1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – GS Middelkerke-Leffinge
Eindstand: 10-5 ( 3-2)

Onze 1ste-jaars duiveltjes kregen voor de laatste competitiematch het bezoek van de ploeg uit de samenwerking KGS Middelkerke-Leffinge. Omdat er volgend jaar vier spelertjes doorgaan naar de tweedejaars, probeerde trainer Jean het om te starten met de kleinsten, wat in feite de kern wordt van onze ploeg volgend jaar.

Dit lukte echter niet echt en zo kwamen Martijn, Yarne en Thomas pas na een 15-tal minuten op het veld en niet echt op hun normale vertrouwde positie. Martijn werd deze ene keer centraal aanvaller en mocht in deze laatste match zijn eigen gang gaan en zelfs de ganse wedstrijd vol aanvallen. Op die manier hadden we toch een sterk voordeel op het middenveld en konden we constant heel veel druk zetten. Wat echter weer opviel was het individueel spel dat nog maar eens de kop opstak en ons opnieuw belette om de nodige doelpunten te maken.
Middelkerke kon ons zelfs tot drie keer toe met de voetjes terug op de grond zetten met zeer effectief countervoetbal. Halverwege de eerste helft trapte Thomas zowaar vanuit het midden op doel en zijn bal ging tot ieders verbazing en zijn eigen verrassing onhoudbaar net onder de lat binnen. Ruststand 3-2 in ons voordeel.
Een donderpreek tijdens de rust in combinatie met een klein leugentje voor bestwil. (omdat ik de scheidsrechter was geloofden onze spelertjes me nog ook ... vertelde ik onze duiveltjes dat ik geen doelpunten zou goedkeuren die niet uit een pass voortkwamen).
Bij het begin van de tweede helft speelden onze duiveltjes dan ook met hun eigen heel sterk samenspel en konden we makkelijk uitlopen met een grote voorsprong.

Met een eindscore van 10-5 konden onze jongste ratjes het seizoen in schoonheid afsluiten.

Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo BISSCHOP (Keeper), Martijn STEEN, Thomas PÉLFRENE, Yarne DURIEUX, Mauro VAN HOECK en Bart LORTHIOY.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KVV Oostduinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 11-12

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Olsa Brakel - KVV Coxyde
Eindstand: 1-10 ( 0-3)

Onze kampioenen moesten voor de laatste competitiewedstrijd op verplaatsing naar rode lantaarn Olsa Brakel. Nog 1 mooie uitdaging voor de start, proberen aan 100 doelpunten te geraken, wat met 89 doelpunten op de teller voorlopig, moeilijk maar mogelijk moest zijn. Zonder Ruben met een pijnlijke knie maar wel mee om te supporteren, startte de verplaatsing met de nodige moeilijkheden. Autosnelweg afgesloten te Mannekensvere door een verlies leiding, omleiding via de binnenbaan naar Gistel en daardoor slechts 15 minuutjes voor de aftrap aankomst in Brakel. Erg korte opwarming dus, aanvallende 3-3-4 opstelling maar jammer genoeg een vettig, slecht liggend terrein waar er veel uitgegleden werd. Wedstrijd, dus met 15 minuten vertraging gestart, kan niet beter beginnen want al in de 2’ staat het 0-1, eerst Jessy met een actie maar geen doelpunt, kort daarop is het onze goalgetter Dali die scoort. KVVC met veel balbezit maar te overhaast en zo veel al dan niet afgefloten voor buitenspel. Even schrikken in de 10’, fout van Hubert in de 16, strafschop voor de thuisploeg maar onze doelman Thomas stopt de strafschop en toont dat hij een erg sterk sluitstuk van de NU14 is. 12’ verre uittrap van Thomas, Dali kan zich doorzetten en het staat 0-2. KVVC toch te traag voetballend en te gemakkelijk in de buitenspel lopend houdt het balbezit en in de 17’ nogmaals Dali alleen voor de keeper maar die kan de bal nog wegtrappen. 21’ terug Dali die diep gaat, hij probeert een lob die maar half lukt, hij zet toch zijn inspanning door en besluit nog tegen de lat. 24’mooie actie door het midden, Andreas-Dali-Jessy, bal op links naar Maxim die echter onderuit getrapt wordt, vrije trap gegeven door onze jarige kapitein Wannes, maar de keeper pakt de bal. 25’ via de hardwerkende Dobbe, ondertussen van de 7 op de 2 terechtgekomen, een goed uitgespeelde aanval, Dali terug schuin voor doel, probeert af te werken maar trapt hoog over, afgeven was hier een betere optie. 32’ tegenstoot Brakel maar Wannes kan de bal nog blokkeren. 33’ misverstand in de Brakel-verdediging, verkeerd gegeven laterale bal achteraan en Jessy kan erg gemakkelijk de 0-3 op het bord zetten.34’ valt de thuisploeg nog met 10 spelers door het uitvallen de thuiskeeper. Ruststand 0-3, na een matige 1ste helft, 2de helft moet heel wat beter om aan de kaap van 100 doelpunten te geraken. KVVC erg gemotiveerd in de 2de helft met veel aanvallende spelers, zodat Thomas, Robbe, Hubert en Ronald achteraan wakker moeten blijven om de thuisploeg het scoren te verhinderen. 38’ mooie aanval via Dali-Maxime, voorzet Dali maar de inkomende Wannes kan niet afwerken. 42’ toont Maxime dat hij een erg goede voetballer is, hij slingert zich voorbij enkele tegenstanders en trapt de 0-4 tussen de benen van de keeper binnen. 44’ de 0-5, bal gerecupereerd centraal door Louis en Niels, dan een actie met Dali-Andreas, keeper blokt af en de bal komt bij de goed gevolgde Jessy die scoort. KVVC blijft druk zetten, maar verzamelt waarschijnlijk ook een record aan buitenspelfases omdat te gretig vooruitgelopen wordt.
En opeens begint het erg vlug te gaan en volgen de doelpunten elkaar op. 54’ Andreas legt af voor de inkomende Dali, ditmaal geen buitenspel en de 0-6. 56’ te rustige thuiskeeper, Andreas zet goed druk, verovert de bal en trapt de 0-7 binnen. 60’ wordt Jessy getorpedeerd in de 16, Thomas mag de 11-meter nemen en hij trapt hem feilloos binnen, 0-8. Kort daarop een al dan niet fout op Ronald, scheids laat doorspelen en Thomas is geklopt, het verdiende doelpunt voor de moedige thuisploeg staat op het bord, 1-8. 62’ is het Dali met zijn 4de van de wedstrijd en 1-9. Kort voor affluiten wordt Sies op volle snelheid nog hard aangetrapt en moet hij het gekwetst het veld verlaten, hopelijk zonder veel erg!!!,Fout wordt gegeven en Dali legt kort daarop de 1-10 eindstand vast. Missie voor vandaag mislukt, slechts 99 doelpunten in totaal, maar de U14 gaan dadelijk akkoord om dit goed te maken met een Coopertest op de volgende woensdagtraining!!!

Zo wordt een prachtig seizoen afgesloten met 69 punten, 4 punten voorsprong op vice-kampioen Gent-Zeehaven waartegen de enige nederlaag van het seizoen geleden werd (3-2 op

1/10/11), 22 overwinningen ( waarvan nu 15 op een rij), slechts 3 gelijke spelen en 99 doelpunten gescoord en slechts 22 binnen.

Cijfers om echt fier op te zijn, proficiat jongens voor de prachtige prestatie die jullie dit jaar neergezet hebben!!!!!!!

Speelden voor NU14: Salenbien Thomas(1), Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy(2), Dhert Wannes, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis, Ballieul Dali(5), Lanssens Niels, Andreas Decock(1), Vanderbiest Maxime(1), Hillewaere Sies

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – Sparta Petegem
Eindstand: 0-1(0-1)

Laatste match van de competitie was er één om snel te vergeten, wat kon mislopen liep mis. Doelkansen waren er niet of bijna niet. Remko was er het dichts bij, de lat was blijkbaar te dik. Olsa scoorde direct na die fase. Weeral waren we de betere en lopen we tegen een tegendoelpunt aan. Achtervolgen deden we wel maar zonder echt te overtuigen.Ruststand: 0 – 1 Na de koffie probeerden de kustjongens maar niets wilde lukken. Slechte passing, steeds zat er een been of een voet tussen en lange ballen werden steeds weer onderschept of werden slecht gecontroleerd. Olsa maakte het ons blijkbaar heel moeilijk om te voetballen. Al bij al verdienen ze de drie punten. Dit was duidelijk de match te veel …. Snel vergeten dus en uitkijken naar de drie tornooien die we nog voor de schoenen worden geschoven. Eindstand: 0 - 1

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eindstand: 5-0 (2-0)

Voor de laatste speeldag mochten we Brakel ontvangen de thuisbasis van Flandrien Peter Van Petegem. Het werd terug puzzelen om aan 11 spelers te geraken, maar we konden toch voltallig starten. Het tempo lag zeer laag en KVVC nam onmiddellijk de bovenhand en had het betere spel. Met Niek ipv de geschorste Jasper waren de doelstellingen toch wat bijgestuurd. Niek bleek de beste afwerker te zijn op training en kreeg dan ook de voorkeur om op de negen te starten. De hardwerkende Niek scoorde al vroeg na een prachtige volharding in de zestien het openingsdoelpunt. Prompt trok hij zijn truitje omhoog en op zijn T-shirt stond “ gif mo shette “, een afspraakje voor de wedstrijd indien hij zou scoren. KVVC in een zetel en voetbalde vrij en vrank voor wat het waard was. Voor de rust scoorde Emiel nog de 2 – 0. Rust geblazen en een trainerswissel. Ruststand: 2 - 0

Roland nam de ploeg op sleeptouw want ik had verplichtingen met de Nu12. En hoe hij het deed: KVVC scoorde nog 3 maal onder het commando van Roland. Boris op strafschop, Speedy met het hoofd en terug Niek met het afstandsschot. Eindstand 5 – 0. KVVC stond vandaag tegen Brakel die een lome indruk erop na hield, en moest niet tot het uiterste gaan voor de overwinning veilig te stellen. Met deze overwinning eindigt de ploeg op een mooie 5° plaats op zestien ploegen maar er zat meer in. Eindstand: 5 – 0

Afspraak volgend seizoen en indien de mentale weerbaarheid verhoogd en de gedrevenheid groter wordt kunnen we terug een mooi seizoen spelen. Het jaarverslag verschijnt in de jeugdflash, geen opsomming van cijfers maar een persoonlijke interpretatie van het afgelopen seizoen. Bedankt aan de spelers, Roland ( die niet verloor dit jaar als coach ) en alle supporters.

Speelden voor KVVC NU16: Lars – Robin – Julien – Maxim – Nick – Boris – Mat – Emiel – Stef - Pieter en Guiseppe.

Eindstand: 2-2 (1-0)

Onze reserven moesten voor de laatste competitiewedstrijd aan de bak tegen Middelkerke. De reserven starten goed en drukten meteen hun stempel. Veel balbezit, maar weinig doelgevaar. In de 23” een scherpe counter van Middelkerke waarbij doelman Denny mooi de 1-0 voorkomt. 10 minuten later is het wel prijs: opnieuw een counter waarbij een speler alleen op doel kon gaan en die liet Denny kansloos, 1-0 voor de thuisploeg. Na de rust was er nog meer drang naar voren van onze beloften. 54" een diepe bal naar Filou waarbij de keeper uit de grote rechthoek de bal slaat met de hand, maar de scheids fluit onbegrijpelijk voor buitenspel. 59" hands in de 16 meter, Filou achter de bal en die zet de 1-1 op het bord. 67" opkomende PJ wiens trap afgeblokt word door de verdediging en die zo in de voeten van Filou belandt en die maakt er 1-2 van. KRC speelde goed en had veel balbezit maar kreeg in de allerlaatste minuut van de match nog de gelijkmaker binnen op corner, 2-2 eindstand. Onze reserven eindigden mooi 2de dit jaar.

Het was ook de laatste match van Philippe Mahieux die op 45 jarige leeftijd beslist om een punt te zetten achter een heel mooie en lange carrière. KRC De Panne wenst hem te bedanken voor zijn trouwe inzet voor de club en wenst hem een mooie navoetbalcarrière toe!! Het gaat je goed, Filou.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Luchie Sammy, Dries Dawyndt, Desmet Alessandro, Wesley Mestach, Kevin Desaver, Jeroen Dorné, Arne Debou, Pieter-Jan Calcoen, Demuysere Tyas, Mahieux Philippe(2), Pieter Geerts, Gert Dawyndt en Sander Cuvelier

KRC De Panne – KFC Heist
Eindstand: 4-0 (2-0)

De opdracht vooraf was simpel: KRC moest zelf het hoger geplaatste Heist opzij zetten en hopen op verlies van Beernem tegen een sterk verzwakt Middelkerke-Leffinge. Zo zou KRC op gelijke punten komen met Beernem, en aangezien beide ploegen evenveel gewonnen wedstrijden hadden zou er dan een testwedstrijd om die felbevochten 13de plaats gespeeld moeten worden. Jammer genoeg liep het anders.

KRC begon met veel inzet aan de partij, en kon een technisch beter Heist goed in bedwang houden. In de 5’ werd Jeffrey Schoolaert van op rechts de diepte in gestuurd, hij kon schuin op de doelman aflopen, moest misschien zelf trappen maar legde af voor doel waar niemand bij zijn voorzet kon. In de 12’ kwam KRC goed weg nadat Fabrice slecht uittrapte, in de voeten van een speler van Heist maar die zag zijn shot gered door onze doelman. In de 20’ belandde een afstandschot van Heist van heel ver, maar net naast het doel. In de 28’ bereikte

een lange bal van Jelle Wils Thomas Dedeyster voor doel, die had wat problemen met zijn controle maar knalde de bal dan keihard in de winkelhaak om onze Ratjes op een 1-0 voorsprong te brengen. Amper drie minuten later een mooie actie op rechts van KRC, Jeffrey Schoolaert met de voorzet en Maxim Simoen kon de 2-0 fraai binnenkoppen. KRC deed wat het moest doen, namelijk winnen, en begon dan wat meer achteruit te kruipen en kwam zo wat meer onder druk te staan van Heist. In de 37ste minuut was er een heet standje voor het Panse doel, de bal geraakte maar niet weg en doelman Vanisacker was tot twee maal toe de reddende engel voor onze Ratjes. In de 40’ opnieuw een afstandschot van Heist, maar ook ditmaal knap gered door Vanisacker. 2-0 was de ruststand, met een sterk De Panne en een wat onmondig Heist.
Tijdens de rust was het nieuws bekend geraakt dat Beernem met 3-0 leidde tegen Middelkerke dat tot 10 man herleid was, dus mocht KRC al uitkijken naar barragewedstrijden. De tweede helft was van niveau wat minder dan de eerste helft, Heist eiste de bal wat meer op maar deed er bitter weinig mee en KRC counterde af en toe venijnig. In de 58’ kon Dedeyster de 3-0 op het bord zetten na een mooie aanval van op links en een gemeten voorzet van Sam Mortier. Heist dreigde nog met enkele kleine kansjes maar onze verdediging en doelman Vanisacker hielden de 0 op het bord voor De Panne. In de allerlaatste minuut kon Ferre Verdonck nog de 4-0 binnenkoppen na een gemeten voorzet op rechts. De einduitslag was misschien wat overdreven, maar al bij al toch een oververdiende overwinning voor onze Ratjes.

Door de 4-1 winst van Beernem tegen Middelkerke blijven onze Ratjes in het klassement steken op de 14de plaats, normaal een veilige plaats maar dit jaar door het zakken van 3 West-Vlaamse Bevorderingsclubs zal er nog een eindronde gespeeld moeten worden tegen de 14de geplaatsten van de andere reeksen, namelijk VK Koekelare en SV Moorsele. Alleen de winnaar van deze eindronde blijft in 3de provinciale.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Deman Kevin, Jullien Manu, Blondeel Arnaud, Wils Jelle, Schoolaert Jurgen, Schoolaert Jeffrey, Verdonck Ferre (1)(89’ Dawyndt Dries), Mortier Sam (71’ Desaver Kevin), Dedeyster Thomas(2), Simoen Maxiem(1) (77’ Debou Arne).

Er was geel voor Sam Mortier (trekfout) en Manu Jullien (stevige tackle)