Wedstrijdverslagen 8/9-11-2014

Gewestelijke U10 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Koekelare - KRC

Geen verslag ontvangen

 

Interprovinciale U14 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – FC Varsenare
Eindstand: 3-3 ( 2-1)

De zon kwam erdoor en we konden beginnen. Vele supporters en dat doet deugd bedankt allemaal. KVVC begon goed aan de match en speelden snel en het was Syllah die de 1-0 binnen tikte na geharrewar voor doel. Varsenare stak ook de neus aan doel maar Daymon was alert. 9' vrije trap Lesra maar over doel, dan een mooie combinatie vanachter uit, Lucas diepe bal op Kelly die Hugo bediend en we staan 2-0 voor(denk eerste keer). 14' Varsenare met een schot op doel en Arne devieert de bal in eigen doel 2-1 22' Hugo met voorzet maar weggewerkt door de keeper in corner. 30' een super redding van Daymon die de bal naast de paal in corner tikt!!!Proficiat vent!! Slecht ontzetten van de verdediging, geen druk op de bal en Varsenare met schot 2-2.36' mooie actie van Kelly die doorvecht, schot op doel en de keeper tikt uit maar niemand volgt. Dan vermindert het spel van KVVC en Varsenare komt in de match. 44' Daymon moet weer alles uit de kast halen om een schot uit doel te weren. Kelly naar Hugo die, Kelly alleen voor doel maar de keeper pakt. Dan 3 kansen op rij maar KVVC benut ze niet; over, naast en keeper 58' Slecht ontzetten van Brent die Varsenare bedient en het is 2-3. Kurt vraagt alle inzet en dan komt de vechtersmentaliteit toch boven, eindelijk!! Syllah alleen op de keeper maar die pakt. Kelly mooie voorzet naar Hugo, maar die besluit te zwak. Varsenare kreeg zeker ook nog kansen maar Daymon was goed. Domme fout van Lucas, vrije trap voor Varsenare, maar Daymon duwt in corner. De tijd tikt verder tot Varsenare een fout maakt op Lesra juist buiten de 16. Lesra geeft de vrije trap en de kleinste van de ploeg komt boven iedereen uit en kopt binnen. Super Syllah 3-3. We begonnen goed aan de match, maar gaven de voorsprong dom weg uit handen. De mentaliteit van eerste en laatste time zouden we altijd moeten tonen en dit de hele match door!! Dan zullen we nog veel punten pakken en plezier beleven aan voetbal!!! Bedankt Daymon om in te springen voor Kiara die ook haar wedstrijd won, de lego league in Kortrijk!!

 

Interprovinciale U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 2-2 ( 1-1)

De bus kon met 11 spelers vertrekken. Gekwetst: Remi, Dante, Ronan en afwezig: Benjamin en Younis (Nog 10 min gewacht). Dankzij de inzet van mama Marco kon hij ons nog net voor match versterken.

Op het eerste plein in de zon, begon Varsenare sterk aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten speelden zich af op de helft van Koksijde, die de bal niet weg kreeg. Verdediging-Maxime, Matthew, Milan, Thibo- hadden hun handen vol. Langzaam kwam Koksijde in zijn spel en we zagen verscheidene mooie combinaties. We kregen meer grijp op het spel. Op een mooie combinatie raakte Simon de paal, waarop Neal de terugkaatsende bal in het doel legde. 0—1. Vanaf dit moment zette Koksijde druk en speelde de ene kans na de andere uit. De hoekschoppen van Neal vonden het hoofd van Arnaud, maar over. Vanuit het middenveld met Senna en Ruben kon Simon, Arnaud en Neal dreigen, maar de bal viel net verkeerd of net niet. Simon mooi gelanceerd kwam allen voor het doel, maar de bal iets te ver. Senna kwam nog een paar keer dichtbij resulterend in een paar hoekschoppen en zoals zo dikwijls, als men de kansen niet afmaakt....Varsenare profiteerde van balverlies van voren en kwam allen voor doel na een mooie uitbraak: 1—1, tegen de gang van zaken in. Dit was ook de ruststand.

3Qter. Koksijde bleef spelen op de helft van Varsenare. We zagen samenspel en combinaties vanuit Milan, via Senna naar Neal, maar net naast. Toen was het de beurt aan Maxime die met een mooie rush de bal voor het doel bracht. Ook Neal vanuit de hoek bracht de bal voor open doel, maar niemand kon even tikken.4Qter. Het bleef spannend en iedereen ging er voor. Maxim moest, op een vrijschop net buiten de rechthoek, alles uit zijn kast halen om de bal uit het doel te houden. Koksijde bleef druk zetten met Senna en Ruben, die foutief werd gestopt (gele kaart). Een bal van Neal kon in extremis nog worden geweerd. En....... zoals altijd na gemiste kansen, een wirwar voor doel, na een vrijschop, en de bal verdween in het doel: 1—2. met nog een paar minuten speeltijd. Bij de aftrap lanceerde Koksijde de bal naar voren, gemist door de verdediging Varsenare en Neal besloot koelbloedig in het doel. 2—2. Met nog een minuut te gaan probeerde Koksijde nog, maar de 2—2 voelde reeds als een overwinning.

We zagen een mooie en spannende match, waarin alle spelers hun inzet toonden en hun man stonden. Nog dank aan Marco die sterk speelde tegen een moeilijke tegenstander. Zoals de goed fluitende scheidrechter opmerkte na de match: ”een zeer aangename wedstrijd om te zien”.

 

Interprovinciale U16 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 2-0 (1-0)

Met Varsenare had U16 een ploeg die na een moeizame start momenteel hoge toppen scheert en reeds 3e staat. Nochtans was dit in de wedstrijd niet echt merkbaar. U16 speelde met veel inzet maar maakte teveel technische fouten. Vooral de staat van het veld zat daar veel voor tussen. Ook voor Varsenare was het moeilijk om goede combinaties op de mat te leggen. U16 begon tegen de wind in maar kon eerder simpel stand houden. Van enige druk was niet echt sprake en de wedstrijd hobbelde op en af. De eerste kans was voor Joni maar zijn shot was iets te zwak om de score te kunnen openen. Varsenare liep zich regelmatig vast in de buitenspelval en kwam dan ook zelden tot kansen. Na een kwartier was het echter wel raak. 1-0. U16 zocht naar de goede openingen maar defensief liet Varsenare weinig toe en het kwam er nu meermaals snel uit maar de score verdubbelen zat er niet meer in voor de rust. Na de rust en met windvoordeel probeert U16 de bakens te verzetten maar de afstandsschoten van Joni, Lucas, Stijn en co misten telkens de goede richting. Varsenare speculeerde nu eerder op de tegenaanval en meermaals konden ze er snel uitkomen met hun grote en snelle spitsen. Maar een attente Jens kon beletten dat Varsenare verder zou uitlopen. Via de flanken probeerde U16 kansen te creëren maar ondanks een goed spelend Jari kwamen er geen uitgespeelde kansen. Op het uur was er centraal in de defensie een misverstand waardoor de spits van Varsenare alleen op Jens mocht afgaan en de score verdubbelen. Wedstrijd gespeeld want hoe U16 ook probeerde, men kwam niet tot goede kansen.

Matige wedstrijd van U16 dat volgende week de leider op bezoek krijgt en de kans moet nemen om zich te tonen.

 

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

IP 13 A KVVC – FC Varsenare 2-9
IP 13 B KVVC – FC Varsenare 1-5
IP 17 KVVC – FC Varsenare 0-1
GU17 KVVO – Spermalie-Middelkerke 1-1
IP19 KVVC – FC Varsenare 9-3

 

Bijzondere Reserven
KRC De Panne – VC Ichtegem
Eindstand: 1-2 ( 1-1)

Na de zware 9-0 nederlaag in de vorige wedstrijd op Staden, waren onze beloften vastbesloten om thuis tegen Ichtegem hun vel duur te verkopen tegen Ichtegem, dat mits een overwinning aan de leiding van het klassement komt te staan, gemakkelijk zou het dus zeker niet worden.

KRC dan nog zwaar gehandicapt door het niet beschikbaar zijn van de doelmannen Gert Dawyndt en Arne Vanacker waardoor onze kersverse vader Sammy ‘BOSSUT’ Luchie zich opofferde om in het doel te staan, Jorkin Declerck haakte in laatste instantie af en door werkverplichtingen was Kevin Desaver ook niet beschikbaar. Jeroen Suply, Pieter Geerts en Nicholas Verstrynghe blijven onbeschikbaar wegens kwetsuren en onze vliegende reporter PJ is geveld met klierkoorts. Daardoor waren Yoni Declerck en Zamani Zobi voor de 1ste maal bij de selectie. Positief was ook de aanwezigheid van Olivier Vandenbussche, ditmaal niet met buitenlandse verplichtingen, of één of ander lichamelijke gebrek.

Scherpe start van de wedstrijd van beide ploegen met veel kansen aan beide zijden. 4’ actie tussen Peter en Jetro, Jetro alleen op doel af maar de keeper komt goed tussen. 5’ corner Tom, Jeroen trapt over. 6’ snelle counter Ichtegem, besloten met een schot in 1 tijd dat net naast gaat. 7’ schot-voorzet van Tom Ameloot, keeper brengt redding. 10’ vrije trap van Tom, terug redding van de bezoekende keeper. 12’ met doelman Sammy voor de 1ste keer tussenkomen, schot mooi gepakt. 14’ KRC-verdediging uitgespeeld, schot belandt echter op de paal. Even later valt Jetro uit na een actie waar hij al dan niet foutief aangetrapt werd, Jetro afgevoerd naar spoed en na de wedstrijd terug met zijn been in het gips door een barstje, meteen ook voor enkele weken out. Daarna valt de wedstrijd wat stil tot in de 29’ KRC een strafschop krijgt na handspel in de 16, strafschop feilloos omgezet door Peter, 1-0. 1ste helft loopt rustig naar zijn einde zonder uitgespeelde kansen tot Sammy in de 45’ in de fout gaat en zich mispakt bij een afstandsschot, 1-1 meteen ook de ruststand. Jammer na een stevige 1ste helft.

In de 2de helft eerste gevaar in de 55’ met een schot dat Sammy mooi in corner duwt. Daaropvolgende corner levert terug gevaar op, Dieter moet redding brengen op de lijn. 70’ uittrap Sammy, duel wordt de gemakkelijk verloren, diepe bal in de rug van Dries en mooi afgewerkt met een hard gekruist schot in de verste hoek, 2-1. 81’ nog een balverlies van Dieter, mooie voorzet maar het is Sammy die redding brengt. Het beste is er duidelijk af bij KRC dat ondertussen ook Jeroen aan de kant ziet gaan met pijn aan de heup, waardoor Yoni en Zobi ook aan hun eerste spelminuten toekomen. Wedstrijd eindigt uiteindelijk op een onverdiende 1-2 nederlaag, waardoor Ichtegem de nieuwe leider wordt in het klassement wat door hen na de wedstrijd luidruchtig gevierd wordt. Onze beloften moeten zich nu optrekken aan deze prestatie en volgende week bevestigen op het veld van Westende.

Speelden voor KRC: Sammy Luchie, Dieter Deriemaeker, Nils Desaver, Dries Schoolaert, Dries Dawyndt, Jeroen Dorné, Kasper Lams, Styn Geryl, Tom Ameloot, Bobo Mipuka Jetro, Peter De Buck(1), Olivier Vandenbussche, Yoni Declerck, Zamani Zobeidullah.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – E. Jonkershove
Eindstand: 3-4 ( 1-1)

Na de deugddoende thuisoverwinning van vorige week tegen GS Voormezele, stond vandaag terug een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen een op papier zeker haalbare tegenstander, staartploeg Jonkershove. Er mocht dan ook verwacht worden dat KRC, zonder de langdurig gekwetste Niels Cleeren en de geelgeschorste Sam Mortier, scherp zou starten en dadelijk de tegenstander bij de keel zou grijpen, maar al snel bleek dat helemaal niet het geval te zijn.

Slordig, paniekerig begin van de wedstrijd met Jonkershove dat duidelijk vastbesloten is om zijn huid duur te verkopen en in de 6’ wordt dit reeds beloond met de 0-1. Vrije trap van op links, veel te gemakkelijk in de verste hoek binnengekopt door Nelson Roelens. Gelukkig krijgt KRC in de volgende minuut reeds een terechte strafschop toegewezen wanneer Sylvain in de 16 neergehaald wordt door bezoekende keeper Gadeyne Tom die hiervoor ‘ slechts ‘ geel krijgt. Strafschop wordt feilloos omgezet door specialist Jelle Wils en het staat 1-1. 15’ actie over links, voorzet te scherp voor Christopher die nog kan voorzetter naar Halim, maar via een verdediger komt de bal toch nog bij de doelman terecht. 22’ goed gegeven corner van Rob, Christopher kan doorkoppen maar de bal gaat voorlangs zonder dat iemand kan binnen tikken. 26’ vrije trap Jonkershove, schot uit de 2de lijn met een vallende bal die de bovenkant van de lat scheert. 28’ mooie actie Rob-Frederick, bal terug bij rob die uithaalt vanuit de 2de lijn maar recht in de handen van de keeper. 38’ corner bezoekers, terug slap verdedigen, schot op doel maar Nico staat op de juiste plaats om de bal nog uit doel te koppen. 40’ prachtige gekruiste dieptebal van Frederick voor Xander op rechts, maar een bezoeker kan nog net in corner tackelen. 42’ actie Jonkershove op rechts, alle tijd om voor te zetten maar de bal gaat gelukkig aan iedereen voorbij.

Ruststand 1-1, na een erg slappe 1ste helft van onze Ratjes.

Iedere thuissupporter hoopt op een veel betere en scherpere 2de helft en dat blijkt ook zo te zullen worden als in de 49’ Rob op links een corner geeft, bal wordt weggewerkt net buiten de 16 waar Frederick de bal in 1 tijd erg mooi binnentrapt, 2-1. Maar 1’ later staat het reeds 2-2 als een bal vooruit getrapt wordt op rechts en Thullier Steven zonder al te veel tegenstand de bal onder doelman Kevin kan binnen trappen. Geen erg want in de 51’ fout op Frederick, mooi gegeven vrije trap door Nico en mooi binnengetrapt door onze spits Christopher. Maar KRC leert blijkbaar niet uit zijn fouten want in de 55’ terug weinig druk op de bal, lange bal vooruit en het is Roelens Nelson die heel gemakkelijk de 3-3 op het bord kan zetten. Nu lukt er echt niets meer bij KRC, dat traag, slordig blijft voetballen en waar de 2 wisselspelers ook niet echt scherp invallen. 73’ mooie vrije trap van Jonkershove recht voor doel, Thullier trapt de bal juist naast de paal buiten. 77’ actie Jonkershove op rechts, fout van Jelle net buiten de 16 schuin voor doel en tot iedereens verbazing trekt de soms wat warrig leidende scheids Ballieu Pieter dadelijk rood voor onze kapitein, een fel overdreven rode kaart. KRC dus verder met 10 voor het laatste kwartier. 88’ vrije trap van Frederick, Christopher kopt de bal tegen de deklat, de bal springt terug in het veld en hoe Arne er nog in slaagt om de bal van op 5 meter van het doel over doel te trappen, is voor iedereen nog steeds een raadsel. Hier moest het altijd 4-3 gestaan hebben voor KRC, maar in plaats hiervan krijgt KRC het deksel nog op de neus wanneer een vrije trap heel, heel gemakkelijk kan binnengekopt worden door Roelens die met zijn 3de treffer van de namiddag meteen de matchwinnaar werd voor karakterploeg Jonkershove. Pijnlijke nederlaag voor KRC dat stilaan in de onderste zone van het klassement

begint te komen en dat zich dus dringend zal moeten herpakken, misschien om te beginnen met eens een voorbeeld te nemen aan Jonkershove, een ploeg die met veel minder talent maar met veel meer inzet en karakter speelde tegen de salonvoetballers van KRC. Hopelijk worden de nodige lessen getrokken uit deze wedstrijd en komt er reactie in de volgende uitwedstrijd op Nieuwkerke, voor de competitie beschouwd als één van de betere ploegen van de reeks maar ploeg die ook duidelijk zijn start wat gemist heeft. Om daar iets te gaan halen, zal er heel, heel wat beter moeten gespeeld worden dan vandaag want anders komt KRC terug met 0 punten terug naar de kust.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Goossens Styn, Platteeuw Nicolas, Wils Jelle(1) Lehouck Xander, Zouber Halim ( 62’ Louage Arne), Deblock Rob (62’Verdonck Ferre), Herinckx Frederic(1), Verbeke Christopher(1), Roels Sylvain(78’Styn Geryl),

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Lecat Ludovic(fout), Herinckx Frederic (professionele fout) en direct rood voor Jelle Wils voor fout op een doorgebroken speler.

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 15 november

9uur15: GU10 KRC – KSV Nieuwpoort
9uur15: SK Spermalie-Middelkerke – GU11 KRC
15uur: IP15 KVVC- KVK Westhoek
15uur: IP16 KVVC – KVK Westhoek
19uur: Davo Westende – beloften KRC

Zondag 16 november

14uur30: SK Nieuwkerke – 1ste elftal KRC