Wedstrijdverslagen 28/29-03-2015

Gewestelijke U7 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Davo Westende - KRC

Geen verslag ontvangen

 

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC - SK Spermalie-Middelkerke

Na een mindere prestatie van vorige week werd er vandaag van de spelers een andere aanpak verwacht. Niets was minder waar in de eerste 30 min. Het was knap lastig voetballen tegen een niet voetballende ploeg die wel goed druk zette in balverlies. Er werd in de eerste 30 min teveel gelopen met de bal aan de voet en weinig bewogen zonder bal.

De 2e 30 minuten was veel beter. Er werd minder gelopen met de bal aan de voet waardoor het spel veel vlugger verliep en meer druk werd gezet op de speler in balbezit. Daardoor werden er veel kansen gecreëerd, werden er maar weinig maar dan wel op mooie manier verzilverd. De tegenstrever trapte zoveel mogelijk de bal weg. Die viel enkele malen in hun voordeel en konden daaruit ook scoren.

We trokken aan het kortste eind maar kregen van de tegenstander wel te horen dat wij, in tegenstelling van hun, het wel proberen al voetballend op te lossen. Ook leuk om dit eens te horen.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – SP Keiem

Geen verslag ontvangen

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Oostkamp
Eindstand: 6-1 ( 4-0)

Een stevige wind waar we tegen speelden en de match werd op gang gefloten. Het spel ging op en neer maar het was KVVC die de match in handen nam. Oostkamp met een eerste doelgevaar maar naast. Hugo die mooi voorzet en Marco die zijn schot mist. Lesra die Syllah bedient die mooi de keeper uitspeelt en het staat 1-0.Diepe bal Lesra op Hugo die de bal onder de keeper duwt 2-0. Balverlies op het middenveld, schot op doel, maar Kiara pakt in 2 keer. Martijn die probeert met links, maar de keeper pakt. Lesra dan met een vrije trap in handen van de keeper. Martijn met een vrije trap, maar de keeper is alert, die speelt aandachtig. Lesra met een afstandsschot, keeper werkt de bal in corner. Kiara trapt slecht in, Oostkamp is aan de bal, maar Lucas lost het goed op. Hugo alleen op de keeper die redt uitstekend met de voet. Een voorzet van Hugo die de keeper omspeelt en de bal op een dienblad aan Marco geeft 3-0. Corner KVVC keeper pakt. Seppe met een schot op doel, de keeper lost de bal, maar niemand volgt en terug een verloren bal. Perfecte voorzet van Seppe voor doel en Lesra kopt mooi binnen 4-0. Oostkamp in balbezit, geen druk op de bal en schot op doel, Kiara duwt in corner. Geharrewar voor doel en Oostkamp kan in de verste hoek binnen schoppen, verdiende goal!!!

4-1 Oostkamp met juist 11 spelers, die de hele match blijven vechten voor iedere bal en allemaal in blok er zouden velen van ons een staaltje kunnen van leren. Het laatste quarter was de apotheose van de kluchtfilm (zoals Kurt het zegt) en terecht!! Arne met voorzet, Marco mist de bal en Hugo schiet naast. Corner, Lesra op de deklat, de bal kaatst terug in het veld, maar niemand die durft schotten. Marco tussen 2 spelers maar werkt niet af. De bal achteruit gelegd naar Lesra met 25m schot en goal - goal!!! Hij kon het zelf niet geloven!! 5-1 Hugo na een diepe bal, schuift hem onder de keeper 6-1.Diepe bal voor Arne die besluit naast, Lesra nog met een lobbal maar over. Vandaag was de match er één van 3 voor ne frank, t.t.z. voor ne euro. Hoeveel kansen we vandaag de nek hebben omgewrongen of verprutst, is op géén 2 handen te tellen. Er waren spelers die lachten vanop de bank met anderen, maar die zelf veel kansen kregen en niet konden afmaken. Proficiat aan de spelers van Oostkamp voor hun inzet en doorzettingsvermogen!!!!!

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Oostkamp - KVV Coxyde
Eindstand: 6-2 ( 2-1)

Vandaag met 12 plus Aaron (IPU 13 doelman). Echter moest Haris, Maxim vervoegen bij de IPU16. Matthew niet beschikbaar en Remi nog uit. Gauthier kwam uit blessure. Het werd een off-day voor het team, waarin niet iedereen met inzet speelde en anderen de gaten liet dicht lopen. Aaron, die voor de eerste maal in een “groot” doel stond deed het uitstekend, maar werd een paar keer in de steek gelaten.

1Qter. Tegen wind. Al vlug stond Oostkamp voor doel en met een paar reddingen op de lijn wist Koksijde een vroeg doel te vermijden. Echter een tweede aanzet en hun vlugge spitsen wisten de 1—0 te scoren. We kregen de bal niet over de helft met slordig samenspel. Oostkamp ging voor iedere bal met succes en ieder tweede bal was voor hen. Eenmaal over werd een doel van Neal af gefloten voor handspel.

2Qter Opnieuw moest er op de lijn worden gered, als Oostkamp ons overliep. Een doorbraak van Arnaud, speelde Neal vrij, die de bal mooi voor een open doel bracht, waar Senna de bal in het net schoof.1—1. We dachten, nu zijn we vertrokken, maar het was Oostkamp die met een hoog schot de bal onder de deklat schoot, nadat we de bal niet weg kregen uit de gevaren zone.2—1. Koksijde probeerde maar de laatste zet kwam er niet.

3&4 Qter Met wind. Nu moesten we onze kansen afmaken, wat niet lukte met ballen over of er naast. De spaarzame vrijschoppen voor Koksijde werden ook niet benut. Een misverstand achterin, en een slechte terugspeelbal werd onderschept door de vlugge spits en het was 3—1. Op de zoveelste vrijschop voor Oostkamp kwam de bal in de rechthoek en uit het duel kwam een onterechte strafschop. Aaron had geen schijn van een kans 4—1. Een vrijschop voor ons. Ruben wist mooi de bal bij de tweede paal te brengen waar Jari prachtig de bal binnen kopte 4—2. Met wisselende ploeg probeerde Koksijde alles op alles. De 4—3 werd nog mooi gered door een van onze spelers in het doel van Oostkamp. Balverlies midden veld (Gauthier opnieuw gekwetst) en hun vlugge spitsen omspeelden de verdediging en de 5—2 stond er. Paar minuten later hetzelfde en het was 6—2. Dit werd ook de eindstand. Een match om snel te vergeten, met een wisselende organisatie. Met Maxim en Haris terug voor woensdag zullen we het toch anders moeten doen tegen Roeselare.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
KSV Oostkamp- KVV Coxyde
Eindstand: 2-0

Geen verslag ontvangen

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:
IP 13 A KVVC – KSV Oostkamp 3-3
IP 13 B KVVC – KSV Oostkamp 3-9
IP 17 KVVC – KSV Oostkamp 3-2
WS Oudenburg -GU17 KVVO 6-3
IP19 KVVC – KSV Oostkamp 12-1

 

Bijzondere Reserven
Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: 4-1 ( 2-0)

Wedstrijd start erg evenwichtig en het is doelman Gert die in de 11’ een goede redding met brengen bij een vrije trapmogelijkheid van DAVO. 16’ weer prima redding van Gert, die van dichtbij de meubelen redt, maar in de 18’ is hij toch geklopt bij een laag afstandsschot dat in hoek binnengaat, 1-0. 24’ actie met kapbeweging van Jurgen, schot naast. 30’ Kjartan dribbelt doelman en zet voor, jammer genoeg niemand die kan afwerken. 32’ terug de thuisploeg met een lage, harde knal en het staat 2-0. 44’ nog een prima schot van Ruben, thuisdoelman pakt. 2-0 is ook de ruststand.

65 Olivier Vandenbussche volledig vrij in de zestien, maar zijn poging gaat hoog over. 67’ Styn Geryl oog in oog met de doelman, Styn werkt beheerst af en het staat 2-1. Beide ploegen krijgen nog diverse kanten, het is echt een open wedstrijd. Jammer genoeg miskijkt Gert zich in de 68’ op een voorzet en de bal wordt binnengekopt, 3-1. 80 DAVO nog eens met een counter die perfect afgewerkt wordt, 4-1. 87 nog eens de thuisploeg alleen voor doel, maar ditmaal gaat de poging naast. Eindstand 4-1 na een verdienstelijke wedstrijd van onze beloften, waar het pijnpunt de afwerking blijft.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Jorkin Decklerck, Dawyndt Dries, Declerck Yoni, Geryl Styn(1), Hoorne Ruben, De Buck Peter, Lams Kasper, Schoolaert Jurgen, Geerts Pieter, Vandenbussche Olivier, Deriemaeker Dieter, Teerlynck Kjartan

 

1ste Elftal
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 1-2

Vandaag stonden onze Ratjes voor de kortste verplaatsing van het jaar en dit voor de derby tegen KSV Veurne. Er zou KRC zeker geen gemakkelijke wedstrijd wachten, want KSV was vastbesloten om eindelijk revanche te nemen voor de 3-1 nederlaag uit de heenwedstrijd en voor de 3 nederlagen met hun beloften tegen KRC. KRC trok met veel vertrouwen naar Veurne, maar wel verzwakt door het ontbreken van de geel geschorste Ludovic Lecat, de gekwetste Dries Schoolaert, net terug van reis Halim Zouber en Frederick Herinckx die de laatste weken afwezig blijft. Ferre Verdonck en Ruben Hoorne gekwetst, Styn Geryl niet beschikbaar waardoor Kjartan Teerlynck, terug na lange kwetsuur, voor het eerst op de bank zat. Beide ploegen zeker vorig WE mathematisch zeker van het behoud in 3de provinciale, zodat iedereen hoopt op een mooie wedstrijd.

KRC zeker nog dubbel gemotiveerd gezien het verleden bij KSV van T1 Chris Plaisier en T2 Geert Decoene waar beiden op een weinig elegante manier werden weggestuurd. En een totaal minachtend artikel over gans de KRC-ploeg in hun Clubblaadje zorgde natuurlijk ook voor extra motivatie bij onze Ratjes. Onze jongens zouden wel eens op het veld laten zien wat ze waard waren, Veurne wilde duidelijk op papier tonen dat ze de betere waren!!!

Geen ideale omstandigheden om te voetballen natuurlijk want door de stormwind maakte de bal soms rare capriolen op het zwaar liggend veld.

Wedstrijd start in de 2’ met een mooie actie van de thuisploeg, bal wordt door Carpentier over de uitgekomen keeper Kevin gestift maar Nico staat zoals zo vaak op de goede plaats om de bal nog weg te koppen, hier komen onze Ratjes goed weg. 7’ pech voor KRC als Sam Mortier uitvalt met een liesblessure en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moet worden, waardoor Kjartan veel vroeger dan verwacht de wei in moet. 19’ vrije trap Jelle op links, Christopher Verbeke kan de bal doorkoppen centraal voor Sylvain die alleen voor de keeper te lang twijfelt waardoor thuiskeeper Geryl de bal nog kan afweren, hier komt de thuisploeg heel goed weg. 31’ terug onze Sylvain met een turboversnelling, alleen op doel af, hij wordt gehaakt in de 16, overduidelijke strafschop en misschien minder begrijpelijk maar geel voor overtreder Leune. 37’ staat het terug 1-1, als na een voorzet van op rechts kapitein Ignace Van der Heyden veel te veel vrijheid gegund wordt en hij de gelijkmaker kan binnen trappen. 1ste helft loopt rustig naar zijn einde en ruststand bedraagt dan ook een juiste 1-1, na een 1ste helft met bijzonder weinig doelgevaar.

55’ eerste doelgevaar voor KRC wanneer een hardwerkende Christopher op doel kan trappen maar redding van de thuiskeeper in corner.62’ Ver afstandsschot van Kesteloot, recht op doelman Kevin. 66’ gevaarlijke counter over links van de thuisploeg, mooie voorzet maar Arne Louage kan nog juist in corner koppen voordat iemand kan binnen koppen. 75’ vrije trap op rechts, juist over de middenlijn, Rob plaatst zich achter de bal en gedreven door de wind gaat de bal in de verste winkelhaak binnen over een tevergeefs grabbelende keeper Bradley Geryl. 84’ nog eens een vrije trap van Rob, rare bal, net niet geraakt door Arne maar met een beetje geluk in de handen van Geryl aan de 1ste paal. KRC speelt de wedstrijd rustig uit tegen een machteloos KSV dat er nooit in slaagt om onze Ratjes onder druk te zetten.

Eindstand 1-2, een gelijkspel was wel een juistere uitslag geweest in deze kansenarme match, maar laten we maar zeggen dat KSV afgestraft werd voor zijn arrogantie en minachting ten opzichte van onze KRC’ers.

Natuurlijk deed de nederlaag erg veel pijn bij KSV, want in de 5 gespeelde wedstrijden leed KSV telkens de nederlaag tegen het ‘ veel mindere ‘De Panne. Misschien dat onze beloften eens een mooi gebaar moeten doen en in de laatste wedstrijd van het jaar tegen Veurne de overwinning laten aan de Veurnse Slapers, zodat zij zich toch met iets kunnen troosten!!!!

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Styn Goossens, Nicolas Platteeuw, Xander Lehouck, Arne Louage, Rob Deblock(1), Sam Mortier( 11’Kjartan Teerlynck), Christopher Verbeke( 90’ Jurgen Schoolaert), Sylvain Roels, Nils Desaever, Jelle Wils(1)

Het broerderpaar Gert en Dries Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Sylvain Roels ( spelfout), voor Sylvain zijn 3de gele kaart zodat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen SC Zonnebeke.

Voor KSV Veurne was er 4x geel

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 10 april:
19uur30: beloften KRC- KSV Nieuwpoort

Zaterdag 11 april:
10uur: IP14 KVVC – Zwevegem Sport
14uur: Zwevegem Sport – IP 15 KVVC
14uur: Zwevegem Sport – IP 16 KVVC
18uur30: 1ste elftal KRC – SC Zonnebeke