Wedstrijdverslagen 16/17-01-2016

Gezien de winterse weersomstandigheden was er een algemene afgelasting van de wedstrijden voor de nationale jeugd, gewestelijke jeugd en bijzondere reserven.

 

1ste Elftal
SV Moorslede - KRC De Panne
Eindstand: 3-0 (1-0)

Na de vlotte 2-0 overwinning van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Proven, hoopte iedereen dat KRC deze prestatie nu ook eens zou bevestigen op verplaatsing, want de laatste verplaatsingen naar Staden en Keiem draaiden telkens op verlies uit en de laatste maal dat gescoord werd op verplaatsing dateert ook al van 8 november.

Winst betekende een sprong in het klassement over Moorslede, 2 puntjes boven KRC geklasseerd en een aansluiting bij de eindrondekandidaten.

KRC terug met Kevin Dehaerne in doel, maar zonder de roodgeschorste Nicolas Platteeuw en de voor minimum 3 weken geblesseerde Sylvain Roels.

Goede start van de wedstrijd met in de 1’ reeds een mooi gegeven vrije trap van Steve Eyland op rechts, de inlopende Marc Lomba en Christopher Verbeke komen net iets te laat om binnen te tikken. 14’ krijgt rob de bal tot bij Rick na een mistasten in de plaatselijke verdediging, Rick laat deze reuzenkans echter liggen en faalt volledig in zijn afwerking. 24’ Rick speelt Marc aan die zich mooi vrij draait, verrassend schot dat echter langzaam voorlangs buiten gaat. KRC in de eerste 25’ duidelijk de betere ploeg tegen een thuisploeg die niet aan kansen toekomt. Maar in de 27’ loopt het verkeerd, na een voorzet van op rechts stopt kapitein Rob Deblock de bal net voor de doellijn, keeper Kevin raapt de bal op, vrijwillige terugspeelbal beslist scheidsrechter Vynckier Simon. Iedereen bij KRC op de doellijn, tikje achteruit bij de vrije trap, schot van Coene Arnaud dat met het nodige geluk in de hoek van het doel verdwijnt, 1-0 voor de thuisploeg. Daarna is het gedaan met het goede voetbal van KRC, veel inspiratieloos rondspelen van de bal, geen diepgang, veel ballen in de lucht naar voor waar de thuiskeeper en verdediging nooit geen problemen met hadden. 40’ vrije trap Moorslede, Kevin moet de bal lossen die in de 2de fase gelukkig voorlangs getrapt wordt; Ruststand 1-0.

In de 2de helft terug een mak en inspiratieloos KRC dat zich op geen enkel moment kan doorzetten, veel balbezit waar niets mee gedaan wordt. 51’een actie op links van de thuisploeg, voorzet die gelukkig over gekopt wordt. 55’ schotje uit de 2de lijn van Sven Eyland, recht in de handen van keeper Vanackere Bram.66’ komt de thuisploeg erg gemakkelijk op een 2-0 voorsprong als de KRC-verdediging erg gemakkelijk uitgespeeld wordt. 74’ komt de thuisploeg nog met 10 man te staan na de 2de gele kaart voor Corneillie, maar op geen enkel ogenblik is te zien dat de thuisploeg met een mannetje minder speelt. Integendeel, in de 76’ wordt het zelfs 3-0 als Vanackere terug de diepte kan ingaan en erg vlot de 3-0 eindstand op de bordjes kan trappen. Moorslede houdt de wedstrijd erg gemakkelijk onder controle tegen een erg mak KRC dat inspiratieloos en stereotyp blijft voetballen. Het is pas in de 91’ dat er een kansje komt voor KRC als na een voorzet van Marc op links, de ingevallen Jurgen Schoolaert op doel kan koppen, maar ook veel te slap in de handen van de keeper.

Even later fluit de scheids eindelijk de wedstrijd af, KRC met het rood op de kaken terug naar De Panne met veel ontgoochelde supporters.

Hopelijk volgt zaterdagavond terug een veel betere wedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Merkem. Maar toch best de bezoekers niet onderschatten, gezien het 0-0 gelijkspel uit de heenwedstrijd en de vaak verassende uitslagen van Merkem op verplaatsing.

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Wouter Dorné (82’ Halim Zouber), Harm Blomme, Rob Deblock, Ludovic Lecat (76’Jurgen Schoolaert), Sven Eyland, Steve Eyland, Rick Hassen, Sam Mortier (62’Ferre Verdonck), Christopher Verbeke, Marc Lomba.

Jelle Wils bleef op de bank.

Er was geel voor Rick Hassen en Wouter Dorné, beiden voor spelfouten.

Voor Rick was dit zijn 3de gele kaart zodat hij geschorst is voor de wedstrijd tegen Merkem

 

Volgende wedstrijden:

Vrijdag 22 januari:
20uur: Davo Westende – beloften KRC

Zaterdag 23 januari
10uur30: Elite 2 U13 KVVC- FC Seraing
10uur30: Elite 2 U14 KVVC – FC Seraing
14uur30: GU13 KRC – KSV Bredene
14uur30: GU15 KRC – KVC Ichtegem
19uur30: 1ste elftal KRC- Merkem Sport

Zondag 24 januari
9uur30: GU21 KRC – SK Vlamertinge