Wedstrijdverslagen 30/31-08-2014

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SK Eernegem
Eindstand: 1-2 ( 0-0)

Het was Eernegem die best startte en na 3' op doel trapte Kiara pakt. 11' Hugo door alleen op keeper maar die werkt weg. KVVC kwam sterk opzetten, vrije trap Lesra, Hugo juist tekort. Een mooie combinatie Syllah-Lesra-Marco juist tekort, Hugo kan bal niet meepakken. 22' Kiara weer aan 't werk na doelpoging Eernegem. Kelly dan met doelschot keeper duwt in corner, keeper Eernegem onder bal door Syllah met omhaal naast. Terug een vrije trap KVVC keeper plukt bal uit de lucht. Kelly goed diep gestuurd van Lesra maar tekort op keeper.

Wat bijsturen gedurende de rust en er tegenaan We probeerden het van ver, diepe ballen, vanop corner niets lukte. Eernegem met schot van ver Kiara tikt op deklat en tegen haar rug binnen. Tja, dat is het lot van een keeper, maar het was 0-1. Eernegem ging voor winst en 2' later vanuit scherpe hoek 0-2. KVVC schrok en ging op zoek en vanop corner Stijn vraagt en met mooie draaibal overhoeks binnen 1-2. De laatste time werd gevraagd alles uit de kas te spelen en te vechten voor elke bal. We gingen ervoor maar de doelpogingen waren te zwak en passen waren niet zuiver en dan ben je bal kwijt en moet je terug in verdediging. Een gelijkspel zou hier zeker de juiste uitslag geweest zijn maar als de bal niet in de netten ligt. Probeer zoveel mogelijk jullie oefeningen van training te kopiëren naar de match. Blijf erin geloven en geef de supporters elke week wat nieuws dat jullie hebben geleerd! Zo gaan jullie er zeker komen als ploeg en vooral steun en coach elkaar.

Spelers: Kiara, Lucas, Vedran, Yoshua, Tibo, Stijn, Martijn, Lesra, Syllah, Hugo, Marco, Kelly, Joram, Mathias en Arne

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 3-2

De voorbereiding van onze wedstrijd tegen Eernegem liep niet van een leien dak, met 9 kern spelers beschikbaar moesten we nog maar eens gaan aankloppen bij de U14 voor 4 spelers. Die jongens moesten dan eerst nog hun wedstrijd spelen met hun ploeg met op het laatste moment nog een afzegging van Daykin en maar drie spelers van U14 die wilden mee doen waren we juist met 11. De wedstrijd begon met heel veel druk van de thuis ploeg en wij werden op het middenveld overlopen. Dante liep van hot naar haar om de bakens te verzetten maar in de eerste 20 min hielp er niks. Na 8 min viel de eerste doelpunt en moesten we de wet van de sterkste onder gaan. Na de time out hadden we wat bij gestuurd op ons middenveld en liep het wat beter met een mooie steekpas stuurde Dante in de 22ste min Neal weg en deze besloot met een schuiver overhoeks in doel 1-1 na 25 min. Met deze stand gingen we de rust in. Onze verdediging hield goed stand ook al stonden ze dikwijls tegen een overmacht dat resulteerde in 65ste min in de 2-1. Maxime zag na 3 keer da bal gepareerd te hebben in een paar seconden de bal in doel verdwijnen. Onze jongens lieten de moed niet zakken en na de opzet na het doelpunt stuurt Dante Neal weg. Neal langs de lijn voorbij 4 tegenstanders en met links schiet hij de bal in de kruising 2-2. De verdedigers van Eernegem hadden hun handen en voeten vol met Neal. Na een tackle langs achter op Marco in de rechthoek deed de ref of zijn neus bloedde, wij kregen nog een reuze kans maar zowel Marco als Neal kregen

van dichtbij de bal niet voorbij de doelman. In de slot min kregen we het deksel op de neus bij het uit verdedigen verspeelden we de bal en met een gemeten voorzet bereikte de nr7 van Eernegem aan de tweede paal zijn ploeg maat en stond het 3-2. Marco, Stijn en Seppe bedankt om ons te depanneren.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 5-1

U16 bracht deze keer een meer dan behoorlijke partij ondanks wat de cijfers zouden doen vermoeden. Reeds na 1' keek men tegen een achterstand aan toen de spits centraal teveel ruimte kreeg en alleen op doel mocht afgaan. U16 herstelde zich van deze opdoffer en nam nu, tegen een krachtige en stevige ploeg, het initiatief over en bracht aardig combinatievoetbal met leuke kansen. Eerst werden ze nog gemist en was er pech toen een mooie combinatie via de flank en een voorzet van Alessio door de inlopende Lean op de lat werd gekopt. De verdiende gelijkmaker viel echter toch toen Sven vanop eigen helft mocht inschuiven met de bal en de bal vanop 25m in het dak van het doel knalde. U16 bleef de wet dicteren en een tweede doelpunt zat er aan te komen maar het harde spel en de vele fouten van Eernegem remde het spel af. Na de rust werd U16 opnieuw vrij vroeg op achterstand gespeeld door 2 doelpunten (bal die over doellijn was en buitenspelpositie) die onterecht werden goedgekeurd. Het agressieve verbaal geweld van supporters en trainer van Eernegem ontregelde het spel van U16 en ze lieten zich daarin teveel meeslepen waardoor het goede spel van de eerste helft nog te weinig aan bod kwam. Op het einde slikte men nog 2 doelpunten die de pil alleen maar zwaarder maakten. Een te zwaar verdicht voor U16 ondanks wat de cijfers doen vermoeden. Vooral de eerste helft moeten ze onthouden en daarop verder werken. Er is toch een positieve kentering merkbaar.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU17 KVVC – SK Eernegem 0-2
KSV Nieuwpoort – GU17 KVVO 0-6
NU19 KVVC - SK Eernegem 5-1

 

Bijzondere Reserven
KEG Gistel - KRC De Panne
Eindstand: 4-1 ( 1-0)

Na het behalen van de titel in de gewestelijke reeks, kregen onze beloften dit jaar de gelegenheid om een trapje hoger aan te treden in de bijzondere reeks.

Eerste wedstrijd werd gespeeld op het veld van KEG Gistel, reeds jaren aantredend in de bijzondere reeksen. KRC start goed met het meeste balbezit en in de 4’ een eerste kansje als een schot van Peter overhoeks naast gaat. 7’ Jeroen met een individuele actie, maar zijn schot gaat ruim naast. 9’ eerste gevaar van de thuisploeg, voorzet van op links, thuisspits trapt naast de bal maar de verraste Dries Dawyndt trapt hierdoor bijna zelf in doel. 15’ dom balverlies bij KRC, pas centraal door de KRC-verdediging waar het centrum volledig openligt, thuisspeler alleen voor doelman Gert en het staat onverdiend 1-0. KRC heeft blijkbaar niets geleerd uit het doelpunt, want 2’ later nog een juist dezelfde actie, nu belandt het schot echter tegen de bovenkant van de lat. KRC duidelijk wat aangeslagen, Gistel nu beter in de match zonder echt gevaarlijk te zijn. 27’ mooie actie van Halim, maar zowel Halim, Peter en Jorkin komen niet tot een schot. Actie loopt door, bal komt bij Nils die op doel kan trappen maar recht op de keeper. 29’ al dan niet handspel in de 16 van Gistel, scheids laat echter doorspelen. 38’ corner voor KRC, afvallende bal komt bij Sam maar zijn mooie poging gaat 1 meter naast. 41’ mooie voorzet Nils, Jetro kan koppen maar op een verdediger. Ruststand 1-0.

2de helft start met een mooie 1-2 tussen Jorkin en Peter, maar schot van Jorkin gaat ruim naast. 49’ mooie voorzet Tom naar Jetro, maar de bal kan nog juist onderschept worden. 52’ snelle tegenstoot van Gistel op rechts, iedereen voorbij maar Gert brengt redding. 54’ terug een scherpe counter van Gistel na dom balverlies centraal op het middenveld, man tegen man, mooi achterlijn gehaald, balletje mooi achteruit en beheerst in de hoek getrapt, 2-0. 55’ Pieter legt af voor Jetro, die net over trapt. 57’ de 3-0, terug dom balverlies centraal bij KRC, snel uitgespeelde tegenaanval Gistel en de bal wordt mooi overhoeks binnengetrapt. 64’ voorzet van Tom naar Peter die in plaats van af te leggen, zelf de actie zoekt en de bal kwijt speelt. 68’ terug een counter van Gistel, speler alleen op Gert af die redding brengt. 69’ nu eens KRC op de counter, Pieter wordt aangespeeld maar zijn schot gaat tegen de bovenkant lat. 71’ mooie individuele actie Tom, man of 3 uitgespeeld maar zijn schot gaat net naast. 76’ nog eens een poging van Jorkin, schot juist naast. 77’ Maxim naar Tom, Tom haalt de achterlijn, balletje achteruit naar Peter die echter over trapt. 79’ terug Gistel met een perfecte snel uitgevoerde counter, terug alleen op Gert af en beheerst de 4-0 binnengetrapt. 84’ mooie voorzet met rechts van Pieter over de verdediging, bal komt bij Tom die de keeper omspeelt en de meer dan verdiende eerredder binnentrapt. 89’ nog eens een counter van KRC, Dries Schoolaert mooi naar Pieter die alleen op doel kan afgaan maar naast trapt. Eindstand 4-1, zware cijfers maar onze Ratjes kunnen terugblikken op een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Nooit weggespeeld, maar telkens afgestraft door een erg efficiënt Gistel dat duidelijk goed georganiseerd KRC opving en dan speculeerde op hun snelle aanvallers. Het is nu aan onze spelers om lessen te trekken uit deze wedstrijd, want het is voor iedereen nu wel duidelijk dat het niveau heel wat hoger ligt dan in de gewestelijke reeks. Volgende week wacht terug een moeilijke wedstrijd met op zaterdagavond het bezoek van SK Staden.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Dries Dawyndt, Sammy Luchie, Dries Schoolaert, Jeroen Suply, Jorkin Declerck, Maxime Coljé, Halim Zouber, Sam Mortier, Nils Desaever, Peter De Buck, Bobo Mipuka Jetro, Tom Ameloot(1), Dieter Deriemaeker, Pieter Geerts

 

1ste Elftal
VK Koekelare - KRC De Panne
Eindstand: 0-2 ( 0-2)

Na een redelijk geslaagde voorbereidingsperiode stond eindelijk de competitiestart voor de deur met een niet te onderschatten verplaatsing naar VK Koekelare, vorig jaar lang meedraaiend voor een eindrondeplaats. KRC zowat op zijn sterkst, al ontbreken door diverse redenen Styn Geryl, Kevin Desaever, Maxim Coljé en Halim Zouber nog in de selectie. Genoeg keuze dus voor trainer Chris Plaisier om een goed team op het veld te brengen.

Sterke start van KRC met na 2’ rees een mooie individuele actie van Fred, bal tot bij Rob, voorzet tot bij Sylvain die i.p.v. dadelijk te trappen eerst de bal nog controleert waardoor de keeper nog kan tussenkomen. 5’ mooie voorzet Fred van op rechts, terug bij Sylvain die veel ruimte krijgt en zo de 0-1 voorsprong op het bord zet, wat een start. 9’ voorzet van de erg bedrijvige Sylvain, voorzet tot bij Fred die aflegt tot bij Ferre wiens schot gepakt wordt door de thuiskeeper. KRC houdt de wedstrijd rustig onder controle tegen een machteloze thuisploeg en in de 34’ is het Christopher die mooi kan voorzetten en terug is het Sylvain die aan de 2de paal mooi de 0-2 kan binnentikken. 41’ eerste kansje voor de thuisploeg als Kevin niet goed bij een voorzet van op links kan, maar de bal wordt uiteindelijk gemakkelijk weggetrapt. 42’ mooie actie Fred, bal komt bij Rob die op doel kan trappen maar zijn schot gaat naast. Ruststand 0-2 na een sterke 1ste helft van onze Ratjes.

2de helft start met wat meer druk van de thuisploeg en in de 51’ een actie centraal, schot op doel maar Kevin kan de bal in 2 keer pakken. 66’ voorzet van op links door Ferre, Fred aan de 2de paal hard op doel maar de bal gaat over. 68’ mooie voorzet, harde trap op doel van Sylvain, keeper kan de bal wegboksen, actie loopt verder en het is Fred die naast besluit.70’ voorzet Fred naar de 2de paal, waar Christopher teruglegt voor Ferre die op doel kan trappen, mooi in de hoek maar binnen het bereik van de keeper 73’ steekt Ferre Christopher door in de diepte, Christopher ziet zijn poging echter afgeblokt door de keeper. KRC houdt vervolgens de wedstrijd rustig onder controle tegen een machteloze thuisploeg zodat de wedstrijd uiteindelijk op een meer dan verdiende overwinning voor KRC. Volgende week wacht ongetwijfeld een heel wat zwaardere opdracht met de komst van TSC Proven, vandaag vlot met 3-0 de maat genomen van Komen. Maar met wat we vandaag al gezien hebben, is KRC zeker meer gewapend dan vorig jaar om een veel beter seizoen door te maken.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Jelle Wils ( 75’ Arne Louage), Styn Goossens, Nico Platteeuw, Ludovic Lecat, Sylvain Roels(2)( 77’ Nils Desaever), Xander Lehouck, Rob Deblock, Ferre Verdonck, Frederick Herinckx, Christopher Verbeke(82’Niels Cleeren)

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 3 september:

19uur: U15 KVVC – FC Varsenare
19uur: U16 KVVC- FC Varsenare

Zaterdag 6 september

11uur: U14 KVVC – KVK Westhoek
15uur: KVK Westhoek – NU15 KVVC
15uur: KVK Westhoek – NU16 KVVC
19uur30: beloften KRC – SK Staden

Zondag 7 september

15uur: 1ste elftal KRC – TSC Proven