werd van bij de aftrap druk gezet, de bal werd mooi rondgespeeld. Dit resulteerde met enkele fraaie doelpunten en een achterstand werd in de kortste keren omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Dit was blijkbaar van korte duur. Voor de rest van de wedstrijd werd er opnieuw weinig druk gezet, teveel met de bal gelopen met veel balverlies tot gevolg. Keiem kwam terug tot 3-3. In het laatste kwartier konden onze jongens de bordjes op 4-3 plaatsen. Er wordt verwacht om in onze volgende wedstrijd tegen Veurne en dit op 11 oktober er een andere partij voetbal van te maken!

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
WS Bulskamp - KRC

Voor het eerst dit seizoen konden de Luizboys de zege op zak steken en hoe!! Meteen was duidelijk dat het een walk-over ging worden. Het Koksijds kanon stond op scherp en de kanonniers van dienst waren Alexander (3), Numa (acht treffers!), Aryan (2), Thomas P, Thomas D, Maxim, Matteo en Robin. C ‘est bon pour le moral!

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Wevelgem City - KVV Coxyde
Eindstand: 7-0 (4-0)

Na de donderpreek van vorige week waren we benieuwd of het effect heeft gehad. Het weer was perfect en Wevelgem begon super na 2' was het al 1-0. Wevelgem was te snel voor onze verdediging en Kiara werkte weg maar in rebound 2-0. Tibo liep de foute kant van zijn man en 3-0. 16' Hugo gaat alleen af op de keeper, maar die pakt. Aan de overkant had Kiara haar werk. 23’ Een mooie actie van KVVC maar 3 keer op doel trappen en nog niet binnen. Wevelgem met een kopbal in de handen van Kiara. Mathias voor het open doel op aangegeven van Syllah, maar die mist. Lesra met een schot op doel, de keeper duwt in corner; ·Mooie actie, Wevelgem kopbal op doel 4-0 Wevelgem met actie op doel, de bal wijkt af, Kiara gaat de verkeerde kant op, maar redt nog met de voet. 5-0 Arne die slecht ontzet in de voeten van een Wevelgem speler. 47' een safe die mocht gezien worden van Kiara en hoekschop. Wevelgem voorlangs of over maar op de 53' toch raak 6-0 Hugo met een schot op doel maar in het zijnet, Syllah juist naast de paal maar keeper tikt uit. Kiara moest nog enkele keren alles uit de kast halen om de schade te beperken, maar moest zich toch nog eens gewonnen geven 7-0, tevens de einduitslag. Er is weinig goeds te zeggen over deze match dat alleen bestond uit achter de bal aan lopen. We kwamen altijd tekort aan de bal en toonden geen inzet of vechtlust. Bedankt aan die ene supporter die er was want het is vooral als je het moeilijk hebt dat je alle steun en positieve coachen nodig hebt!!!

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Wevelgem City
Eindstand: 1-1 (0-1)

Met 12 man vandaag(Matthew afgemeld) en Dany reeds aan het feesten. De zware taak om hem te vervangen aan Serge, met duidelijke instructies. Ook mensen van het audit op ‘t veld en een nerveuse reserve delegatie. 1Qter Opnieuw zagen we Koksijde goed starten, maar werden genomen door een snelle, goed spelende nr. 9 die alleen op Maxim afging en 0—1, na pas 5 minuten, iedereen geschrokken. Serge zette een dubbele dekking op de nr. 9, die vanaf dit moment werd geneutraliseerd. Van dat moment drukte Koksijde. We zagen goed samenspel, resulterend in hoekschoppen of ‘net niet’. Neal net over, Senna foutief gestopt(Bal net over), Simon voor doel en een voet doelman te veel en we bleven komen. 2Qter Koksijde zette door met pogingen die net stranden of over gingen. Verdediging ging mee(met de dekking op nr 9 niet te vergeten), met een paar flitsten van Maxime en Ruben, maar de laatste bal wilde niet goed vallen. Wevelgem kwam nog een paar keren dreigen net voor rust, gelukkig was Maxim alert en maakte een paar mooie reddingen. Senna, sterk in midden zond Yûnis weg, maar opnieuw net gestopt. Rust 0—1. 3Qter Na rust zag Dante zijn kans, net naast. We bleven rond het doel van Wevelgem spelen, maar kregen de bal niet over de lijn. Neal/Senna/Simon brachten hun verdediging keer op keer in problemen; Maxime met een rush bediende Simon, die de bal voor doel bracht, maar opnieuw te veel Wevelgemse benen. Toen kreeg Senna uit het midden goed de bal voor zijn voeten en met een prachtig schot de bal over de doelman in het net deed verdwijnen. Koksijde gelanceerd(ondanks het geschreeuw coach Wevelgem), Simon een op een met de doelman, echter de voet te veel en bal er naast. 4Qter Op suggestie verwisselden Neal en Milan posities, gezien kleine ruimte voorlinks. Beiden, onwennig in die positie, speelden uitstekend. De verscheidene vrijschoppen werden uitstekend genomen door Arnaud, Ruben en Neal(als getraind deze week) en vonden de hoofden. Echter gingen de ballen over. Koksijde ging voor iedere bal, als er meer inzat. Wevelgem moest steeds de bal ontzetten. Op een ingooi van Maxime kwam de bal voor ‘t doel, maar opnieuw een been te veel. Gauthier schilderde een paar keer de bal op de hoofden, maar weer over. Koksijde bleef goed samenspel tonen en Wevelgem snakte naar adem, de Nr 9, totaal gefrustreerd liep tegen een gele kaart na een duel met Maxime. Milan alleen voor doel, net over. Hoekschop met 2 minuten te gaan, hopend maar te kort en plots Milan met een hard schot tegen de deklat, bal naar beneden.....Nog een poging door Nr9, netjes gestopt door Ruben; geschreeuw voor een strafschop en een woedende Wevelgemse bank. Gezien het verloop van de wedstrijd verdiende Koksijde misschien wel 3 punten. We zagen een goed samenspelende Koksijde die voor iedere bal ging. Proficiat jongens!

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Coxyde – Wevelgem City
Eindstand: 2-4

Geen verslag ontvangen

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

SV Wevelgem - IP 13 A KVVC 1-3
SV Wevelgem - IP 13 B KVVC 5-1
Wevelgem City - IP 17 KVVC 3-2
GU17 KVVO – KSV Veurne 3-5
Wevelgem City - IP19 KVVC 4-3

 

Bijzondere Reserven
KSV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 6-0 ( 2-0)

Na 4 opeenvolgende nederlagen, zonder ooit weggespeeld te zijn, trokken onze beloften met veel optimisme naar het kunstgrasveld van Nieuwpoort, waar moest gespeeld worden tegen een tegenstander die de laatste plaats deelde met KRC in de rangschikking. Goed begin van de wedstrijd met in de 6’ een bal mooi tussen verdedigers door naar Sam, Sam alleen op doel af maar zijn schot eindigt tegen de paal. En in plaats van 0-1 staat het 3’ later 1-0. Geen oplettendheid achteraan bij KRC, corner kan kort gegeven worden, voorzet naar de 2de paal waar een thuisspeler helemaal alleen staat en ongehinderd kan binnen koppen. 11” corner KRC, geharrewar voor doel, bal bij Sam die op doel kan trappen maar net naast. 20’thuisploeg glipt door de buitenspelval, gekruist schot op doel maar gepakt door doelman Gert. 22’ wat ruimte voor Kevin Desaver voor een schot, maar de bal gaat ruim naast. 23’ Nieuwpoort met een mooie aanval over rechts, mooie voorzet maar gelukkig net te laat om binnen te tikken. 25’ erg dom balverlies achteraan bij KRC, met 1 pas komt een thuisspeler alleen voor doel en hij trapt overhoeks de 2-0 op het bord. 28’ Bal via Kevin tot bij Tom, voorzet naar de net ingevallen Jetro die van dichtbij naast kopt. 31’ Kevin, randje buitenspel, alleen op doel af maar een thuisverdediger blijft druk zetten en Kevin trapt de bal hoog over doel. 38’ terug klungelig balverlies, terug alleen op doel af maar gelukkig naast besloten. Ruststand 2-0.

46’ een voorzet van Jeroen, misverstand achteraan bij Nieuwpoort, Sam kan op doel trappen maar juist naast. 49’ mooi gegeven vrije trap Nieuwpoort, bal juist over doel buiten. 50’ de KRC-verdediging terug erg simpel uitgespeeld, terug speler alleen op Gert af, die de poging kan stoppen. 53’ snelle counter Nieuwpoort, bal via rechts voor doel gebracht waar de bal ongehinderd kan binnengetrapt worden. 63’ terug de thuisploeg met een actie zonder veel tegenstand te ondervinden, schot op doel en de bal via de paal binnen, 4-0. En het wordt nog erger voor KRC dat er echt niets meer van terecht brengt en overal te laat komt tegen een thuisploeg die nu met veel vertrouwen voetbalt. 65’ dan ook 5-0, lange bal op links, voorzet en moederziel alleen wordt de bal terug in de KRC-netten gelegd. 77’ eindelijk eens een deftige actie, Kasper met en individuele actie alleen op de keper af maar die blokt Kaspers poging af. 74’ nog eens een hoekschop, bal terug heel, heel, heel gemakkelijk binnengekopt 6-0. Nieuwpoort speelt rustig de wedstrijd uit tegen onze machteloze Ratjes, zodat scheids Marc Coopman de wedstrijd affluit op een zware 6-0 nederlaag. Meer dan verdiende nederlaag na een erg, erg zwakke wedstrijd, waarin vooral na de 2-0 geen karakter getoond werd om zich terug in de match te knokken. Onze beloften zullen zeker heel wat meer voetbalverstand en inzet moeten verwerven, anders dreigt het nog en heel lang en pijnlijk seizoen te worden. Hopelijk zien we vrijdagavond een reactie, terug op verplaatsing naar de buren van het sterke Veurne. Zoals vanavond gespeeld werd, dreigt in Veurne en zware afstraffing!!!!!!!!!

Speelden voor KRC:

Dawyndt Gert, Luchie Sammy, Verstrynghe Nicholas, Schoolaert Dries, Dawyndt Dries, Desaever Nils, Lams Kasper, Declerck Jorkin, Desaver Kevin, Mortier Sam, Geerts Pieter, Ameloot Tom, Deriemaeker Dieter, Dorné Jeroen, Bobo Mipuka Jetro.

 

1ste Elftal
KSV Diksmuide - KRC De Panne
Eindstand: 3-2 (1-1)

Na het eerste puntenverlies door de 2-6 thuisnederlaag tegen Elverdinge, stond KRC deze week terug voor een zware opdracht met de verplaatsing voor een zaterdagwedstrijd tegen titelkandidaat KSV Diksmuide. Mooie infrastructuur, goede grasmat en veel volk zorgen voor een speciaal sfeertje in deze derby.

KRC nog zowat op zijn sterkst, spits Christopher Verbeke speelde zijn laatste partij voordat zijn schorsing van 4 speeldagen ingaat, zware schorsing die ook in beroep gehandhaafd bleef op 4 speeldagen.

Scherpe ploeg van de thuisploeg wat in de 8’ reeds resulteerde in een kopbal van een thuisspeler tegen de lat na een corner op rechts. 11’ mooie strakke voorzet van op links door Arne, verdediger miskijkt zich op de bal maar Christopher kan niet bij de bal om op doel te trappen. 21’ erg mooie voorzet van een erg bedrijvige Rob, Christophe kan bij de 2de paal net niet bij de bal om af te werken. Thuisploeg heeft duidelijk wat gas teruggenomen en onze Ratjes komen steeds beter in de wedstrijd. 26’ mooie individuele actie Frederick Herinckx, mooie voorzet en Christopher wordt aangetikt en gaat onderuit in de 16, scheidsrechter Coussement Jens laat echter doorspelen. 31’ snelle tegenaanval KRC, Sylvain met een voorzet van op rechts die door een thuisspeler bijna in eigen doel verwerkt wordt. Op de erop volgende corner is het Nico die hard op doel kan trappen, maar zijn schot wordt afgeblokt in corner. Maar in de 32’ staat het toch 0-1 als kapitein Jelle een voorzet van Rob binnenkopt. Thuisploeg duidelijk aangeslagen en KRC houdt de wedstrijd rustig onder controle totdat de scheids in de 41’ zwaar in de fout gaat als hij thuisspeler De Kesel, die meer dan duidelijk buitenspel staat, laat doorgaan om de gelijkmaker te scoren. Protest van doelman Kevin levert hem enkel een gele kaart op, foutieve beslissing van de scheids levert KRC een tegendoelpunt op. 43’ KSCD met een schot van ver, doelman Kevin duwt de bal tegen de deklat, terugspringende bal wordt nog binnengetrapt maar de scheids heeft nu wel buitenspel gezien. 45’ nog een harde vrije trap van Rob, bal kan juist weggetikt worden door de keeper. Ruststand 1-1.

2de helft start in de 46’ met een onrechtstreekse vrije trap van de thuisploeg net buiten de 16, harde knal maar Kevin werkt de bal weg. 49’ doorbraak thuisploeg, terug op het randje buitenspel, maar Ludo kan de bal nog wegwerken. 52’ mooie actie Frederick, mooie voorzet naar Christopher die de bal jammer genoeg voorlangs buiten kopt. 56’ Frederick alleen door op doel, hij wordt net buiten de 16 neergehaald door Decapmaker die terecht met rechtstreeks rood van het veld gestuurd wordt. Vrije trap levert jammer genoeg niets op. 66’ wordt Sylvain aangetikt in de 16, terug laat de scheids doorspelen. Maar in de 76’ een mooie KRC-aanval via Frederick, Arne en het is Christopher die Sylvain alleen voor de keeper brengt en Sylvain werkt natuurlijk zoals we van hem gewoon zijn beheerst af, 1-2 met zijn 8ste doelpunt van het seizoen. De thuisploeg vindt geen oplossingen tegen de goede KRC-organisatie maar in de 81’ toch een kansje als Nico gelukkig een schot kan afblokken bij een tegenaanval van KSVD. Maar in de 83’ loopt het ongelooflijk fout bij KRC als thuisspeler De Kesel van op de middenlijn vertrekt met een persoonlijke actie waarbij hij zonder al te veel moeite een 6-tal

KRC’ers uitspeelt en al te gemakkelijk de gelijkmaker kan binnentrappen. Een werelddoelpunt voor De Kesel, maar ook kinderachtig verdedigd bij KRC. Onze jongens zijn duidelijk aangeslagen en in de 85’ wordt er terug een doelpunt weggegeven wanneer een voorzet bij de volledig vrijstaande Laperre komt die de bal maar simpeltjes binnen te tikken heeft, 3-2 voor de thuisploeg met 1 cadeaudoelpunt en 2 weggeefdoelpunten. 90’ nog een vrije trap voor doel, schermutseling voor doel, Christopher kan op doel trappen maar de bal gaat via de ingevallen Niels Cleeren nog buiten. Eindstand 3-2, hard verdict voor KRC dat de overwinning in handen had, maar door eigen schuld uiteindelijk de boot inging.

Het wordt herpakken voor onze Ratjes, want zondag volgt met de komst van SK Staden, voor de seizoenstart getipt als één van de grote favorieten op de titel, terug een zware tegenstander.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic ( 82’ Ferre Verdonck), Goossens Stijn, Platteeuw Nicholas, Wils Jelle(1), Lehouck Xander(89’Halim Zouber), Louage Arne (87’ Niels Cleeren), Deblock Rob, Herinckx Frederic, Verbeke Christopher, Roels Sylvain(1).

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Lecat Ludovic(fout), Lehouck Xander(fout), Jelle Wils(fout), Kevin Dehaerne(protest) en Roels Sylvain ( protest).

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 3 oktober:

19uur30: KSV Veurne – beloften KRC

Zaterdag 4 oktober

9uur15: GU11 KRC- VVG Alveringem ( kunstgrasveld Koksijde)
10uur30: SV Oostkamp – IP14KVVC
15uur: IP15- SV Oostkamp
15uur: IP 16- SV Oostkamp

Zondag 5 oktober

15uur: 1ste elftal KRC- SK Staden