1ste jaars duiveltjes Reeks K
SK Snaaskerke - KRC De Panne
Eindstand: 9- 6 (3-3)

Onze 1ste jaars Ratjes moesten dit weekend op verplaatsing naar Snaaskerke.
Daar aangekomen bleek Joe afwezig te zijn en bovendien had Shayaan zijn voetbalschoenen thuis vergeten. Resultaat, constant uitglijden en hij viel dan ook meer op de grond dan hij kon spelen. Op die manier kon SK Snaaskerke in feite de bovenhand halen, maar dankzij de verre uittrappen van Lander en de snelheid van Casper konden we telkens opnieuw aansluiten en gingen we zelfs rusten met 3-3.
Direct na de rust kon Snaaskerke echter tot driemaal toe scoren en dit binnen de drie minuten.
Logisch dat de kopjes van KRC naar beneden gingen. Lander wou zelfs een bepaald ogenblik zijn handschoenen aan de haak hangen en zelfs Casper zag het echt niet meer zitten.
Met peptalk en aanmoedigingen werden onze jongste spelertjes dan toch terug in het spel gebracht en werd de eindstand tenslotte vastgelegd op 9-6.
Jammer voor onze duiveltjes die een heel goede wedstrijd speelden.
Speelden voor KRC: VANHEULE Casper, DEGRIECK Storm, VANBESIEN Lander, TAHIR Shayaan (zonder voetbalschoenen), VANDAELE Jason, PLAETEVOET Mohammed.
Afspraak volgende week voor een thuiswedstrijd: KRC De Panne - KSV Nieuwpoort
De wedstrijd begint 09uur15 Spelertjes aanwezig om 08uur30

2de  jaars duiveltjes Reeks K
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 12- 7 ( 5-3)

Vandaag als tegenstander in de zompige ring: Veurne, een gemotiveerd Veurne door de recente trainerswissel. Voor de 2e maal dit seizoen konden we beroep doen op alle 9 spelers. Dit was al geleden van de eerste speeldag!!
In de eerste 7 minuten zochten beide ploegen naar de juiste combinaties op het drassige veld. Toen ging de bal erin want 2 spelers van KRC hadden “schrik van de bal” en sprongen als balletdansers in de lucht. Het zou niet de laatste keer zijn vandaag. Veurne kwam op 2-0 (10’) waarna Sacha een corner van Seppe in volley vol op de slof nam en zo de Veurnse netten serieus deed trillen (11’). Een minuut later weer eventjes “ballet” en 3-1. Na de 4-1 scoorde Sacha tegen na een mooie actie. Sander schoot op de paal (hij had beter voorgezet!) en dan scoorde Joram met een, deze keer heel bewust, afstandsschot de 4-3. Veurne vergrootte in dezelfde 24e minuut de afstand opnieuw tot 2 goals. De ruststand was dan ook 5-3.
De eerste 10 minuten van de tweede helft was het al Veurne dat de klok sloeg: via 4 doelpunten kwamen ze 9-3 voor. Wout scoorde eerst nog tegen waarna hij de gekwetste Maxime in het doel moest vervangen. Sacha bracht ons terug tot 9-5 maar dan plaatste Veurne nog eens een tussenspurtje (12-5). In de laatste 2 minuten van de wedstrijd konden Sacha en Seppe nog milderen tot 12-7. Een evenwichtige partij maar met een iets alerter Veurne dat zich dan ook weerspiegeld in de eindscore.
Volgende week zaterdag om 10u30 thuis tegen Davo Westende. De laatste competitiewedstrijd van 2009 want de volgende weekends zijn er 2 algemene forfaits (Bulskamp en HO Oostende). De competitie hervat pas op 6 februari 2010. Uiteraard blijven we trainen om nog beter te worden!!

Speelden voor KRC U9: Maxime Vanbleuy, Joram Steen(1), Wout Vanbesien (1), Mathias Wullepit, Jari Descan, Sander Dekien, Sacha Moors (4), Seppe Joossens (1) en Mohammed Sedaghatmia.

1ste jaars Pré-miniemen Reeks E
Eindstand: 3-3 ( 1-2)

Onze ratjes speelden zaterdag de derby tegen de buren van Veurne en onze jongens en meisje speelden heel sterk mee. Het eerste doelpunt kwam van Veurne, maar nog geen 2’ later was het al 1-1. Onze ratjes waren sterk bezig tot aan de rust en kwamen 1-2 voor.
 De tweede helft namen onze ratjes te gemakkelijk op en in nog geen 4’ stond de thuisploeg 3-2 voor. Dus was het hoog tijd dat onze ratjes de wedstrijd terug in handen namen. Dat duurde even en in de 24ste min konden ze de gelijkmaker scoren: 3-3 en dat werd dan ook de eindstand.

Speelden voor KRC U10: DEWINTER Ben, ROTTIERS Rimski, COOPMAN Jari, VIEREN Ian, MEHMETI Sandro, CALLEWAERT Nick, CAGNARD Kelly en CAGNARD Thibault.

Provinciale miniemen U13
Samenwerking Coxyde- De Panne

3de ronde Beker van België
KVK Ieper – KVV Coxyde 4-1 ( 1-0)

Onze U13’s stonden voor een zware verplaatsing voor de beker tegen de nationale U13 van KVK Ieper, een mooie voorbereiding op de eventuele stap naar nationale jeugd volgend jaar. Wedstrijd gespeeld op een erg slechte modderige akker, naam voetbalveld niet waardig. Onze jongens dadelijk in het nadeel met hun schoeisels, Ieper duidelijk beter voorbereid met ijzeren noppen, onze U13’s met hun multis, en glijden maar. Hopelijk brengt de sint of Kerstman ook een paar aangepaste schoenen voor onze miniemen, want zulke zaken spelen ook zeker een rol. Toch een goede start van onze U13 en Ieper wordt de eerste 7 minuten op de eigen helft gedrukt, met dadelijk een hoge bal van Joost op doel, gemakkelijk gepakt door de keeper. Kort daarop een mooi gegeven vrije trap, maar Remko kan net niet bij de bal om binnen te tikken. Maar in de 7’, bij de 1ste aanval van de thuisploeg staat het meteen 1-0, hoge bal naar doel, bal heen en weer voor doel, Yosra grijpt de bal, glijdt gedeeltelijk weg, lost de bal en die wordt gemakkelijk binnengetrapt. Dadelijk erop moet Jarvid nog een nieuwe doelpoging met het hoofd weghalen en blijven onze U13 onder druk staan van Ieper. 12’ een erg bedrijvige en hard werkende Gianni met een schot van ver recht op de keeper. 14’ snelle actie thuisploeg, bal gelukkig in het zijnet. 26’ nog een vrije trap van Gianni van op de middenlijn, maar niemand loopt echt goed in. 28’ terug Gianni met een verre vrije trap, net gepakt door de keeper. 29’ snelle thuisstoot Ieper door Simon in corner verwerkt, corner wordt gegeven en eindigt met een kanonafstandsschot juist naast doel. Ruststand gelukkig maar 1-0.
2de helft start catastrofaal, 31’ reeds een goede samenwerking tussen Jarvid en Jelle om een nieuw doelpunt te vermijden. 32’ actie Joost op links, geraakt tot bij doel maar mist dan de scherpte om af te werken. En dan gaat het snel, 33’ veel te gemakkelijk uitgespeeld op links en de 2-0 gemakkelijk binnengetrapt. 35’ aanval op rechts, iedereen vergeet de centrale dekking en speler alleen voor doel kan simpel de 3-0 binnentrappen, wedstrijd gedaan. Achteraan wordt er omgeschakeld naar een 3-mansverdediging om het middenveld dat te vaak overlopen wordt te versterken, maar in de 44’ staat het 4-0, hoge bal op doel die Jens nog enkel met zijn vingertoppen kan raken. Onze mannen geven echter de moed niet op en blijven knokken tegen de sterkere tegenstander, die telkens diep terugplooit maar dan snel uitbreekt. 48’ nog een mooie vrije trap van Remko, net boven de dwarsligger buiten. En in de 60’ komt het eerreddende doelpunt er toch als Remko kan binnentrappen na een mooie collectieve aanval. Eindstand 4-1, een terechte overwinning voor de sterkere thuisploeg maar onze U13’s kunnen zeker beter en ook liever op een beter liggend terrein. Een mooie leerschool voor wat er volgend jaar te wachten staat, hard blijven trainen dus jongens!!!
Speelden voor PU 13: Jens Vangeel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Gianni Cifelli, Simon Decock, Joost Sockeel, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert, Remko Germonpré(1).

KVV Coxyde – SWI Harelbeke
Eindstand: 4-0 ( 2-0)

Vandaag topper voor onze U13 tegen kampioen van vorig jaar Harelbeke, nu geklasseerd met 1 puntje achterstand op onze jongens. Gestart onder een mooi herfstweertje en met licht windvoordeel nemen onze U13 dadelijk de wedstrijd in handen. En met resultaat want na 4’ staat het reeds 1-0, Simon krijgt de bal in de voet, legt hem mooi klaar voor zijn goede voet en trapt over de keeper binnen, bal die de bezoekende keeper misschien wel moest gepakt hebben. Voor ons geen probleem en meteen een mooie beloning voor Simon, de laatste weken erg sterk bezig. 5’ actie Joost op links, bal bij Remko maar de goed uitgekomen keeper zit er nog goed tussen. 6’ voorzet-schot van kapitein Dante van op rechts en de bal gaat mooi over de keeper in de hoek binnen, 0-2 van een droomstart gesproken. 12’ schotje van James op de keeper en het is pas in de 13’ dat doelman Jens een eerste balletje moet pakken. Bezoekers komen beter in de wedstrijd, maar veel middenveldspel waarbij onze U13 de wedstrijd rustig onder controle houden. 25’ nog een poging van Dante, maar in de handen van de keeper. Jammer genoeg valt Joost Sockeel dan uit met een verzwikte voet, hopelijk zonder veel erg. Ruststand 2-0. Donderpreek voor iedereen te horen in de kleedkamers van de bezoekers, dus een scherpe bezoekende ploeg uit de kleedkamers, ditmaal met het windvoordeel voor hen.
34’ reeds een mooie redding van doelvrouw Yosra, die Jens, zo goed als werkloos in de 1ste helft, vervangt in de 2de helft. 39’ corner bezoekers, Yosra naast de bal, gelukkig staat Ward nog op de doellijn opgesteld en kan hij de bal nog wegtrappen. 43’ terug Yosra die goed in de voeten gaat van een bezoekende aanvaller. 45’ eindelijk onze jongens, actie Remko die moet scoren maar in 2 keer niet kan besluiten, hier was een pasje opzij naar de volledig vrijstaande Dante zeker een betere keuze. Hier moest de wedstrijd eigenlijk beslist geweest zijn, mede door de risico’s die de bezoekers achteraan nemen.50’ terug Yosra aan het werk gezet maar terug een mooie redding. 51’ eindelijk de geruststellende 3-0 als Dante zijn actie uitvoert op rechts, de bal komt bij Remko die de keeper ontwijkt en binnentrapt. 52’ mooi gegeven corner Lukas, mooie trap van Dante maar over. 57’ terug een erg bedrijvige Dante, schot weggebokst in corner door de keeper. Corner Ward, kopstoot Dante op de keeper, bal terug bij Dante die zijn 2de doelpunt kan binnentikken. Verdiend voor onze kapitein die een sterke wedstrijd speelde die terug deed denken aan zijn niveau van vorig jaar, zo verder doen nu Dante!!. 58’ nog een goed pas van de goed ingevallen Maxiem Prosec naar Lukas? Maar die kan niet afwerken. In de 60’ terug een mooie aanval, Remko naar Dante maar die schiet naast. Eindstand 4-0, mooie overwinning na een erg sterke collectieve prestatie waarbij iedere speler eigenlijk een felicitatie en een vermelding verdient, maar het verslag is nu al zo lang!!!!!
Volgende week een niet te onderschatten verplaatsing naar het kleine veld van FC Lowingen.Speelden voor PU 13: Jens Vangeel, Yosra Ben Hassen, Jarvid Gruwé, Gianni Cifelli, Simon Decock(1), Joost Sockeel, James Bigot, Jelle Rabaeys, Mundi Dialungana, Maxiem Prosec, Lukas Decorte, Ward Dochy, Dante Blanckaert(2), Remko Germonpré(1).

Gewestelijke miniemen

KVV Coxyde – VC Ichtegem
Eindstand: 4-0 ( 1-0)

Opnieuw topwedstrijd voor onze gewestelijke miniemen, nu tegen het tweede geklasseerde Ichtegem, dat het best start en het KVVC de eerste 10 minuten moeilijk maakt. Na 5 minuten een heel mooie aanval van Ichtegem langs de rechterflank, aanval die maar nipt voorlangs gaat. Na tien minuten neemt KVVC over en dit resulteert meteen in een doelpunt. Via mooi samenspel en tussenstation Arthur belandt de bal bij Zeppe, die doorsteekt naar Lander en het staat 1-0. Voor de rust nog enkele kansen voor KVVC, telkens gepakt door de bezoekende doelman. Meteen na rust een mooie één-twee tussen Kenneth en Arthur waarbij de laatste alleen op de doelman mag gaan maar niet kan scoren. Enkele minuten later staat het dan toch 2-0, goede voorzet van Han naar Zeppe die controleert en dan mooi over de doelman besluit.  De 3-0 komt er nadat Kenneth doorsteekt naar Arthur, die mooi overhoeks binnenlegt. Net voor tijd vindt Antoine dat zijn moment is gekomen, dribbelt van op eigen helft tot juist buiten de rechthoek, steekt Han diep die voorzet naar Arthur en die kopt de 4-0 binnen. Schitterend resultaat na een heel goede wedstrijd van de thuisploeg. Hopelijk beginnen onze jongens nu niet te zweven en doen ze zo verder.
Speelden: Yosra Ben Hassen, Gilbert Antoine, Vanhove Zeppe (1), Deblonde Colin, Eerebout Shaun, Tallieu Kenneth, Dewinter Han, Butaye Maxim, Prosec Maxime, Lowagie Arthur (2), Lagrou Lander (1), Mehmeti Sunaj en Locqueneux Ian

Provinciale knapen U15

Eindstand: 2-3 (1-3)

De wedstrijd kon niet beter starten voor de thuisploeg , reeds in de 1’ kon Glenn scoren na een geharrewar voor het bezoekende doel .In de 9’ krijgt Laurent zo maar een kans op de 2-0 bij een terugspeelbal bij de bezoekers, maar Laurent krijgt net niet genoeg controle over de bal om te scoren.Op het kwartier beginnen de bezoekers serieus te drukken, en er vallen gaten op het middenveld, en wanneer dan dekkingsfouten in de verdediging gemaakt worden, staat het in mum van tijd 1-3 voor de bezoekers, meteen ook de ruststand.In de tweede helft zien we een gretige thuisploeg die er wil voor gaan, en wanneer we in de 44’ de aansluitingstreffer weten te scoren via een mooi getrapte vrije trap van Jordy(over het muurtje en in de hoek)wordt het terug spannend, en zien we nog een bal van Laurent net over gaan, maar de gelijkmaker komt er niet meer.Speelden voor PU15: Cambier Diego – Gruwé Brolin – Daems Glenn – Pysson Laurent – Schoolaert Jordy – Callewaert Jensi – Vandebotermet Pepijn – Coulier Stijn –Debacker Dwight – Rousseau Thibault – Jonckheere Keanu – Tourlousse Arthur – Kalisa Arnauld – Degraeve Niels – Waeyenberg Bryan.

Eindstand: 2-2 ( 0-1)

Mooi herfstweertje voor de verplaatsing naar Wevelgem. Na de slechte resultaten van de vorige weken waren de U16 het aan zichzelf verplicht eindelijk te tonen wat ze waard waren. De eerste 20 minuten waren rommelig. Koksijde kon echter na doorsteekpas de 0-1 scoren. Na die goal begon de U16 eindelijk te combineren, waarbij een aantal niet te missen kansen de nek werden omgewrongen. Ook Wevelgem versierde enkele kansen doch de ruststand was 0-1.Vlug in de tweede helft kreeg Wevelgem een strafschop die laag werd binnengetrapt.  Enkele minuten later kwam Wevelgem op voorsprong via een lage schuiver. In tegenstelling tot de vorige weken begon de U16 terug te voetballen. Op vrijschop lukte de 2-2
Onze U16 kregen nog diverse kansen op de overwinning (o.a. een afgekeurd doelpunt wegens vermeend buitenspel), maar het bleef echter 2-2.Volgende week de laatste wedstrijd in de heenronde, thuis tegen SWI Harelbeke, waarna de terugronde wordt aangevat. Aan de U16 te bewijzen dat ze veel beter kunnen.

Reserven

VV Vladslo - KRC De Panne
Eindstand: 0-3 ( 0-2)

Onze reserven deden wat ze moesten doen en behaalden een gemakkelijke 0-3 overwinning op het veld van rode lantaarn Vladslo, na een erg zwakke wedstrijd van beide ploegen.
Reservetrainer Alain moest werken en werd vervangen door hoofdtrainer Patrick, bijgestaan door ploegafgevaardigde Bjorn die een lange verjaardagsnacht achter de rug had en een moeilijke match kende, gevolg een erg beknopt wedstrijdverslag over een match om zo snel mogelijk te vergeten. Zonder de zieke Pieter Geerts en Gilles Veranneman en de gekwetste Jensi Sunardi waren er toch nog 12 spelers gevonden die de verplaatsing meemaakten. Een erg vettig, redelijk bespeelbaar veld. Ruststand 0-2 met 2 doelpunten van enig echt lichtpunt Jeremy Carrein, die aan de rust meteen ook mocht stoppen om op de bank te zitten van het 1ste elftal. 3de doelpunt valt in de 2de helft en komt er door een kopbaldoelpunt van Fredje Courbot die de eindstand op 0-3 vastlegt. Opdracht vervuld, 3 punten mee naar De Panne.
Door puntenverlies van Westende, Adinkerke en Nieuwpoort B stijgen onze reserven naar de 4de plaats, wel nog steeds op 8 punten van leiders Spermalie en Lombardsijde. Volgende week wordt het thuis een belangrijke wedstrijd tegen Nieuwpoort B, met evenveel punten geklasseerd als onze Ratjes.Speelden voor KRC: Miguel Decraemer, Tommy Vandaele, Pierig Leloet, Bjorn Lemiere, Niels Dumon, Sander Cuvelier, Michiel Pattyn, Jeremy Carrein(2)(45’Jan Verweirder), Tom Torney, Frederik Courbot(1), Peter Debuck.

1ste Elftal
KRC De Panne – SV Woumen
Eindstand: 2-0 (0-0)

Na een weekendje rust door de afgelasting van de wedstrijd op Bulskamp, stond KRC voor een op papier gemakkelijke opdracht, thuis tegen voorlaatst gerangschikte Woumen Sport. Zonder de nog steeds gekwetsten kapitein Angelo Storm en Ruben Hoorne, werd afgetrapt met een fel windnadeel in de 1ste helft. Op papier makkelijk, maar de weersomstandigheden zorgden voor een heel moeilijke eerste helft voor beide ploegen. KRC begon, nochtans met windnadeel, sterk, en eiste het balbezit al snel op. Enkele goede rushes langs rechts van Martin Winnock zorgden voor kansjes voor Debruyne, Maxim Simoen en Winnock zelf, maar telkens belandde de bal net naast of net over. 0-0 bij de rust, na feitelijk 45 minuten eenrichtingsvoetbal van KRC. Na de pauze terug hetzelfde beeld, De Panne met het balbezit en enkele steriele kansjes. Rond het uur kregen de regengoden genade en klaarde de hemel open. Hierdoor begonnen ook de combinaties bij onze Ratjes te verbeteren en zat de 1-0 er aan te komen. Maar het was bijna Woumen dat tegen het spelbeeld in op voorsprong kwam. Na een snelle counter na een hoekschop van KRC kwam de Woumense spits voor doelman Catrysse, die knap uitgespeeld werd, maar de speler van Woumen trapte de bal gelukkig onbegrijpelijk in het zijnet. Rond de 70ste minuut kon spits Maxim Simoen dan toch eindelijk de ban breken voor KRC. Na een voorzet van op rechts kon hij, via een Woumense verdediger, de 1-0 binnenleggen voor KRC, een oververdiende voorsprong. Woumen kwam er nu al helemaal niet meer aan te pas, en na het invallen van Carrein en Hennebert schakelde KRC nog eens een versnelling hoger. Een resem kansen volgde, en het was Debruyne die uiteindelijk de 2-0 eindstand vastlegde met een kopbal. Een verdiende overwinning voor KRC, dat nu opschuift naar de 6de plaats in het klassement, met nog 1 wedstrijd minder gespeeld.
Volgende week wacht de steeds lastige verplaatsing naar het momenteel onder zijn waarde geklasseerde VV Vladslo.
Speelden voor KRC: Gert-Jan Catrysse, Manu Jullien, Kevin Soutaer, Steve Hommez, Dries Decorte, Martin Winnock(60’Pascal Hennebert), Alex Leloet, Jeff Simoen(70’ Philippe Mahieux), Wesley Mestach, Simoen Maxiem(1)(80’Carrein Jeremy), Joeri Debruyne(1)
Reservedoelman Tim Coutereel bleef op de bank.