Wedstrijdverslagen 30/01-02-2015

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC – KSV Nieuwpoort

In onze eerste wedstrijd na Nieuwjaar ontvingen we de buren van Nieuwpoort. De wedstrijd werd op gang gefloten en er werd goed gevoetbald. Zij startten gretiger aan de wedstrijd terwijl wij achteraan teveel uit positie liepen wat niet zonder gevolgen bleef. Dit werd na het 1e kwartier rechtgezet en de wedstrijd ging mooi op en neer met enkele kansen aan beide zijden waar Nieuwpoort iets meer geluk had in de afwerking en wij, zelfs ook nog bij de strafschoppen achteraf, tot 5 x toe het doelhout troffen.

Gewestelijke U11 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke

De wakkere geelzwarten gebruikten de wet van de sterksten: na een kwartier een droge 0-3. Mergim en Maxim vonden de weg naar doel, maar ook de bezoekers konden twee keer scoren: 2-5.Vier treffers erbij, even rekenen .. 2-9 na drie kwartier. Aryan maakte de derde goal, maar de vissers toonden dat ze meer 'trainingsarbeid' in de benen hadden en beslisten de wedstrijd uiteindelijk met 3-11.

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Oostkamp - KVV Coxyde
Eindstand: 0-8

Eindelijk nog eens voetbal al waren we er niet zeker van bij het zien van het veld. Het lag er bevroren bij en kant kantine was het precies beton, slecht voor blessures KVVC begon direkt met druk op de bal en dat loonde, al kwamen we niet echt tot doelkansen. Met de eerste corner konden we bijna allemaal op de bal schotten maar niet in doel krijgen. Dennis met een schot vanuit een scherpe hoek maar de paal hield ons van 0-1. Lesra met nemen van een vrije trap en in 1tijd binnen 0-1. Tweede quarter was het Oostkamp die de bal onder de lat stak maar Kiara redde. Lesra met een doelpoging maar de hoek was te scherp. Dennis, Syllah en Lesra vonden elkaar goed en er kwamen mooie combinaties. Op de 6 speelde Joram een bere-match, met vertrouwen en altijd de voetballende oplossing. Dennis gaat alleen op doel maar keeper werkt weg, maar Marco goed gevolgd 0-2 Hugo die vocht voor de bal en zelf de oplossing maakte en de bal onder de keeper binnenstak 0-3. Lesra diepe bal voor Syllah, tegenspeler werkt in corner. Lucas moest ziek de wedstrijd staken en dus wat schuiven. Arne kwam diep in spits te staan en ik zei lachend "hij moet erin hé" ! Goeie diepe bal voor Arne die zich aan de afspraak hield en 0-4. Goed terug gelegd van Lesra, Arne onbesuisd over. Lesra alleen op doel, de keeper pakt en 4' later brengt keeper weer redding en houdt Hugo van de 0-5. Laatste quarter en Hugo alleen maar te scherp en naast. Hugo verovert de bal en maakt het nu wel af 0-5. Mooie voorzet Hugo en Marco werkt af 0-6 Syllah met mooi lobje over keeper 0-7. Diepe bal Lesra op Marco die voorzet en Syllah werkt cool af 0-8. Een verdiende overwinning met mooie combinaties en druk op bal. We kregen zelfs enkele oefeningen te zien vanop training!!!!!

Interprovinciale U15

Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Oostkamp
Eindstand: 6-0

Eindelijk na bijna 2 maanden zonder competitie wedstrijd en de eerste match van de tweede ronde, was iedereen gemotiveerd. Buiten de gekwetste Remi hadden we een volledige ploeg. Echter moest Harris(nog net niet in orde), Benjamin(nog even rust) afhaken. Ruben werd gevraagd om de IPU16 te versterken. Een luxe om met 13 man te beginnen. 1Qter.Koksijde ging er voor vanaf het begin. Na 3 minuten hadden we reeds 3 hoekschoppen die niet werden benut. Neal dreigde met zijn snelheid en moest een paar keer afgestopt worden. Het werd duidelijk dat de lange periode zonder wedstrijd het voor beide ploegen moeilijk maakte om combinaties te maken. Echter dreigde Koksijde een paar keren via Senna, Neal en Simon. De verdediging van Oostkamp hadden hun handen vol met Senna. Na wat op en neer voetbal, bracht Ronan met een knappe rush de bal bij Senna die, na de doelman te hebben omzeilt, de 1~~0 neerzette. 2 Qter zelfde beeld. In het midden veld hielden Gauthier en Matthew hun man. Uit een actie van Neal, kon Younis Simon bedienen die de 2~~0 nette. Koksijde bleef de combinatie zoeken, maar hadden het soms moeilijk elkaar te vinden. Achterin, gesteund door Maxim, hielden Ronan, Maxime, Arnaud en Milan alles onder controle werd ieder aanval geneutraliseerd. Uitspelen was soms moeilijk, maar op zo een fase kon Neal mooi Senna bedienen en de 3~~0 stond er. Opnieuw moest Senna foutief gestopt worden, strafschop. Maxim legde de bal cool in het doel 4~~0 3 Qter Koksijde bleef domineren. Ronan vond het hoofd van Neal, net over. Een terugspeelbal van Senna op Dante vond de doelman op zijn weg, tot 2 maal toe. Younis (met zijn snelheid) en Simon hadden nog een paar kansen maar konden niet besluiten. Jari (die in zijn eerste wedstrijd sterk speelde) vond Senna die op zijn beurt met een lob de bal voor doel bracht en binnengekopt door Jari 5~~0. 4Qter.Een paar verschuivingen, en we kregen het moeilijker achterin. De paal bracht een maal redding. Een hagelbui kon de pret niet bedreven. Arnauld ging wandelen met de bal en kon de bal in het doel trappen in een moeilijke hoek. 6~~0

We zagen in periodes goed voetbal en dat er gevochten werd voor de bal getuigden de 4 gele kaarten(3 voor Oostkamp). Ook een proficiat aan de verdediging die de nul(clean sheet) wisten te houden. Iedereen met een goed gevoel naar huis. Ook veel sterkte en moed gewenst aan Sabine en Dany van het ganse team spelers en supporters

Eindstand: 2-0 (0-0)

Deze week stond de match tegen Nieuwpoort op het menu. KRC De Panne kon voor deze match opnieuw rekenen op Guillaume Werquin (terug van weggeweest), Sammy Luchie (terug na 1 maand blessure), Pieter-Jan Calcoen (terug na klierkoorts en eens niet werkplichtig) en Ruben Hoorne (terug na 5 maanden blessure). De match begint evenwichtig met het meeste balbezit voor KRC maar dat resulteert niet in kansen. 18’ Balverlies KRC op het middenveld, counter Nieuwpoort bal voor- en binnengelegd maar terecht afgekeurd voor buitenspel. 20’ afstandsschot Ruben maar 1m over. 24’ Nieuw afstandsschot van KRC met ditmaal Yoni, maar ditmaal 1m naast. 30’ Terug een counter van Nieuwpoort en opnieuw scoren ze, maar ook nu wordt afgefloten voor buitenspel. De match gaat verder maar kansen komen er niet meer in de 1e helft.

De 2e helft is nog maar net gestart of het staat 1-0 voor Nieuwpoort nadat een bal caprioleert in de voeten van een Nieuwpoort aanvaller en die Gert verschalkt. KRC is nu verplicht om een tandje bij te steken en dat doen ze ook. Vele kansen worden gecreëerd maar het vizier van de zeer bedrijvige Kevin staat vooralsnog niet op scherp. Vooral Peter laat het na om te scoren, nadat hij tot 2x toe van dichtbij nog de keeper op zijn weg vindt. Tussendoor moet Gert nog gepast tussenkomen om de score niet verder te laten uitlopen. 76’ Vrije trap Ruben van op 30m, maar centimeters over de lat. 80’ Korte vrije trap van Sammy naar Kevin, die zet voor maar niemand van KRC kan de bal binnentikken. 83’ Actie van Sammy op links, bal naar Kevin die trapt op doel maar keeper duwt in corner. 84’ Komt KRC heel goed weg nadat een misverstand tussen Jorkin en Gert niet wordt afgestraft. 87’ Counter van Nieuwpoort, speler haalt de achterlijn, legt mooi achteruit en de bal wordt simpel binnengetikt, 2-0. Een domper voor De Panne, die altijd de gelijkmaker al had moeten scoren. Kansen komen er niet meer waardoor de eindstand op 2-0 blijft. Zuur verlies want hier konden zeker punten geraapt worden. Volgende week de match tegen SV Veurne, waar al 2x tegen gewonnen is en waar we dus zeker een heel gemotiveerde tegenstander zullen aantreffen.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Jorkin Declerck, Stijn Geryl, Ludovic Lecat, Dries Dawyndt, Yoni Declerck, Jurgen Schoolaert, Pieter-Jan Calcoen, Kevin Desaever, Ruben Hoorne, Peter De Buck, Guillaume Werquin, Sammy Luchie en Jeroen Dorné.

Er was geel voor: Kevin en Peter (beide voor protest)

SK Staden - KRC De Panne
Eindstand: 5-2 (3-1)

Na de schitterende zaak van vorige week met de 1-0 winst tegen Diksmuide en de recente 6 op 6, was het de taak om te bevestigen tegen het 4 punten minder tellende SK Staden. Deze week zijn Kevin Dehaerne, Halim Zouber(beiden geschorst) en Sylvain Roels(gekwetst) er niet bij. De match moest plaatsvinden in helse weersomstandigheden, met ferme regenvlagen en hagelbuien. Het kon niet slechter beginnen voor KRC met in de 1e minuut al de 1-0 nadat Decaestecker ongedekt mag binnenkoppen na een corner. 4’ Tegenreactie van KRC via Chris die Fred aanspeelt, maar die mist zijn controle waardoor hij niet kan besluiten. 12’ Aanval van op rechts met een voorzet naar doel, Dries verkijkt zich op die bal, Staden-spits alleen voor doel maar gelukkig voor KRC besluit hij naast. In de 14e minuut staat het dan toch 2-0 nadat een mooie aanval van Staden al even mooi afgerond wordt door hun kapitein Snaet. 16’ Penalty voor Staden nadat de bal van op 1m tegen de armen van Dries getrapt wordt.

Duidelijk aangeschoten bal, maar ref Morlion denkt daar anders over. Penalty wordt getrapt, Arne in de juiste hoek en hij pakt de bal, maar de rebound wordt toch nog binnengetikt door opnieuw Snaet. 3-0, match al gespeeld na 16 minuten. 20’ Vrije trap Rob, bal voor doel en in eigen doel gekopt, de 3-1 met een gelukje. 24’ Actie van KRC, bal wordt in het pak gedropt, maar zowel Fred als Christopher kunnen niet besluiten op doel.38’ Lange uittrap Arne naar Fred, die kapt zijn man uit en trapt, maar over en naast. 3-1 ruststand na een erg zwakke eerste helft.

De 2e helft is nog maar net gestart of KRC maakt al de aansluitingstreffer! Bal voor naar Fred, die omspeelt zijn verdediger en de keeper en tikt de 3-2 binnen. Uitstekende start van de 2e helft, misschien zit er in deze match toch nog puntengewin in. 58’ Uitstekende mogelijkheid met een counter van De Panne met 2 KRC-ers tegen 1 Stadenaar maar Fred legt slecht af en weg is de kans. In de 61e minuut komt KRC tot 3x toe wel heel goed weg nadat van dichtbij 3 reuzenkansen niet benut worden door Staden. 68’ Pas van Stijn Geryl naar Sam, die trapt maar de keeper pakt en duwt in corner. Corner voorgegeven, bal bij Dries die direct trapt maar de keeper duwt de bal weg in de voeten van Nico die ook onmiddellijk trapt maar nu pakt de keeper de bal klem. 72’ Afstandsschot Staden, maar over. 74’ Voorzet Fred naar Kevin, die kopt maar de keeper pakt. 78’ Aanval Staden met Callewaert die 2 KRC verdedigers dribbelt en de bal voorbij Arne schuift, 4-2. Over en uit voor KRC, die ook al door zijn beste krachten heen zit. 83’ Opnieuw Staden, spits dribbelt Arne maar besluit in het zijnet. In de 85e minuut staat het 5-2 wanneer Snaet zijn 3e van de dag mag scoren, weliswaar uit buitenspel. KRC kan geen vuist meer maken en zo blijft het bij de pijnlijke 5-2. Volgende week zal het duidelijk stukken beter moeten tegen het 1 punt meer geklasseerde Ichtegem.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Jelle Wils, Stijn Goossens, Dries Schoolaert, Xander Lehouck, Arne Louage (45’ Stijn Geryl), Nicholas Platteeuw, Rob Deblock, Sam Mortier(72’ Kasper Lams), Frederic Herinckx(1) en Christopher Verbeke (45’ Kevin Desaever).

Reservekeeper Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Dries Schoolaert (hands), Stijn Goossens(protest), Stijn Geryl(fout), Kevin Desaever(protest) en Nicholas Platteeuw (fout).