Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KFC Izegem - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

Onze NU15 moesten met een fel verzwakte ploeg naar Izegem door het ontbreken van kapitein Andreas op judostage in Spanje, Hubert op familiebezoek, Styn ziek en Sies nog steeds gekwetst. Daardoor kreeg Akim Hadou de kans om ook eens zijn kunnen te tonen op het nationaal niveau.

Terug ver van ideale omstandigheden, felle tegenwind in de 1ste helft en een terrein waarop geen gras meer staat, enorm stoffig en hobbelig, zeker geen hulp voor onze ploeg die steeds snel combinatievoetbal probeert te spelen.

Erg rustig begin van de wedstrijd, Izegem gestart met rugwind met veel lange ballen vooruit maar zonder echte kansen af te dwingen door een goed meespelende keeper Fabio en een goed centraal duo Wannes-Robbe. KVVC neemt na een kwartier toch wat meer de match in handen en in de 18’ komt Dali alleen voor doel maar hij plaatst zijn bal tegen de paal. 19’ een goede Wannes goed in de dekking om een tegenaanval af te blokken. 20’ klein foutje Akim, man alleen door maar een sterk spelende Robbe keert uitstekend terug. 24’ mooie plaats voor een vrije trap voor Izegem, gelukkig in de muur getrapt. 25’ actie van Dali, bal komt botsend bij ruben terecht die de bal over de keeper in het doel plaatst, 0-1. 27’mooie KVVC-aanval Dali legt af op links voor Maxime die veel te slap en te nonchalant op de keeper trapt. 30’ terug een lange bal vooruit van de thuisploeg, duel 1 tegen 1 maar Robbe kan terugkoppen op Fabio. Ruststand 0-1.

2de helft met windvoordeel, KVVC poogt het toch voetballend op te lossen en gebruikt weinig de lange bal. Thuisploeg start scherp en kort na de aftrap moet Fabio reeds goed tussenkomen, direct de tegenprik met een mooie pas van wout naar Dali die kan doorgaan maar toch nog kan afgeblokt worden. 42’ terug Fabio met een redding op een poging van de snelle nummer 7 van de thuisploeg. 49’ een schot van Dali maar recht op de keeper. 58’ valt kapitein Dali gekwetst uit met een verzwikte voet, hopelijk zonder al te veel erg met de belangrijke bekerwedstrijden tegen Zulte-Waregem voor de boeg. KVVC houdt de wedstrijd rustig onder controle en het doelpunt van de thuisploeg valt in de 69’ echt uit de lucht met lucky-goal, een voorzet van op links die ongrijpbaar voor Fabio over hem heen in doel gaat, 1-1. Maar het is Ruben die in de 70’ nog een prachtige actie op rechts maakt op de achterlijn, balletje voor doel waar Jessy, die de plaats van Dali ingenomen heeft, klaar staat om in 2 keer de bal binnen te trappen en zo KVVC toch nog de 3 punten te bezorgen na een weinig hoogstaande wedstrijd, maar toch met veel inzet van de meeste van onze spelers.

Donderdag zal het heel wat scherper moeten in de heenwedstrijd voor de halve finale Jeugdcup Het Nieuwsblad tegen Zulte Waregem. Gelukkig wacht ons dan het veel betere terrein van De Panne en vallen de weersomstandigheden ook wat beter mee.

Speelden voor KVVC: Fabio Samyn,Jessy Blanckaert(1), Robbe Calcoen ,Ronald Dhondt,Wannes Dhert,Niels Lanssens,Louis Kinget,Dobbe Stekelorum, Dali Ballieul, Wout Samijn,Maxime Vanderbiest, Ruben Verstraete(1), Akim Hadou,

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Union Zandvoorde - KVV Coxyde
Eindstand: 0-6

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 3-1 (3-1)

Moeilijk te bespelen hobbelig hard veld met zeer weinig gras, neem daarbij 11 spelers die te voorzichtig en te laks hun eerste helft spelen, zo weet je hoe de 3 – 1 op het bord kwam tijdens de eerste helft. De spelers hadden dus meer last van het veld dan hun lief was. Ballen sprongen uit hun voeten bij de controles en de passing ging volledig de mist in. Na de rust ging het stukken beter wat betreft de inzet. Maar toch werd nog niet scherp genoeg gespeeld . Afwerken was een probleem,teveel kansen werden gemist… wie niet scoort kan ook niet winnen.

Eindstand: 2-3 ( 2-2)

Na de overwinning tegen Bulskamp, kon er voor het eerst dit seizoen 2x na elkaar gewonnen worden. KRC is bij de start onmiddellijk de betere ploeg,een bedrijvige Matthias steekt Peter diep maar die mist zijn schot. Even later is het Ruben die Pieter voor doel brengt maar zijn afwerking staat nog niet op scherp. 2' later opnieuw bal van Ruben naar Pieter, ditmaal staat zijn vizier wel goed maar wordt de bal van de lijn gehaald door een thuisspeler, de bal komt in de rebound terecht bij Ruben die de bal onhoudbaar in de linkerbenedenhoek trapt. Verdiende 1-0. 5' later lange bal van Dries Dawyndt over de verdediging naar Peter, die alleen op doel af en koelbloedig binnengetrapt, 2-0. Na die 2-0 is het Lombardsijde die wat beter in het spel komt en de KRC-verdediging het niet altijd onder de markt heeft met de ex-KRC’ers Jeffrey Schoolaert en Tom Torney. 35' Lombardsijde-speler glipt door de buitenspelval, zet voor en wordt mooi binnengetikt door een Lomba-boy, 1-2. 3 minuten later, reuzekans voor KRC via Guillaume, maar hij besluit alleen voor doel over. 40' terugspeelbal op Gert, die mist zijn controle en verliest de bal, het daaropvolgend schot strandt op de paal maar in de rebound kan de bal niet weggewerkt worden, integendeel, het is Dries Dawyndt die ongelukkig in eigen doel trapt. 2-2 is ook de eindstand, na een schitterende eerste 30 minuten, maar met een iets mindere 15'. De 2e helft is een pak minder van niveau, mede door scheidsrechterlijke beslissingen en het daaropvolgende gezeur van onze spelers. Tot echte grote kansen komen geen van beide ploegen maar is het wel KRC die fysiek de betere ploeg is. De thuisdoelman kan met enkele mooie reddingen Lombardsijde behouden van een achterstand en ook Gert moet enkele keren zijn kunnen tonen. In de 85' minuut is het dan eindelijk 2-3 wanneer Matthias de corner van Peter binnenduwt. Een ontlading van jewelste voor onze KRC'ers. De reserven houden stand en de eindstand blijft 2-3. Een verdiende overwinning voor onze

reserven die een mooie 6 op 6 behalen. Nu volgen nog er nog 2 matchen, te beginnen volgende week tegen Nieuwkapelle. Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Dries Degraeuwe, Pieter-Jan Calcoen, Sander Cuvelier, Dries Dawyndt(-1), Pieter Geerts, Guillaume Werquin, Dries Schoolaert, Ruben Hoorne(1), Matthias Croes(1) en Peter De Buck(1). Jullien Averein bleef op de bank.

KRC De Panne – FC Westouter

Eindstand: 6-0 ( 3-0)

Zaterdagavondwedstrijd voor KRC tegen het onderaan geklasseerde FC Westouter, waar in de heenwedstrijd een pijnlijke 5-1 nederlaag geleden werd, tijd voor revanche dus tegen de ex-ploeg van onze trainer Patrick Soutaer.

Goede start want na 30sec wordt Maxim reeds alleen voor de keeper gebracht, Maxim kan net niet goed genoeg bij de bal en de bal gaat over. 3’ stuurt Xander Maxim diep op links, voorzet achteruit naar Kevin Desaever die met een wegdraaiend schot de vroege 1- voorsprong op het bord zet. 9’ vrije trap van Jelle, bal komt bij de 2de paal waar hij tenslotte bij Ferre terechtkomt die de 2-0 binnentrapt. 13’ een eerste keer de bezoekers, een harde vrije trap laag in de hoek door keeper Arne mooi weggeduwd. 17’ 3-0 en wedstrijd al gespeeld, snelle counter, Klaas op rechts met een voorzet naar Kevin desaver die zijn 2de van de avond scoort. 20’ te veel ruimte weggegeven achteraan, bal centraal bij een bezoeker die van ver op doel trapt,bal gaat juist naast de paal buiten. KRC verliest dan wat de controle over de wedstrijd, vergeet te combineren en begint te veel met de lange bal te spelen. 36’ nog eens de bezoekers met 2 hoekschoppen na elkaar, uiteindelijk een hard schot uit de 2de lijn maar Arne brengt terug redding. Ruststand 3-0.

47” beste start van Westouter met een snelle counter, Arne goed uitgekomen kan met enige moeite de hoge bal plukken. 49’ onze topschutter Maxi met een mooie doorsteek voor Kevin Desaver die zo alleen voor doel komt, geen probleem voor de afwerking en het staat 4-0, Kevins 3de doelpunt van de match. 56’ paniekerig wegtrappen van een bal door een bezoeker, hard tegen de buitenkant van de paal, dit zou een prachtig doelpunt geweest zijn. 56’ een trekfout op de net ingevallen Styn Geryl, net op de rand van de 16. Hard gegeven vrije trap door Maxim, keeper kan de bal niet klemmen en onze kapitein staat voor de zoveelste keer op de juiste plaats om de 5-0 binnen te trappen. 61’ Westouter met een hoge bal voor doel, Arne lost de bal die over hem heen gaat, maar gelukkig staat onze ouwe Alex op de juist plaats om de bal van op de lijn weg te koppen. 63’ mooie actie op rechts, Sam legt klaar voor Maxim maar onze topschutter trapt tegen de voet van de keeper. 77’Dries Schoolaert met een bal in de diepte voor Styn die alleen voor de keeper komt, maar er toch nog in slaagt om naast te trappen, een grote misser van onze Styn. 80’ nog eens Westouter en gelukkig is het Sammy die de bal nog in corner kan trappen. 82’ valt Styn nog gekwetst uit met een verdraaide knie, hopelijk zonderveel erg en moet KRC de laatste 10 minuten volmaken met maar 10 spelers gezien alle vervangingen al gebeurd waren. 91’toch nog een mooie afsluiter met een corner van Ferre die bij Jelle terechtkomt die de eindstand op 6-0 brengt.

Erg gemakkelijke overwinning voor onze Ratjes die bij momenten mooi voetbal brachten, maar toch nog met te veel dode momenten.

Volgende woensdag terug een niet te onderschatten verplaatsing nar FC Woesten, dat in de heenwedstrijd onverdiend met 2-3 kwam winnen in De Panne. Tijd voor revanche dus, een overwinning betekent ook een definitief plaatsje in de eindronde.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne,Deman Kevin(55’ Sammy Luchie),Lehouck Xander,Demuysere Tyas,Le Loet Alexandre(66’Dries Schoolaert),Verdonck Ferre(1),Simoen Maxim,Dekeyser Klaas,Desaver Kevin(3(55’Stijn Geryl),Wils Jelle(2),Mortier Sam.

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Geen enkele gele kaart werd getrokken voor een KRC-speler!!!!!!!!

Woensdag 10 april:

18uur30: FC Woesten – 1ste elftal KRC

Donderdag 11 april:

18uur: NU15 KVVC –Zulte-Waregem, heenwedstrijd ½ finale Jeugdcup Het nieuwsblad.