Wedstrijdverslagen 29/30-08-2015

Bijzondere Reserven
Eendracht Brugge- KRC De Panne
Eindstand: 0-7 ( 0-3)

Na een lange voorbereiding was de eerste competitiematch aangebroken. Onze eerste opdracht was tegen een onbekende ploeg, namelijk Eendracht Brugge. Een ploeg die vorig jaar op het randje van stoppen stond, maar die uiteindelijk toch door deed. Onze jongens starten heel sterk met in de 4’ al een mooie actie op links via Olivier, Pieter en Stijn. Die laatste kan de bal voorzetten naar Jeroen die mooi besluit op doel, maar de keeper redt knap. Daaropvolgende corner uitstekend getrapt door Sam, Benoit kan koppen, maar centimeters naast. 7’ Pieter wordt alleen voor doel gezet en foutief afgestopt, maar de ref ziet er onbegrijpelijk geen graten in. De bal blijft in het spel, Jeroen met een prima afstandsschot, maar opnieuw kan de keeper in corner duwen. Nieuwe goede corner van Sam, ditmaal Dries met de kopbal, maar ook deze bal gaat over. In de 10’ staat het eindelijk 0-1, wanneer Benoit diep gestuurd wordt, die zet mooi voor naar Pieter die in één tijd binnentrapt. Uitstekende start van onze ratjes. 17’ Nieuwe corner Sam, bal blijft hangen in het pak en het is Harm die via een thuisspeler de bal in doel kan deviëren, 0-2. 20’ Eerste ‘gevaar’ van Eendracht met een afstandsschot, maar de bal gaat 1m over. Even later nieuwe aanval van op rechts met Benoit die voorzet naar Stijn, maar zijn kopbal strandt op de lat. De bal komt terug in het spel en er wordt een nieuwe aanval opgezet met Dries en Jeroen, uiteindelijk is het Olivier die kan trappen, maar hij vindt de keeper op zijn weg. 22’ Lange bal over de verdediging naar Jeroen, die trapt, maar opnieuw net over. 25’ Jeroen met de doorsteekpas naar Stijn, die gaat alleen op doel af en legt mooi af naar de vrijstaande Pieter die voor een leeg doel zijn 2e kan binnen, 0-3. 33’ Nieuwe doorsteekpas, ditmaal op Sam. Sam alleen op doel af maar zwak op de keeper besloten. Tot verder gevaar komen we niet meer in de eerst helft zodat de ruststand bij 0-3 blijft, na een uitstekende eerste 45 minuten.

In het begin van de 2e helft is het spelniveau ietwat gezakt. Maar toch kan Benoit in de 50’ scoren maar wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel, terwijl de finale pas van een speler van Brugge kwam. 51’ Nieuwe corner KRC, bal opnieuw voor Dries maar zijn buitenkant-voet deviatie mist richting. 58’ Afstandsschot van Tom, maar pal op de kruising. 61’ Actie op links via Jeroen en Benoit, bal voor naar Peter, maar die besluit net naast. Even later nieuwe actie van Benoit, hij trapt maar de bal wordt net voor doel geblokkeerd door een verdediger, anders stond hier de 0-4. 67’ Benoit haalt de achterlijn, bal achteruit gelegd naar Jeroen, maar die besluit opnieuw op de keeper. 69’ Eindelijk 0-4 wanneer Peter Sam in stelling brengt en die de bal mooi in de verste hoek binnen draait.71’ Voorzet van op links, Jeroen komt voor zijn man en lobt de bal over de keeper maar de bal kan nog net voor de lijn weggewerkt worden. 1min later nieuwe aanval met Benoit die knap de bal in het dak van het doel jaagt, 0-5. Even later Tom met de trap van dichtbij, maar net over. 75’ Nieuwe aanval van op links, bal terug gelegd op Benoit die met een gekraakt schot de 0-6 op het scorebord zet. 80’ Voorzet van op de rechterkant, bal komt bij Jeroen die in één tijd in de verste hoek trapt, 0-7! Geen noemenswaardige kansen meer na de 0-7 dus dat is dan ook de eindstand. Een uitstekende partij voetbal van onze beloften die zo de competitie heel goed begonnen zijn. Het moet wel gezegd zijn dat de tegenstander maar een heel, heel matige ploeg was, maar waar door een sterke verdediging geen enkele kans weggegeven werd. Volgende week zal het een pak moeilijker zijn tegen het sterke Gistel.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sam Mortier(1), Harm Blomme (1), Dries Dawyndt, Yoni Declerck, Benoit Vandenbussche(2), Olivier Vandenbussche, Pieter Geerts(2), Jeroen Dorné(1), Stijn Geryl, Tom Ameloot, Jelle Wils, Peter De Buck en Dieter Deriemaeker.

Er was geel voor Peter De Buck (protest)

 

1ste Elftal
Eendracht Hooglede - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 (1-1)

Na een wisselvallige voorbereiding kwam eindelijk de eerste competitiematch er aan. Onmiddellijk tegen een klepper van jewelste, het uit 2e gedegradeerde Hooglede, die zo snel mogelijk hun plek in 2e wil terug innemen. Het is dan ook Hooglede die veel sterker aan de match begint. In de 8e verliest Sven de bal, M. Verlinde kan alleen op doel af gaan, maar besluit op Kevin. Gelukkig legt hij de bal niet breed naar een ploegmaat, anders staat het altijd 1-0. Het is evenwel uitstel van executie want in de 11e minuut kan De Macedo rechts op snelheid doorgaan en de achterlijn halen, hij legt de bal in de loop van Verlinde, die van dichtbij de 1-0 binnentikt. Onmiddellijk na de aftrap een kleine reactie van KRC met een afstandsschot van Gert-Jan, maar de bal gaat net over. 15’ Opnieuw Hooglede die op snelheid door onze verdediging glipt, de trap wordt opnieuw gestuit door Kevin met de voet. 23’ Nog eens KRC met een lang uitgesponnen actie die uiteindelijk bij Rob belandt, hij heeft een voorzet-schot, maar de bal draait net naast de paal buiten. 26’ Terug Hooglede met een harde knal vanuit een schuine hoek, maar opnieuw toont Kevin zich de betere. 28’ Lange bal op Wesley, hij kapt mooi zijn man uit en trapt naar de verste hoek. De keeper kan nog net bij de bal, maar duwt de bal in de voeten van Marc, die de bal mooi binnentikt, 1-1!! Op dit moment een ietwat gevleide gelijkmaker. 35’ Na een vrije trap komt de bal bij Lopes De Macedo die geen gebruik maakt van de ruimte en gehaast over trapt. 40’ Wederom Hooglede die Kevin belagen, maar opnieuw kan hij de bal uit zijn doelvlak houden. 44’ Terug Kevin met een knappe redding na een uitstekend schot van op 15m. Ruststand 1-1, vooral dankzij Kevin die ons meermaals recht gehouden heeft.

De 2e helft is een heel ander verhaal. De Panne is nu de betere ploeg en Hooglede geraakt er moeilijker uit. Toch is het Hooglede die het eerste gevaar levert, wanneer Ludo uitgespeeld wordt en de bal mooi achteruit gelegd wordt, maar de spits besluit voorlangs. 57’ Mooie vrije trap van Steve, maar de keeper staat op de juiste plaats. 61’ Nieuwe actie van Verlinde, maar hij vindt opnieuw Kevin op zijn weg. 63’ Bal van Halim tussendoor Wesley die alleen op de keeper afgaat, maar hij besluit zwak op de doelman. De bal afleggen naar de vrijstaande Marc was een betere optie geweest. 67’ Corner van Steve, kopbal Marc, maar net naast. 79’ Misverstand tussen Nico en Kevin waardoor Hooglede spits nog net bij de bal kan, maar zijn lob strandt op de lat. 84’ Voorzet van Steve naar Wesley, die trapt de bal in tijd op doel, maar de keeper pakt uit met een uitstekende redding. In de 90’ corner voor Hooglede, kopbal van Maesen en jawel, 2-1. Een heel zure noot om te kraken na een toch meer dan degelijke 2e helft. Eindstand 2-1.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Ludovic Lecat (83’ Jurgen Schoolaert), Nils Desaever, Nicolas Platteeuw, Wouter Dorné(60’ Halim Zouber), Sven Eyland, Rob Deblock, Marc Lomba Simoes, Steve Eyland, Wesley Butaye en Gert-Jan Bentein (87’ Serafim Catrysse).

Ferre Verdonck bleef op de bank.

Er was geel voor Rob Deblock en Sven Eyland (beiden spelfout)

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
Elite 2 KVVC U13- Cercle Brugge 1-9
Elite 2 KVVC U14 – Cercle Brugge 0-11
Cercle Brugge -Elite 2 KVVC U15 8-0
Cercle Brugge- Elite 2 KVVC U16 3-1
Elite 2 KVVC U17 – Cercle Brugge 0-5
Elite 2 KVVC U19 – Cercle Brugge 1-4
GU 15 KRC – KSV Nieuwpoort 2-0
GU21 KRC KSV Nieuwport 8-4

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 4 september
20uur: bijzondere beloften KRC- KEG Gistel

Zaterdag 5 september
12uur30: Seraing – U13 KVVC
12uur30: Seraing – U14 KVVC
14uur30: GU13 KRC – SP Keiem
14uur30: KV Oostende – GU15

Zondag 6 september
9uur15: SK Snaaskerke – GU21 KRC
15uur: 1ste elftal KRC – SK Staden