Wedstrijdverslagen 01/02-12-2012

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Zwevegem Sport- KVV Coxyde
Eindstand: 0-9 (0-4)

Laatste wedstrijd van de heenronde en voor de lange winterstop was de verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Zwevegem, zonder de gekwetsten Ruben Verstraete en Styn Devlieger. Scherpe start en na 3’ staat het al 0-1, actie van Andreas op rechts, bal komt bij Dali die hard binnenschiet. 6’ Dali nu met een doorsteek naar Andreas, maar zijn schot in de handen van de keeper. 9’ Wannes met een mooie actie, bal door naar Andreas maar het schot gaat over. Daarna valt de wedstrijd wat stil en is er in de 25’ een eerste kans voor de thuisploeg met gelukkig een goed opgestelde Robbe die goed tussenkomt. Dan gaat het vlug, in de 27’ een uitgooi van Sies naar Andreas die de 0-2 binnentrapt. 29’ krijgt Jessy op links de bal, hij trapt de bal mooi in een boog onder de lat binnen, 0-3. 32’ krijgt Dali de bal en enig mooi werkt hij af over de machteloze doelman, 0-4. 33’ nog een vuile tackle op Wannes aan de zijkant, gelukkig zonder erg, de thuisspeler krijgt slechts geel. Ruststand 0-4.

2de helft start terug uitstekend en in de 37’ een mooi opgebouwde aanval Jessy-Maxime-Andreas die doorsteekt naar Dali die de 0-5 scoort. 43’ mooie doorsteekpas van Wannes naar Andreas, onze kapitein lobt de keeper maar de bal gaat naast. 46’ krijgt Wannes de bal in de voet en van buiten de 16 trapt hij hard in de hoek de 0-6 binnen. 50’ krijgt een sterk spelende Louis de bal in de voeten in de 16, met enkele mooie bewegingen komt hij vrij en trapt beheerst de 0-7 binnen, een verdiend doelpuntje voor onze Louis. 62’ terug een mooie snelle aanval via Andreas-Jessy en Maxime die kan voorzetten over de keeper en onze Dali staat zoals meestal terug op de juiste plaats om de 0-8 binnen te leggen, meteen ook Dali’s 4de doelpunt van de namiddag. 64’ lange bal van Andreas naar Maxime die de actie maakt en dan met een beetje geluk de eindstand op 0-9 kan vastleggen. Even voor tijd wordt doelman Thomas toch even getest en gaat hij goed in de voeten en kan hij zo zijn netten ongeschonden houden. Probleemloze overwinning na een goede collectieve prestatie, waarmee onze NU15 de heenronde afsluiten op een mooie 2de plaats, 2 puntjes achter leider KV Oostende dat zijn enige puntenverlies leed tegen onze ploeg. Nu eventjes de batterijen opladen en herstart van de competitie op zaterdag 12 januari met een steeds moeilijke verplaatsing naar het stugge Varsenare.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Blanckaert Jessy(1)Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Dhert Wannes(1), Vanhoren Hubert, Louis Kinget(1), Stekelorum Dobbe, Ballieul Dali(4), Hillewaere Sies, Lanssens Niels, Decock Andreas(1), Vanderbiest Maxime(1).

Eindstand: 1-2 (0-2)

Eerste helft was volledig voor KVVC, hoewel we niet speelden zoals normaal. Te veel lopen met de bal en ballen die hun bestemming niet bereikten. KVVC haalde toch snel een 0-2 voorsprong. Na de gebruikelijke wissels ging alles wat minder goed. Jongens hadden problemen na 25 minuten op een ijskoude bank te zitten om direct in het tempo van de match te geraken. Rust en eenvoudige voorsprong.

Tweede helft kwam Zwevegem meer gedreven uit de cabines (wij misten natuurlijk de appelsientjes en de druivensuikers van zieke Bianca).We kregen een eerder gelijkopgaande wedstrijd. Zeker nadat wij,”weeral “ een strafschop tegen kregen en Zwevegem kon tegen prikken 1 - 2. , kwam Zwevegem soms gevaarlijk opzetten. Maar Fabio keerde gelukkig de twee kansen voor de thuisploeg. We wilden natuurlijk niet breken met onze gewoontes en ook wij misten een paar grote kansen. Zonder echt in de problemen te komen konden we met de drie punten naar de kust terug keren.

Eindstand: 1-4 ( 0-0)

Na de afgang van vorige week tegen Nieuwkapelle, was het dit weekend tegen Nieuwpoort A, 3de in de stand. KRC is maar met 11 man, waaronder trainer Didik (+45 jaar!) en Gert Dawyndt(keeper van opleiding maar nu opgesteld als veldspeler en al heel lang niet meer gesport). Het belooft dus ook nu niet gemakkelijk te worden.

KRC begint dan ook voorzichtig aan de match en speelt vanuit een compacte organisatie. De eerste kans uit de match is er één voor Nieuwpoort wanneer een kopbal na corner van de lijn gehaald kan worden door Pita. Nieuwpoort blijft de betere ploeg maar kan niet tot kansen komen want telkens is er een KRC-speler die in de weg staat(of in het geval van Didik letterlijk voor de bal gaan liggen). 33' dan toch een kans voor SVN maar de uit-spits plaatst de bal naast. 41' opnieuw SVN, actie van op rechts, voorzet maar over. Ruststand is dan ook de logische 0-0. KRC doet goed mee maar kan moeilijk tot kansen komen in de eerste helft. De 2de helft start met Gert in de goal want op het einde van de eerste helft heeft keeper Arne na contact zijn schouder bezeerd en kan hij niet meer verder. Positief nieuws is wel de terugkeer van Julien Averein(na 6 maanden blessure) die KRC in de 2de helft komt vervoegen. We zijn nog maar pas gestart of Pita kan alleen op doel gaan maar hij mist zijn schot volledig en de bal gaat ongeveer 15 meter naast. 51' Nieuwpoort op Gert af en het staat 0-1. 56' voorzet van Pita naar Yensi maar er volgt geen doelpunt. 65' Pita weer alleen op doel af, maar deze keer staat de keeper in de weg. In de 67' staat het 0-2 na een mooi uitgespeelde actie. 70' actie P-J, mooi schot van buiten de 16, bal in de rechterbenedenhoek, 1-2! 73' is het Nieuwpoort dat in buitenspelpositie kan doorgaan, Gert kan uitspelen en de 1-3 scoren. Over en uit voor KRC dat stilaan ook door zijn beste krachten door is. 78' dan toch nog eens KRC via P-J maar hij besluit de keeper te lobben met geen succes, keeper dribbelen was een beter idee geweest. 84' afstandschot Dries Degraeuwe maar naast. 85' terug Nieuwpoort met de kans en opnieuw goal 1-4, meteen ook de eindstand.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Didik Sunardi, Dries Degraeuwe, Sander Cuvelier, Niels Dumon, Pieter Coulier, Pieter Geerts, Dries Schoolaert, Yensi Sunardi, Pieter-Jan Calcoen(1), Gert Dawyndt en Julien Averein.

Eendracht Jonkershove - KRC De Panne
Eindstand: 1-1 (0-0)

Geen gemakkelijke verplaatsing op het programma voor KRC, Jonkershove thuis steeds moeilijk te bekampen en 1 puntje voor KRC geklasseerd in het klassement. KRC zonder geschorste kapitein Jelle Wils, maar met de terugkeer van Xander Lehouck en Tyas Demuysere en met doelman Denny Sneyaert terug in het doel. Vandaag is Maxime Simoen de fiere aanvoerder van KRC.

Goede start van KRC want in de 4’ al een mooie voorzet van Guillaume van op rechts, bal bij Maxim die de bal mooi controleert maar vervolgens recht op de keeper trapt. 11’ verre uittrap van Denny, Max kan doorkoppen en Kevin Desaver gaat de hoek in en trapt in de korte hoek op doel, redding van de keeper in corner. Corner gegeven door Sam, Max komt goed ingelopen maar kopt jammer genoeg voorlangs. 18’ terug Guillaume met een voorzet, Max trapt in 1 tijd de botsende bal over.22’ mooie harde trap uit de 2de lijn van Ferre, keeper pakt in 2 tijden de opspringende bal. 28’ terug Ferre aan de verste paal met een bal die hij naast trapt. 1ste echt gevaar van de thuisploeg in de 29’ met een doorbraak op rechts na mogelijks buitenspel en handspel, maar de scheids laat doorspelen. Thuisspeler alleen voor doel maar hij trapt gelukkig over.38’ mooie actie van Sam, bal achteruit tot bij Ferre maar die mist zijn schot volledig.40’ erg gevaarlijke actie Jonkershove op links, maar de afwerking blijft gelukkig onder alle peil. 43’ Max met een voorzet die door een thuisspeler tegen de eigen deklat getrapt wordt. Ruststand 0-0, een voorsprong voor KRC was zeker verdiend.

Uitstekende start van KRC in de 2de helft, Max wordt gehaakt in de 16, onbetwistbare strafschop feilloos omgezet door Maxime, 0-1. Maar zoals al zo veel gebeurd is dit jaar kan de voorsprong niet lang behouden worden want 4’ later krijgt de thuisploeg ook een onbetwistbare strafschop na een beginnersfoutje van een anders sterk spelende Tyas Demuysere. Domme trekfout aan de zijkant van het strafschopgebied bij een bal die toch buiten zou gaan. Topschutter Delheye neemt het geschenk dankbaar aan en het staat 1-1. 61’ fout op Kevin Desaver, scheids laat eerst doorspelen, Sam kan alleen op doel afgaan wanneer de scheids volledig onbegrijpelijk toch nog fluit voor de fout op Kevin. 62’ al dan niet buitenspel Jonkershove, scheids laat nu wel doorgaan, bal wordt achteruitgelegd maar Denny brengt mooi redding. 65’ terug Jonkershove met de lange bal vooruit, centraal krijgt de thuisploeg tot 2x de kans om binnen te trappen maar de erg goed keepende Denny brengt tot 2x toe redding. 69’ actie Sam op links, bal achteruit maar Max kan net niet bij de bal. 78’ nog een strakke trap van Ferre uit de 2de lijn, bal gaat over. 82’ een schot uit de 2de lijn van de thuisploeg gelukkig recht op Denny. 83’ terug een heet standje voor het KRC-doel, bal geraakt niet weg maar wordt uiteindelijk naast getrapt. En in de 85’ krijgt KRC DE kans om de wedstrijd te winnen, terug een hard schot van Ferre, keeper lost, Kevin Desaver komt ingelopen aan de 2de paal maar mist onbegrijpelijk zijn afwerking en zijn trap gaat naast, hier moest het altijd 1-2 gestaan hebben. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-1 eindstand, voor KRC zat er zeker meer in na een sterke 1ste helft waar de kansen echter niet afgewerkt werden. Goede collectieve prestatie met een uitstekende Manu Jullien als een echte leider van de KRC-verdediging. Zaterdagavond een moeilijke thuiswedstrijd met de komst van leider BRIELEN Sport naar onze Oosthoek. Jammer genoeg met KRC het doen zonder de geelgeschorste Kevin Desaver en Sam Mortier die aan de 1ste van zijn 2 schorsingsdagen begint, aanvallend KRC dus zeker fel verzwakt, het wordt terug puzzelen voor trainer Patrik Soutaer. Zaterdag wordt het ongetwijfeld een echt moeilijke wedstrijd en zullen we weten wat KRC echt waard is tegen één van de grote titelkandidaten uit de reeks.

Speelden voor KRC: Denny Sneyaert, Kevin Deman(70’Mathias Croes), Manu Jullien, Tyas Demuysere, Sammy Luchie, Guillaume Werquin, Xander Lehouck, Ferre Verdonck, Sam Mortier, Kevin Desaver, Maxime Simoen(1)

Reservedoelman Tom Winnock, Marnik Fieuw en PJ Calcoen bleven op de bank.
Er was geel voor Kevin Deman(fout) en een 3de gele kaart voor Kevin Desaver (fout)
Trainer Patrick Soutaer werd door scheidsrechter Lagaisse uit de neutrale zone verwijderd voor kritiek aan de spelleiding,