Wedstrijdverslagen 29/30-11-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SK Eernegem - KRC

Deze week werd de verplaatsing gemaakt naar Eernegem. Van een echte wedstrijd kon men niet echt spreken. KRC voetbalde goed in de eerste 15 min en al vlug trilden de netten aan de overkant. Het tweede kwartier was veel minder. De bal werd minder goed rondgespeeld, er werd te lang gelopen met de bal aan de voet in plaats van hem rond te spelen, iedereen probeerde zijn ding te doen waardoor er minder doelpogingen kwamen. De tweede helft van de wedstrijd lieten onze jongens Eernegem wat meer in de wedstrijd komen waardoor ze ook nog een doelpuntje konden meepikken. De wedstrijd, die er eigenlijk nooit een was, kon met een groter verschil afgesloten worden indien er iets meer gevoetbald werd dan ieder zijn ding te doen.

 

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
VVG Alveringem - KRC

Lang konden de bezoekers niet standhouden: de plaatselijke kapitein kreeg vrije baan en trapte de thuisploeg op voorsprong. Na corner en de vingertoppen van onze doelman werd de score verdubbeld. Nieuwe corner en via een owngoal mochten de thuisspelers een derde keer juichen. KRC speelde te laks, maar kon bijna de eer redden via Aryan. Een vierde treffer van de blauwgelen, die fysisch sterker waren kon niet uitblijven. De wedstrijd eindigde met veel duw- en trekwerk met onze 'little Fonzie' als voornaamste slachtoffer. Toch was Fons de uitblinker bij de bezoekers. Game over met een 4-0.

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Diksmuide - KVV Coxyde
Eindstand: 1-1 (0-0)

We hadden wat recht te zetten na onze erbarmelijke match thuis tegen boterjongens Diksmuide voltallig, dus oppassen geblazen. 3' diepe bal Hugo op Syllah, maar de keeper werkt weg. 4' Lesra brengt bal voor doel Dennis komt te laat. 14' actie van Diksmuide met een vrije trap, de bal gaat over het doel. 15' Dennis gaat allen op de keeper af, maar voorlangs en Seppe komt een voetje tekort. Vervolgens een vuile fout die donkerrood mocht krijgen van het nr3 op Hugo.

Tweede quarter gaat het spel op en af met kansen langs beide zijden. 30' een vrije trap, Lesra schiet over het doel. Hugo gaat alleen op keeper af maar schiet naast. Hugo zijn vizier stond vandaag slecht afgesteld. 34' een hoekschop voor KVVC, maar weggewerkt en alles opnieuw. We gingen rusten met 0-0.

42' Diksmuide geloofde erin en met een vrijschop in één tijd binnen 1 - 0·45’ Hoekschop voor KVVC, maar Hugo mist van dichtbij. 48' Seppe met een diepe bal naar Hugo die mist echter bij zijn eerste poging, ook bij de 2e en ook de derde keer naast: 3 maal voor een Euro!!!. Lesra met een doelschot, Diksmuide werkt weg, Dennis verovert de bal terug voor doel, maar niemand volgt 57' Lesra met een perfecte pass voor Hugo die alleen op doel gaat en eindelijk scoort 1 – 1 Laatste loodjes van de match en alles op alles. Diksmuide verdedigt goed en KVVC vergeet af te maken. Stijn met een lob over de keeper,

maar te zwak. Diksmuide heeft dan nog pech met een schot op de doelpaal die ons redt van verlies. KVVC kreeg nog kansen maar benutte die niet. Diksmuide met nog een 'stiftertje' over Kiara en over het doel. Al bij al een redelijk resultaat en nog eens bewezen als je de kansen niet afmaakt dan ben je ......

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 0-2 (0-0)

Met hetzelfde team plus Younis tegen Diksmuide hoopten we terug op een goede prestatie van onze jongens. Marco, die een sterke party speelde, kwam ons opnieuw helpen. We zagen een goed gespeelde wedstrijd met vele kansen voor Koksijde, alhoewel een paar spelers het duidelijk moeilijker hadden met een fysiek sterker Diksmuide. Het werd opnieuw een “net niet “wedstrijd. 1Qter Koksijde moest de eerste 10 minuten ondergaan. Diksmuide dreigde even met een bal net naast en een safe door Maxim. Toen verlegde het spel door combinatie voetbal, waarmee Diksmuide moeite had en de bal wegwerkten. We speelden de ene kans na de andere bij elkaar, maar het schot op doel kwam er niet of het was er net naast of over. Ruben probeerde maar hun uitstekende doelman was paraat. Senna, gelanceerd door Milan, net naast. Neal op zij dreigde, maar bal genomen door de doelman. Ook Simon probeerde maar we vonden het doel niet. De verdediging met Marco, Arnaud, Matthew en Maxime hielden alles onder control en Diksmuide kon niet meer dreigen, buiten een paar hoekschoppen.

2 Qter Younis kwam in de verdediging en speelde een verdienstelijke match. Koksijde bleef doorgaan met hetzelfde spel. Een kans voor Simon, uit voorzet Milan, belandde op de doelman; Senna net over en naast terwijl Neal de binnenkant van de paal raakte. We kregen nog kansen, echter zagen we een paar spelers wegzakken onder de fysische druk. We gingen rusten met 0—0.

3 Qter. Vervanging in de verdediging schepte wat aarzeling, en voor we het door hadden was het 0—1 uit een wirwar voor doel. Dit tegen de gang van zaken in. Echter bleef Koksijde er voor gaan. Senna alleen voor het doel maar over. Het spel werd bitsiger, Gauthier geel, zelfde voor Younis. Er werd nog een paar keren gedreigd door Neal en Simon, maar de bal rolde niet voor ons vandaag.

4Qter Met het doel om meer druk van voren te zetten, kwam Arnaud vooraan. Echter veranderde het spelbeeld niet. Senna kreeg nog een paar kansen maar vond de alerte doelman op zijn weg. Ook Simon ging op het doel, net over. Een vrijschop door Maxime, die veel moest ruimen en een paar keer werd zwaar gepakt, vond het hoofd van Neal, net naast. En toen...een ver uitgetrapte bal werd verkeerd ingeschat op middenveld en viel voor de voeten van de Diksmuidse spits, die de bal onder de verblinde Maxim schoof 0—2. Er werd nog alles op alles gezet, maar Diksmuide kegelden de bal telkens buiten.

Eindsignaal 0—2. Een niet verdiende score voor een goed spelende Koksijde.

Dit bleek uit het commentaar van de Diksmuidse coach die ons de betere spelende ploeg vond.

Na de match mocht iedereen zich te goed doen aan de heerlijke Hotdog die met veel genegenheid werd opgediend door de dames. Reuze bedankt.

Nu nog een match tegen Wevelgem, Nog veel moed voor onze studerende spelers voor de examens voorbereidingen en veel geluk met de examens.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 2-4

Geen verslag ontvangen

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

KSV Diksmuide - IP 13 A KVVC 3-4
KSV Diksmuide - IP 13 B KVVC
KSV Diksmuide- IP 17 KVVC 3-1
GU17 KVVO – SK Snaaskerke 0-4
KSV Diksmuide -IP19 KVVC 0-3

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 4-1 ( 1-0)

Na het meer dan verdienstelijke 2-2 gelijkspel van vorige week tegen Nieuwpoort, stond deze week terug een thuiswedstrijd op het programma. Ditmaal een derby tegen Veurne, dat ongetwijfeld belust was op revanche voor de 1-5 nederlaag in de heenwedstrijd. KRC vandaag zeker met een noodploeg, want door diverse redenen konden 15 KRC’ers niet geselecteerd worden in het WE. Ook bij Veurne waren er veel afwezigen zodat de wedstrijd alle kanten uit kon. Bij KRC waren Styn Geryl, Olivier Vandenbussche, Dieter Deriemaeker en Yoni Declerck zeker niet 100% fit maar speelden toch. Pieter Geerts kwam voor het eerst na zijn kniekwetsuur aan de aftrap. Dries Winnock, nog steeds aangesloten bij KRC maar nog geen minuut getraind, werd in laatste instantie ook nog opgeroepen voor de wedstrijd.

Onze Ratjes, dus in een zeer experimentele opstelling, begonnen goed aan de wedstrijd met in de 3’ een vrije trap van Tom, bal bij Olivier die over kopt. Daarna veel middenveldspel zonder dat de keepers echt aan het werk gesteld worden, tot in de 17’ Dries Schoolaert gehaakt wordt in het strafschopgebied, strafschop gegeven door scheidsrechter Rudy Spinnewyn, strafschop feilloos omgezet door gelegenheidskapitein Peter De Buck en het staat 1-0. KRC houdt de wedstrijd goed onder controle tot in de 28’ opeens de wedstrijd moet stilgelegd worden omdat de volledig verlichting uitvalt en alles in het donker gehuld wordt. 15 minuutjes onderbreking, lichten op het 1ste veld springen niet allemaal terug aan zodat de wedstrijd op het 2de terrein moet verder gezet worden. Veurne komt erg scherp terug op het veld en zetten KRC onder druk, maar gelukkig kan het tegendoelpunt vermeden worden en wordt de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Schitterende start van de 2de helft want in de 55’ een ingooi van Pieter Geerts naar Ollie die een mooie individuele actie opzet en met de hulp van de Veurnse doelman de 2-0 kan binnentrappen. 57’ de bezoekers met een afstandsschot dat tegen de lat terechtkomt. 70’ wordt Jeroen in de diepte gestuurd en Jeroen trapt beheerst de 3-0 op het bord, wedstrijd gespeeld. 78’ ingooi van Pieter, bal komt bij Dries die van ver op doel trapt maar recht op de keeper. Ondertussen zijn Tom Ameloot en Peter De Buck gekwetst uitgevallen, zodat reservedoel Gert Dawyndt plaatsneemt in de spits. 81’ vrije trap Jeroen die de bal breed legt voor Gert die van ver en ongehinderd de bal binnentrapt, 4-0, tijd voor een klein feestje!!! 83’ nog een mooie redding van doelman Arne op een bal die in de hoek zou binnengaat. 84’ gaat een sterk spelende Kasper een beetje in de fout, speler alleen op Arne af en mooi afgewerkt, 4-1 meten ook de eindstand.

Een totaal onverwachte overwinning voor een erg gretig en steeds goed georganiseerd spelende beloftenploeg, waarin iedereen meer dan een grote pluim verdient voor zijn

wedstrijd. Grote vreugde na de wedstrijd natuurlijk in de KRC-kantine waar nog eens de verjaardagen van ploegafgevaardigde Bjorn Deleest en geschorste kapitein Dries Dawyndt gevierd werden. En na sluiting van de kantine werd de overwinning nog verder gevierd in café De Boetermand, KRC-sponsor uit Veurne. Een deugddoende overwinning voor onze beloften, die zich nu hieraan moeten optrekken voor de volgende erg moeilijke wedstrijd, de gemeentederby op het veld van Adinkerke. Daar zal met dezelfde inzet en organisatie moeten gespeeld worden tegen de toch wel sterke beloftenploeg van WSA.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Pieter Geerts, Styn Geryl, Kasper Lams, Dieter Deriemaeker, Yoni Declerck, Dries Schoolaert, Tom Ameloot, Jeroen Dorné(1), Peter De Buck(1), Olivier Vandenbussche(1), Gert Dawyndt(1), Dries Winnock.

 

1ste Elftal
SC Zonnebeke - KRC De Panne
Eindstand: 3-0 ( 1-0)

Na de knappe thuisoverwinning tegen buur Veurne was het de bedoeling om te bevestigen tegen Zonnebeke. Dit ging alvast niet gemakkelijk worden want KRC moet aantreden met toch een gehavende ploeg. Topschutter Sylvain Roels was geschorst en zowel Ludovic Lecat als Rob Deblock waren gekwetst. Positief punt was wel dat KRC terug kon rekenen op Nicolas Platteeuw na zijn gele schorsingsdag en op de terug fitte Frederic Herinckx. Zonnebeke, dat na een slechte start op toerental gekomen is (16 op 24), zal absoluut geen gemakkelijke verplaatsing worden.

KRC start heel scherp aan de match met in de 3’ al de eerste dreiging. Halim gaat door op links, kapt zijn man mooi uit maar trapt te slap recht op de keeper. De bal breed leggen was een betere optie geweest. 8’ Lange inworp van specialist Xander, bal verlengt door Arne, Sam devieert de bal richting doel maar wordt van de lijn geveegd. Ook de rebound van Sam wordt met een gelukje gepakt door de thuiskeeper. 1 minuut later opnieuw blauw-zwart met een voorzet van Nils naar Christopher, maar die kan net niet genoeg bij de bal om de keeper in verlegenheid te brengen. 14’ Nieuwe actie van KRC van op links met Nico die voorzet naar Sam, die verlengt de bal naar Christopher, maar de keeper staat opnieuw pal op zijn poging. 15’ Zonnebeke komt voor het eerst opzetten maar tot een kans komen ze niet, tot de bal voor de voeten van Niel Claus botst, die van op 25m de bal staalhard via de lat in de winkelhaak trapt. 1-0, volledig tegen de gang van het spel in. KRC duidelijk van zijn melk en het knappe voetbal verwatert wat, maar ze blijven nog steeds de best spelende ploeg. Tot aan de rechthoek van de tegenstander lukt het, maar de spitsen in actie brengen in de 1e helft lukt niet meer. Het is echter Zonnebeke die in de 42e minuut voor de 2e maal gevaarlijk is met een snedige counter waar de thuisspits vanuit een scherpe hoek naast besluit. Ruststand 1-0.

In de 2e helft opnieuw hetzelfde spelbeeld, met een KRC die voor iedere bal gaat, de 2e ballen opeist maar opnieuw niet echt tot zuivere kansen komt. 59’ Uitstekende vrije trap van de ingevallen Fred, bal komt voor doel maar kan niet in de goal verlengd worden. 65’ Opnieuw een voorzet naar Christopher die in duel gaat met de keeper, het pleit wint en de bal binnenkopt maar afgekeurd voor een fout op de keeper. 66’ Na een lang uitgesponnen actie komt de bal voor de voeten van Christopher die een omhaal probeert, maar te slap en de keeper vangt de bal makkelijk op. 71’ Afstandsschot van Fred maar 1 meter naast. 72’ Voorzet van de ingevallen Dries naar Christopher, die kopt maar de bal wordt tegengehouden met de hand door een Zonnebeke-verdediger. Strafschop denkt heel de KRC-aanhang maar de overigens uitstekend leidende ref Outryve ziet er geen graten in. 74’ Zonnebeke met een loepzuivere counter, bal centraal door de verdediging, Jens Bruynsteen alleen op Kevin af en het staat 2-0. KRC koud gepakt. 83’ Voorzet van Dries naar Xander, maar die krijgt de bal niet onder controle waardoor een uitstekende mogelijkheid de mist in gaat. 86’ Chris kopt door naar Fred, hij trapt naar de keeper maar wordt ook aangetrapt door een Zonnebeke-

verdediger, de keeper redt knap maar Fred krijgt de fout nog tegen terwijl het enkel andersom kon zijn. 89’ Afstandsschot Zonnebeke, Kevin pakt en lost de bal, maar heeft die net op tijd terug klem om een nieuw tegengoal te vermijden. 91’ Corner voor KRC, bal wordt weggekopt en in 2 passen staat Matijs Callemein alleen voor de uitgekomen Kevin, hij lobt de bal mooi over onze Keeper en het staat 3-0. 92’ Nog een schotje van Fred maar de keeper pakt. Eindstand 3-0, een vertekende uitslag want KRC lag absoluut niet onder, integendeel, ze waren grotendeels van de match de betere van Zonnebeke. Efficiëntie is een zeer belangrijk gegeven in 3e provinciale en daarin toonde Zonnebeke zich duidelijk de betere van onze jongens. Volgende week de laatste match van de heenronde tegen KEVC Beselare, 2 punten minder geklasseerd dan KRC. Om niet in de gevarenzone te komen is nieuw puntenverlies best te vermijden.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Xander Lehouck, Stijn Goossens, Jelle Wils, Halim Zouber, Arne Louage, Nicholas Platteeuw, Ferre Verdonck(68’ Dries Schoolaert), Nils Desaver (57’ Frederic Herinckx), Sam Mortier(73’ Kasper Lams) en Christopher Verbeke.

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Arne Louage (fout), Nicholas Platteeuw (fout) en Frederic Herinckx (protest)

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 5 december:

19uur30: WS Adinkerke – beloften KRC

Zaterdag

9uur15: GU10 KRC- KSV Veurne, kunstgrasterrein Koksijde
9uur15: GU11 KRC- KSV Nieuwpoort, kunstgrasterrein Koksijde
11uur: IP14 KVVC- Wevelgem City
14uur30: Wevelgem City – IP15 KVVC
14uur30: Wevelgem City – IP16 KVVC

Zondag

15uur: 1ste elftal KRC – EVC Beselare