Wedstrijdverslagen 13/14-02-2016

Bijzondere Reserven
Eendracht De Haan -KRC De Panne
Eindstand: 4-0

Onze beloften stonden voor een onmogelijke opdracht en vertrokken op zaterdagnamiddag met slechts 10 spelers (blessures, werken, 1ste ploeg speelt ’s avonds) naar De Haan en dienden de 2de helft nog met 1 mannetje minder af te haspelen wegens een blessure. Iedereen stond echter meer dan zijn mannetje en vooral doelman Gert Dawyndt speelde een beresterke partij. Proficiat aan elke speler voor zijn inzet en de 4-0 nederlaag mag eigenlijk als een overwinning beschouwd worden !!!! CHAPEAU!!!!!

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, jeroen Dorné, Nils Desaever, Jarvid Gruwé, Bjorn Pylyser, Dieter Deriemaeker, Styn Geryl, Yoni, Declerck, Pieter Geerts.

 

1ste Elftal
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 3-3 (2-1)

Op zaterdagavond stond de derby van de Westhoek op het programma, wedstrijd tussen 2 van de oudste clubs van België, KSV Veurne en KRC De Panne. Steeds pittige wedstrijden en onze ratjes mochten zich aan een fel gemotiveerde thuisploeg verwachten die nog steeds in volle degradatiestrijd verwikkeld zit, maar vorige week een mooie 2-3 overwinning liet optekenen op het veld van SP Keiem. KRC zeker niet op zijn sterkst door de schorsing van spits Christopher Verbeke en de langdurige blessures van goudhaantje Sylvain Roels en Wesley Butaye. Tijdens de opwarming moest kapitein Jelle Wils dan ook nog afhaken door met een dijblessure, waardoor Ferre Verdonck in het basiselftal terecht kwam. Mooie publieke belangstelling, maar een dramatisch slecht liggend terrein. Schitterende start van KRC met in de 3’ reeds de openingstreffer als een bal achteruit gelegd wordt en Ferre op doel trapt, bal wijkt nog af en verdwijnt onder een verraste doelman Kiany Saelens in het doel, 0-1. De thuisploeg duidelijk aangeslagen en KRC neemt de wedstrijd in handen en speelt de bal rustig rond. 27’ eerste dreiging van de thuisploeg als na een mooie actie op links een mooie voorzet komt maar de Franse spits van Veurne Zaremba speelt de band duidelijk met de hand wat hem een terechte gele kaart oplevert. 30’ een actie op links van de thuisploeg, Hans De Bevere krijgt veel te veel tijd en ruimte om de gelijkmaker binnen te trappen, 1-1. 35’ verre vrije trap van onze specialist Steve Eyland, bal gaat maar juist boven de deklat buiten. 36’ Veurne terug met en lange bal vooruit op rechts, Diego Fieuw gaat door en omspeelt de ver uitgekomen doelman Kevin Dehaerne, maar moet gelukkig te ver uitwijken en trapt dan de bal tegen de goed teruggekeerde Rob Deblock. 37’ een enorme scrimmage voor het KRC-doel, zowat iedereen probeert de bal weg te trappen maar uiteindelijk is het kapitein Ignace Van Der Heyden die de thuisploeg op en 2-1 voorsprong trapt. In de 43’ terug Veurne met een actie over links, voorzet en de bal blijft in het slijk steken en kan gelukkig nog weggetrapt worden.

Ruststand 2-1, voorsprong voor Veurne dat zich terug in de wedstrijd geknokt had na een slap begin, tegen KRC dat na een sterk begin zichzelf duidelijk in slaap gewiegd had. Heel rustig begin van de 2de helft en pas in de 57’ eerste dreiging als Ludo de bal bij Marc Lomba kan brengen, die van ver met een boogbal juist naast de kruising mikt. 58’ is het de thuisploeg met een mooi afstandsschot dat nipt over gaat. 59’ vrije trap op links door Steve en het is Rick Hassen die alle tijd en ruimte krijgt om de 2-2 op het bord te koppen. KRC met het meeste balbezit maar met een te traag tempo om KSV echt onder druk te zetten, het slecht liggend terrein is zeker ook geen hulp hierbij. 66’ KSV met en snelle counter met De Bevere op links, mooie voorzet en het is doelman Kevin die moet uitpakken met een mooie reflex om de goed ingelopen Zaremba van een doelpunt te houden. Maar bij de daaropvolgende corner is het raak, bal geraakt niet weg en het is Leune Martijn die de thuisploeg op en 3-2 voorsprong brengt. 71’ hoge bal voor doel, kapitein Nicolas Platteeuw kan op doel koppen maar doelman Saelens gaat goed plat en kan de bal juist voor de lijn pakken. 77’ nog een mooi afstandsschot van Ferre, maar de bal gat net naast. 78’ Steve met een vrije trap op links en het is terug Rick die op de juiste plaats staat om de 3-3 op het bord te brengen. 87’ nog een slecht wegwerken van Koen Dedrie tegen een goed opzittende Marc Lomba, keeper Saelens staat ver uit zijn doel, maar Marc wacht te lang om naar doel te trappen en laat zich terug de bal afhandig maken. De wedstrijd bloedt langzaam dood en in de 93’ fluit scheidsrechter David Goldberg de wedstrijd af op een billijk 3-3 resultaat, een redelijk goede weergave van de wedstrijd. KSV wint 1 puntje in hun degradatiestrijd, KRC komt met het puntje erbij op 37 punten en daarmee hebben de mannen van trainer Chris Plaisier hun doel van voor het seizoen bereikt, namelijk beter doen dan de 36 punten die behaald werden vorig seizoen. En met nog 7 wedstrijden te gaan kunnen er nog heel wat punten bijkomen. Met een gelijkspel verkleinen de kansen natuurlijk op een onverwacht plaatsje in de eindronde, maar gezien niets meer moet deze competitie kunnen onze ratjes de resterende wedstrijden zonder druk aanvatten, te beginnen volgende zaterdagavond wedstrijd tegen Eendracht Jonkershove, ook in volle degradatiewedstrijd gewikkeld, dat voor KRC thuis geregeld als eens punten kwam afpakken.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Dorné Wouter, Eyland Steve, Zouber Halim, Deblock Rob, Lomba Simoes Marc, Eyland Sven (76’Ruben Hoorne), Ferre Verdonck (1) (81’Sam Mortier), Rick Hassen (2). Reservedoelman Gert Dawyndt en de gekwetste Jelle wils bleven op de bank. Er was geel voor Steve Eyland, Nico Platteeuw en Rob Deblock, allemaal voor spelfouten.

 

Uitslagen Jeugdsamenwerking Westkust Foot:
SV Roeselare - Elite 2 KVVC U13 5-0
SV Roeselare - Elite 2 KVVC U14 2-0
Elite 2 KVVC U15 – SV Roeselare 0-9
Elite 2 KVVC U16 – SV Roeselare 2-5
SV Roeselare - Elite 2 KVVC U17 10-0
SV Roeselare - Elite 2 KVVC U19 2-1
GU 15 KRC - SK Snaaskerke 5-0 FORFAIT
GU21 KRC – SK Oostnieuwkerke 3-1

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 19 februari
19uur30: KSV Veurne – bijzondere beloften KRC

Zaterdag 20 februari:
11uur30: Elite 2 KVVC U 13- Excelsior Virton
11uur30: Elite 2 KVVC U 14- Excelsior Virton
14uur30: Eendracht Jonkershove – GU21 KRC
15uur15: Eendracht De Haan – GU13 KRC
15uur15: SVD Kortemark – GU15 KRC
19uur30: 1ste elftal KRC – Eendracht Jonkershove

Woensdag 24 februari:
19uur30: GU21 KRC – WS Adinkerke