Wedstrijdverslagen 20/21-02-2016

Bijzondere Reserven
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 3-2 (2-1)

Terug harken bij onze beloften om aan voldoende spelers te geraken om aan een valabel team te geraken voor de steeds beladen derby tegen KSV Veurne. 19’ een mooie steekpas van Jeroen naar onze ‘gouden stier’ Pieter Geerts die alleen op doel kan afgaan en de 0-1 binnentrapt. 21’ laten Sammy en Bjorn zich veel te gemakkelijk uitspelen, speler kan alleen op Gert afgaan maar Gert brengt mooi redding. 28’ thuisspeler die veel te hard ingaat bij Harm, scheidsrechter Raymond Mortier verzuimt om de duidelijke fout te blijven en het is in de daaropvolgende aanval dat Veurne de gelijkmaker binnentrapt. Veel protest bij KRC, maar tevergeefs. KRC duidelijk uit zijn spel gebracht door deze scheidsrechterlijke dwaling en zeven later geen dekking bij een lange bal vooruit, thuisspeler gaat alleen op Gert af en het staat 2-1, meteen ook de ruststand.

70’ te laks verdedigen bij KRC, verdediging erg gemakkelijk uitgespeeld en het staat 3-1, wedstrijd gespeeld. Toch komt KRC in de 81’ nog terug tot 3-2 als ruben de bal mooi bij Peter brengt die de thuiskeeper mooi lobt en zo de eindstand vastlegt op 3-2.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sammy Luchie, Blomme Harm, Desaever Nils, Dawyndt Dries, Declerck Yoni, Dorné Jeroen, Geerts Pieter (1), Geryl Styn, Mortier sam, Hoorne Ruben, De Buck Peter (1), Pylyser Bjorn

 

1ste Elftal
KRC De Panne – Eendracht Jonkershove
Eindstand: 4-1 (2-1)

Iedereen bij KRC verwachtte met de komst van staartploeg Eendracht Jonkershove dat onze Ratjes de 3 punten wel thuis zouden houden in deze zaterdagavondwedstrijd, want na de recente 1 op 6 was een 3-punter zeker nog eens welkom, ook met het oog op een onverhoopt plaatsje in de eindronde.

Erg slechte weersomstandigheden met veel regen en wind, veld op sommige plaatsen met een beetje wateroverlast maar scheidsrechter Ashly Braeckevelt liet de match toch doorgaan.

KRC zonder de gekwetste kapitein Jelle Wils en zonder de nog steeds aan zijn terugkeer werkende Sylvain Roels startte rommelig aan de wedstrijd maar in de 6’ was het al meteen raak. Ferre verdonck krijgt de bal toegespeeld, trapt van ver op doel en de bal belandt ongrijpbaar voor keeper Gadeyne Tom in doel, 1-0. 10’ een afvallende bal, terug Ferre met een schot op doel maar de bal gaat juist naast. Dadelijk erop een snelle counter van de bezoekers, doelman Kevin Dehaerne goed uitgekomen en juist op tijd op de bal. 12’ terug Jonkershove met een lange bal vooruit, twijfel bij KRC over al dan niet buitenspel, scheids laat doorspelen en Kevin pakt gelukkig goed de doelpoging. Dadelijk aansluitend een KRC-counter, Wouter kan op rechts Christopher Verbeke aanspelen maar diens stiftbal gaat jammer genoeg juist naast de verste paal buiten. 15’ voorzet van Wouter Dorné, erg slap verdedigen bij de bezoekers, bal komt bij Ferre die terug van ver uithaalt en met een prachtig schot de 2-0 op het scorebord trapt. 19’ schot uit de 2de lijn van de bezoekers, val gaat maar juist naast. 21’ Christopher met een pas naar Steve Eyland die hard op doel trapt, bal wordt echter aangeraakt en gaat juist naast het doel buiten. Daarna valt de wedstrijd wat stil en het is in de 36’, na een voorzet van op links door Christopher, dat Wouter volledig vrijstaand op doel kan koppen maar hij slaagt er toch in om over te koppen.37 hoekschop op rechts van Jonkershove, bal geraakt maar niet weg en wordt uiteindelijk binnengetrapt door Niels Lamote die hiermee Jonkershove terug in de wedstrijd brengt. 41’Wouter met een bal achteruit naar Rick Hassen die op doel trapt, Christopher laat de bal voorbij gaan die juist naast doel buiten gaat. 44’ nog eens de bezoekers met een strak gegeven vrije trap van op rechts, gelukkig was er niemand komen ingelopen om de bal binnen te tikken. Ruststand 2-1, noch werk aan de winkel voor KRC na een al bij al weinig hoogstaande 1ste helft.

Er rustig begin van de 2de helft met pas in de 62’ een schot uit de 2de lijn van Rick, bal recht in de handen van de keeper. 65’ moet Kevin plat om een hard schot te pakken. 66’ de net ingevallen Marc Lomba met een actie op links, schot naar de korte hoek maar de keeper staat op de juiste plaats. 67’ harde vrije trap van Jonkershove, bal gaat net naast.76’ lange bal vooruit van Wouter, Steve Eyland maakt de actie maar in plaats van direct op doel te trappen, doet hij nog een dribbel te veel en verliest de bal. 77’ corner op rechts, bal komt bij Ludo Lecat die van op de rand van de 16 net boven de deklat trapt. 79’ corner van Steve op links, keeper bokst de bal weg die bij Sven Eyland terecht komt, mooie knal op doel en het staat 3-1. 83’ snelle tegenaanval van KRC, Marc legt mooi opzij voor Steve die de 4-1 op het bord trapt. 87’ nog een mooie plaatsbal naar de verste hoek van de ingevallen Sam Mortier maar de keeper haalt met een mooie parade de bal uit zijn netten, zodat de eindstand uiteindelijk 4-1 wordt. 3 punten erbij op het conto van KRC dat met 40 punten nu reeds 4 punten meer telt dan vorig jaar, seizoensdoelstelling is dus al zeker gehaald.

Door de nederlaag van Hooglede, de afgelaste wedstrijd van Keiem, het verlies van Diksmuide en Moorslede staat KRC momenteel op de 5de plaats, plaats die in principe een plaatsje in de eindronde zal opleveren, wat een serieuze kers op de taart zou zijn van een al meer dan geslaagd seizoen.

Volgende week mag KRC zeker geen steken laten vallen op het veld van rode lantaarn GS Voormezele, maar cadeau zullen onze Ratjes daar de 3 punten zeker niet krijgen. Daar zal moeten gespeeld worden zonder de rood geschorste doelman Kevin Dehaerne die 1 schorsingsdag moet uitzitten, Harm Blomme is voor de volgende 2 wedstrijden rood geschorst.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Platteeuw Nicolas, Dorné Wouter (77’Sam Mortier), Eyland Steve (1), Eyland Sven (1), Zouber Halim, Deblock Rob, Verbeke Christopher (84’Ruben Hoorne), Hassen Rick (64’Marc Lomba), Verdonck Ferre (2),

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was voor niemand geel, mag ook eens vermeld worden!!!!!

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 24 februari:
18uur: GU12 KRC – GU 12 Alveringem
19uur30: GU21 KRC – WS Adinkerke

Vrijdag 26 februari:
20uur: beloften KRC – SK Snaaskerke

Zaterdag 27 februari:
14uur30: GU13 KRC – KSV Veurne
14uur30: GU15 KRC – KSV Veurne

Zondag 28 februari:
11uur30: ASV Eupen - Elite 2 U13 KVVC
11uur30: ASV Eupen – Elite 2 U14 KVVC
15uur: GS Voormezele – 1ste elftal KRC

Woensdag 2 maart:
18uur: GU13 KRC – GU13 Alveringem

Vrijdag 4 maart:
20uur: SK Steenbrugge – beloften KRC

Zaterdag 5 maart:
10uur30: Elite 2 KVVC U13 – Union Sint-Gillis
10uur30: Elite 2 KVVC U14 – Union Sint-Gillis
14uur30: KEG Gistel – GU13 KRC
15uur30: Davo Westende – GU15 KRC

Zondag 6 maart:
9uur15: WS Adinkerke – GU21 KRC