Verslag 6-7/10 2007

1ste jaars duiveltjes Reeks A
KRC De Panne - KVV Coxyde
Eindstand: 2-14

De wedstrijd werd heel slecht aangevat en onze Ratjes stonden al zeer snel tegen een onoverbrugbare achterstand aan te lopen. Er werd laks gevoetbald, helemaal niet op hun niveau die ze kunnen halen. De 1e helft werd dan ook afgesloten met een zware 0-12 op het bord. In de 2e helft waren onze ratjes helemaal wakker en werd er hard gevoetbald, mooi gecombineerd, kortom alles wat je maar kan wensen. Bovendien stond er een sterk keepende Wout in doel die enkele mooie saves uitvoerde. De oververdiende doelpunten werden gescoord door onze goalgetters Ben en Flor. Zo eindigden we de 2e helft met een mooie 2-2, toch een sterke 2de helft tegen onze buren van Coxyde.
Speelden: Wout Vanbesien, Bert Deflo, Seppe Joossens, Arne Van Huele, Ben Dewinter en Flor Van Dessel.

1ste jaars duiveltjes Reeks B
Eindstand: 0-13

Onze allerjongste duiveltjes hadden het terug niet gemakkelijk tegen de sterkere buren uit Koksijde. Het bleef aanvankelijk lang 0-0, maar eenmaal het 1ste tegendoelpunt gevallen volgde het ene doepunt op het andere. Voor deze ploeg met bijna allemaal beginnertjes, wordt het vooral een leerjaar om volgend jaar daarvan de vruchten te kunnen plukken.
Speelden voor KRC: Sander Hintjes, Mathias Wullepit, Cosimo Santeramo, Maxiem Vanbleuy, Casper Van Huele

2de jaars duiveltjes Reeks B
WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 1-8

Tegen Bulskamp speelden onze 2de jaars Ratjes een goede partij. Na 5 minuten kan Flor de score openen en halfweg de eerste helft kan Stijn de score verdubbelen, maar net voor rust kan Bulskamp dan toch tegen scoren zodat de ruststand 1-2 werd. In de tweede helft steken onze ratjes een tandje bij en zo kon Thibault nog vier keer scoren 1 - 6. Ook Kelly mocht nog 2 doelpunten voor haar rekening nemen en zo de 1 - 8 op het bord zetten Bij de schaarse tegenaanvallen stond er een goed keepende Kevin in het doel of een goed verdedigende Rimski of Stijn.Een over verdiende overwinning van onze ratjes die nu toch al enkele matchen goed bezig zijn.
Speelden voor KRC: Schoolaert Kevin, Dezeure Stijn, Van Dessel Flor, Cagnard Thibault en Kelly, Rottiers Rimski, Matondo Costa.

2de jaars pré-miniemen
KRC De Panne - WS Bulskamp
Eindstand: 16-1

Onze ratjes begonnen vanaf het 1ste fluitsignaal de bezoekers onder druk te zetten en konden al scoren in de 1ste minuut. Op het einde van de 1ste helft wezen de bordjes al 9-0 aan! In het 2de wedstrijdgedeelte hetzelfde spelbeeld, KRC dat mooi de bal rond tikte en constant de Bulskampse goalie belegerde. Doelman Antoine kwam geregeld mee op hoekschoppen en kreeg enkele kansen om ook zijn goaltje mee te pikken wat helaas niet lukte. Toch scoorden onze blauwzwartjes nog 7x en kon ook Bulskamp de eer redden,wat ze ook verdienden door zich te blijven inzetten met vooral 1ste jaars pré-miniemen! KRC kon zo na 2 nederlagen weer aanknopen met een klinkende overwinning en vooral met terug mooi voetbal op de mat te brengen, doe zo voort jongens!
Speelden voor KRC: Antoine Gilbert, Kenneth Tallieu, Ian Locqueneux, James Bigot, Han Dewinter, Colin Deblonde, Shaun Eerebout, Ward Dochy en Arthur Lowagie.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne
Deerlijk Sport -Coxyde
Eindstand: 2-1

Na het verlies van vorige week tegen kopploeg Wevelgem, wilden onze U13 nu zeker punten halen in de haalbare uitwedstrijd tegen het gelijk gerangschikte Deerlijk. In de eerste helft, met wind tegen en op een slecht liggend veld, zagen we twee ploegen die voluit gingen voor de drie punten. Het betere voetbal kwam van onze jongens, Deerlijk beperke zich vooral tot het vooruitstampen van de bal. Halfweg de eerste helft kon Jensi doorgaan, maar zag zijn bal net voor de lijn gekeerd.Aan de rust wezen de bordjes nog steeds 0 - 0.In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, de thuisploeg bevoordeeld in gestalte en kracht, die steeds met verre hoge ballen probeerde en na 5 minuten ook op voorsprong kwamen. Onze U 13 kregen tot 2 maal toe de kans om gelijk te maken, maar eerst miste Denzell en ook Jensi zag zijn bal over doel belanden. Halfweg de tweede helft scoorde de thuisploeg dan toch de 2 - 0.Tien minuten voor tijd kan Denzell dan toch de aansluitingstreffer scoren na een mooie actie 2-1.Maar verder kwamen onze u 13 niet meer, hoewel een gelijkspel zeker verdiend zou zijn geweest. Volgende woensdag wacht de bekerverplaatsing tegen het sterke Varsenare.
Speelden voor KVVC. Cambier Diego, Gruwé Brolin, Van Dessel Glen, Crevits Arne, Vasseur Dylan, Devaere Guillaume, Pysson Laurent, Facon Jensi, Schoolaert Jordy, Callewaert Jensi, Van Den Ouden Denzell, Vanhoutte Lander, Ost Quentin, Vanbelleghem Maxim.

Eindstand: 2-4
Voor deze tweede verplaatsing konden we zowaar een beroep doen op zestien spelers, jammer genoeg moest dus een speler afhaken. In de eerste helft was het toch wat zoeken om de gaatjes te vinden naar doel en verliepen de combinaties helemaal niet vlot, het hoorde niet zoals het moest. Toch konden we rusten met een 1-2 voorsprong.
In de tweede helft hetzelfde beeld en nu liet de zwakke arbitrage zelfs geen voetbal toe, jammer en triestig om aan te zien. Toch kon deze matige partij winnend afgesloten worden.
Hopelijk wordt de verplaatsing volgende week naar Kortemark terug iets beter.
Er was een geslaagd debuut van Michael Willaert met twee doelpunten.
Speelden: Bradley Geryl, Jordy Dewulf (1), Maarten Reynaert, Hannes Vandebotermet, Gianni Callewaert, Axel en Egon Dirix, Thomas Raes, Gil Van Dessel, Billy Paelinck (1), Dominique Vandenabeele, Kevin Cominu, Dries Schoolaert, Michael Willaert (2), Thibault Vermeylen

KRC De Panne - SV Nieuwpoort
Eindstand: 3-0

Tegen ongeslagen leider Nieuwpoort speelden onze reserven een heel sterke wedstrijd. Gans de wedstrijd door was KRC de betere ploeg, maar jammer genoeg bleef de afwerking wat achterwege, zodat de rust maar bereikt werd met een magere 1-0 voorsprong, via een doelpunt in de 38' van Klaas Dekeyser. In de 2de helft hetzelfde spelbeeld, en veel beter KRC met een uitstekend georganiseerde verdediging onder leiding van laatste man Jeffrey Schoolaert. De kansen bleven zich opstapelen en Nieuwpoort kon slechts sporadisch eens tegenprikken. Toch moest doelman Miguel Decraemer gepast tussenkomen om de gelijkmaker te verhinderen. In de 67' werd het uiteindelijk toch 2-0 na een mooie dieptepas van Steve Six naar Klaas Dekeyser die mooi voorzette naar Tom Tourney die mooi binnentikte. Nieuwpoort nam risico's en schakelde over naar 3 spitsen, maar KRC kwam nooit echt onder druk. Uiteindelijk was het Fredje Courbot die in de 85' de wedstrijd definitief kon beslissen met het 3de doelpunt na een mooie individuele actie. Hiermee blijven onze reserven op een mooie 2de plaats staan in de rangschikking, volgende week volgt een moeilijke uitwedstrijd tegen VVG Alveringem.
Speelden voor KRC: Tony Coutereel( 45' Miguel Decraemer), Björn Lemiere, Jeffrey Schoolaert, Sven Dewitte (57'Tim Tourney), Jeremy Carrein, Tom Tourney(1), Ruben Hoorne(45'Andy Schoolaert), Steve Six, Klaas Dekeyser(1), Peter De Buck (60' Frederiek Lestaeghe), Fred Courbot(1).

SP Keiem - KRC De Panne
Eindstand: 1-1

KRC nam een schitterende start en na 2 minuutjes wezen de bordjes al 0-1 door een kopbaldoelpunt van Dries Decorte op voorzet van Steve Thieren. Op de 10' een voorzet van Steve Thieren, binnengetikt door Steve Verstraete maar een redding van de plaatselijke doelman. 12' een mooie voorzet van Philippe Mahieux, kopstoot van Gilles Veranneman op de plaatselijke doelman. Keiem kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd en na een geharrewar voor doel kon Tim redden en het erop volgend schot ging over. De wedstrijd ging goed op en neer zonder uitgesproken kansen tot in de 33' Ronny Dewinter een trekfout beging in het strafschopgebied. Geel voor Ronny, strafschop voor Keiem maar gestopt door doelman Tim. In de 43' krijgt Steve Thieren een mooie kans om de ruststand op 0-2 te brengen maar zijn schot strandt op de doelman. Na de koffie veranderde het spelbeeld grondig, KRC kwam er niet meer uit, alle duels in het middenveld gingen verloren en Keiem kreeg de ene kans na de andere. Doelman Tim Coutereel moest verschillende keren gepast tussenkomen om de gelijkmaker van Keiem te verhinderen. Buiten een schot van Philippe Mahieux op de doelman en een schot van de ingevallen Ruben Hoorne dat juist boven de dwarsligger buiten ging, creëerde KRC geen enkele doelkans meer en stond constant onder Keiem-druk. En als de scheidsrechter dan ook nog begon met enkele dubieuze beslissingen te nemen, was het ook niet te verwonderen dat Keiem uiteindelijk in de 84' de verdiende gelijkmaker kon netten.
Uiteindelijk een gelukkig verdiend puntje voor KRC, zeker mede te danken aan de knappe prestatie van doelman Tim Coutereel. Na enkele goede wedstrijden op rij, een goede 1ste helft was de 2de helft ongetwijfeld de slechtste wedstrijdhelft van seizoen. Volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Eendracht Jonkershove.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Frederiek Lecointre(60'Ruben Hoorne), Ronny Dewinter, Angelo Storm, Dries Decorte, Steve Thieren, Bert Joye, Christophe Christiaens( 70' Peter Debuck), Philippe Mahieux, Gilles Veranneman(80' Kevin Soutaer)